- Konu Sahibi zeytinagaci
-
Açtığım konulara bakarsanız evime hoşgeldiniz diye bı konum varTamam hadi diyelim ki 7-8 bez sıkıp merdivene çıktınız, merdivenle kolunuzun ulaşacağı alan maksimum 2-3 m2 lik yer olsun, duvarın diğer kısımlarına merdiveni çekmek için de inmeniz lazım. Ha yok kol boyunuz 4 metre ise kabul..
Evimi hergun silip yikadigim için çabuk bitiyor olamaz yaniYanlış anlama muhalefet olmak istediğimden asla değil ama
sana iş yaparken o süre çok kısa geliyor gibi..
Hani farkında değilsindir saate bakmazsın,hemen bitmiş gibi gelir ama
öyle değildir aslında.
Çünkü bu söylediklerin gercekten yarım saatte halledilecek şeyler değil.
Sadece balkon yıkamak için bile suyu hazırla, yıka, kurula, kovayı götür banyo da temizle...
en az 20 dakikası var.
Ki miskin, uyuşuk, yada üşengeç bir yapım olmadığı halde.
Evimi hergun silip yikadigim için çabuk bitiyor olamaz yani
Peki siz haklısınız evimin işini süresini benden daha iyi bilirsiniz.
İyi günler.
Not : balkonumda hortum var kova doldurmayı bekleyecek sabrım yok balkon yıkamak için
Bant izleri eline bı beze sıvıyağ döküp bant izlerini silebilirsin yok olur sonra da detarjanli sabunla silersinhalıları yeni yıkattım 1.5 ay oldu yani yeni dediğim güzelce süpürür üstünden silerim ben de.
koltuğu nasıl silebilirim? ney ile? lekeler var içeçekler falan damlamış bazı yerlerine
banyomun duvarları duvar kağıdı kaplı silmeli miyim bilemiyorum
klozet çok kötü görünmüyor da bembeyaz değil
kiracı olduğum için değiştirmeyi de düşünmemiştim. bir de ona uygun kapak bulamayabilirim yuvarlak değil köşeli şekilde kapağı.
perdeleri yıkayayım ben de
tül değil perdelerim fon ve daha ince bir fon şeklinde. tül deterjanı kullanmasam olur mu ki normal deterjanla mı yıkayayım?
fırını ve buzdolabının içini neyle temizleyeceksiniz? benim en çok temizliğe ihtiyacı olan eşyalarım onlar
kapılarda bant izleri var inşaattan sonra ilk biz girdik bu eve
bi türlü çıkaramadım o izleri
siz anlatırken hemen kalkıp yapasım geliyor yav
Butun bunlar yarim saatte bitmez. 180 mt2 ev dip kose supurmek icin koltuklari falan cekeceksin arkalari altlari supurulcek hali kaldırilcak alti supurulcek sadece yarim saat bu tutar.:) Herkesin meziyetleri farklıdır ev işinde iyi değilim diye üzülme öncelikle
İlk iş evi toplamak ortadan tüm eşyaları kaldırmak yerlerine düzgün koymak aldığın şeyin işi bittiğinde hemen yerine koymak
Sıra mutfağı toplamak ciflemek de... Ocak fırın tezgah lavabo... Ortada hiç bulaşık kalmasın tezgah üstü çok dolu olmasın benim açtığım bı konu var evime hoşgeldiniz diye orda tezgah duzenimi görebilirsin evimizin düzenli halı diye bı konu var orda da paylaşımlar var
Sonra yerleri süpürmek heryeri dipli bucaklı süpürmek
Sonra tozları almak biblo falan varsa musluk altında yıkıyorum kurumaya bırakıyorum ben
Sonra balkonlar yıkanacak
Sonra varsa çamaşır yıkanıp serilecek ben gömlekleri makinadan çıkar çıkmaz utuluyorum kolalı gibi oluyor askısında kurutuyorum direk... hiç utum birikmiyor
Sonra yerleri siliyoruz ben kışın 2 günde bir yazın hergun siliyorum ev hep temiz olunca yer silmem 10 dkmı bile almıyor çoğu zaman elimle siliyorum vileda daha zor geliyor yer silmeye kullandığım kucuk havlum var ev hergun silindiğinden hep temiz 1 havluyla bı oda siliniyor hemen
En son banyo WC cifleyip dusumu alıp çıkıyorum...
Ben tüm ev temizliğinde sirke kullanırım
Klozet ve lavabolar çamaşır suyu
Başka hiç deterjan kullanmam
Lavabo ve klozetler için kullan at süngerlerim var en ucuzundan 1 koli alıyorum mesela 30 sünger 10 TL falan lavaboya cifledimmi atıyorum süngeri elim hep eldivenli klozeti cifledimmi mi atıyorum
O temizlik fırçaları süngerleri kullanıp kaldırmak çok sağlıksız bakteri sonuçta
Klozete dokuyorum domestos biraz bekliyorum kapağı kapalı çekiyorum sifonu sonra dokuyorum sirkeyi ovuyorum süngeri atıp duruluyorum
Ben bütün bu genel temizliği 2 günde bı yapıyorum komple bütün evimin işi yer süpür sil balkon yıka banyo yıka ütü yap mutfak cifledimmi komple yarim saatimi alıyor evim 180 Mt2
Haftada bı gün börek mozaik pasta dolma falan yapıp buzluga atıyorum
Ayda bı perde yıkanır duvar silinir temiz olduğundan perdeler 15 dk durulama da yıkıyorum yıkanırken duvar siliyorum 10 dk sürüyor çünkü temiz
Camlar yazın haftada bı kışın her ay
Temiz olursa tüm ev yarım saatte biter herşeyiyle
Arkadaşlar ben hiç becerikli elinden iş gelen bi kadın değilim. bu gerçekten benim için sorun olmaya başladı
Yaş oldu 27
Evlilik oldu 5 yıldan fazla
ama hala öğrenemedim
ama ben ne evimi tam bi derleyip toplayabiliyorum
ne ütü vs yapabiliyorum
ne de pür-i pak temizlik ve çeşit çeşit yemekler...
