Thor'un Başarı Öyküsü 14 Kilo Verdi

• Konu Sahibi Konu Sahibi thor
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
kızlar bende ctesiden beri dikkat ediyorum yediklerime bu sabah tartıldım 73.5 im 74.0 la başlamıstım

Bayrama kadar spora biraz ağırlık verirsen olursun bence kaydirigubbakcemile2
Bu sabah bir saat spor yaptım sonra da kahvaltı. Hedef, bayram elbisesine yakışmak. :1ninca:

İnşallah tatlım. Benim hedefim de 72.0 . Bayrama kadar hergün spor yapalım kızlar!

Bayrama kadar spora biraz ağırlık verirsen olursun bence kaydirigubbakcemile2
Bu sabah bir saat spor yaptım sonra da kahvaltı. Hedef, bayram elbisesine yakışmak. :1ninca:

ayy kızlar sizden böyle şeyler duymak beni çook gaza getiriyooo :teytey: inşallah bayrama kdr kilolar gider de iyica bayram ederiz hihoyyyt

Kızlaaar hepimiz çok iyi gidiyoruz maşallah
Bu arada benim gibi patates kızartmasından vazgeçmek istemeyenler varsa küçük bir önerim var! Patatesı aynı kızartacak gibi ince ince dilimliyoruz. Derin bir tabağa koyup istediğimiz baharatlar ve sadece 1 TATLI KAŞIĞI sıvı yağ ile iyice karıştırıyoruz, patateslerin heryerine yağ sürülüyor ve baharatlanıyor. sonra patatesleri tercihen pişirme kağıdı üzerinde fırın tepsisiyle atıyoruz fırına! Yarım saatte kıtır kıtır patatesler hazır! Kızarmış gibi lezzetli oluyor. Hatta artık bana bu tat kızartmadan daha lezzetli geliyor. Sık sık yapıyorum. hihoyyyt Hem de sadece 1 kaşık yağ ile cokacimcoook

canım ben 28 yaşımdayım.1.68 boyum var.84 kiloyum.kola,çikolata ve makarna benim kötü alışkanlıklarım.3 yıldır sürekli kilo alıyorum.önceden 62/64 arasında gelip gidiyordum.sonra ben de panik atak ve tiroit problemleri ortaya çıktı.hem tirot ilaçları,hem de antidepresan kullanmam beni bu kiloya kadar ulaştırdı.her gün kilo vermeye karar veriyorum ama o kadar iradesizim ki başlamadan bitiyor benim diyetim.buradan seni takip edicem canım.azmine hayran kaldımopuyorumnanaktanopuyorumnanaktan

Ben de (özellikle o iki aylık diyeim müddetince) kızartmalık yiyecekleri hiç öyle litrelerce yağlarda tavada kızartmadım. Ya ızgarada pişirdim ya da tost makinesinin kabında kendi yağlarında pişirdik annemle. Bu tarif hafif ve güzele benziyor Addictive, deneyeceğim bir ara. hihoyyyt

Teşekkür ederim tatlım, tiroit hastalarının beslenmesi nasıl oluyor bilmiyorum, internette şöyle bir baktım, lahana ve mantar sık tüketilmemeli dışında bir şeye rastlamadım. Hani kesinlikle yasak yiyecekler var mı gibisinden araştırayım dedim. Gerçi sen mutlaka biliyorsundur.

İlaçlar yüzünden kilo almışsın, aslında bu benim gibi boğazını tutamayıp kilo almandan daha yeğdir bence, iştah problemin yoksa biraz dikkat edip spor yaparak kilo vermen de hiç zor olmayacaktır yerimseniben

Vücut kütle indeksin 29.8, bunu 25'e düşürmen (yani sağlıklı kilona ulaşman için), 70 kiloya düşmen gerekiyor. Tabii senin hedefin ilaç öncesi kilona düşmek olabilir ama sağlık yönünden 70e düşmen bile yeterli. Sadece 14 kilo. kaydirigubbakcemile5 İnanıyorum ki yaz gelmeden çok daha fazlasını yapabilirsin. Bir senede 40, 50 kilo zayıflayan insanlar var, biz neden 5,10,15 kilo veremeyelim değil mi ama? :)

Şimdi tiroidin yüzünden çekinerek yazıyorum, ne doktorum ne diyetisyen zira ama ekmeği günde üç (her ana öğüne bir dilim) dilime düşürmeni söylememde bir sakınca yoktur sanırım. CADIARZU Onun dışında saat altıdan sonra yememen tiroidin için zararlı mı, bunu da mutlaka doktoruna sor e mi canım benim ! Kilo kaybetmemizi sağlayan en önemli iki kural bunlar işte.

Daha detaylı yazmak isterdim ama şimdi okula yetişmek için hazırlanmam gerekiyor, dönüşte yazarım inşallah.

