• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Titiz, pratik ve işbilen hanımlar, bilmeyenler de yazabilir :)

hay allahım :KK70:
bazen bilene bırakmak daha iyi galiba

şimdi camlara geçicem de şu cam nasıl silinir yaa bu kadar büyük cam neden yapılıyo bilmiyorum ki

Balkon cami değil mi bu

Süngerle bulaşık deterjanini opustur
Bı güzel ovala
Tak hortumu yıka
Balkon kenarinida siliverirsin
Yerinde yıka siyir suyu
Cami kurula oh :)

Doğru söylüyorsunuz geri dönüşüm konusunda dikkat etmem lazım ama o havlu banyoda durunca sanki bakteri yuvası gibi geliyor gözüme bornozlarimi banyoya asmiyorum giyinme odamda hiç kumaş benzeri şeyi banyo ve wc ye birakamiyorum ... Psikolojik sanırım mutfakta el havlusu var oda günde 5 kere değişir elim sudan çıkmıyor ki havlu ıslak kalıyor ...

Dikkat etmeye calisicam geri dönüşüm mevzusunu.

Insan kendini kontrol edemiyor bazi konularda :D

Bu arada cam silmeyi düşünüyorsanız bir kova suya azıcık şampuan katın ve onunla silin. Pırıl pırıl yapar...

Ayrıca yine rossmanın cam bezi çok iyidir.

Reklam yapar gibi oldum ama çok iyi oluyor temizlik ürünleri:KK45:

Siz en iyisi bi rossmana uğrayın:KK53:

evet şampuan kremsiz olacak ama kremli mahveder camları

bak bu duyduklarımın en ilginciydi
:) kırk yıl düşünsem aklıma gelmez yahu sen nerden öğrendin bulaşık makinası tableti eritmeyi
İnstagramda bir bayan var pratik bilgiler veriyor boyle bende onun sayesinde düzen oturttum yağ çözücü etkisi olduğu için yag çöz kokusuna da magruz kalmiyoruz:)

halıları yeni yıkattım 1.5 ay oldu yani yeni dediğim güzelce süpürür üstünden silerim ben de.
koltuğu nasıl silebilirim? ney ile? lekeler var içeçekler falan damlamış bazı yerlerine

banyomun duvarları duvar kağıdı kaplı silmeli miyim bilemiyorum
klozet çok kötü görünmüyor da bembeyaz değil
kiracı olduğum için değiştirmeyi de düşünmemiştim. bir de ona uygun kapak bulamayabilirim yuvarlak değil köşeli şekilde kapağı.

perdeleri yıkayayım ben de
tül değil perdelerim fon ve daha ince bir fon şeklinde. tül deterjanı kullanmasam olur mu ki normal deterjanla mı yıkayayım?

fırını ve buzdolabının içini neyle temizleyeceksiniz? benim en çok temizliğe ihtiyacı olan eşyalarım onlar

kapılarda bant izleri var inşaattan sonra ilk biz girdik bu eve
bi türlü çıkaramadım o izleri

siz anlatırken hemen kalkıp yapasım geliyor yav
Bant izleri için kolonya döküp, bulaşık süngerinin sert yeri ile silin.
Tüller için, normal deterjan, bir kaşık toz şeker koyun, tülün arasına da bulaşık makinesi tableti koyun, kir kalmaz

hay allahım :KK70:
bazen bilene bırakmak daha iyi galiba

şimdi camlara geçicem de şu cam nasıl silinir yaa bu kadar büyük cam neden yapılıyo bilmiyorum ki

ben bazen işin çok kolayına kaçıyorum. şu araba camı silen çocukların elinde var ya bir tarafı sünger diğer tarafı çekpas olan. hıh onla yapıyorum :D süngerle köpüklüyorum diğer tarafla çekiyorum.

