Titiz, pratik ve işbilen hanımlar, bilmeyenler de yazabilir :)

Ama en önemlisi işleri fazla biriktirmemek yoksa insanın gözünde büyüdükçe büyüyor. Mesela ben yapabildiğim kadarını haftasonu yapıyorum kirli gördüğüm yeri hemen siliyorum sonra yaparım demiyorum. Bir de fırın tepsilerini kullanınca hemen telliyorum temiz duruyo birikirse içinden çıkamam işlerin.

Çalıştığım için benim eviminde her an her yeri temiz olmuyor.
Önce ortalığı toparlarım,toz alırım.Mutfağa geçerim varsa bulaşık atarım makineye.
Çamaşırlarımı atarım,ben temizlik yaparken onlar döner.
Yerleri süpürüp silerim,en son banyoya girerim,her yeri ciflerim,kendimde banyomu yapıp çıkarım.
Cam kapıları sürekli silemiyorum,zamanım yok,pratik temizlik yaparım genelde ama pis bir yer bırakmamaya da özen gösteririm.

Öncelikle asla erteleme
Aldığunı aldığın yere koy
Cumartesi ve çarşamba süpürge günün olsun mutfağıbı temizlemeden yatma
Klozeti değiştir
O sarılıklar olmadan önlem al
Domestoosu dök akşamdan sabah sifona bas
Ben yemeği buzluk kısmına karşıyım yemek taze olmalı 20 dakikada hazırlanabilir minik tencere aş 16 cm ona yap şimdi yaz herşey bol
Fırın için domol al sık sil bitti gitti fon perde yıkamak içinnyer var onları çağır

Tam en basta bahar temizliginin 1 gunde bitirmek imkansiz diyordum ki 1+1i gordum :)

Evin butun dolap iclerini kontrol edin. Daginik varsa once onlari halledin.

Sonra toz alin. Toz benim en sevmedigim istir. Sona kalirsa yalap salap olur ve yere toz dokulur.

Sonra supurun ve silin.

Mutfak bana gore en uzun is. Firin temizleyici var firinlar icin. Cifin sanirim. Disi siyah. Mukemmel bir urun. Ovmana bike gerek kalmiyor uzun uzun. En son sirkeli suyla bir kere sil ve durula.

Tepsiler icin ben tel kullaniyorum. Sabunla bile cikiyor telledigin zaman.

Cok yagli bir yerin varsa yag coz yine cifin, caydanlik icinde kirec varsa porcoz. Ama sonrasinda caydanligini.muhakkak kaynat.

Klozet icin genelde camasir sulu cif kullaniyorum. Sararma nasil gider bilemiyorum ama. Bir ara kola ve karbonat ile temizlendigini gormustum.

Yemek dedigin en kolayi. Corbanin sebzelerini dogra suyunu koy. Haslansin blender dan gecir. Bir yandan pilav. Birde ana yemek. Birde salata. Oldu bitti.

Kolay gelsin simdiden :)

Eşimin en önem verdiği öğün kahvaltı. Küçük kapaklı cam kasetlerden aldım. Reçel çeşitleri ,zeytin, tereyağ, iki üç çeşit peynir koydum. Onlari da küçük tepsiye yerlestirdim. Tek seferde önüne gayet zengin kahvaltı geliyor. Yemek işinide yavaş yavaş halledersiniz. Fırın yemekleri kolay olur sizin için. İnternette yemek blogları var . Onlardan faydalanabilirsiniz.

Ben koltuklari arap sabunuyla siliyorum leke falan kalmiyor sildikten sonra suyla duruluyorum o kadar.kokusu kotu gelebilir bu sebeble yumusatuci katabilirsin durulama suyuna firin icin de temizleyiciler var ama en guzeli karbonat ve limontozunu karistirip siliyorum oyle birakiyorum bi saat sonra siliyorum temiz oluyo hem de zararsiz tavsiye ederim

