• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bu saatten sonra bu tanışma ertelenir mi kızlar, ne yapmalıyım ben sizce?

Benim hediyelere en son bu kadar takılma sebebim gönderme amacını anlamış olmam, erkek arkadaşım kendi ağzıyla diyor onun gibi giyinmeni istiyor herkes senle aynı giyinmek zorunda değil dedim falan diye. Hem de hediye değil artık giymemi istediklerini kendim de almam için oğluna ekran görüntüsü atınca iyice rahatsız olmaya başladım. Sonuçta ben yeni giysi aramıyorum ki bana ss gönderiliyor :(
Kaygana adayı nasıl bir tip mesela nasıl giyinir

Kızlar merhaba tekrar belki eski konumdan hatırlayanlar olacaktır, hatırlamayanlar için de tekrar yazacağım.
3 senelik bir ilişkim var, evlilik vs düşünüyoruz ama bunun için de önümüzde 2 3 yıl gibi bir zaman var. Maddi birikimimiz yok, benim de henüz düzenli bir işim yok ve bunlar olmadan da direkt acele edip zora girmek istemiyoruz. Bu durumu aileler de biliyor ama ailesi şimdiden ailemle tanışmaya bize gelmek için ısrarcı oldular, bu durum beni çok kaygılandırdı bu kadar erkenden tanıştırmaya gerek var mı diye bir konu açmıştım. Herkes de zaten gerek yok tanıştırma dedi. Ama tabii nafile anlayan yok, erkek arkadaşımı da seviyorum gerçekten iyi biri bana bir yanlışı yok, ailesi hakkındaki düşüncelerime de hak veriyor anlıyor. Fakat ona da bu kız senle ciddi değil mi gibi şeyler söyledikleri için o da tanışsınlar istedi, kırmak istemedim yine tamam dedim. Bayramda akraba, komşu geliyor gibi oturulsun tanışılsın çok istiyorlarsa gibisinden kabul ettim.
(Evlilik için her şeyi kendimiz yapacağız. Ailelerden bi yardım gelmeyecek, benim ailemin elinde avcunda çok bir şeyleri zaten yok, onun ailesi de zamanında biz her şeyimizi kendimiz yaptık oğlum sen de kendin yap diyebiliyorlar. Bir gün sana ev vereceğiz araba vereceğiz diyip 2 hafta sonra hiç söylememiş gibi davranabiliyorlar. O yüzden kimseye güvenip bir yola çıkmayacağım kızlar. Ek olarak kendim de bir şeyler verirlerse de karşılık beklerler diye düşündüğüm için hiçbir şey istemiyorum.)
Asıl derdim şu an şu ki,
Ben ailesiyle çok samimi değilim hep mesafemi korudum, saygılı oldum, birbirimizi de çok fazla tanımıyoruz. Ama annesi bana çok hediye alıyor, tarzım olmayan giysiler alıyor. Garibime gitti ama anlam veremedim kabul etsem dert etmesem dert, erkek arkadaşım da boş ver alıyor kabul et vs dedi öyle geçiştirdim anlam aramayı bıraktım, bir kez de ben annesine hediye aldım hatta.
Bugün de erkek arkadaşıma bir elbise ekran görüntüsü attığını gördüm, benimderdimbitmez'e yakışır vs diye atmış. Dediğim gibi aramızda böyle bir samimiyet yok, elbise de aramıyorum kendime, hiç tarzım da değil belli başlı giymeyi sevdiğim şeyler var. Neyse aile tanışmasında elbise giymemi istediği için sanırım tarzımı da beğenmediği için beni şekillendirmeye çalışıyor. Erkek arkadaşım da kızmış, herkes senin gibi giyinmek senle aynı şeyleri beğenmek zorunda değil istediği gibi giyinir bana bir daha böyle şeyler atma falan demiş. Ama annesi de tanışmada giymek ne alaka, benimderdimbitmez'e beğenir yakışır falan diye attım demiş. Ve bir de bana hediye giysi yollamış😭 O giysi geldi mi diye sormuş. Sanırım tanışmada en kötü onu giyer diye yolladı... Çok mutsuzum valla çok gerildim.
Sanki benim giysim, aklım fikrim, karakterim yok da onlarla tanışacağım diye beni adam etmeye çalışıyor, bilmiyorum yanlış mı düşünüyorum ama hiç mutlu huzurlu hissetmiyorum. Normalde gelecekleri güne 5 gün falan kaldı. Huzursuzluk çıksın asla istemiyorum. Yüz göz olunsun istemiyorum. Her şey saygı çerçevesinde güzelce hallolsun istiyorum. Bu saatten sonra bu tanışma ertelenir mi kızlar, ne yapmalıyım ben sizce?
Kadın size elbise aldı, yada almayı düşündü diye mi bu kadar evham yaptınız? Ben sorunu tam olarak anlayamadım, bizde de hep geline hediye kıyafet alınırdı eskiden, belki kadında o sebepten almazsam ayıp olur diye düşünmüş olabilir belki.
Sizin giyecek kıyafetiniz olmadığından değil, tamamen iyi niyetinden almış olabilir. Niye bunu kabahat yaptınız ki? Yani ilerde kadın gerçekten sizi kıracak bi şey yapsa o zaman nasıl tepki verirsiniz çok merak ettim doğrusu.

