Titiz, pratik ve işbilen hanımlar, bilmeyenler de yazabilir :)

Beni biraz yanlış anlıyorsun sen tabi ki pratik bir şekilde yapıyorsundur
Buna itirazım yok
Ki kısmen bende tez bir insan olduğum için sistemini az çok tahmin edebiliyorum.
Ama benim evimde de her sey çok pratik aslında
eşya yoktur
aksesuar kalabalık, ıvız zıvır hiç yok.
Koltuklarım hafif mesela tek bacagımla saga sola itebiliyorum.

Fakat mutfak ciflemek mesela
O cifin buradaki tüm kadınlar bilir bıraktığı bir tortu var
spreyde olsa katı kıvamlı da olsa böyle. İz bırakmaması için çok iyi silinmesi gerekir
Buda bir kaç suyla silinme anlamına gelir.
Öyle döktüm sildim bitti olmuyor.

Ütü mesela
o masayı açmak, ütüye su koymak, ütünün ısınmasını beklemek..
Zaten 10 dakika.

hani sen bunların hepsini yarım saatte yapıyorum dediğin zaman uç bir şey söylemiş
yada iddia etmiş oluyorsun.

10 da başlıyorum 12 de bitiyor desen ok.

Ama 30 dakika da ütü yap, mutfak ve banyo cifle
evi sil, süpür, balkon yıka.. İnandırıcı görünmüyor.

Ha sen yapıyorum diyorsun, yapıyorsundur.. tebrik ettim zaten.

Kucuk evi temizlemek daha zor. Iste benim bahanem bu.

Sen sistematik sekilde yolunu buldugundan cabuk bitiyor olabilir. Benim eve de gel. Bulasiklarim bile kan agliyor. Biriktirenlerdenim ben. Temizlik yapacagim zaman kendimi disari atarim.

gece uykudan uyanıp avizeyi silmeyi unuttuğumu hatırlayıp silip geri yatan biriyim
Toza da alerjim var
Esasında ev işi yapmaya bayılırım
Aynı şehirde olsak yardıma gelirdim çok keyif alırım

Yahu nscckts hepsini yapiyorsundur tamam da bunlarin yarim saatte yapilmasi imkansız. Ben yapamiyorum diye b.k atmiyorum yani. Daha uzun sürüyordur

Evet aslında 56466 saat sürüyor da ben yarım saat diye yalan söylüyorum :) lütfen yahu...

Buyrun Gaziantep'e ziyarete gelin misafirim olun

Benim ev güya 4+1 ama ufak ufak odalar. Neyi nereye sıkıştırsam diye düşünüyorum.

Şu eskilerin bi odasında duvardan duvara yüklükleri olurdu ya, temiz olmalarını ona bağlıyorum ben bende olsa bende temiz olurum gelsinler herşeyi sıkıştırsınlar bakalım diyorum

Ben hiç çif kullanmam sabah kahvaltıdan sonra ocağı davlumbazı tezgahı masayı dolap kapaklarini sirkeyle siliyorum lavabosunu kullan at sünger ve çamaşır suyuyla dezenfekte ediyorum
Fırını kullandım ya soğumaya yakın ilikken hemen içini siliyorum

31 yaşımdayım bu yaşıma kadar 1 kere bile girim su mutfağı cifliyim dediğimi bilmem çünkü kahvaltıdan sonra mutfak hergun sirkeyle silindiğinden temiz oluyor zaten hiç kirlenmiyor ki ?

Makinadan çamaşır çıkar çıkmaz utuyu gömlek islakken utuluyorum askıya asip camasirlikta kurumaya bırakıyorum Kazanlı buharlı ütü var ıslak utuleyince kolalı gibi oluyor çabuk kuruyor pantolonları da utucuye gönderiyorum

Bu yüzden hiç birikmiş camasirim da olmuyor ben camasirim birikti utuleyim dediğimi de hiç hatırlamam

Kağıt havlu kullanıyorum havluların nemden bakteri ürettiğini düşünüyorum havlu falan da ütüleme derdim yok bitek bornoz var havlu diye evde

İşte benim öyle büyük dolaplarim var asıl sebep o... Dolaplarda da herşey dekoratif kutuda dolap olmasa evin altından zor kalkarim

Valla al benden de okadar ,öyle güzel yazmislarki kalkıp iş yapacam şimdi ,34haftalik hamileyim ay bide sıcak ,hoş hamile olmadan öncede tembeldimde şimdi evi gübre götürüyor resmen ,benim felsefem ev temizlemek için değil içinde yaşamak içindir ,, züğürt tesellisi:))))

N nscckts ben sizi anladım. siz elinde sürekli bez olan titiz kadınlardansınız. anında müdahale edenlerden. sık sık temizlik yaptığınız için çabuk bitiyor.

Çok teşekkür ederim ya gerçekten parmağım yoruldu
Aynen öyle hiç kirlenmiyor ki hep temiz olunca çabuk oluyor

önce eline bir çöp poşeti al mutfağa dal. atılacakları acımadan at. sonra aynı torbayla evin odalarını gez. hiç acıma at. en son balkona bırak o torbayı. reklama girmez inş. rossman mağazalarından domol var. püskürtmeli. harika bir şey. fırının içine sık beklet akşama kadar. sonra biraz ov ve kuru bir bezle köpüğü iyice temizle. onan sonra ıslak bez kullan. yoksa o köpük gitmiyor. neyse efendim fırını 200 derecede 1 saat boş çalıştır. kokusu kalmasın deterjanın.
yemek işi içinde benim hep pilavım olur dolapta. bulgur çok gidiyor bizde. 2 bardak bulgurla yapıyorum. yiyeceğimiz kadarını alıp borcamda ısıtıyorum. fırın yemekleri pratik pluyor. o da iki gün gider. soğuk çorba tam mevsimi. ıslat dövmeyi sabahtan. akşam düdüklüde 30 dakika pişir. böl böl buzluğa at. çıkarınca yoğurtla terbiye yap mis. salata ohh mevsimi. bol domates salatalıklı mis gibi olur.

