- 21 Kasım 2017
- 27.568
- 120.547
-
- Konu Sahibi Kafayiyiceemm
Bizzat siz konuştunuz galiba.Unutmayınız mirac da Peygamber efendimiz cehennem de saçlarından asılı kadınları gördü bunlar kimdir diye sorunca açık gezen kadınlar cevabını aldı.
Arkadaş müslğman olmayan hatunlara kafir dediği için ilk defa da demiyor ki..Bizzat siz konuştunuz galiba.
Aslında şunu demek istiyorum. Mesela namaz İslam'ın şartı. Ama dinde zorlama olmaz hadisini kullanarak namaz kılmak zorunda olmadığını söyleyenler oluyor. Hayır kılmak zorundalar, bu bir zorunluluk. Ama günah mı ? Evet. Kılmamak gibi bir seçenekleri var mı, evet. Kılıç zoruyla bir ilgisi yok ki bunun.Hmmmm hangi peygamber kılıç zoruyla insanlara dini kuralları uygulatmış?
Allah özgürlük vermeseydi kimse günah işlemek istemez istese de işleyemezdi. Bizler melek değiliz, onlar asla kurallar dışına çıkmıyor çıkmak gibi bir istekleri de yok. Allah neden bize nefis verdi, neden şeytanı musallat etti? Neden dilediğimize uyma imkanı verdi? Yaradan bile zorunluluk koymamışken dileyenin koşa koşa cehenneme gitme seçeneği varken gafil bir kul mu dayatma yapacak?
+1canım cesaret et ve çık dışarı. benzer şeyleri yaşadık ben de kendi isteğimle tesettüre girdim çok küçük yaşta ferace cs giyiniyordum uzun süre. 11. sınıf gibi sorgulamaya başardım biraz daha süslenme makyaj yapma isteği oluştu başladım. o sıkıntısı yaşamayan bilmez. ben de ailemle konuştum işte herkes ne der bir anlık heves yakma etme dediler. bir gün okula giderken cesaret ettim giymeden gittim. ne yapacaklar eve kapatacak halleri yok ya. layık olamıyorum dersin. İnan bana kuş gibi olacaksın. ben açılmadan önce çok dua ettim çok ağladım neden nefsime hakim olamıyorum diye. sonradan anladım ki olay nefis değil. ailene dini olarak oyna. örneğin bu kutsal bir şey ben layık değilim de. makyaj yapıyorum kötü oluyor de. hala inancım var de. mutsuzum de. ağla evde
Siz benim ne dediğimi anladığınıza emin misiniz?Aslında şunu demek istiyorum. Mesela namaz İslam'ın şartı. Ama dinde zorlama olmaz hadisini kullanarak namaz kılmak zorunda olmadığını söyleyenler oluyor. Hayır kılmak zorundalar, bu bir zorunluluk. Ama günah mı ? Evet. Kılmamak gibi bir seçenekleri var mı, evet. Kılıç zoruyla bir ilgisi yok ki bunun.
Türkçe meali müslümansan sıkıntı yok,değilsen kafirsin işte o zaman zorlama devreye giriyor özüne döndürme meali.O ne demek
Ailenizle araniz nasıl şimdi. Nasıl yüzünüze bakabildiler bu olaydan sonra. Bu ne muhafazakarlık ne de dinini yaşamak. Bu başka birşey bu bayaa bayaa gaddarlıkKonu sahibi sizi o kadar çok iyi anlıyorum ki bu ben de bir travma ve asla hakkım helal değildir aileme ben öyle baskı gördüm ki komsular bile halime üzülürdü… zorla kapanmadım ama yapamadım ve 8 ay sonra acılmak istedim 6 kişi beni ortaya koyup bir güzel dövdüler annem ateşe odun atar gibi abimlere sopa getirdi.. ablam saclarımdan tuttu tutam tutam kopardı komsu sese geldi blos annemi dövüyordu o yüzden dövüyoruz diye yalanlar söylediler.. çıkıp bağırdım penceresen kimse polisi aramadı güya ailemiz saygın kisiler ya hani… başıma o kadar cok tekme yedim ki ağzımdan kanlar geliyordu suan yazarken nasıl ürperdim anlatamam.. ama o kadar seye rağmen kendime hep şunu dedim kula kulluk etmeye gelmedim bu dünyaya! O yüzden dik başlı ol kararlı ol kimsenin seni yönlendirmesine izin verme. Umarım her şey gönlünce olur ❤
Küçük şehirde saçlarını gösterip vücut hattını belli ederken dedikodu yapmayanlar açılınca niye yapıyor ? Her türlü konuşuluyor. Aileler bunu gelenek haline getirmiş örtünmek namaz kılmak oruç tutmak vs bu ibadetler içten gelmeli.babani tanımıyorum reddeder mi etmez mi ? Üniversitede açılan çok insan vardı. Otogarda kapanıp eve giden üniversite ortamında Maxi mini giyen. Yani her türlü acilacaksin yavas yavaş babanı ikna et. Dürüstçe acikla içindeki duyguları.Merhaba arkadaşlar.. 19 yaşındayım ve 6 yıldır kapalıyım. İlk başta isteyerek kapanmıştım çok memnundum ancak son 2 yıldır o kadar pişmanım ki :,)
muhafazakar bir aileye sahibim maalesef..
