-
- Konu Sahibi Kafayiyiceemm
Elhamdülillah yaşıyorum. Siz zaten yaşayan ölüsünüz maalesef. Rabbim hidâyet versin dünya geniş kabir darölünce ne olacağı umrumda değil ben .yaşarken ölü olmak istemiyorum. çok istiyorsan sen git ol istediğin gibi yaşa. belki tutarlı uydurursun
kötü müyümNe kadar kötü kalplisiniz gerçekten konu orada benim örtüyü nasıl kullandığım mı? Sizin gibi müslümanlar yüzünden islam dininden uzaklaştım hatta inanmamaya başladım, dinde zorlama yoktu hani değil mi?
Dinde zorlama kafir olan için geçerli. Müslüman için değilkötü müyümkime neye inandığınız sadece sizi ilgilendirir. evet dinde zorlama yok işte tam bu yüzden örtüyü çıkarmalısınız
ölümden sonra hayata inanmıyorum boş yapıyorsun o yüzden. senin inancın sana. ben kendi yaşadığım şeyi benimle aynı şeyi yaşayan birine anlatıyorum. inanç özgürlüğü diye bir şey var istediğim gibi inanır yaşarım.Elhamdülillah yaşıyorum. Siz zaten yaşayan ölüsünüz maalesef. Rabbim hidâyet versin dünya geniş kabir dar
o zaman cevabını da alırsın. tekrar soruyorum Miraç ve tesettür arasında kaç sene var? nasıl henüz gelmeyen ayetle ilgili şeyler görmüş olabilir? ben söyleyeyim en az 6-7 sene var. uydurma şeylerle gelip burda korku salmaya gerek yok. zaten banlancaz söyleyeyim yani. ayrıca keşke o cehennemde kadınlardan önce erkekler yansa dimi teyzecim. boş boş fikirlerini alıp benden uzak tutabilirsin. papağan gibi aynı şeyleri söylemene gerek yokYorumla butonu olduğuna göre size de yazabilirim sizin yazdığınız gibi
Bu saçma edebiyatta bitmedi.Sorunlarınızın sebebinin örtü olduğuna emin misiniz? Açılsanız da bir şey değişmeyecek. Hatta kendinize karşı daha fazla kötü duygu hissedeceksiniz. İstediğiniz şey açılmak değil. Psikolojik destek almalısınız. Şimdi bu yorum size abartı gelebilir. İleride anlarsınız.
Şimdi sizin bu tavrınızın kime ne hayrı var?Elhamdülillah yaşıyorum. Siz zaten yaşayan ölüsünüz maalesef. Rabbim hidâyet versin dünya geniş kabir dar
O ne demekDinde zorlama kafir olan için geçerli. Müslüman için değil
Müslüman olmayan birini zorlayarak müslüman yapamazsınız diyor dinde zorlama yok. Ama halihazırda müslüman birinin dini hükümleri uygulamayacagim deme lüksü yoktur, buna zorlama denmez. Dinde zorlama yok, başını aç diyenler için yazmış,ben böyle anladımO ne demek
Şu an ki sorun verdiğin kararda ailenin arkasında olmaması ise annen birşey dememiş zaten, babanda 6 senelik bir süre az değil bir anda böyle karar değiştirmen arkadaş çevrenden olabilir diye tepki vermiştir belki bu çevre arkadaşlar sürekli değişirMerhaba arkadaşlar.. 19 yaşındayım ve 6 yıldır kapalıyım. İlk başta isteyerek kapanmıştım çok memnundum ancak son 2 yıldır o kadar pişmanım ki :,)
muhafazakar bir aileye sahibim maalesef..
Artık kendi içimde o kadar yoruldum ki kendimden nefret ediyorum. Genel olarak beğenilen bir insanım ama aynaya her baktığımda kendimden nefret ediyorum kafama taktığım örtü yüzünden.