Bende Gaziantep geliniyim
Gerçekten havasından mı suyundan mı bilemem bi pratiklik var oranın hanımlarında
Eşimin ailesi de ya da onlar vasitasıyla tanıdıklarımda da Maşallah hem pratiklik hem temizlik süper
İnsanı gaza getiriyorlar

Yazıldı mı bilmiyorum ama fırın için rossmanda bi sprey var, onunla çok kolay temizleniyor. Hatta iyice durulamaya üşenmem derseniz fırın tepsilerinize de sıkarsınız... Eğer tepsilerdeki lekeler çok yerleşmemişse cif ve bulaşık teliyle de ovabilirsiniz...

Bildiğim kadarıyla buzdolabı için de bi sprey satılıyor rossmanda. Ben normal deterjanlı suyla siliyorum, yerleşmiş bi leke varsa önce yağ çözücü sıkıyorum, 2-3 dk sonra siliyorum süngerle.

Tül ve güneşliklerim için özel deterjan kullanmıyorum. Tüllerin beyazlaması için yıkarken bazen bir kalıp sabun, bazen bulaşık makinesi tableti, bazen deterjana ilave soda matik ekliyorum. Toz şeker koyanları da duymuştum. Genel olarak özel tül deterjanı almıyorum yani...

Bu arada cam silmeyi düşünüyorsanız bir kova suya azıcık şampuan katın ve onunla silin. Pırıl pırıl yapar...

Ayrıca yine rossmanın cam bezi çok iyidir.

Reklam yapar gibi oldum ama çok iyi oluyor temizlik ürünleri

Siz en iyisi bi rossmana uğrayın

Bende bayılmam ev işine yemek yapmaya ama yapmayınca rahat oturamıyorum bu sebeple yapıyorum.
Klozet için acenin kokulu konsantre bir ürünü var onu tavsiye ederim. Akşamdan sararan yerlere pamuğa döküp pamuğu koyun üzerine sabaha tertemiz olur.
Fırın için akşamdan karnonat sirke ile macun yapıp sürün bolca kararan yerlere sabaha kadar beklesin,sabah yine sirke ile köpürterek temizleyin. (Fırına kimyasal kullanmıyorum,yemeklere siniyor kokusu)
Ev için 1 gün 1oda diğer gün diğer oda bölerek dip köşe yapın,hem fazla yorulmazsınız hemde hakkıyla yapabilirsiniz bu sayede.
Camları silecekseniz kremsiz şampuanla silin pırıl pırıl oluyor.
İlk aklıma gelenler bunlar,kolay gelsin.

Rosman fırın spreyini çok duydum son zamanlarda , cam ocaklarda da kullanılabiliyor mu

Birde bulaşık makinesi tabletini tüllerin arasına mı yerleştirip yıkıyorsunuz

Rossman magazalarinda domol firin temizleyici var interntten bak bir siliste tum firinin yeni almis gibi oluyor

Kızlar fırın içine buzdolabına kullandığınız deterjanlar koku yapmıyor mu kimyasal sonuçta iyi duruladiginiza emin olabiliyorsunuz fırın bide ısıyla etkileşimde yapar...

Fırın içi ve tepsini domol diye bir ürün var rosman da satılıyor fiyatı da uygun. Sıkıyosun 1 saat bekletin ve silin tepsiyi yıkayın. Ovmaya gerek yok.
Fırını iyice havalandır yoksa yemeklere koku siner. Ben havalandirmadan sonra boş çalıştırır bida havalandiririm . Hemde zahmetsiz ..
Buzdolabınİ başka deterjan ile su ile silebilirsin.
Koltuk ve halı lekesine lok diye bi deterjan birebir gelir.
Dolapları Vs çamaşır suyu kullanma zamanla sararma yapar.
Şu silikonlu sularda ihtiyacın olanlar arasında olmalı.
Sıvı arapsabunuda çok işe yarar.

Rosman fırın spreyini çok duydum son zamanlarda , cam ocaklarda da kullanılabiliyor mu

Birde bulaşık makinesi tabletini tüllerin arasına mı yerleştirip yıkıyorsunuz

Cam ocak için kullanmadım ama fırın için çok etkili. Cam ocağın parlaklığını götürebilir sanki, bilemiyorum tam olarak...

Cam ocak için BİM'den Güldal yağçöz alıyorum ben. Ağır lekelere onu sıkıyorum, sonra cam ocaklar için olan spatula ile kazıyorum. En son normal deterjanlı sünger ile silip duruluyorum. Ocak iÇin bir tane cam bezi alırsanız, kuruduktan sonra su lekelerini de onunla alabilirsiniz. Ya da kağıt havluyla ve azıcık cam sil ile silebilirsiniz parlak olması için...

Bulaşık makinesi tableti tüllerin arasına koyuluyor yıkarken, kalıp sabun da aynı şekilde... ama bunlardan birini koyarsanız normal deterjanı çok az atın. Köpürüp taşar yoksa...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…