1+1 evı temızlemek bu kadar zor olmasa gerek, temızlık malzemesı ıcın aspırın camasır suyu ve yer sılmek ıcın dıxı tarzı bır sıvıyı tavsıye ederım.
oncelıkle camları sılın aspırınlı su ıle perdelerınızı o arada atın makıneye yıkansın cam sılem ısı bıtınce asın hemen ıslak ıslak kendı kendıne kurusun.
sonra evı sıl supur toz al ıslemını yapın.
wc ve banyoyu camasır suyu ıle ovun ıyıce ve bol su ıle surulayın.
balkonu su dokun yıkayınen temızı o..
fırın tepsılerıne yag coz sıkın bekeltın sonrada fazla bastuırmadan tel sonrada bulasık sungerı yardımı ıle bulasık deterjanı kullarak yıkayın..
yemek desen basıt ıs yap bır corba bır pılav yanına et yada tavuk sote bırde karısık salata ohh mıs....

:) Herkesin meziyetleri farklıdır ev işinde iyi değilim diye üzülme öncelikle

İlk iş evi toplamak ortadan tüm eşyaları kaldırmak yerlerine düzgün koymak aldığın şeyin işi bittiğinde hemen yerine koymak

Sıra mutfağı toplamak ciflemek de... Ocak fırın tezgah lavabo... Ortada hiç bulaşık kalmasın tezgah üstü çok dolu olmasın benim açtığım bı konu var evime hoşgeldiniz diye orda tezgah duzenimi görebilirsin evimizin düzenli halı diye bı konu var orda da paylaşımlar var

Sonra yerleri süpürmek heryeri dipli bucaklı süpürmek

Sonra tozları almak biblo falan varsa musluk altında yıkıyorum kurumaya bırakıyorum ben

Sonra balkonlar yıkanacak

Sonra varsa çamaşır yıkanıp serilecek ben gömlekleri makinadan çıkar çıkmaz utuluyorum kolalı gibi oluyor askısında kurutuyorum direk... hiç utum birikmiyor

Sonra yerleri siliyoruz ben kışın 2 günde bir yazın hergun siliyorum ev hep temiz olunca yer silmem 10 dkmı bile almıyor çoğu zaman elimle siliyorum vileda daha zor geliyor yer silmeye kullandığım kucuk havlum var ev hergun silindiğinden hep temiz 1 havluyla bı oda siliniyor hemen

En son banyo WC cifleyip dusumu alıp çıkıyorum...

Ben tüm ev temizliğinde sirke kullanırım
Klozet ve lavabolar çamaşır suyu
Başka hiç deterjan kullanmam

Lavabo ve klozetler için kullan at süngerlerim var en ucuzundan 1 koli alıyorum mesela 30 sünger 10 TL falan lavaboya cifledimmi atıyorum süngeri elim hep eldivenli klozeti cifledimmi mi atıyorum
O temizlik fırçaları süngerleri kullanıp kaldırmak çok sağlıksız bakteri sonuçta

Klozete dokuyorum domestos biraz bekliyorum kapağı kapalı çekiyorum sifonu sonra dokuyorum sirkeyi ovuyorum süngeri atıp duruluyorum

Ben bütün bu genel temizliği 2 günde bı yapıyorum komple bütün evimin işi yer süpür sil balkon yıka banyo yıka ütü yap mutfak cifledimmi komple yarim saatimi alıyor evim 180 Mt2

Haftada bı gün börek mozaik pasta dolma falan yapıp buzluga atıyorum

Ayda bı perde yıkanır duvar silinir temiz olduğundan perdeler 15 dk durulama da yıkıyorum yıkanırken duvar siliyorum 10 dk sürüyor çünkü temiz

