Terzi kendi söküğünü dikemez misali..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Kadınlar neden kendilerini suçlamaya bu kadar yatkın ya...
Sizde suç göremiyorum. Size bunların anlatılması çok yanlış bu bir, "ikinci evliliğiniz olduğu için yapılmasına gerek olmaması" çok çok yanlış bir ifade edişi biçimi bu da iki.
Size şu sorulurdu: Hayatım her türlü imkanımız var, sen nasıl istiyorsun?
Siz de derdiniz ki ben düğün kına sevmiyorum sadece nikah olsun, ya da düğün kına sevmiyorum ama bu ara özendim, düğün yapalım hayatım.
Sonrasında imkanlara bakılır, imkan müsade ediliyorsa gelin ne isterse o yapılır.

Ben karşınızdaki insanın olgun bir karakter olduğunu düşünmüyorum.
Ben şuan nişanlıyım, hayatımdaki insan önceden kaç ilişkim olmuş, ,isimleri meslekleri, ne kadar görüştük hiçbir şeyi sormadı / bilmiyor.
Aynı şekilde ben de sormadım, ilgilenmiyorum.. Yok yere gözünüze sokar gibi anlatmış.
Ha anlatırsın, sonra dersin ki, sen benim için çok daha kıymetlisin, sana da en az bunları yapacağım, istemesen de yapılacak, o kadar! dese yine anlarım.
"Ona bunları bunları bunları yaptık, sana hiçbir şey yapmayacağız zaten gerek yok" , bir insan aşık olduğu birine bunu ne amaçla söyler?
En çok buna takıldım aslında. Neden bana anlattın dedim. Cevap : ona yaptıklarımı, bana yapılanları, karşılık görmediğimi, aynı şeyleri yaşamak istemediğim için anlattım oldu. İyi de bana ne yaptığın 5 yıldızlı, ultra lüks havuzlu, bilmem neyli düğünden. Bende hırs yaptı, ben daha çok hak ediyorum, ben saksı değilim en çok bana yapacaksınız hırsı. :KK53:İyice delirtti beni.

Şuna gerek yok buna gerek yok kısmından sonrasını okumadım. Belli ki e tamam hadi evlenelim bari tarzında bir kafası var kendisine eş değil hadi evlenelim bari partneri bulmuş. Pek hoşlanmadım. İkinci evlilikler de tumturakli şeyler yapılmasını bende alakasız bulurum çünkü bikkinlikli birisiyim ama ev dizilir güzel torenler yapılır ne gerekiyorsa alınır . O evlilikti de siz birliktelik misiniz ? Bilemedim doğrusu 😕 hatunundan birşeyler esirgeyen adamlar bana göre yanlış adamlardir .

Adam baştan söylüyor, 2. Evlilik istemem bıdı bıdı. Sizinle bir ilgisi yok ki, adamın ne halt olduğu belli. Kendinizi o kadar övmüşsünüz, bu adama mı layık buluyorsunuz kendinizi. Adam takılacak birilerini arıyor belli ki. Açık açık istemiyorum demiş, şükredip kaçın. Adam mı yok bu hanzoları koca diye istiyorsunuz
Yok hayır, ikinci evlilik, ilk evlilikte yapılan işte düğün, nişan gibi şeylere gerek yok demek istedi. Yoksa hadi evlenelim desem koşa koşa gider nikah günü almaya. Yanlış anlatmış olabilirim.

En çok buna takıldım aslında. Neden bana anlattın dedim. Cevap : ona yaptıklarımı, bana yapılanları, karşılık görmediğimi, aynı şeyleri yaşamak istemediğim için anlattım oldu. İyi de bana ne yaptığın 5 yıldızlı, ultra lüks havuzlu, bilmem neyli düğünden. Bende hırs yaptı, ben daha çok hak ediyorum, ben saksı değilim en çok bana yapacaksınız hırsı. :KK53:İyice delirtti beni.
E ondan size ne ? Siz o ( eski eş )musunz? Eski eşin travmalarini derme bahçesi siz misiniz ?? Daha şimdiden başlamış

Sizin şuan takilacaginiz nokta eski eş değil sevgiliniz ve ailesi olmalı.eski eşe parayı dokmusler ama eminim burnundan getirmişlerdir.hele bir de dediğiniz gibi maddi durumu kötüyse daha çok yüzüne vurmuslardir.yerinizde olsam uzak dururdum bunlardan
Evet bak bu olabilir. Keşke kadınla konuşabilsem neden boşandığını sorabilsem.