buzdolabı ve fırın zorlayıcı olacak ama en önemlisi bu şu an
çok fena gaza geldim :) silikonlu sudan görmüştüm ondan almaya gidicem az sonra

mutfağımda az eşya var
kullanmadığım her şeyi attım ama daha da atılacak çıkar
içlerini de silmem lazım dediğiniz gibi burası beni oyalar
Firin amway firin temizleyici ile acayip kolay
Banyo derz aralari icin a101 sihirli su oneririm
Buzdolabi icin karbonat sirke
Camlar icin bulasik deterjani
Mutfak dolap kapaklari icin aspirins
Lavabolar icin domatestos
Yerler icin karbonat sirke
Koltuklar icin ameay loc cok amacli temizyeci
Leke cikmasi icin aspirins sprey

halıları yeni yıkattım 1.5 ay oldu yani yeni dediğim güzelce süpürür üstünden silerim ben de.
koltuğu nasıl silebilirim? ney ile? lekeler var içeçekler falan damlamış bazı yerlerine

banyomun duvarları duvar kağıdı kaplı silmeli miyim bilemiyorum
klozet çok kötü görünmüyor da bembeyaz değil
kiracı olduğum için değiştirmeyi de düşünmemiştim. bir de ona uygun kapak bulamayabilirim yuvarlak değil köşeli şekilde kapağı.

perdeleri yıkayayım ben de
tül değil perdelerim fon ve daha ince bir fon şeklinde. tül deterjanı kullanmasam olur mu ki normal deterjanla mı yıkayayım?

fırını ve buzdolabının içini neyle temizleyeceksiniz? benim en çok temizliğe ihtiyacı olan eşyalarım onlar

kapılarda bant izleri var inşaattan sonra ilk biz girdik bu eve
bi türlü çıkaramadım o izleri

siz anlatırken hemen kalkıp yapasım geliyor yav

Benim gibisin aynı :))) bizim ev 3+1 ve dediğin gibi inşaattan çıktı biz oturduk kiracı çıksa bu kadar pis olmazdı havalarda acaip sıcak hiç bişy yapasım gelmiyor hergün gayretleniyorum coşuyorum ama balon gbi şiştiğimle kalıp iniyorum hemen :D nasıl gidiyor temizlik :D ?

Esiniz hic dile getirmedi mi ? Merak ettim calisiyor olsanizda dile getiren eşler var eger getirmiyorsa onun icin zorlamalisiniz kendinizi belli bir rutin olusturun kendinize ona mutlaka uymaya calisin eviniz fazla kirlenmemis olur ve bir hayla başlayıp cok fazla diye pes etmez yorulmazsiniz nacizane goruslerimi yazmak istedim bende yeni uyeyim bende yorum yapmak istedim☺

Ben hiç çif kullanmam sabah kahvaltıdan sonra ocağı davlumbazı tezgahı masayı dolap kapaklarini sirkeyle siliyorum lavabosunu kullan at sünger ve çamaşır suyuyla dezenfekte ediyorum
Fırını kullandım ya soğumaya yakın ilikken hemen içini siliyorum

31 yaşımdayım bu yaşıma kadar 1 kere bile girim su mutfağı cifliyim dediğimi bilmem çünkü kahvaltıdan sonra mutfak hergun sirkeyle silindiğinden temiz oluyor zaten hiç kirlenmiyor ki ?

Makinadan çamaşır çıkar çıkmaz utuyu gömlek islakken utuluyorum askıya asip camasirlikta kurumaya bırakıyorum Kazanlı buharlı ütü var ıslak utuleyince kolalı gibi oluyor çabuk kuruyor pantolonları da utucuye gönderiyorum

Bu yüzden hiç birikmiş camasirim da olmuyor ben camasirim birikti utuleyim dediğimi de hiç hatırlamam

Kağıt havlu kullanıyorum havluların nemden bakteri ürettiğini düşünüyorum havlu falan da ütüleme derdim yok bitek bornoz var havlu diye evde

Sizden her eve bir tane lazim :)
Keske ben de yapabilsem. Ama enerjim sifirin altinda. Simdi bir de bebek olunca tam saldim :)