Camlar yazın haftada bı kışın her ay

Temiz olursa tüm ev yarım saatte biter herşeyiyle

Son düzenleme:
Z zeytinagaci temizliği ve yemeği her zaman yalnız yapma, ki yapmıyomuşsun zaten . eşinle birlikte yapın alıştırma hiç kocanı öyle. erkeğin önüne sıcak yemek koyma zorunluluğun yok, onun nasıl yoksa. eşin senden geç eve geliyorsa yemek yapabilirisin o ayrı konu. ikinizde çalışıyormuşsunuz birlikte yapın herşeyi o balkonları yıkasın camları silsin sende diğer işleri yap. işten hiç anlamıyosanız bir tane temizlik elamanı tutun 1 kereye mahsus o nasıl temizliyor gözlemleyin bi dahakine siz yaparsınız. sabah kahvaltıyıda birlikte hazırlayın en kolay öğün zaten. erkeklerin hazırlanması kısa sürer sen giyinirken o kahvaltıyı hazırlasın. kafana takma hiç. senin yaptığın doğru aslında. bizim kültürde evin her işi kadına yıkıldığı için tuhafına gidiyodur. çevredekileride takma hiç. kadınlar köle gibi çalışıyo akşamda evde çalışıyolarr çok erkeklere hizmet için doğmadık kusura bakmasınlar evlendik diye herşey elimize kalmamalı. arada canın ister yaparsın o ayrı. ama kendini şartlama hiç zorunlu hissetme bence.
ayrıca koltuk silmeye en iyisi ılık suda arap sabunu çözüp silme diye biliyorum.

1+1 ev kolay olur canım ya gözünde büyütme bence.
Yatak odasından basla, camını sil, nevresimleri sök, yatak altı fln sil, tozunu al kapat yatak odası bu kadar.
Mutfaga gec fırın, tepsi, davlumbaz vb yerlere yağ çözücü sık biraz öyle beklet, o arada dolap tezgah vb yerleri sil. Yağlar çözülünce tepsi fırın fln çok kolay temizlenir. Buzdolabını temizleyeceksen içini boşalt, cıkan parcaları cıkar yıka, çıkmayanları karbonatlı suyla sil. Mutfakta bu kadar.
Salonda halın varsa yıkamaya ver, koltuk sileceksen onun detarjanı oluyor kosla marka köpürtüp silniyor güzelde yapıyor. Camları silersin perdeleri makinaya atarsın toz alırsın salonun işide bu. Balkonu yıkarsın. Wc banyoya gecersin. Klozet kapagı sarardıysa o cıkmaz bence en pahalısı 50 lira ki 10-20 liraya olanlar bile var. Onu at yeni al,tak. Ne uğrascaksın.
Yemekse en pratik ve en zevkli kısmı. Sıcakta ztn aparetif seyler yeniyor. Soslu kızartma, fırında tavuk but, pilav yanına bir cacık cok basit ve güzel olur mesela.

siz çalışıyomusunuz bu kadar işi nasıl yapıyosunuzki heray duvarmı silinşr canım yazık valla sana. ayrıca eşin yokmu yardımcı olmuyormu hiç. ben okurken yoruldum ay

Kendinizi iyi analiz etmişsiniz.Çözüm sizde
Bu perşembe misafirleriniz gelecekse derin bir temizlik için süre kısıtlı.
Ben koltuklarımı 3 ayda bir yıkarım
Halılarımi yıkamaya veririm
Siz şimdilik kosla hali ile güzelce ikisini silebilirsiniz.
Marketten cam bezi alın.Önce camlarınazı domestoslu bir su ile silin sonra Duru su koyduğunuz ayrı kovada ki cam bezi ile güzelce silin camlar kurulunca pırıl pırıl olduğunu göreceksiniz.

Sonra halılarıni balkona at kurusun o sırada bütün her yeri süpür canım bir kovaya Fakirin parkeler için olan deterjanı var onu kullan üzerine ılık su ekle bütün evini baştan aşağıya sil. (Bu deterjanı bayıldım nerdeyse heryerde kullanıyorum.Çok güzel bir kokusu var)

Yine ayrı bir kovaya bu deterjanlar koy bütün mobilyaların tozunu al 2. Bir suyla kapılarını şöyle güzelce sil.

Mutfak dolaplarını ßimdilik yüzeysel görünen yerlerini sil ( çünkü misafirlerin perşembe geliyor) yine fakirin parke deterjanı ile canim:)

En son banyo- tuvalet onlarında bol domestos ve cif kullanarak temizleyebilirsin.Klozet kapağını hemen değiştir.Sararmış kapak ne kadar temizlesen de temiz değilmiş gibi görünür.
Yine eksiklerin varsa tamamla
Yarında ikramlıklarını hazırlarsın olur biter.