Şuna gerek yok buna gerek yok kısmından sonrasını okumadım. Belli ki e tamam hadi evlenelim bari tarzında bir kafası var kendisine eş değil hadi evlenelim bari partneri bulmuş. Pek hoşlanmadım. İkinci evlilikler de tumturakli şeyler yapılmasını bende alakasız bulurum çünkü bikkinlikli birisiyim ama ev dizilir güzel torenler yapılır ne gerekiyorsa alınır . O evlilikti de siz birliktelik misiniz ? Bilemedim doğrusu 😕 hatunundan birşeyler esirgeyen adamlar bana göre yanlış adamlardir .
Aynısını düşünüyorum. Şuan elim sıkışık, şu tarihte açılacak sana çok daha iyisini yapacağım diyor. ama söz uçar yazı kalır. İnanmıyorum insanlara bu konuda. Ona bakılırsa ben de iyice zenginleyince Mars kolonilerine yerleşeceğim diyorum. Hadi bakalım.

Aynısını düşünüyorum. Şuan elim sıkışık, şu tarihte açılacak sana çok daha iyisini yapacağım diyor. ama söz uçar yazı kalır. İnanmıyorum insanlara bu konuda. Ona bakılırsa ben de iyice zenginleyince Mars kolonilerine yerleşeceğim diyorum. Hadi bakalım.
Bence kazı yanmasın diye çevirmiş siz kizinca. Gerçekten almaya niyeti olsa ama eli sıkışık olsa birincisi kalkıp size ona yaptım boşa gitti sana yapmam minvalinde bir türkü okumaz ikincisi de evleneceği kadinsiniz karsisina alır hayatım şuan sıkışiğim zaman ver derdi . Düpedüz gerek görmüyor.

Yok hayır, ikinci evlilik, ilk evlilikte yapılan işte düğün, nişan gibi şeylere gerek yok demek istedi. Yoksa hadi evlenelim desem koşa koşa gider nikah günü almaya. Yanlış anlatmış olabilirim.
Çok pardon atlaya atlaya okumuşum galiba:Dsizin de maddi durumunuz varmış, onların 5 kuruşuna mı kaldınız ne bu mal kaçıtmalar acaba. İstemiyorum demişsiniz ama istemek de hakkınız. Hele ki isteseniz de istemeseniz de konuya direkt yapmayalım, zaten 2.evlilik diye girilmesi ayrı bir saçma. Ben 2. Evliliklerde hele ki maddi durum yerindeyken aman şuna gerek yok buna gerek yok denmesine çok sinirliyim. Sanki insana zaten 2. Evlilik, hak etmiyorsun diyorlar. Yine de bu sizinle ilgili değil, önceki kadınla zaten hiç ilgili değil. Bence daha şimdiden bu adamla evlilik düşünmeyin, daha çok yeniymiş zaten

Bence kazı yanmasın diye çevirmiş siz kizinca. Gerçekten almaya niyeti olsa ama eli sıkışık olsa birincisi kalkıp size ona yaptım boşa gitti sana yapmam minvalinde bir türkü okumaz ikincisi de evleneceği kadinsiniz karsisina alır hayatım şuan sıkıştığim zaman ver derdi . Düpedüz gerek görmüyor.
Yaparız bir nikah, hop oldu bitti işte al sana evlilik niyeti vardı sanırım. Ben höt dediğimde, ne oluyoruz diye silkelendi. İşte başta gördüm ya gerçeği, telafisi olmadı. Benim kafama takılan şey şu oldu, şuan pek durum yok demişti aslında. Ama şöyle deseydi, durumum yok, nasılsa ileride olacak bir şeyler olduğunda o aman bakarız, ya da o zamanda durumu çok olmasa istiyorum yapmak ama biliyorsun durumu, sen ne istersin deseydi, çok farklı olurdu. Anlatabiliyorum umarım kendimi.