Tamamen kapalı değilim saçımı önden gösteriyorum makyaj yapıyorum vücut hatlarını belli eden kıyafetler giyiyorum. İnsanlar sürekli çıkar o kafandaki diyor bana, ben onlardan daha fazla istiyorum bunu.
Babam ve annem ile konuştum annem kötü karşılamadı yani hiçbir şey söylemedi ama babam seni evlatlıktan reddederim dedi.
O kadar çok üzüldüm ki bir insan neden evladına yapmadığı şeyi yaptırır ki zorla? Yaşadığımız yer bir ilçe ve insanları çok kötü , dedikoducu.
böyle bir yerde açılmak istemiyorum bu sene üniversiteye gidiceğim ve orada açılmak istiyorum ama korkuyorum.. eğer aileme söylerken açılırsam asla izin vermezler yine kurtulamam.. gizli bir şekilde de açılamam haberleri olur ve birdaha beni asla affetmezler.
Sizce ne yapmalıyım ablalarımbenden büyüksünüzdür çoğunuz lütfen yardımcı olun bana, dinden o kadar soğuttular ki beni, çok yoruldum..
Babanız görmüyor mu bu halinizi? Ortalıkta böyle komik biçimde dolaşacağınıza açılın daha iyi gerçekten. Nasıl mutlu olacaksanız öyle. Ama lütfen bu kararınız üniversite eğitimi almanızı etkilemesin. Gerekirse dört sene dayanın ama mutlaka okuyun.saçımı önden gösteriyorum makyaj yapıyorum vücut hatlarını belli eden kıyafetler giyiyorum
MerhabaAcik bir kadin olarak, basortulu bir kizkardesime acil ya da kapali kal deme haddini kendimde gormuyorum. Cunku o sinava hic girmedim, zorluklarini bilemem.
Ama tek bildigim sey, aileni kirmadan, onlara mutsuz olduğunu anlatabilirsin, belki onlarda seni bu yolda tutmanin seni mutlu edecek bir versiyonunu bulurlar ya da mutsuzluguna ikna olup acilman konusunda olumlu davranirlar.
Yolunu mutlulukla bulman dilegiyle
Sanane haddini çok aşma sus artık,bir tek sen müslümansın değilmi bir tek sen doğrusun,senin zihniyetindeki insanlara yazıkDinde zorlama kafir olan için geçerli. Müslüman için değil
Ah yaa… Olsun, senin çok şanslı bir kızın var. İyi ki annesisin. En azından onun böyle zorbalıklara maruz kalmadığı güzel bir çocukluğu olacak.Konu sahibi sizi o kadar çok iyi anlıyorum ki bu ben de bir travma ve asla hakkım helal değildir aileme ben öyle baskı gördüm ki komsular bile halime üzülürdü… zorla kapanmadım ama yapamadım ve 8 ay sonra acılmak istedim 6 kişi beni ortaya koyup bir güzel dövdüler annem ateşe odun atar gibi abimlere sopa getirdi.. ablam saclarımdan tuttu tutam tutam kopardı komsu sese geldi blos annemi dövüyordu o yüzden dövüyoruz diye yalanlar söylediler.. çıkıp bağırdım penceresen kimse polisi aramadı güya ailemiz saygın kisiler ya hani… başıma o kadar cok tekme yedim ki ağzımdan kanlar geliyordu suan yazarken nasıl ürperdim anlatamam.. ama o kadar seye rağmen kendime hep şunu dedim kula kulluk etmeye gelmedim bu dünyaya! O yüzden dik başlı ol kararlı ol kimsenin seni yönlendirmesine izin verme. Umarım her şey gönlünce olur ❤
Hmmmm hangi peygamber kılıç zoruyla insanlara dini kuralları uygulatmış?Müslüman olmayan birini zorlayarak müslüman yapamazsınız diyor dinde zorlama yok. Ama halihazırda müslüman birinin dini hükümleri uygulamayacagim deme lüksü yoktur, buna zorlama denmez. Dinde zorlama yok, başını aç diyenler için yazmış,ben böyle anladım