Tesettürü bırakmak istiyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Dinin mantığımıza, isteklerimize uymasını beklemek amacıyla çelişmiyor mu? Hem her insanın tabiatı, anlayışı farklı bu durumda senin mantığına uyan şey bir başkasına uymaz. Bana istediğiniz gibi yaşamak için dinden çıkmışsınız gibi geldi. Hakkınızda hayırlısı olsun.

İnsanlar çıkar o kafandakini dediklerinde onlardan neden soğumuyorsunuz?
İnsanlar size ört o başını diyemez, çıkar o başındakini de diyemez, neden tarafsız bakmıyorsunuz? O da yanlış bu da yanlış demek bu kadar mı zor?

Nefsin körlüğü o noktada meydana çıkıyor. Doğrular göreceli olmuyor bazı konularda bir taneler. Yargılamaktan uzak durup doğruyu anlatıp kişiyi seçimi ile başbaşa bırakmak en mantıklısı.

Böyle bir akıl vermek vebal değilmi. Kendi günahınızın yeterken. Dünyadan ayrılırken tesettüre gireceksiniz lakin anlamı kalmayacak

Son zamanlarda bu durumun artması bana hiç normal gelmiyor. Özellikle bazı influencerlar bunu akıma çevirdi resmen. Ben bu durumun tamamen sosyal medyadan kaynaklandığını düşünüyorum. Son zamanlarda artan estetikler de aynı şekilde sosyal medyanın algısıyla daha da arttı. Bakalım daha ne kadar saçmalayacağız.

Dünya da mutlu olabilirsiniz ama âhiret mutluluğu da önemli. Hem neden sürekli gaz veriyorsunuz kendi günahınız yetmiyor mu. Unutmayınız mirac da Peygamber efendimiz cehennem de saçlarından asılı kadınları gördü bunlar kimdir diye sorunca açık gezen kadınlar cevabını aldı. (inançlılar için yazdım)

13 yaş gayet ne istediğini bilen bi yaş o zaman istemişsnz şimdi yapamadığınzı söylüyorsunuz . O zaman sakince hissettiklerinizi anlatıp yolunuzu çizeceksnz. Biri yukarda " manipule" edilmşsnz diyor ama ben katılmıyorum. 13 yaşta crop giymek isteyen nasıl özgürse kapanmak isteyende aynı oranda özgür... bildiğim yerden konşyrm 13 yaşnda kapanmştm kızım 13 yaşnda kapandı hatta bn ortaokul bitsn kararn netleşsn dedim hayr kapanıcam dedi çok şükür şimdi çok memnun . Manipülasyon bu değil biz annebaba olarak kararlarına saygı duyuyoruz olur ya ilerde pişman olursa yine saygı duyarız bu kadar basit...

O halde bu mantıkla açık kişilerin yaptığı hatalardan dolayı açılmaktan da soğudunuz mu

Böyle bir akıl vermek vebal değilmi. Kendi günahınızın yeterken. Dünyadan ayrılırken tesettüre gireceksiniz lakin anlamı kalmayacak
ay size ne ya ben benzer şeyler yaşadığım için empati yapıyorum öldükten sonra be olacağımın önemi yok benim için

yaaaa offff kesin öyledir. geçin bunları inacım yok ama olsaydı bile Miraç olduğunda tesettür ayeti bile yoktu. arada 7-8 sene var nereden baksan. azıcık tutarlı konuşun bari. nedense hep kadın üstünden konuşuluyor cehennem bile. pipilerden asılan adamlar yok

Son düzenleme:
nasıl yani? inanmıyorum aklıma yatmıyor. aklıma yatmayan bir şeye nasıl inanıp teslim olabilirim? isteklerimi geç direkt aklıma mantığıma oturmadı büyüdükçe sorguladım.

Universiteye baslayinca acil ozaman .bu ardaa babakar her seye seni evlatliktan reddederim diye tepki veriyor .bir de oncelikle sakin ol .universiteye gidince acilmak daha kolay olaur farkli bir ortam vs .sehirdisi universite yazarsan cok daha kolay olur mufak ufak sacin acik misafirin yanina falan cikmaya basla .once herkesin gozu alissin .bir de bir animi anlatayim .ben universitedeyken siniftaki bir kiz şak diye acildi oyle makyaj falanda yapmazdi hepimi sok olduk.ben kiza hayirli olsun neden acildin falan dedim .kiz sultan suleymna gibi "ben oyle uygun gördüm "dedi geçti .ama cevabida oyle kendinden emin sak diye verdiki bir daha kimse bisey diyemedi.sende kendinden emin yanit vermekisin sana sorablara .kucuk yerlerde ne yaoarsan yap dedikodun yapilir.

Yazık sana bir de hafız mışsın. Ölünce de mi kefende örtünmeyeceksiniz. Zira başörtüsü takıyorlar ölüye
ölünce ne olacağı umrumda değil ben .yaşarken ölü olmak istemiyorum. çok istiyorsan sen git ol istediğin gibi yaşa. belki tutarlı uydurursun

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…