Tesettürü bırakmak istiyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Aslında şunu demek istiyorum. Mesela namaz İslam'ın şartı. Ama dinde zorlama olmaz hadisini kullanarak namaz kılmak zorunda olmadığını söyleyenler oluyor. Hayır kılmak zorundalar, bu bir zorunluluk. Ama günah mı ? Evet. Kılmamak gibi bir seçenekleri var mı, evet. Kılıç zoruyla bir ilgisi yok ki bunun.

+1
Kesinlikle babanıza bu şekilde konuşun yani örtünün gereğini yerine getiremediğinizi. Ben şuna şaşırdım zaten vücut hatlarinizi belli eden kıyafetler giyiyorsunuz babanız bundan rahatsız olmuyor da başınızı açmanizdan neden rahatsız olup evlatlıktan reddederim diyor. Ben de baskı ile 19 yasinda kapandim. Bekardim o zamanlar babaanne ve dede baskısı vardı bende. Ama onlar ben kapandim diye alışveriş yaptılar bana hani içimde bir heves oluşacak güya. Büyüklerimiz bu konuda çok yanlış yapıyor. Kapalılık bilincini oluşturmadan direk günah ayıp diyorlar. Oysa ki neden günah neden kapanmak lazim bana bunu anlatın. Ben de bilinçleneyim. O yaslarda kapandim 21 de evlendim ama içimde hala açılma hevesi vardı. Saçlarım çok güzeldi fiziğim de öyle neden kapaniyorum ki diye sonradan çok sorguladim ben. Sonra sonra araştırınca okuyunca daha iyi anladım ve iyi ki kapanmışım dedim ama bu yıllar içinde oldu. Bunun için bilinçlenmek lazim direk kapan demekle olmuyor. Simdi tesettürümün gereğini elimden geldiğince yerine getirmeye çalışıyorum Allah kabul etsin inşallah. 12 yasında kızım var asla kapan demem.İstediğini giyer ki vücudu gelişim çağında olduğu için yeteri kadar güneş Işığı alması gerektiğini düşünüyorum Zamanı gelince güzelce anlatırim. Ha istemedi mi yine baskı yapmam demek ki zamanı değilmiş derim ve beklerim. Çok hassas bir konu bu.

Siz benim ne dediğimi anladığınıza emin misiniz?

Babanın öyle demesi yanlış birsey ne olursa olsun beden senin senin tercihin

Ailenizle araniz nasıl şimdi. Nasıl yüzünüze bakabildiler bu olaydan sonra. Bu ne muhafazakarlık ne de dinini yaşamak. Bu başka birşey bu bayaa bayaa gaddarlık

Küçük şehirde saçlarını gösterip vücut hattını belli ederken dedikodu yapmayanlar açılınca niye yapıyor ? Her türlü konuşuluyor. Aileler bunu gelenek haline getirmiş örtünmek namaz kılmak oruç tutmak vs bu ibadetler içten gelmeli.babani tanımıyorum reddeder mi etmez mi ? Üniversitede açılan çok insan vardı. Otogarda kapanıp eve giden üniversite ortamında Maxi mini giyen. Yani her türlü acilacaksin yavas yavaş babanı ikna et. Dürüstçe acikla içindeki duyguları.

Ben Şunu Söylemek istiyorum. bu konu dişinda..
Aileler en iyisini yapayım düşüncesini birakmalı.. Zaten Çocuk bize karşı en iyisini yapmaya çalışıyor. Ailesi hayır olmaz asla diyor. tam tersi çocuk size deseydi ne düşünürdü empati düşünsün..
Baban kız olsaydi başını kapanıp açılabilir miydi içindeki sıkıntıyı anlasaydi..

ben hayır olmaz yapamazsin kavramindan daima nefret ettim..
7 yaşında bir kızım var. hiç bi zaman sen yapamazsin edemezsin demedim.. yok olmadi annem biraz daha cabala diyip güç veriyorum :) en sonda yapabildiğinde kocaman alkış... ve pes etmiyor maşallah.:)
YA gerçekten anlamiyorum şu ailelerin çocuklarının çok üstüne düşmelerini aaa olmaz ki ölee.. yooo sakin demesi çocuğun ailesinden memnuniyetsizliği gördüğünden beri karakterleri degişiyor. ben Öle düşünüyorum. bence rahat biraksınlar.. iyiliği kötülüğü yeterice kadar kendisi anlayacaktir.

Canısı bunar hep mahalle baskısı işte,birde ailedede varsa çocuklarda istemiyorsa baskı ile kapatıyorlar maalesef.
Benim arkadaşım vardı ihl'de okuyordu,eve gelince başı açık dışarda geziyordu.

Toplum olarak o açılmış diyene banane , bu kapanmış diyene banane diyememişiz , eee anlat sonra ne oldu demişiz , dedikodu malzemesi olmak fobik bir durum almış elalem ne der mantığı çökmüş üstümüze bu yüzden Ailelerimiz dinden yada başka bir şeyden hep baskıcı
Dedikoduyla Birbirimizin paçasından tutup aşağı çekiyoruz resmen kendi ayağımıza sıkıyoruz

Benim ailemde aşırı bir şekilde akademik başarı bekledi konu aynı olmasada benzer bir durum aslında konu sahibiyle benim yaşadıklarımız , kabul görmek için mecburen akademik başarı gösterdim ama ilk fırsatta uzaklaşmayı seçtim sonunda kim kazandı elalemmi?
.

Son düzenleme:
Türkçe meali müslümansan sıkıntı yok,değilsen kafirsin işte o zaman zorlama devreye giriyor özüne döndürme meali.
Bu yanlış olmuş. Kafirse kişi onu dine geçmeye zorlayamazsın ama müslümansa dinin gereklerini yerine getirmesi için baskı yapılabilir demek istemiş. Zaten bu yüzden kendini bu konuda agresif bir şekilde fikir beyan etmeye haklı görüyor.

Bir şekilde babanızı ikna edin anneniz araya girip sorunu çözebilir. Zaten kapalı değilsiniz ki başınızda ki örtünün bir anlamı yok babanız bunu biliyor ama küçük ilçe de dedikodu olur kahve de milletin yüzüne nasıl bakarım onu hesaplıyor. Ülkenin sorunu bu zaten kimse evladım ne ister düşünmüyor elalem ne der derdin de.
Malum hükümetle bu tarz saçma kapalılık arttı, din din olmaktan çıktı. Moda olunca herkes bir hevesle kapandı sonunu düşünmeden hakkını vermeden.
Çok sıkı ders çalışıp iyi bir üniversiteyi geleceği olan bir bölümü kazanın şehir dışına çıkın aileniz ile tekrar ciddi bir şekilde oturup konuşursunuz.

Gelse karşıma uymadığı nice İslami kural yerine getirmediği nice sünnet görürüm, benden bilgili olanlar daha ne eksiklerini hatalarını bulur. Ne yapmamız lazım sözle taciz edip aşağılayalım yine yola gelmezse falakaya mı yatıralım
Bu despotluklar hep başkalarına, sanırsın kendi evliya

vücut hatlarım belli oluyor derken aslında muhtemelen pantolon tunik giyiyor sanmıyorum ki taytla gezsin.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…