Misafirlerinle işin bittiğinde mutfağını detaylı bir şekilde iyi deterjanlarla temizlersin.
Gerekiyorsa tüm duvarlarını silersin.
Yıkanarak battaniye yorgan vs varsa yıkar kurutursun.Şu an havalar sıcakken yıka kurut kaldır.Kışa hazır olsunlar.

Tüm dolaplarını yazlık kışlık yıkayıp açıklayabilirsin.
Benim yakın zamanda yaptıklarımı yazdım canım.

Şimdiden kolay gelsin.

Son düzenleme:
evet sadece 1 olsa daha mutlu olcam
70 m2
minnacık ev işte hemen biter benim 200m2 bir de iki çocuk. Dün halıları topladım verdim storlar ile birlikte oğlum uyusun camlara başlıcam onlar bitsin mutfak dolabı içleri, fırın buzdolabı mutfak da o kadar büyük ki 40m2  kapılar petekler silinecek. Banyondaki sararma için sihirli su sık biraz bekle çıkar o leke. Fırın için mark mutfak kullanıyorum sık bekle sonra biraz ov sıcak su ile pırıl pırıl olur.

Fırının içine dışına yağ çözü sık bekle 10-15 dakika sonra ıslak süngerle köpürterek sil ama bu işlem fazlasıyla durulama gerektiriyor sağlık açısından 5-10 sefer duru su ile sildikten sonra
En son sirkeli duru su hazırla onunla sil bi güzel ve fırın kapağını açık tut havalansın.
Tepsiler için de yağ çöz cif dök telle.
Daha sonraları börek yaparken fırın kağıdı kullanırsan hiç kirlenmez. Kolay gelsin.

Ben genel olarak ortada esya varsa onlari derleyip toplamayla başlıyorum. Yikanacak tül- nevresim- havlu ne varsa onlari banyoya atip bir yandan yikama islemine basliyorum. Daha sonra odalari koltukların minderlerini kaldirarak filan süpürürum, haliyi süpürüp kaldiririm. Yerleri de hani balkonu filan yikadigimiz çek-cek var ya yer bezini ona dolayip siliyorum yorucu olmuyor. Allahtan annemi dinleyip koltuklari alti yuksek olandan secmisim koltuk cekme derdim yok. Camlarımi hic silmedim cam silmeye kadın aliyorum.

Mutfagi toplarken de önce buzdolabini boşaltıyorum. Bozulmus çürümüş unutulmuş tarihi gecmis hersey çöpe gidiyor sonra raflari yıkıyorum ya da usenirsem siliyorum. Güzelce yerleştirip dolabın dışını siliyorum. Mutfak dolaplarini da siliyorum. Ortada duran sekerlik baharatlik ne varsa hepsini siliyorum. Yatak odasinda da süpürüp sildikten sonra parfumleri filan kaldirip heryerin tozunu aliyorum. İncik cıncık herseyin tozunu alip guzelce yerlestiriyorum. Kapilari filan siliyorum. Yataga yeni nevresimleri takıyorum.

Bu arada perdeler yikandikca ıslak haliyle silinen cama takıyorum kendi kendine kuruyor ütülü gibi oluyor.

Banyoyu da usenmezsem foşur fosur yikayip cekcekle cekiyorum usenirsem süpürüp siliyorum. Lavaboyu kuveti beyaz cif veya domestosla ovuyorum. Duşakabin in camlarini da fircalayip su tutup en son kendim duş alıp çıkıyorum :)

Temizlik yaptigim gun genelde yemek yapacak hal kalmiyor. Dün temizlik vardi mesela aksam bi tarhana corbasi bi salata yaptim bir de söylemesi ayıp biftek vardi onu tavada ciz biz yaptim. Sen bir de ek olarak patates puresi veya firinda patates yaparsin güzel olur.

Misafire de yaz günü ağır yemek olmaz zaten hafif yemekler hatta agirlikli orak saalata ve zeytinyağlılar ustune de meyve ve dondurma oh mis

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…