Sizden her eve bir tane lazim :)
Keske ben de yapabilsem. Ama enerjim sifirin altinda. Simdi bir de bebek olunca tam saldim :)
Hişim çıkana kadar temizlik yapıyorum bende... yetmiyor kızı parka götürüyorum ,balkonda havuzuna su doldurup yuzduruyorum, misafir komşu geliyor onlarla ilgileniyorum ... nasıl durmam gerektiğini bilmiyorum.

sonrada belim basım ağrısı tutuyor sinirim bozuluyor :)) keşke biraz rahat olsam saliversem diyorum bende ama yok

Doğumun üçüncü günü çamaşır yıkadım ütü yaptım dayanamadım oturmaya icim kaynıyor :)

Hepsini birgünde yapma cnim önce evi iyi bi toparla sonra camlara başla, bolkon camlarına su dök (bir kova suya biraz domestos döküp camları fırçala ardndan suyla durula köpük kalmasn) ardndan camsille güzelce sil hem kolay hem temiz oluyor ben hep böyle yapıyorum. Camlar bitene kadar perdeleri yıkamş olursun.

Camlar bitince mutfak dolaplarını dök güzel bi deterjanlı su yap sonra gerekirse yağçözle veya camsille sil parlasn. Sen bunları yapatken tezgahn üzerinde yağdanlık, bulaşıklık, baharatlık, şeker kutusu, ocağın üzerindeki ızgara demirler vs vs ne varsa bulaşık makinesine at ve deterjan gözüne ekstra olarak biraz çamaşır suyu damlat. Sen dolapları bitirene kadar bulaşıklar bitmiş olur. Bu sırada buzdolabını temizleyebilirsin ;

Önce en üst rafı boşaltıp yıkayabilirsin sonra kurulayp yerleştirirsin ve sırayla tum rafları ve son olarak dolap kapağını iç dış yaparsan eline dolanmaz derli toplu bitirmiş olursun hemen. Eğer çok yorulmazsan bulaşık makinesi ve fırını one doğru çekip yerlerini yağçözle silebilirsin mis gibi olur

Diğer işleri ikinci güne bırakabilirsin ;
Koltukları arap sabunuyla silebilirsin lekeler çıkar ve parlar. Evin kapılarınıda camsille silip tozunu alırsın.Halıları silerkende arap sabunu ve halı şampuanı tavsiye ediyorum mis gibi oluyor.. son olarak tozları alıp banyoya geçebilirsin ;

Klozetin kapağı yerinden çıkıyor belkide biliyorsundur. Kapağı söküp küvette yada banyo lavabosunda çamaşır suyuyla güzelce ovala. Klozete önce cif döküp fırçala sonra çamaşır suyuyla fırçala emin ol bembeyaz olacaktır.. daha sonra kapağını tekrar takabilirsin. Banyo duvarlarınıda ıslak bi bezle silmelisin duvar kağıdı o kadarcık şeye dayanabilir.

İşin bitince Yufka ve lor peynirle güzel bi börek sarıp fırına atabilirsin hem pratik hem lezzetli olur. Yanına mercimek yada hazır bi çorba ve salata yapabilirsin bence ufaktan alışmak için çok pratik bi menü. Tatlı olarak petibör bisküvi ve çikolatalı pudingle 5 dakkada mozaik pasta yapabilirsin :KK66:

Sonrada duşunu alıp balkonda çay keyfi yaparak eşini bekleyebilirsn :KK70:

Şimdiden eline sağlık biraz uzun oldu ama umarm işine yarar :KK66: :KK66: :KK66:

Son düzenleme:
Koltukları halı yıkama şirketi gelip çok güzel yıkıyor yoruldugunuza değmez kızlar

Benim günlük kullandığım koltuklar beyaz 6 ayda bı yikatiyorum 1 saat de 1 üçlü 1 ikili 2 berjer ve 1 çocuk koltuğunu yıkayıp kurutuyorlar 60 TL

