- 22 Nisan 2015
- 7.358
- 25.438
- 548
- Konu Sahibi zeytinagaci
Koltuklarım ayaklı altı açık koltuk çekme derdim olmuyor kolum uzanıyor perdemi her ay yikadigimdan 15 dk durulama yetiyor deterjan bile koymuyorum sadece sirke hiç deterjan kullanmam ben
Kova da kullanmam bezi kovada yikayinca su kirleniyor o suya tekrar bez sokamam banyoda büyük musluk altında yıkarım büyük bez kullanırım vileda da kullanmam çünkü kovaya su doldurup her seferinde suyu dökmek yorucu geliyor
Evimde dolap çok dolap içinde herşeyi dekoratif kutularda saklıyorum ortada hiç esyam yok
Mesela ben yeni doğum yapmış halimle tek başıma hiç kimse yokken kucagimda bebekle ev taşıdım 2 günde toplanıp 3 günde yerleştim temizlikte dahil ... İnşaattan yeni çıkmış o tozlu haldeki evi düşünün...
Herşeyi en baştan çok sistemli ve düzenli yapınca öyle gidiyor evim hiç tozlanmiyor dagilmiyor haliyle çok çabuk bitiyor benim evde tek topladigim şey kızımın odasındaki oyuncak okadar... Buna harcadigim zaman bile yok
Beni biraz yanlış anlıyorsun sen tabi ki pratik bir şekilde yapıyorsundur
Buna itirazım yok
Ki kısmen bende tez bir insan olduğum için sistemini az çok tahmin edebiliyorum.
Ama benim evimde de her sey çok pratik aslında
eşya yoktur
aksesuar kalabalık, ıvız zıvır hiç yok.
Koltuklarım hafif mesela tek bacagımla saga sola itebiliyorum.
Fakat mutfak ciflemek mesela
O cifin buradaki tüm kadınlar bilir bıraktığı bir tortu var
spreyde olsa katı kıvamlı da olsa böyle. İz bırakmaması için çok iyi silinmesi gerekir
Buda bir kaç suyla silinme anlamına gelir.
Öyle döktüm sildim bitti olmuyor.
Ütü mesela
o masayı açmak, ütüye su koymak, ütünün ısınmasını beklemek..
Zaten 10 dakika.
hani sen bunların hepsini yarım saatte yapıyorum dediğin zaman uç bir şey söylemiş
yada iddia etmiş oluyorsun.
10 da başlıyorum 12 de bitiyor desen ok.
Ama 30 dakika da ütü yap, mutfak ve banyo cifle
evi sil, süpür, balkon yıka.. İnandırıcı görünmüyor.
Ha sen yapıyorum diyorsun, yapıyorsundur.. tebrik ettim zaten.