Artık kendi içimde o kadar yoruldum ki kendimden nefret ediyorum. Genel olarak beğenilen bir insanım ama aynaya her baktığımda kendimden nefret ediyorum kafama taktığım örtü yüzünden.
Tamamen kapalı değilim saçımı önden gösteriyorum makyaj yapıyorum vücut hatlarını belli eden kıyafetler giyiyorum. İnsanlar sürekli çıkar o kafandaki diyor bana, ben onlardan daha fazla istiyorum bunu.
Babam ve annem ile konuştum annem kötü karşılamadı yani hiçbir şey söylemedi ama babam seni evlatlıktan reddederim dedi.
O kadar çok üzüldüm ki bir insan neden evladına yapmadığı şeyi yaptırır ki zorla? Yaşadığımız yer bir ilçe ve insanları çok kötü , dedikoducu.
böyle bir yerde açılmak istemiyorum bu sene üniversiteye gidiceğim ve orada açılmak istiyorum ama korkuyorum.. eğer aileme söylerken açılırsam asla izin vermezler yine kurtulamam.. gizli bir şekilde de açılamam haberleri olur ve birdaha beni asla affetmezler.
Sizce ne yapmalıyım ablalarımbenden büyüksünüzdür çoğunuz lütfen yardımcı olun bana, dinden o kadar soğuttular ki beni, çok yoruldum..
AnladımTürkçe meali müslümansan sıkıntı yok,değilsen kafirsin işte o zaman zorlama devreye giriyor özüne döndürme meali.
Kimene bu seçimden enterese bile etmez,kişiyi bağlar tercihide sen kalkıp kafir dersen senin müslğmanlığından şüphe duyarım bende.Anladım
Diğer dinlerde de bu kafir tabiri var
Canısı bunar hep mahalle baskısı işte,birde ailedede varsa çocuklarda istemiyorsa baskı ile kapatıyorlar maalesef.Ben Şunu Söylemek istiyorum. bu konu dişinda..
Aileler en iyisini yapayım düşüncesini birakmalı.. Zaten Çocuk bize karşı en iyisini yapmaya çalışıyor. Ailesi hayır olmaz asla diyor. tam tersi çocuk size deseydi ne düşünürdü empati düşünsün..
Baban kız olsaydi başını kapanıp açılabilir miydi içindeki sıkıntıyı anlasaydi..
ben hayır olmaz yapamazsin kavramindan daima nefret ettim..
7 yaşında bir kızım var. hiç bi zaman sen yapamazsin edemezsin demedim.. yok olmadi annem biraz daha cabala diyip güç veriyorum :) en sonda yapabildiğinde kocaman alkış... ve pes etmiyor maşallah.:)
YA gerçekten anlamiyorum şu ailelerin çocuklarının çok üstüne düşmelerini aaa olmaz ki ölee.. yooo sakin demesi çocuğun ailesinden memnuniyetsizliği gördüğünden beri karakterleri degişiyor. ben Öle düşünüyorum. bence rahat biraksınlar.. iyiliği kötülüğü yeterice kadar kendisi anlayacaktir.
sinif annesi yasaklandiysa.. mahalle baskisi da yasaklasin ablacim.Canısı bunar hep mahalle baskısı işte,birde ailedede varsa çocuklarda istemiyorsa baskı ile kapatıyorlar maalesef.