Hepinizi öpüyorum kızlar, kendinizi aç tutarak cezalandırmadan, rahatça kilo verirsiniz ( veririz) umarım. a.s.

Selam addictive. Patatesleri fırında yapmak daha hafiftir bencede. Bi ara bende öyle yapıyordum. İki ay önce bir diyetisyene gittim. Bir aya kadar yakın devam ettim (fakat herşeye uyamadığım sürekli kaçamaklar yaptığım için bıraktım) Doktorumun bana belirttiği şey Kesinlikle patates yemiceksin!!! Haşlamasınıda ve sebze yemeklerinin içinde dahi olmasın demişti. İçinde nişasta ve şeker varmış. Zengin bir besinmiş yani. Bilmiyorum birden bunu kesmek nekadar doğru nekadar yanlış. Sadece doktorumun dediğini paylaşmak istedim :bbo: kaydirigubbakcemile5

thor canım ben de senin mutluluk kervanına katıldım:))
kitleleri sürüklüyorsun canısımmm

akşamdan itibaren başladım heemn ve carmen electranın da spor cd sini yaptım

ne tuhaftır ki ikisinden de zevk alarak eğlenerek yaptım canısım....

bundan sonra bir akşam leslie sanson la yürüyeceğim
bir akşam da carmenle striptiz aerobik yapacağım (çok eğlenceli)

ve senin diyetini uygulayacağım canım

aynı zamanda da bir yandan puan diyetiyle de dengeliyorum şekerparem.
bakalım puan diyetine göre de nasıl gidiyorum ona bakıyorum...

çok umutluyum canım 70 kiloya çıktım

ama senin de enerjinle vereceğimi biliyorum canım

şimdiden çok teşekkürlerrrr

haydi kızlaaarrr kışın uykuya yatmayalım (herkes yatarken) yaza bomba gibi gireceğiz

hem yavaş hem da geri almadan:)))

bu bizim beslenme alışkanlığımız olsun.....

durun durun bişey anlatacam nişanlımın bir tanıdığı kadın 40 yaşında fizik on numara spor falan yapıyor.. çok dinamik iki tane boyu kadar kızı var kadın saat 9 da 1 dilim baklava yemiş.kadın neden geç yemiş diye oturup ağlayacakmış nerdeyse çok morali bozulmuşş..

düşünün işte o da demek ki akşam 6 dan sonra yemiyor.. ve suçluluk duygusu hissediyor.. biz de belli bir zaman sonra böyle olacağız işte:))) suçluluk duygusu gerçekten yedirmiyor kızlar...

Çok teşekkür ederim canım, hoşgeldin aramıza :) Sayı arttıkça daha çok motive oluyoruz, destek çıkıyoruz birbirimize.

Sıkı bir başlangıç yapmışsın ama diyet psikolojisine girmek kısa zamanda hevesinin körelmesine yol açmasın sakın? CADIARZU Ben o yüzden hep "diyette değilim, beslenme şeklimi değiştirdim" diye motive ettim kendimi.

Bu arada o suçluluk psikolojisini iyi bilirim. Diyetle kafayı kırdığım geçen yıl, aç kalarak kilo verileceğini zannettiğim gaflet yılım yani, bir gün boyunca SADECE BİR MEYVE yiyerek durduğum olurdu, o meyveyi de nasıl suçluluk duyarak yerdim ama. Bomboş mideye bir buçuk litre suyu içip karın ağrısından ölürdüm. Tam manyakmışım ha laelaelaelaelae (Sonra verdiğim kiloları fazlasıyla geri aldığımı söylemeye dahi lüzum yok, bu sağlıksız diyetlerin sonu belli)

Ama bu beslenme şekli, yani yemekleri erken yemek en sağlıklısı bence. Diyetisyene gittiğimde de bana verdiği listede en geç altı buçuk gibi yemeği bitirmem gerektiği belirtilmişti. Kaldı ki doktorlar da söylüyor avaz avaz geç yemeyin diye. Hülasa şimdiden erken yemeye kendimizi alıştırmamız lazım. Ben neredeyse üç aydır buna devam ediyorum ve artık neredeyse hiç açlık hissetmiyorum akşamları. Annemler fındık fıstık çerez yerken onlara eşlik etmiyorum, bir iki tane yemek bile aklıma gelmiyor.

