Titiz, pratik ve işbilen hanımlar, bilmeyenler de yazabilir :)

Sadece şunu söylemeye geldim. Ben çalışıyorum bahanesi ardına saklanıyorum demişsiniz ama bence temizlik yapmayı da sevmiyorsunuz yani çalışmasanız da kalkıp her gün temizlik yapacağınızı zannetmiyorum. He zaten herkes temizlik veya ev işi filan yapmayı sevecek diye bir şey yok. Bunları yapmayı bilmek meziyetten filan sayılıyor

Koltukları yıkamaya verebilirsin eve gelip yıkıyorlar tertemiz oluyor. Kendim sileceğim dersen ben koslanın elde halı yıkama şampuanıyla siliyorum öneririm

siz çalışıyomusunuz bu kadar işi nasıl yapıyosunuzki heray duvarmı silinşr canım yazık valla sana. ayrıca eşin yokmu yardımcı olmuyormu hiç. ben okurken yoruldum ay
Şuan çalışmıyorum çalışıyorken de ayniydim 10 senedir bu sistemle yapıyorum cam silme perde asma eşimin işi kendisi yapamasa da yaparım
Yorulmuyorum çünkü hiç kirlenmiyor kirlense yorulurdum cam silme duvar silme perde yıkama asma hepsi toplam yarım saatimi alıyor duvarların toz bile olmasına müsaade etmiyorum sirkeli su yapıyorum 6 tane bezi ıslatıp çıkıyorum merdivene bezi yıkamak için in cikta yapmıyorum şipşak bitiyor

3 _ 6 ayda bı silmeye kalksam mümkün değil bu kadar kısa sürmez ve işte ozaman yorulurdum

Ben olsam hemen bir temizlik sirketini arardim
Evini temizlemeye kalktiginda kirletengillerdenim, o yuzden hic bulasmiyorum mumkunse.

müziğini aç toparlamakla başla..
önce evi süpür koltuk falan arkalarını.
sonra tozunu al..
silmeden önce camlara başla çok kirli değilse tozunu alabilirsin sadece. perdeleri at bir yandan makineye.
tuvalet kapagı artık beyazlaşmaz değiştirmen lazım..
en sonda sil bitsin..
toplamadan başlama ama..

Canım buzdolabını güzelce boşalt raflarını,sebzeliğini bulaşık deterjanı ile yıka kenara koy onlar kurusun içinide sirkeli su ile bol bol sil pırıl pırıl olur.Buzdolabı içine kimyasal kullanmadan iyi olur yiyeceklere kimyasallar geçmesin.
Fırın tepsilerini de cif ve bulaşık deterjanı ile temizleyebilirsin.

ben çalışan biri olduğum için haftada bir evimin heryerini temizleyebiliyorum ancak. eşimle beraber yapıyoruz Allah razı olsun. evim 2+1 . mutfağım, tezgah, ocak ve duvarları, banyom tuvaletim hep temizdir. oralara ayrıca önem veriyorum çünkü.. diğer yerlere gelirsek. güzelce bi toz alırım. süpürge yaparım, halıları fırçalarım. yerleri de viledalarım, nevresimleri değiştiririm.
genel tezmizlik yapacaksam, mutfak raflarını banyo raflarını çıkarır silerim, buzdolabını boşaltır rahlarını güzelce silerim. fırınımın içini temizlerim. geri kalanlar zaten rutin yaptığım şeyler.. hele de çalışmıyorsan ve evin 1+1 ise yapamayacapın hiçbişey yok

Fon perdeleri yıkamana gerek yok.eğer çok kirki değilse , su yap içine kosla dök veya aspirin sil iyice.koltuklarını da aynı malzemelerle silebilirsin .halıda öyle. Pril bulaşık deyerjanı en iyi leke çıkarıcıdır benim kadın hep onu kullanır.ev temizliğindr düzeninde ilk başlayacağın yet dolap içlerini düzenle. Mutfak dolabı , buzdolabı , kilet , banyo dolabı neyse artık. Dolapların dışlarını sil . Sonrasında tuvalete banyoya bir güzel krem ovucu + domestos dök iyice ov hem lavabo hem klozet. Banyo temizleyici spreylerde olur. Banyoya kireç sökücü şart , kabibe falan sık ov bitti. Camları sil . Sonra heryeri koltukları falan çekerek süpür. Toz al . Evi sil. Tamm 1+1 miş çok kolay yaparsın.

Yapmayın allahaşkına 180 m2 evin duvarlarını silmek nasıl 10 dk sürüyor, bütün evi temizlemek ve ütü nasıl yarım saat sürüyor? BeZi sıkıp merdivene çıkmak bile sırf 10 dk çok fazla sürer. TemiZlik sularını hazırlamak elektrikli aletleri çıkarıp kullanıma hazırlamak bile yarım saatten fazla sürer..

180 m2 ev ne demek bilmesek tamamda.

170 m2 evi temizlemem gerek benim durum daha vahim

Bundan önceki evim 210 Mt2 idi oda 1 saat sürüyordu ... Sizin için imkansız olabilir ama benim için gayet normal.

Bu arada bezi yıkamak için her seferinde merdiveni in çık yapmak yerine 7_8 tane temiz ıslak bezi yanınıza almanızı tavsiye ederim temizlik yapmak temizlik olsun diyedir canimiza kast edelim diye değil ...
ben bu tombisligimle her seferinde merdiveni in çık yapsam kalp krizi geciririm.