Bu hislerinizi paylasmalisiniz gorustugunuz kisi ile bakalm aciklamalari neler.belki yogurttan agzi yanan misali onlarinkide bilemezsiniz.istememekle yapilmamasi arasindaki farki anlatmalisiniz.mevzu para tura degil ama belki ilk evlilikte bazi seyler icinizde kaldi bununboyutu onemli degil bu bir duvakta olabilir davetteki kurabiyede.karsilastrma olarak bakmayin.iki kisi evlenicekse iki kisininde fikri ortaya dokulmeli birlikte secim yapilmali.

Yaparız bir nikah, hop oldu bitti işte al sana evlilik niyeti vardı sanırım. Ben höt dediğimde, ne oluyoruz diye silkelendi. İşte başta gördüm ya gerçeği, telafisi olmadı. Benim kafama takılan şey şu oldu, şuan pek durum yok demişti aslında. Ama şöyle deseydi, durumum yok, nasılsa ileride olacak bir şeyler olduğunda o aman bakarız, ya da o zamanda durumu çok olmasa istiyorum yapmak ama biliyorsun durumu, sen ne istersin deseydi, çok farklı olurdu. Anlatabiliyorum umarım kendimi.
Aynen öyle . Gerçeği maskeliyor ama işin özü gerek ve layık görmedi . Boşanmaniz çok ama çok yeni evet birşeyler duygusal olarak bitmiş boşanmadan ama siz son üç yıl hep duygusal açlık yaşamışsiniz önünüze gelen ilk yemeği yiyor gibi olmuş . Daha iyilerine layiksiniz . Durumum şuan sıkışık bana bir müddet izin ver deseydi eminim seve seve verir hatta yardım bile ederdiniz .

Haklısınız. Size zaten baştan bunları şunları ister misin ? Ne düşünüyorsun nasıl hayal ediyorsun diye normal bir şekilde sorup konuşmanın devamında, ya zaten ikimizinde ikinci evliliği çok abartmaya gerek olmadığını düşünüyorum ben ama içinde kalan bir şey varsa onu yapalım yoksa boşverelim' denmiş olsa konu buraya gelmezdi. Dalga geçer gibi diğer kadını anlatıp anlatıp ardından sana yok denmiş direkt kendileri sebep olmuş kıyas yapılmasına. Restinizi çekin istemiyorsanız bile size size de bir şeyler yapılmasına sebep olun yoksa bu değersizlik böyle devam eder.

Aynen öyle . Gerçeği maskeliyor ama işin özü gerek ve layık görmedi . Boşanmaniz çok ama çok yeni evet birşeyler duygusal olarak bitmiş boşanmadan ama siz son üç yıl hep duygusal açlık yaşamışsiniz önünüze gelen ilk yemeği yiyor gibi olmuş . Daha iyilerine layiksiniz . Durumum şuan sıkışık bana bir müddet izin ver deseydi eminim seve seve verir hatta yardım bile ederdiniz .
Olabilir, değer verildiğinin gösterilmesini istiyorum, sonuçta değer görmek istiyorum. Artık beni sev, benim için düşün diye dilenmek istemiyorum. O eski yalı kazığı boşandığım vatandaşa yaptıklarım burdan Fizan'a yol olur. Aynı hatayı yapmamaya kararlıyım. Emin olmadan o adımı atmayacağım.

