Hepsini birgünde yapma cnim önce evi iyi bi toparla sonra camlara başla, bolkon camlarına su dök (bir kova suya biraz domestos döküp camları fırçala ardndan suyla durula köpük kalmasn) ardndan camsille güzelce sil hem kolay hem temiz oluyor ben hep böyle yapıyorum. Camlar bitene kadar perdeleri yıkamş olursun.
Camlar bitince mutfak dolaplarını dök güzel bi deterjanlı su yap sonra gerekirse yağçözle veya camsille sil parlasn. Sen bunları yapatken tezgahn üzerinde yağdanlık, bulaşıklık, baharatlık, şeker kutusu, ocağın üzerindeki ızgara demirler vs vs ne varsa bulaşık makinesine at ve deterjan gözüne ekstra olarak biraz çamaşır suyu damlat. Sen dolapları bitirene kadar bulaşıklar bitmiş olur. Bu sırada buzdolabını temizleyebilirsin ;
Önce en üst rafı boşaltıp yıkayabilirsin sonra kurulayp yerleştirirsin ve sırayla tum rafları ve son olarak dolap kapağını iç dış yaparsan eline dolanmaz derli toplu bitirmiş olursun hemen. Eğer çok yorulmazsan bulaşık makinesi ve fırını one doğru çekip yerlerini yağçözle silebilirsin mis gibi olur
Diğer işleri ikinci güne bırakabilirsin ;
Koltukları arap sabunuyla silebilirsin lekeler çıkar ve parlar. Evin kapılarınıda camsille silip tozunu alırsın.Halıları silerkende arap sabunu ve halı şampuanı tavsiye ediyorum mis gibi oluyor.. son olarak tozları alıp banyoya geçebilirsin ;
Klozetin kapağı yerinden çıkıyor belkide biliyorsundur. Kapağı söküp küvette yada banyo lavabosunda çamaşır suyuyla güzelce ovala. Klozete önce cif döküp fırçala sonra çamaşır suyuyla fırçala emin ol bembeyaz olacaktır.. daha sonra kapağını tekrar takabilirsin. Banyo duvarlarınıda ıslak bi bezle silmelisin duvar kağıdı o kadarcık şeye dayanabilir.
İşin bitince Yufka ve lor peynirle güzel bi börek sarıp fırına atabilirsin hem pratik hem lezzetli olur. Yanına mercimek yada hazır bi çorba ve salata yapabilirsin bence ufaktan alışmak için çok pratik bi menü. Tatlı olarak petibör bisküvi ve çikolatalı pudingle 5 dakkada mozaik pasta yapabilirsin
Sonrada duşunu alıp balkonda çay keyfi yaparak eşini bekleyebilirsn
Şimdiden eline sağlık biraz uzun oldu ama umarm işine yarar