Tesettürü bırakmak istiyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Öyle olsun ama atıyorum Ahmet'in kızı başını açtı demesinler. Babanın derdi de din değil. Başörtülüyüm, dinen bunu bir gereklilik olarak görüyorum ama ondan daha önemli mevzular ailelerin gündemi bile olmuyor. Kız başını kapatsinda gerisi önemli değil modundalar çünkü asıl dertleri din değil.

Önce okulunu bitir, dereyi geçene kadar mecbur ayıya dayı diyeceksin. Ekonomik özgürlüğünü eline aldığın gün kendi davulunu daha gür çalarsın. Şimdi ağzından burnundan getirirler.

Bu yaştaki kıza bunu yapmanın mantığını yemin ederim anlamıyorum. Şimdi bu doğru bir durum mu ? Bu kız bunu istemiyor . Gerçekten beğenmeyenler olmuş ama dışardan da çok tuhaf duruyor . Ben açık biriyim mesela açık veya tesettürlü bir kadın dikkatimi çekmiyor . Bu şekilde giyinen birine göz takılıyor ister istemez bende neden yapıyorlar diye merak ediyordum ailevi durumdanmis .

Konu sahibi bu hayatı sen yaşıyorsun kime ne günahı da sevabı da sana. Senin yerine onlar cennete gitmeyecek yada cehenneme
Kime ne gerçekten bırak elalemi
Babanda iki söylenir üç söylenir kabul etmek zorunda
Benim komşum 20 yıl sonra açtı başını kimseyi de dinlemedi konuşan istediği kadar konuşsun
Kimse senin hayatına karışamaz az cesaret

Oha, mağara.avi resmen. Benim tarikatçi tanıdıklarım falan var onlar yapmıyor bunu. Çok da çirkin ya afedersin pavyona düşmüş gibi ss almış atıyolar falan.

Üye olduğunuz sitenin kurallarını keşke okusanız da öyle konu açsanız, yorum yazsanız.
Dini içerikli konular yasaktır, dini içerikli yorumlar da yasaktır.

Hem din üzerinden tartışma çıkıyor hem de biliyorum deyip yazdığınız dini bilgilerin Kuran-ı Kerim’le uzaktan yakından alakası olmadığı gibi Peygamber Efendimizin (SAV) adını da kullanarak onun hiç söylemediği şeyleri söylemiş gibi aktararak yanlışa düşüyorsunuz.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…