kişiye göredir bekaretin anlamı ya da tabusu şu devirde. bir süre takılırsan siteye zaten açılan konulardan aslında tabu olmaktan çıktığını çok rahat görebilirsin. kim kime karışmış ki ne yaşadığına dair. Zaten konu kişiye göre tabu değilmiş ki yaşamış, konu kişiye göre tabu değilmiş ki hakkında kendi karar vermediği bir birey dünyaya getirmiş. hiç bir şey düşünmeden..
evledını ölüme terk etmesinin tüm bu tabu kriterleriyle ilgisi ne?
gerçekten hala tabu kaldı mı bu konuda?
buna tabu değil de tercih demek daha doğru olur. Ama artık tabu olmaktan çıkmıştır Türkiye'de.
Toplumsal tabuyla öznel tabuyu birbirinden ayırmak gerekir. Ben kişisel olarak bekareti bir tabu olarak görmüyorum ama siz Türkiye'de bekaret tabusu kalmamıştır diyorsanız ya iki tane Türkiye var ya da siz güncel olayları takip edemiyorsunuz. Daha geçtiğimiz gün ufacık bebeğinin bekaretini kafasına takan bir anne vardı bu sitede. Kaldı ki sadece bekaretten bahsetmiyorum ben genel olarak toplumun cinsel ahlak konusundaki iki yüzlülüğünden bahsediyorum. Bekaret tabusu bunun sadece çıkış noktası.
Tekrar tekrar aynısını yazıyorum eğer bu kadının akıl sağlığı yerindeyse elbette suçlu. Ama tek suçlu o değil. Hepimiz ama hepimiz suçluyuz bu iki yüzlü kuralları kabul edip karşı çıkmadığımız için. Eğer evlilik dışı bebek doğurması bu toplum tarafından yadırganmasaydı, dışlanacağını, şiddete uğrayacağını, öldürüleceğini düşünmeseydi bu kadın bebeğini ailesinden saklar mıydı? Bunu soruyorum.