Titiz, pratik ve işbilen hanımlar, bilmeyenler de yazabilir :)

en önemli kural evi güzelce birt topla işe yaramayan ne varsa at lavaboları domestosla ve üzerine cif döküp fırçala .Halalrı çek koltuk kenarlarını her yeri süpür.sonra mutfaga geç Tezgahları domestosla yaglı bilegelere yag çözücü dök.rafların tozunu al sonra kapı pencere ne varsa sil aman pvc kenarlarını unutma.daha sonra yerleri temizle halıları güzelce bir havalandır elektrik süpürgesiyle temizleyip yerine ç bu kadar bittiiiii

eşim aradı napıyosun dedi temizlik dedim
geçen gün de yapmışsın (sadece yerleri süpürmüştüm aslında) niye kendini yoruyorsun dedi
temizliği sever ama çok da takmaz
yemek vs de aramaz yani bakar yemek yok kendi yapar öyle laf söylemez
sizin dediğiniz doğru
bendeki sorun biriktirmem.... her gün az az yapsam böyle yığılmaz
teşekkür ederim

napiyim supermummy haftaiçi 8.00- 18.30 arası işteyim
haftasonları da atıyorum kendimi sokaklara
bu yüzden birikti de birikti

camlara nalet olsun

balkonu da ancak hallettim
balkon camlarını dışarıdan silemedim

camlar için ayrıca birini çağırıcam sonrasında
bunu bi daha kendim yapamam
hem biraz dalgalı oldu hem de çok yoruldum

ama yine de akşam yemeğini burada yiyecek pozisyona geldi galiba

Eklentiler

• IMG_1079.webp
    14,9 KB · Görüntüleme: 140
hala cam kenarlarındaki pvc bantlarının bi kısmını çıkaramadım üstüne sıva çekmişler ne saçma ya
tırmaklarım heder oldu

Olmus daha ne olsun :) ellerinize sağlık

ya ben de antepteyim bana özelden isim ve numara verir misiniz yıkatsam süper olur. 2 çekyatım var oğlan içine mıçtı

Perdeleri yıkarken çok ara vermişseniz önce kısa bir programda deterjan gözüne çok değil biraz çamaşır sodası koyup çalıştırın kaba kirini atsın. Sonra tekrar normal deterjan koyup biraz da soda ilave ederek yıkayın.
Klozetin içine bauhose Yada internetten alabileceğiniz diversey adlı markanın R6 isimli ürünüyle temizleyebilirsiniz. Çamaşır suyundan daha iyi hijyen sağlar aynı zamanda sarartıları temizlemede çok başarılıdır. Sadece metal aksamlara değdirmeyin. Sadece klozet içine uygulayın. Alaturka tuvaletlerde tamamına kullanabilirsiniz.

Banyo duşakabin lavabo gibi musluklar gibi kireç artıkları biriken yerlerin temizliği için yine diverseyin clonet extra isimli ürününü kullanın. Işıl ışıl olacaktır.

Buzdolabını sıcak suya karbonat koyun ve onunla temizleyin. Deterjan kullanmayın. Durulama da gerekmez. Çok yağlı Yada çizikli bir yer varsa azıcık bezin ucuyla cif sürün. Çaydanlıklarınızın Dışını da cifleyebilirsiniz. Çaydanlığınızın dışını her zaman kuru tutun ki su lekeleri oluşmasın. Mesela üstünü boşaltıp Sudan geçirdiniz diyelim hemen dışını kurutun.

Kapılarınızı da karbonatlı su ile temileyin. Hem bakterileri öldürür. Hem de deterjan kalıntısı kalmaz.
Kalorifer peteklerinin içini de bahar temizliklerinde Petek fırçaları satılıyor. onlarla içini fırçalayın biriken tozlardan kurtulun.
Yerler için de yine sıcak su karbonat sirke kullanabilirsiniz. Ben öyle yapıyorum. Kimyasal kullanma taraftarı değilim. İsterseniz Arap sabunu da kullanabilirsiniz. Derz aralarındaki kirler için de internetten sipariş verebileceğiniz iduna marka tenozid8 i öneririm. Derz aralarını aşındırandan temizler. Bir dış fırçası yardımıyla yayın biraz bekleyin. Hemen köpürdüğünü göreceksiniz zaten. Sonra hafif fırçalayıp temiz suyla silip durulayın.

Evde çok fazla aksesuar da bulundurmayın ki toz alırken zorlanmayasınız. Ayrıca dolaplarınız da genel olarak kapaklı olsun.
Çamaşır kurutmayla da çok uğraşmayayım diyorsanız. Bir kurutma makinesi alın. Ben yaz kış kullanıyorum. Hem çamaşır aşmakla uğraşmıyorum. Hem de güneşten çamaşırlarım ağarmamış oluyor. Söylenenin aksine çamaşırlarda öyle ciddi bir yıpranma olmuyor. Kışın da evde kurutmaktan kaynaklı hem kötü bir görüntü hem de nem olmamış oluyor.
Aklıma gelen bunlar. Sormak istediğiniz başka birşey varsa seve seve cevaplarım. Benim önerdiğim temizlik malzemeleri profesyonel temizlik ürünleridir. Dış piyasa ürünlerinden çok daha zararsız ve de çooook daha etkilidir. Genelde ben internetten satın alırım. Bunlara alternatif başka ürünler de var fakat kafanız karışmasın diye yazmadım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…