eşim yazık işten gelip yemek yapıyo çoğu zaman
sabah adamı işe yoğurt ekmek yedirerek gönderdim
onları da dolaptan kendi bulmuş yemiş
ayıp bana ya :/
hep "çalışıyom ben yaaa" bahanesi ardına saklanıyorum ama aslında alakası yok. sadece beceriksizim.
bu hafta evdeyim ve bu defa ilk kez aynı anda evimin her yeri temiz olsun
çayımı alıp "ohhh be" diyerek oturayım balkonda keyif yapayım istiyorum
akşama da eşim işten geldiğinde önüne bi kaç çeşit bişey yapmış olmak istiyorum
genel süpürme toz alma silme vs yaparım da
benim asıl sorunlarım
1- Nereden başlamalıyım bana bir temizlik planı çıkartır mısınız? (bahar ya da bayram temizliği gibi detaylı temizlik yapıcam) ben bi orayı bi burayı yaparken her yer yarım yamalak oluyor sonra da pes edip bırakıyorum temizlik hiç görünmüyor
2- Klozetin plastik yerleri sararmış domestos döküyorum her defasında ama çıkmıyor onu nasıl yapcaz? pis duruyo böyle
3- Fırın ve fırın tepsilerim berbat olmuşlar, nasıl pırıl pırıl yaparım?
4-hangi temizlik malzemelerini kullanayım, tavsiyelerinize göre gidip alışveriş yapıcam
5- perşembe misafir gelicek o zamana kadar 1+1 balkon da var bu evi adam etmem lazım, yardımlarınızı bekliyorum.
Kızacak bir şey yok aslında boşuna sinirlendin şimdi :)
-bütün evin işi
-yer süpür sil
-balkon yıka
-banyo yıka
-ütü yap
-mutfak cifle
komple yarim saatimi alıyor..
Bütün bunları yarım saatte gerçekten yapıyorsan bize de tebrik etmek düşer.
Yapabilen herkese de saygı duyarım.
Bana sadece biraz uçuk geldi süre.
Küçük evi temizlemek daha zor eşya çekmek gerek dolap yoksa evi toplamak gerek soranlara tek tek yazıyorum keşke okusaniz benim eşya çekmek gibi bı derdim bile yokButun bunlar yarim saatte bitmez. 180 mt2 ev dip kose supurmek icin koltuklari falan cekeceksin arkalari altlari supurulcek hali kaldırilcak alti supurulcek sadece yarim saat bu tutar.
Yarim saat imkan dahilinde degil. 85 mt2 kutu gibi evi supuruyorum o bile 20 dk sürüyor. Kaldi ki mutfak cifle banyo cifle toz al evi sil bi de dus alip cik.
Im-kan-siz
Ev pis olduğunda benim hep kafamı rahatsız eder temzileyince kurtulurum ohh bee derim. Ama herkes temizlik takıntılı değil kimisi ortalık dağınıkta olsa rahat eder. Sizin de kafanızı rahatsız ediyorsa temizleyin kurtulunBen başlasam nerden başlıcamı ne yapıcamı biliyorumda bendede istek ve enerji yok
Bunun bi çözümü varmı ki
Küçük evi temizlemek daha zor eşya çekmek gerek dolap yoksa evi toplamak gerek soranlara tek tek yazıyorum keşke okusaniz benim eşya çekmek gibi bı derdim bile yok
2 çocuk var 6 ya ve 2 ye girecek. Toplaya toplaya geliyorum ev 4+1. En son odaya ulaştığımda diğer odalar yine aynı olmuş bile.Ev pis olduğunda benim hep kafamı rahatsız eder temzileyince kurtulurum ohh bee derim. Ama herkes temizlik takıntılı değil kimisi ortalık dağınıkta olsa rahat eder. Sizin de kafanızı rahatsız ediyorsa temizleyin kurtulun
Yahu nscckts hepsini yapiyorsundur tamam da bunlarin yarim saatte yapilmasi imkansız. Ben yapamiyorum diye b.k atmiyorum yani. Daha uzun sürüyordurKüçük evi temizlemek daha zor eşya çekmek gerek dolap yoksa evi toplamak gerek soranlara tek tek yazıyorum keşke okusaniz benim eşya çekmek gibi bı derdim bile yok
Açtığım konulara bakarsanız evime hoşgeldiniz diye bı konum var
Evime bakınca anlarsınız
Duvar olan heryeri cam
Sade duvar olan yerde ya TV ünitesi var ya yatak
Evimi yapacağım temizliğe göre diziyorum ve duvardan daha çok cami çok olan evlerde oturmayı tercih ediyorum
Mesela giyinme odamda bı duvar komple gardırop bı duvar da dolap var geri kalan komple cam.
Bu konuda inat yapmaya gerek yok bence ... Kendi hizinizla ev duzeninizle benimki bir değil
Bu kadar basit bı konuda yalan söyleyecek değilim.
İyi gunler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?