Benim arkadaşım vardı ihl'de okuyordu,eve gelince başı açık dışarda geziyordu.
Mahalle baskısı hayatta yasaklanmaz zihniyetler değişmedikçe mümkün değil bitanem .sinif annesi yasaklandiysa.. mahalle baskisi da yasaklasin ablacim.
Bu yanlış olmuş. Kafirse kişi onu dine geçmeye zorlayamazsın ama müslümansa dinin gereklerini yerine getirmesi için baskı yapılabilir demek istemiş. Zaten bu yüzden kendini bu konuda agresif bir şekilde fikir beyan etmeye haklı görüyor.Türkçe meali müslümansan sıkıntı yok,değilsen kafirsin işte o zaman zorlama devreye giriyor özüne döndürme meali.
Bir şekilde babanızı ikna edin anneniz araya girip sorunu çözebilir. Zaten kapalı değilsiniz ki başınızda ki örtünün bir anlamı yok babanız bunu biliyor ama küçük ilçe de dedikodu olur kahve de milletin yüzüne nasıl bakarım onu hesaplıyor. Ülkenin sorunu bu zaten kimse evladım ne ister düşünmüyor elalem ne der derdin de.Merhaba arkadaşlar.. 19 yaşındayım ve 6 yıldır kapalıyım. İlk başta isteyerek kapanmıştım çok memnundum ancak son 2 yıldır o kadar pişmanım ki :,)
muhafazakar bir aileye sahibim maalesef..
Artık kendi içimde o kadar yoruldum ki kendimden nefret ediyorum. Genel olarak beğenilen bir insanım ama aynaya her baktığımda kendimden nefret ediyorum kafama taktığım örtü yüzünden.
Tamamen kapalı değilim saçımı önden gösteriyorum makyaj yapıyorum vücut hatlarını belli eden kıyafetler giyiyorum. İnsanlar sürekli çıkar o kafandaki diyor bana, ben onlardan daha fazla istiyorum bunu.
Babam ve annem ile konuştum annem kötü karşılamadı yani hiçbir şey söylemedi ama babam seni evlatlıktan reddederim dedi.
O kadar çok üzüldüm ki bir insan neden evladına yapmadığı şeyi yaptırır ki zorla? Yaşadığımız yer bir ilçe ve insanları çok kötü , dedikoducu.
böyle bir yerde açılmak istemiyorum bu sene üniversiteye gidiceğim ve orada açılmak istiyorum ama korkuyorum.. eğer aileme söylerken açılırsam asla izin vermezler yine kurtulamam.. gizli bir şekilde de açılamam haberleri olur ve birdaha beni asla affetmezler.
Sizce ne yapmalıyım ablalarımbenden büyüksünüzdür çoğunuz lütfen yardımcı olun bana, dinden o kadar soğuttular ki beni, çok yoruldum..
Gelse karşıma uymadığı nice İslami kural yerine getirmediği nice sünnet görürüm, benden bilgili olanlar daha ne eksiklerini hatalarını bulur. Ne yapmamız lazım sözle taciz edip aşağılayalım yine yola gelmezse falakaya mı yatıralımBu yanlış olmuş. Kafirse kişi onu dine geçmeye zorlayamazsın ama müslümansa dinin gereklerini yerine getirmesi için baskı yapılabilir demek istemiş. Zaten bu yüzden kendini bu konuda agresif bir şekilde fikir beyan etmeye haklı görüyor.
vücut hatlarım belli oluyor derken aslında muhtemelen pantolon tunik giyiyor sanmıyorum ki taytla gezsin.Küçük şehirde saçlarını gösterip vücut hattını belli ederken dedikodu yapmayanlar açılınca niye yapıyor ? Her türlü konuşuluyor. Aileler bunu gelenek haline getirmiş örtünmek namaz kılmak oruç tutmak vs bu ibadetler içten gelmeli.babani tanımıyorum reddeder mi etmez mi ? Üniversitede açılan çok insan vardı. Otogarda kapanıp eve giden üniversite ortamında Maxi mini giyen. Yani her türlü acilacaksin yavas yavaş babanı ikna et. Dürüstçe acikla içindeki duyguları.