Kızlar merhaba tekrar belki eski konumdan hatırlayanlar olacaktır, hatırlamayanlar için de tekrar yazacağım.
3 senelik bir ilişkim var, evlilik vs düşünüyoruz ama bunun için de önümüzde 2 3 yıl gibi bir zaman var. Maddi birikimimiz yok, benim de henüz düzenli bir işim yok ve bunlar olmadan da direkt acele edip zora girmek istemiyoruz. Bu durumu aileler de biliyor ama ailesi şimdiden ailemle tanışmaya bize gelmek için ısrarcı oldular, bu durum beni çok kaygılandırdı bu kadar erkenden tanıştırmaya gerek var mı diye bir konu açmıştım. Herkes de zaten gerek yok tanıştırma dedi. Ama tabii nafile anlayan yok, erkek arkadaşımı da seviyorum gerçekten iyi biri bana bir yanlışı yok, ailesi hakkındaki düşüncelerime de hak veriyor anlıyor. Fakat ona da bu kız senle ciddi değil mi gibi şeyler söyledikleri için o da tanışsınlar istedi, kırmak istemedim yine tamam dedim. Bayramda akraba, komşu geliyor gibi oturulsun tanışılsın çok istiyorlarsa gibisinden kabul ettim.
(Evlilik için her şeyi kendimiz yapacağız. Ailelerden bi yardım gelmeyecek, benim ailemin elinde avcunda çok bir şeyleri zaten yok, onun ailesi de zamanında biz her şeyimizi kendimiz yaptık oğlum sen de kendin yap diyebiliyorlar. Bir gün sana ev vereceğiz araba vereceğiz diyip 2 hafta sonra hiç söylememiş gibi davranabiliyorlar. O yüzden kimseye güvenip bir yola çıkmayacağım kızlar. Ek olarak kendim de bir şeyler verirlerse de karşılık beklerler diye düşündüğüm için hiçbir şey istemiyorum.)
Asıl derdim şu an şu ki,
Ben ailesiyle çok samimi değilim hep mesafemi korudum, saygılı oldum, birbirimizi de çok fazla tanımıyoruz. Ama annesi bana çok hediye alıyor, tarzım olmayan giysiler alıyor. Garibime gitti ama anlam veremedim kabul etsem dert etmesem dert, erkek arkadaşım da boş ver alıyor kabul et vs dedi öyle geçiştirdim anlam aramayı bıraktım, bir kez de ben annesine hediye aldım hatta.
Bugün de erkek arkadaşıma bir elbise ekran görüntüsü attığını gördüm, benimderdimbitmez'e yakışır vs diye atmış. Dediğim gibi aramızda böyle bir samimiyet yok, elbise de aramıyorum kendime, hiç tarzım da değil belli başlı giymeyi sevdiğim şeyler var. Neyse aile tanışmasında elbise giymemi istediği için sanırım tarzımı da beğenmediği için beni şekillendirmeye çalışıyor. Erkek arkadaşım da kızmış, herkes senin gibi giyinmek senle aynı şeyleri beğenmek zorunda değil istediği gibi giyinir bana bir daha böyle şeyler atma falan demiş. Ama annesi de tanışmada giymek ne alaka, benimderdimbitmez'e beğenir yakışır falan diye attım demiş. Ve bir de bana hediye giysi yollamış

O giysi geldi mi diye sormuş. Sanırım tanışmada en kötü onu giyer diye yolladı... Çok mutsuzum valla çok gerildim.
Sanki benim giysim, aklım fikrim, karakterim yok da onlarla tanışacağım diye beni adam etmeye çalışıyor, bilmiyorum yanlış mı düşünüyorum ama hiç mutlu huzurlu hissetmiyorum. Normalde gelecekleri güne 5 gün falan kaldı. Huzursuzluk çıksın asla istemiyorum. Yüz göz olunsun istemiyorum. Her şey saygı çerçevesinde güzelce hallolsun istiyorum. Bu saatten sonra bu tanışma ertelenir mi kızlar, ne yapmalıyım ben sizce?