Tesettürü bırakmak istiyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ne kadar kötü kalplisiniz gerçekten konu orada benim örtüyü nasıl kullandığım mı? Sizin gibi müslümanlar yüzünden islam dininden uzaklaştım hatta inanmamaya başladım, dinde zorlama yoktu hani değil mi?
kötü müyüm 😳kime neye inandığınız sadece sizi ilgilendirir. evet dinde zorlama yok işte tam bu yüzden örtüyü çıkarmalısınız

Elhamdülillah yaşıyorum. Siz zaten yaşayan ölüsünüz maalesef. Rabbim hidâyet versin dünya geniş kabir dar
ölümden sonra hayata inanmıyorum boş yapıyorsun o yüzden. senin inancın sana. ben kendi yaşadığım şeyi benimle aynı şeyi yaşayan birine anlatıyorum. inanç özgürlüğü diye bir şey var istediğim gibi inanır yaşarım.

Yorumla butonu olduğuna göre size de yazabilirim sizin yazdığınız gibi
o zaman cevabını da alırsın. tekrar soruyorum Miraç ve tesettür arasında kaç sene var? nasıl henüz gelmeyen ayetle ilgili şeyler görmüş olabilir? ben söyleyeyim en az 6-7 sene var. uydurma şeylerle gelip burda korku salmaya gerek yok. zaten banlancaz söyleyeyim yani. ayrıca keşke o cehennemde kadınlardan önce erkekler yansa dimi teyzecim. boş boş fikirlerini alıp benden uzak tutabilirsin. papağan gibi aynı şeyleri söylemene gerek yok

Sorunlarınızın sebebinin örtü olduğuna emin misiniz? Açılsanız da bir şey değişmeyecek. Hatta kendinize karşı daha fazla kötü duygu hissedeceksiniz. İstediğiniz şey açılmak değil. Psikolojik destek almalısınız. Şimdi bu yorum size abartı gelebilir. İleride anlarsınız.
Bu saçma edebiyatta bitmedi. 😂 Üzerime yakıştırmadığım kıyafeti bile giyince mutsuz oluyorum. Kız bunu sürekli yaşıyor. Ne zaman kabul edeceksiniz bilmiyorum ama tesettürü bırakınca mutlu olan insanlar var. Psikolojik desteklik bir durumda yok.

Dinden sogumana çok üzüldüm. Bu tarz baskılar her zaman geri tepiyor malesef. Ama artık sen bireysel olarak sorumlusun. Başörtüden önce inançla ilgili sorunların üzerine dusunmeni öneririm. Ayrıca açılmak istiyorsan bu senin kararın olmalı. Çevremde ne babalar vardı cocuklarini kabullendi. Seninki de kabullenir. Ben çok üzülüyorum açılmak isteyip aile baskısı gören kızlara. İkili hayat yaşamak zorunda kalıyorsunuz ve buna tepkinizi dine karşı verme eğilimi artıyor malesef

İçinden ne geliyorsa onu yap bence. Tesettur aile zoruyla olacak bir şey değil. Geri kafalı insanlarla ancak onların üstüne üstüne giderek baş edebilirsin.

Elhamdülillah yaşıyorum. Siz zaten yaşayan ölüsünüz maalesef. Rabbim hidâyet versin dünya geniş kabir dar
Şimdi sizin bu tavrınızın kime ne hayrı var?
Tebliğ böyle edilmez, tavsiye böyle verilmez, kimsenin son anını bilemezsiniz, belki siz imansız öleceksiniz ölü dediğiniz imanla huzura çıkacak. Allah cehennemi tercih etme özgürlüğü de vermiş kullarına, inanmama özgürlüğü de vermiş aksi halde herkes inanırdı.
Din böyle mi sevdirilir teşvik edilir? İşte bu yüzden nice hafızlarımız hocalarımız gençlerimiz islam ı terkediyor, bunlara sebep olmak mı müslümanlık? Bir müslümana yakışan bu tavır mı? Örneğimiz kim, kimin yolundan gitmeye çabalıyoruz, öğretmenimiz kim, Müslümansak kimin vesilesiyle sevdirmesiyle? Resulullah sav. Peki O sav sizin gibi yaşayan ölüler diye insanlara konuşsaydı aşağılasaydı tersleseydi insanlar iman eder miydi? Yoksa daha da mı uzaklaşırdı? İslama kendine hakaret edenlere bile tavrıyla sevdirdi
Amacınız nedir?

