Titiz, pratik ve işbilen hanımlar, bilmeyenler de yazabilir :)

Açtığım konulara bakarsanız evime hoşgeldiniz diye bı konum var
Evime bakınca anlarsınız
Duvar olan heryeri cam
Sade duvar olan yerde ya TV ünitesi var ya yatak
Evimi yapacağım temizliğe göre diziyorum ve duvardan daha çok cami çok olan evlerde oturmayı tercih ediyorum
Mesela giyinme odamda bı duvar komple gardırop bı duvar da dolap var geri kalan komple cam.

Bu konuda inat yapmaya gerek yok bence ... Kendi hizinizla ev duzeninizle benimki bir değil
Bu kadar basit bı konuda yalan söyleyecek değilim.

İyi gunler

Evimi hergun silip yikadigim için çabuk bitiyor olamaz yani

Peki siz haklısınız evimin işini süresini benden daha iyi bilirsiniz.

İyi günler.

Not : balkonumda hortum var kova doldurmayı bekleyecek sabrım yok balkon yıkamak için

İlk once halilarini supurup kaldir sonra tozlarini al ama detayli bir sekilde sonra camini kapini petegini sil sonra da duvarini ve yerini sil cik odadan iki odayi ayni sekil yap tuvalet banyoya gir pril cif ve camasir suyuyla duvarlarini fircala kapisini patates torbasiyla cifle klozetin sari yerlerini cifle camasir suyu dok beklet mutfaga gelince mutfakta ki yagli esyalarini yag coz sk ve beklet firinin icini disini cifle dolaplarina gec iclerini dok dislarini cifle camini sil duvarini kapisini petegini altini sil buzdolabini temizle oyle iste ben yazana kadar 1+1 olan evin bitmistir :)

Kızacak bir şey yok aslında boşuna sinirlendin.

-bütün evin işi
-yer süpür sil
-balkon yıka
-banyo yıka
-ütü yap
-mutfak cifle

komple yarim saatimi alıyor..

Bütün bunları yarım saatte gerçekten yapıyorsan bize de tebrik etmek düşer.
Yapabilen herkese de saygı duyarım.

Bana sadece uçuk geldi süre.

Son düzenleme:
Bant izleri eline bı beze sıvıyağ döküp bant izlerini silebilirsin yok olur sonra da detarjanli sabunla silersin

Butun bunlar yarim saatte bitmez. 180 mt2 ev dip kose supurmek icin koltuklari falan cekeceksin arkalari altlari supurulcek hali kaldırilcak alti supurulcek sadece yarim saat bu tutar.
Yarim saat imkan dahilinde degil. 85 mt2 kutu gibi evi supuruyorum o bile 20 dk sürüyor. Kaldi ki mutfak cifle banyo cifle toz al evi sil bi de dus alip cik.
Im-kan-siz

aynı ben ama ben hiç eksiklik duymuyorum aynen devam bence

Öncelikler herkes titiz olacak diye bir şey yok . Bende çalışan biriyim . sana önerilerim ,

1: Sabah kalkıp kahvaltı çok zordur , onun için akşamdan kahvaltını hazırla dolapta dursun. Sabah bir çay demlesin oldu bitti.
2: Klozet için çamaşır suyunu akşamdan dök , sabaha kadar yine kapak sarı ise artık değişme vaktı geldı .20 TL falandır. değiştirirsin.
3: Fırın temizliği için Envey ürünleri var fırın temizleyici fırçası var yanında onunla harika temizleniyor . İnternetten veya yakın çevrende satan vardır.
4: Çok çokta zorlanıyorsan çalışıyorsunda , yardımcı temizlikçi tut ayda bir kere gelsin .