Görüştüğünüz kişinin kendi ayrı problem ailesi ayrı. Ailesinin fikirlerini olduğu gibi size söylemesi çok gereksiz. Onlar mı karar verecekmiş ikinci evliliğinizi nasıl yapacağınıza? O da hoş değil ama direkt kendisini öne koysa daha kişilik sahibi bir insan gibi gözükür. Sizin bosanma sürecinde bile yorum yapmış aile bunu da hemen yetiştirmiş. Bu adamdan ne açıdan baksanız olmaz.
İlk evliliğinde pişman olduğu şeylerin acısını sizden çıkarmak istiyor çiğ bir şekilde. Ve arada kocaman bir her lafın yetiştirildiği ve fikirlerinin ön plana konulduğu bir aile faktörü var. Hiçbir olur yanı yok bu ilişkinin.

Son düzenleme:
Neden kendinizi suçladığınızı, haksız çıkarmaya çalıştığınızı hiç anlamadım. Aslında durum çok belli. Size sormadan adınıza kararlar verilmiş, evlenip boşanmış bir kadın oldugunuz için toplumun gözünde odul gibi gorulen düğün, şu bu gibi şeylerin size layık olmadığı düşünülmüş ve seçim hakkınız elinizden alinmis. Ben olsam ben de hırs yapardım.

Eşimle benim de ikinci evliliğimiz. 7 yıl birliktelikten sonra geçen senenin başında evlendik. Yazin da düğün yaptık. 43 yaşında (ki kendisi daha büyük), zaten birlikte evli gibi yaşarken; ikinci evlilik, zaten nikah oldu, şu bu demedi hiç eşim. Yabancı olmasına rağmen adetleriniz neyse, senin gönlün nasıl istiyorsa öyle olsun dedi. Hem gelinlik giydim hem de yemekli düğün oldu. Bana sormadan gerek yok triplerine girseydi, kendimi değersiz hissettirseydi o 7 yılı gözümü kırpmaz çöpe atardım.

Sütten ağzı yanan yoğurdu üfleyerek içer misali yaklaşmışlar da hiç hoş değil. Eş adayı da ailesi de resmen hesap kitap işine düşmüşler.
Oysa birini gerçekten sevdiğinde ve evlilik gibi büyük bir kararı almak istediğinde bunların konu dahi olmaması gerekirdi.
Eğer içinde şüphe varsa hiç girmeyecek o yola.
İlişkilerde karşı taraf ipuçları verir bize geleceğe dair. Biz o ipuçlarını görüp erkenden aksiyon alırsak ne ala, ancak tölerans gösterirsek ya da yumuşatırsak kartopu etkisiyle daha da büyür her şey.
Özetle siz haklısınız böyle hissetmekte.

Biz birbirimize duygularımızı anlattığımızda, iş ciddi düşünelim kısmına geçtiğinde, ağzından sürekli nasılsa ikinci evlilik buna gerek yok, şuna gerek yok dedi durdu
ailesi de aynısını söylemiş, olursa nasılsa ikinci evlilik fırt zırt.
önceki evliliğinde eski eşine yapılanları anlattı bana (iyi halt etti) . Yatlarda kınalar, 5 yıldızlı otellerde nişanlar, yine bilmem nerede (hepsi çok lüks) düğünler, takılan altınlar.
Öncelikle sitede yorumlarını beğendiğim,olgun gördüğüm kişilerden birisiniz avukat hanım. Sonuna kadar rahatsız olmakta haklısınız. Bu kıskançlık değil, eski eşine yapıp da size gelince nasıl olsa 2. Evlilik şuna buna gerek yok demesi hiç hoş değil. İnsanlar 2-3 kere de evleniyor ve her evliliğinde,ilk evlilikte olduğu gibi beklentisi olabilir. Hayatınızdaki kişi ailesinin düşüncelerini de çok takan biri sanırım. O sevgiliden ve ailesinden size hayır gelmez. Eski eşine yaptığı şeyleri anlatması da apayrı bir saçmalık. Kadın ruhundan anlayan birisi olsa zaten eski eşimle yatlarda kına yaptık, otelde nişan oldu vs diye anlatmazdı. Bence daha fazla bağ kurmadan ayrılın bitsin,gitsin.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X