Eşimin ailesi de bana bir şeyler alırdı tanıştığımızda çokta tarzım olmayan şeyleri. Teşekkür edip alırdım ama pek giymezdim. Sonra benim tarzımı anladılar şimdi ne alınırsa gerçekten çok severek giyiyorum. Görümcem faktörü var çünkü nerden ne aldığımı iyi bildiği için o seçiyor. Adet gibi bir şey olabilir mi diye düşündüm bayramda seyranda esimin ailesi da bana hediye alır nazikçe hep çünkü. Komik kısmı annemde eşime alır gelenek gibi değil ama incelik gibi

Benim hediyelere en son bu kadar takılma sebebim gönderme amacını anlamış olmam, erkek arkadaşım kendi ağzıyla diyor onun gibi giyinmeni istiyor herkes senle aynı giyinmek zorunda değil dedim falan diye. Hem de hediye değil artık giymemi istediklerini kendim de almam için oğluna ekran görüntüsü atınca iyice rahatsız olmaya başladım. Sonuçta ben yeni giysi aramıyorum ki bana ss gönderiliyor :(
E tamam sevgilin illa giyeceksin diyor mu? Hayır. Giymek istemediğini söylüyor mu? Evet.
Oldu bitti şimdiden kendini bu kadar doldurmaya başlarsan iş çok zor. Çünkü ileride özellikle evlenme hazırlıklarında zaten kendini dolduracak şeyler illa yaşanacak

çikolata beni de çok mutlu ederdi😁 allah uzun ömürler versin kayınvalidenize
bakış açısı bakımından evet haklısınız ama erkek arkadaşım, direkt onun gibi, onun beğendikleri gibi şeyler giyinmeni istiyor o yüzden yapıyor dedi sadece benim düşüncem de değil niyeti zaten oymuş
bir de dediğiniz gibi giyim tarzımı erkek arkadaşım söylüyor bunu beğenir vs diye o güzel değil diyor benim tarzım olan şeylere..🤓
ve en son yaşanan olayda ekran görüntüsü elbiseyi direkt almam giymem için atıyor, kendisi hediye alıcam diye değil ve ben elbise de aramıyorum ki öyle bi durum da yok
O değilde elbisenin nasıl bir elbise olduğunu aşırı merak ettik forum olarak 😂😂😂😂

Kendimize kıyafet seçerken zorlanıyoruz kadın hiç tanımadığı gelin adayına kıyafet alıp alıp yolluyor o elbiseden ne beklenir ki :KK70::KK70:
Aaa öyle deme bazı insanlar bu konuda maharetlidir. Ben de var o kabiliyet mesela. Herkes benimle alışverişe gitmek ister kimsenin göremediği kıyafetleri görürüm 😃😃😃