Kolay gelsin :)

kremsiz saç sampuanı ile camları silebilirsin harika oluyor bulaşık deterjanı bugulu bırakıyor.
yerleri süpürüp silebilirsin
marketten hazır mantı alıp yogurtla birlikte hazır mantı yapabilirsin
ayrıca hazır mantının sulu çorba tarzı çok kolay ben netten bakıp yapıyorum çok ıyı oluyor

Koltuklarım ayaklı altı açık koltuk çekme derdim olmuyor kolum uzanıyor perdemi her ay yikadigimdan 15 dk durulama yetiyor deterjan bile koymuyorum sadece sirke hiç deterjan kullanmam ben

Kova da kullanmam bezi kovada yikayinca su kirleniyor o suya tekrar bez sokamam banyoda büyük musluk altında yıkarım büyük bez kullanırım vileda da kullanmam çünkü kovaya su doldurup her seferinde suyu dökmek yorucu geliyor

Evimde dolap çok dolap içinde herşeyi dekoratif kutularda saklıyorum ortada hiç esyam yok

Mesela ben yeni doğum yapmış halimle tek başıma hiç kimse yokken kucagimda bebekle ev taşıdım 2 günde toplanıp 3 günde yerleştim temizlikte dahil ... İnşaattan yeni çıkmış o tozlu haldeki evi düşünün...

Herşeyi en baştan çok sistemli ve düzenli yapınca öyle gidiyor evim hiç tozlanmiyor dagilmiyor haliyle çok çabuk bitiyor benim evde tek topladigim şey kızımın odasındaki oyuncak okadar... Buna harcadigim zaman bile yok

Küçük evi temizlemek daha zor eşya çekmek gerek dolap yoksa evi toplamak gerek soranlara tek tek yazıyorum keşke okusaniz benim eşya çekmek gibi bı derdim bile yok

Öncelikle evi topla ortada dağınık bir şey kalmasın ayakbağı olur. Daha sonra fırın tepsisine yağ sökücü sıkıp bırak. Cam sileceksen, suyu hazırla odanın camını sil. Koltukları çek iyice süpür sil tozunu al kapıyı kapat diğer odaya geç. Aynı işlemi diğer odaya uygula. Tuvalet banyo ya çamaşır suyu dök. Bu arada lavaboyu yıka sonrada klozeti küveti yıka yerleri sil. Mutfağa gelince düdüklü tencereye mercimek soğan patates domates biber koy ocağa pişmeye bırakın. Daha sonra tepsileri elden gecir bu arada çorba olur. Küçük bir tavada yağ salça biraz kavur çorbaya dök baharatını koy bilendırdan geçir ağzını kapatmadan bir taşım kaynatın çorba tamam. Eşin gelmeden pilav yap yanına fırında tavuk patates pişir. Kolay gelsin şimdiden

Ben başlasam nerden başlıcamı ne yapıcamı biliyorumda bendede istek ve enerji yok

Bunun bi çözümü varmı ki
Ev pis olduğunda benim hep kafamı rahatsız eder temzileyince kurtulurum ohh bee derim. Ama herkes temizlik takıntılı değil kimisi ortalık dağınıkta olsa rahat eder. Sizin de kafanızı rahatsız ediyorsa temizleyin kurtulun

Küçük evi temizlemek daha zor eşya çekmek gerek dolap yoksa evi toplamak gerek soranlara tek tek yazıyorum keşke okusaniz benim eşya çekmek gibi bı derdim bile yok

Kucuk evi temizlemek daha zor. Iste benim bahanem bu.

Sen sistematik sekilde yolunu buldugundan cabuk bitiyor olabilir. Benim eve de gel. Bulasiklarim bile kan agliyor. Biriktirenlerdenim ben. Temizlik yapacagim zaman kendimi disari atarim.

2 çocuk var 6 ya ve 2 ye girecek. Toplaya toplaya geliyorum ev 4+1. En son odaya ulaştığımda diğer odalar yine aynı olmuş bile.

Genel olarak biri gelse temiz duruyo neyi var ki diyo ama bana hep pis geliyo. Geliyo gelmesine de ek bişey yapamıyorum sadece hayıflanıyorum

Birde cam silme fobim var ve evim komple Fransız cam bi başlasam camlara 1 günümü alır. Ve temizlik yapacak kimseyi de bulamıyorum bu ara..

Günlük temizliklerle nereye kadar gidecek bakalım

Yahu nscckts hepsini yapiyorsundur tamam da bunlarin yarim saatte yapilmasi imkansız. Ben yapamiyorum diye b.k atmiyorum yani. Daha uzun sürüyordur

Ben yalan sölediğinizi iddia etmedim, mübalağa sanatını abarttığınızı düşünüyorum.

Merakımdan evinize baktım da o evi yarım saatte temizlemek bence hala mümkün değil ama siz başarabiliyosanız doğa üstü bi gücünüz var demektir bana göre. Sizede iyi günler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…