Neyse İlarzu'cum, tekrar hoşgeldin aramıza, eminim istediği kiloya kavuşacak bize de çok destek olacaksın o arada :1hug:

slm kızlar pazar günü 67.1 olan ben şu an 65.3 teyim gerçi akşam yemeklerini engeç 7 de yiyorum ama porsıyon küçülttüm ve daha çok yoğurt yedim 2 gün oldu ama ben yaşam tarzım haline getirmek istiyorum az yersem midem küçülürse artık çok yemeği bünyemde istemez. yani inşallah diyeyim:)) opuyorumnanaktan

Günaydın Thor ve arkadaşlar :))

Sizinle iki şey paylaşmak istiyorum. ılk önce suçluluk duygumu paylaşayım. Dün akşam en son 22 de kaçamaklar yaptım. Bir tane pikolata yedim, Bir tane patatesin kızartmasını yedim, çeyrek ekmeğin yarısının yarısı kadar tavukla ekmek yedim. Çok mutsuz oldum. Kendimi hala affetmiyorum (
Güzel olan şeye gelelim. Ben akşamları 18 den sonra yemek yememeye cumartesi günü başladım. Defter tutuyorum hergün tartılıyorum. Cumartesiden bu yana 1 kilo 200 gr vermişim. =)

merhaba THOR. öncelikle tebrik ederim imrendim de imrendim sana...... hedefimdeki kilodasin., */%* ah bide ben olsam. ben bu kiloyu en son 6-7 sene önce görmüsümdür o da cocuk yasimda.
20 yasina basicam ocak da. ve 1,68 boyundayim. 89-90 kg civariyim. Diyet gruplari 80-89 daydim, 82,7 ye düsmüstüm, tekrar geri aldim. 92 ile baslamistim. benim sorunum bogazimi tutamayip verdigim kilolari geri almak. ömrüm boyunca böyle oldu ve hic 80 den asaga inemedim, hep 84-88 degisti, bazen 90 bile oldu. senin yazdiklarini okudum ve gaza geldim hirs geldi sanki icime.
evde kosu bandi var. kolay olur ins. ben 17 den sonra yememeye karar verdim. bakalim neler olucak...
ve büyük yemin edicem ki 18 den sonra ASLA YEMICEM...... belki ise yarar allah korkusuyla :)

Tebrik ederim canım, çok çabuk vermişsin :içelim:
Süt, yoğurt, peynir bunları bol bol tüketin kızlar, yalnız yoğurdun kaymağını yemeyin -tatlicadiarzu- Ben diyet süt, diyet yoğurt filan kullanmıyorum bu arada. Sütü yarım yağlı içiyorum mesela. O light ürünlerin hepsi fasa fiso.

Canım seni anlıyorum, akşam vakti açlık bastırdı mı, hele diyet psikolojisindeysen yarın sabah yeniden başlarım diyete düşüncesine kapılıp yiyebiliyor insan.. Neyse çok fazla yememişsin yine de, bundan sonra yapmazsın olur biter kaydirigubbakcemile5

Son söylediğine gelince, bugün aldığım ikinci güzel haber :)) Tebrik ederim canım, hep böyle devam edersin inşallah (kaçamak hariç kaydirigubbakcemile3 )

Canım hoşgeldin, mesajımda da yazdığım gibi, boy kilo yaş özelliklerimiz benzeşiyor, ben de yıllardır kilo veremiyordum, sonunda oldu sen de yapacaksın inanıyorum :)

Verdiğin kiloları hep o sağlıksız şok diyetlerden yaptığın için geri alıyor olmayasın? Zira ben de az yapmadım o diyetleri, ta ki bu yaza kadar.

Şimdi büyük bir karar verdin, diyet yapmayacaksın da yeme şeklini düzeltecek ve spora başlayacaksın, öyle düşün canım. Bu sabretmen gereken sıkıcı bir zaman dilimi değil, aksine ömür boyu gidecek bir sağlıklı yaşam biçimi. Düşüncelerin bu şekilde olunca inan ki daha ferahlıyor, diyetteyim kafasından kurtulduğun için de sürekli acıkmayıp, yemeklerini zevkle yiyor, masadan tok kalkıyorsun. Amaaa diyette olan insanın aklında ne olur? Sadece yemek tabii ki! Light bisküvi kemirirken canı çikolata ister lülülülülülü Sonunda da diyetini bozar, verdiği üç beş kiloyu da büyük bir hızla -ve belki de fazlasıyla- geri alır.

O yüzden biz diyet yapmıyoruz, sağlıklı besleniyoruz. kaydirigubbakcemile5

thor canım benim ilgin için teşekkür ederim.ben hipertiroit hastasıyım,tedaviye başlamadan önce doktorum kilo konusunda beni uyarmıştı.ama ben takmadım sonuçta ortada.klava:neyse bayramdan sonra ben de burada sizinle diyete başlıyorum.sanırım kilo verme hızım sizin ki gibi olmayacak(tiroit yüzünden)zaten bu 20 kiloyu 3 yıl içinde aldım.yaza kadar çoğunu verebileceğimi düşünüyorum.bir de thor sana şunu sormak istiyorum;benim yürüyüş yapma gibi bir imkanım yok.evde eliptik bisikletim var,onu kullansam faydası olur mu?bir de gece 1/2 den önce yatamadığım için akşam yemeklerimi 7/7,30da yesem uygun olur mu?öpüyorum hayatımopuyorumnanaktan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…