Müslüman olmayan birini zorlayarak müslüman yapamazsınız diyor dinde zorlama yok. Ama halihazırda müslüman birinin dini hükümleri uygulamayacagim deme lüksü yoktur, buna zorlama denmez. Dinde zorlama yok, başını aç diyenler için yazmış,ben böyle anladım 😁

Merhaba arkadaşlar.. 19 yaşındayım ve 6 yıldır kapalıyım. İlk başta isteyerek kapanmıştım çok memnundum ancak son 2 yıldır o kadar pişmanım ki :,)
muhafazakar bir aileye sahibim maalesef..
Artık kendi içimde o kadar yoruldum ki kendimden nefret ediyorum. Genel olarak beğenilen bir insanım ama aynaya her baktığımda kendimden nefret ediyorum kafama taktığım örtü yüzünden.
Tamamen kapalı değilim saçımı önden gösteriyorum makyaj yapıyorum vücut hatlarını belli eden kıyafetler giyiyorum. İnsanlar sürekli çıkar o kafandaki diyor bana, ben onlardan daha fazla istiyorum bunu.
Babam ve annem ile konuştum annem kötü karşılamadı yani hiçbir şey söylemedi ama babam seni evlatlıktan reddederim dedi.
O kadar çok üzüldüm ki bir insan neden evladına yapmadığı şeyi yaptırır ki zorla? Yaşadığımız yer bir ilçe ve insanları çok kötü , dedikoducu.
böyle bir yerde açılmak istemiyorum bu sene üniversiteye gidiceğim ve orada açılmak istiyorum ama korkuyorum.. eğer aileme söylerken açılırsam asla izin vermezler yine kurtulamam.. gizli bir şekilde de açılamam haberleri olur ve birdaha beni asla affetmezler.
Sizce ne yapmalıyım ablalarım🥹 benden büyüksünüzdür çoğunuz lütfen yardımcı olun bana, dinden o kadar soğuttular ki beni, çok yoruldum..
Şu an ki sorun verdiğin kararda ailenin arkasında olmaması ise annen birşey dememiş zaten, babanda 6 senelik bir süre az değil bir anda böyle karar değiştirmen arkadaş çevrenden olabilir diye tepki vermiştir belki bu çevre arkadaşlar sürekli değişir
nasreddin hocanın eşeğe binme fıkrası gibi olmasın sonun ne karar verirsen ver net olacağın karar al..
izlenimim yakın bir arkadaşın yada bulunduğun ortamda kafanı açmasaydın böyle yakışmamış dese yine karar değiştirirsin gibi o yüzden daha iyi düşün üünversiteye gidince karar ver

Son düzenleme:
saçımı önden gösteriyorum makyaj yapıyorum vücut hatlarını belli eden kıyafetler giyiyorum
Babanız görmüyor mu bu halinizi? Ortalıkta böyle komik biçimde dolaşacağınıza açılın daha iyi gerçekten. Nasıl mutlu olacaksanız öyle. Ama lütfen bu kararınız üniversite eğitimi almanızı etkilemesin. Gerekirse dört sene dayanın ama mutlaka okuyun.

Acik bir kadin olarak, basortulu bir kizkardesime acil ya da kapali kal deme haddini kendimde gormuyorum. Cunku o sinava hic girmedim, zorluklarini bilemem.

Ama tek bildigim sey, aileni kirmadan, onlara mutsuz olduğunu anlatabilirsin, belki onlarda seni bu yolda tutmanin seni mutlu edecek bir versiyonunu bulurlar ya da mutsuzluguna ikna olup acilman konusunda olumlu davranirlar.