Benim evimde 1+1, temizlik için önce koltukları süpürüp minderleri bi kenara koyarım, sonra halıları alt üst süpürür sarar koltuğun üstüne koyarım, sonra tv ünitesindeki aksesuarları koltuk yada masanın üstüne koyarım, banyo mutfak halılarını süpürür balkona asarım, sonra bütün yerleri süpürürüm, banyo tuvaleti tüm aksesuarları da cifleyerek temizlerim, yerleri viledayla silerim, toz için meşhur mavi slikonlu su ve rossman beZlerini kullanırım. Tozları alıp aksesuarları yerleştiririm, halıları minderleri yerlerine koyarım, bi kova daha su yapıp bütün kapıları , zaten 3 tanecck, ve banyo mutfak dolaplarını silerim. 3-4 Ayda bi canım istediğinde de cam silerim içerden, dışardan silmek yasak olduğundan zaten her daim pistir :) kafaya takmam. Fırın ve ocak için rosmann dan domolun fırın temizleyici köpüğü var çok iyi. Buzdolabı içini de bi şeyler döküldükçe mutfak beziyle tümden sildiğimden çok pislenmiyo. Haftada bir de ütü yaparım. Ütüm buhar kazanlı iyi olduğundan çok zorlamaz beni saolsun.

Tüm bu ev temizliği 3-4 saat falan sürüyo pertim çıkıyo ama 2defa temizlikçi kadım aldım beğenmedim, verdiğim paraya değmedi , bilemedim.

Buzdolabını ilk önce hafif sirkeli suyla daha sonra da duru suyla silebilirsin. Özellikle buzdolabının içinde deterjan kullanmamanı tavsiye ederim. Ayrıca sirke başka yerlerde de kullanabilirsin. Yerleri sildiğin suya yer silme suyuna ek olarak sirke de koyarsan hem yerler parlar hem de sirkenin mikrop kırıcı özelliği var hijyenik olur. Ayrıca cam silerken de sirke kullanmanı öneririm.
Temizlikle ilgili de şöyle bir şey söyleyebilirim genel olarak. Evdeki bütün pılı pırtıyı toplamalısın temizliğe başlamadan önce bu çok önemli. Yoksa takılır kalırsın ve sıkılırsın. Mesela bulaşıkları yıkayıp kaldır. Ütünü yap. Nevresimlerini değiştir vs vs artık ne lazımsa. Temizlik için ise yerçekimine uğrayacak bölümleri önce temizlemelisin. Mesela önce yerleri silip sonra daha yüksekte kalan camları silersen yerleri ikinci kez silmek zorunda kalırsın. Ve ev temizliğine dıştan içe başlanır. Yani önce balkon sonra camlar daha sonra avizeler sonra koltuklar silinir sonra toz alınır en son silinip süpürülür. Her oda için aynı işlemi uygulayıp kapısını çekip çıkarsın. Mis gibi olur.Biraz karışık oldu ama düzenleyecek olursak,
1- etrafı tam anlamıyla topla
2-balkonu yıka
3- camını sil
4-avizeleri sil
5-kapıları ve kulplarını sil
6-koltukları sil
7- toz al
8-halıyı süpürüp kaldır
9-yerleri sil
10- son olarak da banyoyu temizle. Banyoda ise duvarlarını sileceksen duvarını kapısını sil.sonra duşu ve bataryasını temizle. Sonra klozet en son lavaboyu ve aynıyı sil. İlk önce ayna ve lavaboyu silersen yine kirlenir.
Deterjan olayında ise mutfağa kesinlikle çamaşır suyu sokma. Çok tehlikeli. İçeriği doğal ürünler almaya çalış. Mesela cifin %90 doğal içerikli bir ürünü var ben onu kullanıyorum tezgahın üstündeki lekeler için. Bir de frosch diye bi marka var hemen hemen bütün ürünlerini kullanıyorum. Çamaşır suyunu ise sadece klozette kullanıyorum. Sirke olarak da beyaz sirke diye bişey var marketlerde bulabilirsin.
Ayrıca bence işin çok kolay evin 1+1 miş. Ama ben olsam senin yerinde ilk gün evi toplar çamaşır yıkar ütü yaparım akşamına da yemeği hazır ederim. Ertesi gün de saydığım sırayla temizliğe başlarım. Ben 4+1 evi temizliyorum:) cam avize olaylarına girmiyorum ama geri kalan işler yetişiyor sen de yaparsın. Ama dediğim gibi uçur zıvırdan kurtul çünkü çok vakit alıyor.

Tamam hadi diyelim ki 7-8 bez sıkıp merdivene çıktınız, merdivenle kolunuzun ulaşacağı alan maksimum 2-3 m2 lik yer olsun, duvarın diğer kısımlarına merdiveni çekmek için de inmeniz lazım. Ha yok kol boyunuz 4 metre ise kabul..

Yanlış anlama muhalefet olmak istediğimden asla değil ama
sana iş yaparken o süre çok kısa geliyor gibi..
Hani farkında değilsindir saate bakmazsın,hemen bitmiş gibi gelir ama
öyle değildir aslında.

Çünkü bu söylediklerin gercekten yarım saatte halledilecek şeyler değil.

Sadece balkon yıkamak için bile suyu hazırla, yıka, kurula, kovayı götür banyo da temizle...
en az 20 dakikası var.
Ki miskin, uyuşuk, yada üşengeç bir yapım olmadığı halde.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…