merhaba kızlar bende 74 kiloyum ve boyum 1. 60 bu kilolardan kurtulmak istiyorum
Hoşgeldin aramıza Lokum
Umarım sen de en kısa zamanda ideal kilona ulaşacaksın, hiç zorlanmadan hem de
Kiloların kaç yıllık ve ne kaynaklı, yani benim gibi çok ekmek ve aburcubur yiyenlerden miydin yoksa düzensiz yeme saatlerinden dolayı mı kilo aldın? Önce bunu tespit edelim.
Uygulayacağın özel birşey yok, ekmeği 2-3 dilimle kısıtlayarak, saat altıdan sonra kesinlikle yemek yemeyerek (meyve, süt, yoğurt dahi yenmemeli) ve mümkün olduğunca gün içinde hareketli olarak kilo kaybedebilirsin. Özel diyet yemeklerine lüzum yok, ailenle yediğin normal tencere yemekleri tüketebilirsin.
Ben genelde üç ana, iki ara öğün şeklinde besleniyorum. Sabah peynir,zeytin,domates,yeşil biber,BİR DİLİM ekmekle kahvaltı yapıyorum. Aman zeytini üç taneden fazla yemeyeyim, dur peynirin ölçüsü bir kibrit kutusunu geçmesin gibi sınırlamalarım da yok. Öğlene kadar acıkırsam meyve, yoğurt, bisküvi (diyet bisküvi de değil, onların tadını sevmiyorum) bunlardan birini tüketiyorum. Öğlen okuldaysam yemekhaneden, çorba, salata, o gün ne yemek çıkmışsa ondan, (yalnız pilav varsa ölçüsüne dikkat etmek lazım) evdeysem de annem ne yemek yapmışsa yiyorum. Yemeklerin yağını tuzunu hiç azaltmasını söylemedim anneme, yalnız ilaveten yağ ve tuz ilave etmiyorum o kadar. Akşam yemeğini beş buçuk gibi yiyorum evde, yine öğle yemeğindekiler gibi, ondan önce acıktıysam bisküvi, meyve, yoğurt, içecek, fındık fıstık, buluyorum birşeyler kaydirigubbakcemile2 Tabii hepsini birden değil, sadece birini ve ölçüsünü koruyarak. Bir küçük paket bisküvi, iki mandalina, bir kase yoğurt ya da 10 fındık gibi...
İşte böyle canım, gördüğün gibi ortada ne despot bir rejim listesi ne de cılkı çıkaran bir egzersiz faaliyeti var. Bu kadar şeyi yememe rağmen 15 kilo verebildim iki ayda. Tuhaf geliyor ama gerçek. İş kesinlikle ekmeğe sırt çevirip geç yememekte bitiyormuş. turkbayragi