Yolunu mutlulukla bulman dilegiyle ❤️
Merhaba
Tesettürlü olmayan kadınlar için açık kelimesini hiç hoş bulmuyorum, (bende tesettürlüyüm) başında örtü olmayan kimse açık değil baş örtüsü var diye de tesettürlü olmuyor maalesef.. dışarıda o kadar hoş giyimli ama baş örtüsü takmayan hanımlar varken baş örtülü ojeli bir sürü makyaj yapmış çok dikkat çeken kadınlarda var.
Mevzu çizgi, inanç kalptedir camileri geziyorum kızlar çantadan bir etek bir tülbent çıkarıp namaz kılıyor o kadar güzel ki
Tesettürü layiginca yapamıyorum nefsine ağır geliyor diyor ama inancı imanı tam bunlar önemli olan
Yoksa tak başına giyin daracık sür ojeyi zaten olmuyor bu sevgi istek meselesi
Benimde kızım var ben ona doğru ve yanlışı ( ahlaki kurallar ) dinimizin güzelliğini anlatıyorum tesettür konusu tamamen kişinin kendi kararıdır zorlamak bir kenara bahsi bile olmaz kendisi tamamen 18e geldikten sona dilediğini yapar..
Arkadaşlarım vardı evde tesettürlü AVM bir yerde çıkarırdi öyle gezerdi ben herşeyi gördüm o yüzden, bu kardeşim de kendisi istediği gibi yapmalı belki bir heves belki özeniyor tam deli dolu yaşları sonrasında yine tercihi değişir zorlamak onu daha çok istediği şey için takıntıya dönüştürür..

Dinde zorlama kafir olan için geçerli. Müslüman için değil
Sanane haddini çok aşma sus artık,bir tek sen müslümansın değilmi bir tek sen doğrusun,senin zihniyetindeki insanlara yazık
İnanmıyorum işte varmı bir cevabın bana cesaretin varsa gelde konuş.

Açılınca pişman olursun diyenler neyin kafası? Pişman olup tekrar örtünemez mi? Yasak mı? Sizin gibilerin zihniyeti yüzünden bu kız bu çıkmazda zaten.

Canım ailenin tavrına bağlı bu. Eğer seni okuldan alma vs gibi bir durum olacaksa ona göre oyna oyunu.

Konu sahibi sizi o kadar çok iyi anlıyorum ki bu ben de bir travma ve asla hakkım helal değildir aileme ben öyle baskı gördüm ki komsular bile halime üzülürdü… zorla kapanmadım ama yapamadım ve 8 ay sonra acılmak istedim 6 kişi beni ortaya koyup bir güzel dövdüler annem ateşe odun atar gibi abimlere sopa getirdi.. ablam saclarımdan tuttu tutam tutam kopardı komsu sese geldi blos annemi dövüyordu o yüzden dövüyoruz diye yalanlar söylediler.. çıkıp bağırdım penceresen kimse polisi aramadı güya ailemiz saygın kisiler ya hani… başıma o kadar cok tekme yedim ki ağzımdan kanlar geliyordu suan yazarken nasıl ürperdim anlatamam.. ama o kadar seye rağmen kendime hep şunu dedim kula kulluk etmeye gelmedim bu dünyaya! O yüzden dik başlı ol kararlı ol kimsenin seni yönlendirmesine izin verme. Umarım her şey gönlünce olur ❤🫶🏼
Ah yaa… Olsun, senin çok şanslı bir kızın var. İyi ki annesisin. En azından onun böyle zorbalıklara maruz kalmadığı güzel bir çocukluğu olacak.

Müslüman olmayan birini zorlayarak müslüman yapamazsınız diyor dinde zorlama yok. Ama halihazırda müslüman birinin dini hükümleri uygulamayacagim deme lüksü yoktur, buna zorlama denmez. Dinde zorlama yok, başını aç diyenler için yazmış,ben böyle anladım 😁
Hmmmm hangi peygamber kılıç zoruyla insanlara dini kuralları uygulatmış?
Allah özgürlük vermeseydi kimse günah işlemek istemez istese de işleyemezdi. Bizler melek değiliz, onlar asla kurallar dışına çıkmıyor çıkmak gibi bir istekleri de yok. Allah neden bize nefis verdi, neden şeytanı musallat etti? Neden dilediğimize uyma imkanı verdi? Yaradan bile zorunluluk koymamışken dileyenin koşa koşa cehenneme gitme seçeneği varken gafil bir kul mu dayatma yapacak?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X