Kızlar merhaba tekrar belki eski konumdan hatırlayanlar olacaktır, hatırlamayanlar için de tekrar yazacağım.
3 senelik bir ilişkim var, evlilik vs düşünüyoruz ama bunun için de önümüzde 2 3 yıl gibi bir zaman var. Maddi birikimimiz yok, benim de henüz düzenli bir işim yok ve bunlar olmadan da direkt acele edip zora girmek istemiyoruz. Bu durumu aileler de biliyor ama ailesi şimdiden ailemle tanışmaya bize gelmek için ısrarcı oldular, bu durum beni çok kaygılandırdı bu kadar erkenden tanıştırmaya gerek var mı diye bir konu açmıştım. Herkes de zaten gerek yok tanıştırma dedi. Ama tabii nafile anlayan yok, erkek arkadaşımı da seviyorum gerçekten iyi biri bana bir yanlışı yok, ailesi hakkındaki düşüncelerime de hak veriyor anlıyor. Fakat ona da bu kız senle ciddi değil mi gibi şeyler söyledikleri için o da tanışsınlar istedi, kırmak istemedim yine tamam dedim. Bayramda akraba, komşu geliyor gibi oturulsun tanışılsın çok istiyorlarsa gibisinden kabul ettim.
(Evlilik için her şeyi kendimiz yapacağız. Ailelerden bi yardım gelmeyecek, benim ailemin elinde avcunda çok bir şeyleri zaten yok, onun ailesi de zamanında biz her şeyimizi kendimiz yaptık oğlum sen de kendin yap diyebiliyorlar. Bir gün sana ev vereceğiz araba vereceğiz diyip 2 hafta sonra hiç söylememiş gibi davranabiliyorlar. O yüzden kimseye güvenip bir yola çıkmayacağım kızlar. Ek olarak kendim de bir şeyler verirlerse de karşılık beklerler diye düşündüğüm için hiçbir şey istemiyorum.)
Asıl derdim şu an şu ki,
Ben ailesiyle çok samimi değilim hep mesafemi korudum, saygılı oldum, birbirimizi de çok fazla tanımıyoruz. Ama annesi bana çok hediye alıyor, tarzım olmayan giysiler alıyor. Garibime gitti ama anlam veremedim kabul etsem dert etmesem dert, erkek arkadaşım da boş ver alıyor kabul et vs dedi öyle geçiştirdim anlam aramayı bıraktım, bir kez de ben annesine hediye aldım hatta.
Bugün de erkek arkadaşıma bir elbise ekran görüntüsü attığını gördüm, benimderdimbitmez'e yakışır vs diye atmış. Dediğim gibi aramızda böyle bir samimiyet yok, elbise de aramıyorum kendime, hiç tarzım da değil belli başlı giymeyi sevdiğim şeyler var. Neyse aile tanışmasında elbise giymemi istediği için sanırım tarzımı da beğenmediği için beni şekillendirmeye çalışıyor. Erkek arkadaşım da kızmış, herkes senin gibi giyinmek senle aynı şeyleri beğenmek zorunda değil istediği gibi giyinir bana bir daha böyle şeyler atma falan demiş. Ama annesi de tanışmada giymek ne alaka, benimderdimbitmez'e beğenir yakışır falan diye attım demiş. Ve bir de bana hediye giysi yollamış😭 O giysi geldi mi diye sormuş. Sanırım tanışmada en kötü onu giyer diye yolladı... Çok mutsuzum valla çok gerildim.
Sanki benim giysim, aklım fikrim, karakterim yok da onlarla tanışacağım diye beni adam etmeye çalışıyor, bilmiyorum yanlış mı düşünüyorum ama hiç mutlu huzurlu hissetmiyorum. Normalde gelecekleri güne 5 gün falan kaldı. Huzursuzluk çıksın asla istemiyorum. Yüz göz olunsun istemiyorum. Her şey saygı çerçevesinde güzelce hallolsun istiyorum. Bu saatten sonra bu tanışma ertelenir mi kızlar, ne yapmalıyım ben sizce?
Evlilik planınız 2-3 sene sonra ise neden tanışıyorsunuz ? Ayrıca işler artık daha da ciddiye binecek muhtemelen söz nişan yapalım öyle bekleyin diyecekler
Şimdiden bunlara hazırlıklı olmalısın.
hediye konusuna da takılma bu kadar al geç günün birinde giyersin belki.

Asıl derdim şu an şu ki,
Kaynanan saman altından su yürüten birine benziyor. Tarzın değilse al kenarda kalsın hediyelik başkalarına verirsin boşver. Normalde kabul etme derdim ama buda bi incelik gibi geldi bana düşünüp alması daha seni tanımıyor bile.

