Konu sahibi sizi o kadar çok iyi anlıyorum ki bu ben de bir travma ve asla hakkım helal değildir aileme ben öyle baskı gördüm ki komsular bile halime üzülürdü… zorla kapanmadım ama yapamadım ve 8 ay sonra acılmak istedim 6 kişi beni ortaya koyup bir güzel dövdüler annem ateşe odun atar gibi abimlere sopa getirdi.. ablam saclarımdan tuttu tutam tutam kopardı komsu sese geldi blos annemi dövüyordu o yüzden dövüyoruz diye yalanlar söylediler.. çıkıp bağırdım penceresen kimse polisi aramadı güya ailemiz saygın kisiler ya hani… başıma o kadar cok tekme yedim ki ağzımdan kanlar geliyordu suan yazarken nasıl ürperdim anlatamam.. ama o kadar seye rağmen kendime hep şunu dedim kula kulluk etmeye gelmedim bu dünyaya! O yüzden dik başlı ol kararlı ol kimsenin seni yönlendirmesine izin verme. Umarım her şey gönlünce olur ❤
ayyy inanmıyorum yaaa.
işte bu aileler İSLAM ın yüz karası.
bunlar yüzünden gençler soğuyor ve bu çok büyük bir vebal...
çok üzüldüm sizin adınıza .
bir arkadaşım vardı dershanede,kendisi satanistti.
ben de o yıllar kapalı idim ,ama rockçıydım :) bir de hoca kızı idim:) rahmetli babam hiç karışmadı.
kapalı ama siyah giyinen ,kolunda zımba bleklik ve gözünde siyah göz makyajı ile gezerdim.
o dönem kkya rastlasam açıl derlerdi kesin:) ama açılmadan o dönemi geçirdim,iyiki de açılmamışım.
o dönem öyle geçti ,hala siyah severim,gothic severim,giyerim de arada,ama insanlar bu dönemi açılmadan da geçirebilir.
arkadaşımın ailesi dindardı ve kızı akıllansın diye yurda yollamışlar,rock müzikten konuşurken arkadaş olduk,özünde çok iyi bir kızdı. sohbet ilerledikçe ailesinin baskını,evden yüzlerce kez kaçtığını ,en son ailesinin dershanenin yatılısına yolladığını anlattı bana ağlayarak.
çok üzüldüm kıza,aslında islama inanıyordu ama aile baskısı ve özenti onu bu yola sevketmişti.
yaklaşık 1 ay dershanede olduğum sürelerde onunla dini konuları konuştuk,anlattım,anlattım,anlattım,durmadan bıkmadan.
bana demiştiki,hiç senin gibi bana anlatan olmadı biliyor musun?
ve arkadaşım namaza başladı, benimle beraber mescide geliyor namaz kılıyordu.
1 ay sonra annesiyle karşılaştım ,konuştum ,anlattım.
arkdaşım ailesinin yanına döndü, ailesi hiçbir şeyine karışmadı ve arkadaşım tekrar müslüman oldu,ama isteyerek.
annesinin bana ettiği duaları hiç unutmuyorum sağolsun.
yani burada asıl mesele ailelerin cehaleti,ama onlar da aslında hatalı değil
onlara da anlatan öyle anlatmış, ne gördülerse onu uyguluyorlar.
insanları eğitmek lazım, bu konuda zayıfız malesef.
ülkemizde din eğitiminin anlatımı konusunda daha çok yöntem değişikliğine gidilmeli,aslında eskiye daha göre anlayışlı aile sayısı çoğaldı,ama yeterli değil.
ALLAHtan korkutmak değil sevdirmek lazım.
bunu başarırsak ,inanıyorum ki herkes isteyerek kapanacak ve aileler de kimseyi zorla kapanmaya zorlamayacak.
konu sahibi , keşke yakınımda olsaydın,açılsan da açılmasan da en azından kafandaki soru işaretleri konusunda sana yardımcı olmak isterdim.