Koltuklar ve halilar icin sivi arap sabunu ya da beyaz sabun.firin ve firin tepsilerini en iyi amwayin firin temizleyicisi temizliyor yeni alinmis gibi piril piril oluyor valla.o yoksa ona en yakini rossman da satilan domol.bir de cam temizligi icin en basiti mikrofiber bez ve kremsiz sampuan sil gec durulama kurulama yok cok kolay oluyor silmesi.insanin her gun silesi geliyor boyle kolay olunca.instagram kullaniyorsan cokbiliyorumben diye bi hesap var orayi takip etmeni tavsiye ederim ben de bunlarin hepsini ordan ogrendim.kadin gercekten de herseyi biliyor:)

Firin= cif ile
Tepsilerini cif ile telleyip bulasik makinesinde yikiyorum
Klozete de domestosla cif dokup ovuyorum. Dokunmuyor, porçöz dokunur onu kullanirsan dikkat et

Tul perde yikarken deterjan az konuyor. Rengi solmuşsa vanish tül kullanabilirsin. Ben normal sivi deterjanimla yikiyorum sorun olmuyor.

Buzdolabinin icini de karbonatli su ile siliyorum. İcini bosaltip raflarini disarda silip geri takiyorum.

Yemek olarak yaz aylarindayiz ya, zeytinyaglilar iyi gidiyor. Duduklu kullanmani yuzde yuz tavsiye ederim. Mesela barbunya veya taze fasulye yapabilirsin, z.yagli biber dolmasi yapabilirsin. Taze domates salatalik cikti artik, salata da bir cesit.

Aksamdan islatip nohut haslayip buzluga atabilirsin. Bir de bugdayi once 10dk kaynatiyorsun, sonra oylece bekletiyorsun, en son yine kaynatiyorsun pismis oluyor.
Bunu da soguyunca buzluga parca parca atabilirsin.

Ben nohut, bugday, naneye soguk soguk yogurt koyuyorum, efsane oluyor. Yazin sicak yemek canim cok istemiyor.

Baskaaaa 1 kilo kiymadan tek seferde kofte hazirlayip buzluga atabilirsin. Cikarip yanina patatesle harika bir yemek olur.

Ben yazdan domates konservesi yapiyorum. Bircok yemege kolayca sos oluyor. Tekrar dograma vs derdi olmuyor. Sonra yazdan yesil biber dograyip buzluga atiyorum, yemeklere koymaya.

200 m2 evimi bir günde pürü-pak yapıyorum sen 70m2 evi temizlemenin derdindesin bacım bu ne tembellik böyle :) fırın çok yağlı ise bazı firmaların gırın temzileme malzemeleri var hatta spreyli olan akşamdan sıkıyorsun sabah sil mis buzdolabını ben sirkeli suyla siliyorum içini rafları kapak raflarını balkonda yıkıyorum bir güzel orda da kurutuyorum dolap dışını cifle koltuklar için yine cifin kırmızı sprey bir kutusu var çok güzel leke çıkarıyor onunla siliyorum yada arap sabunu al marketlerde oda güzel temizler işten korkma iş senden korksun der anneannem kolay gelsin :))

Hişim çıkana kadar temizlik yapıyorum bende... yetmiyor kızı parka götürüyorum ,balkonda havuzuna su doldurup yuzduruyorum, misafir komşu geliyor onlarla ilgileniyorum ... nasıl durmam gerektiğini bilmiyorum.

sonrada belim basım ağrısı tutuyor sinirim bozuluyor :)) keşke biraz rahat olsam saliversem diyorum bende ama yok

Doğumun üçüncü günü çamaşır yıkadım ütü yaptım dayanamadım oturmaya icim kaynıyor :)

Ay darisi bana insallah :)
Ben de dogumdan sonraki gun ayaklandim ama temizlige dokunmadim o ayri :D
Imrendim vallahi size. Enerjinizden biraz bana da yollayin :)

Back
X