Sana daha önce burda topluca söyledik ağzından tanışma lafı çıkarsa her kafadan ses çıkacak. Anlaşılan yerinde durmadın. Arkadaşlar heves edip bi yola çıkalacak şey değil evlilik. Eş adayın bana anneci geldi buna aşırı dikkat etmelisin aşırııı !!!! Yarın birgün annesinin her dediğine he sana hep hayır derse şaşırmam. Anamda anam diye gezinecek gibi duruyor.

Tanışma için çok erken, tanıştıktan sonra beklentileri artacak kandilde bayramda seyranda bizi neden aramıyor neden gelmiyor vs şeyler duyacaksınız buna hazır olun. Onun dışında elbise konusunu fazla büyütmeyin bırakın alsın istediğini başınıza silah dayamiyor sonuçta. Herhangi bi yerde giymeyin. Evde kendi kendinize giyip bı fotoğraf çekin gönderin nisanliniza göstersin teşekkür ediyor desin bitti gitti. Siz istemedikçe kimse size zorla bişey yaptıramaz sonuçta biraz stratejik oynayacaksınız olup bitecek 😅

Kadın size elbise aldı, yada almayı düşündü diye mi bu kadar evham yaptınız? Ben sorunu tam olarak anlayamadım, bizde de hep geline hediye kıyafet alınırdı eskiden, belki kadında o sebepten almazsam ayıp olur diye düşünmüş olabilir belki.
Sizin giyecek kıyafetiniz olmadığından değil, tamamen iyi niyetinden almış olabilir. Niye bunu kabahat yaptınız ki? Yani ilerde kadın gerçekten sizi kıracak bi şey yapsa o zaman nasıl tepki verirsiniz çok merak ettim doğrusu.
Kadın artık hediye almıyor. Foto gönderip git şunu bunu al giy kısmına geçilmiş. Yani kaç paraysa ödeyeceksin alacaksın ve giyeceksin. Bunu hangimiz kabul ederiz?

Kadın artık hediye almıyor. Foto gönderip git şunu bunu al giy kısmına geçilmiş. Yani kaç paraysa ödeyeceksin alacaksın ve giyeceksin. Bunu hangimiz kabul ederiz?
Tmm başta kendisi almış, sonra başka elbise bulup oğluna atmış anladım ama ne bileyim ben art niyetli olduğunu sanmıyorum. Belki beğenmiştir yakışacağını düşünmüştür ws.
Tabi ki kv beğendi diye hiç beğenmediğim bir kıyafeti giymem ama bunu da kabahat etmezdim sanırım. Teşekkür eder, tarzıma uygun olmadığını söyler geçerim.

hala kafama yatmıyor neden başkasının giyeceği bir şeyi seçmek ister ki insan, haklısınız
Ya herkes bi çok şeyi isteyebilir. Onlar isteyenle alakalı. Yapma yapmama kısmı da sizinle. Bu niye bu kadar büyük bi dert gibi hisettiriyo ki size? Önemli olan siz bunu yapmaya mecbur kalıyo musunuz o kısma bakın. Maddi özgürlüğünüz olduğu sürece, eşiniz arayı koruyabildiği sürece, siz de beğendiğinizi kabul edip kullanıp beğenmediğinizi elden çıkarabildiğiniz sürece bu bi dert değil ki. İstiyosa her gün bak ona yakışır diye elbise fotoğrafı atsın aa çok güzelmiş ama pek benlik değil der geçersiniz. İstiyosa her gün size kendi tarzına göre elbise alsın biraz bekler elden çıkarırsınız. Zamanla ya anlar durulur ya da devam eder siz de kendi bildiğiniz gibi davranmaya devam edersiniz.

Yani bakış açısı ne kadar değiştiriyor meseleleri.
13 senedir evliyim 13 senedir senede 2 bayram benim bayram çikolatalarımı kayınvalidemle alır. Kadının hevesi var gider fabrika satış mağazasına koca bir poşet doldurur getirir. Ben bunu 2 şekilde değerlendirebilirim
1- niye senin annen benim bayram çikolatamı seçiyor? Ben kendi evime kendi istediğim çikolatayı alamayacak mıyım? Biz çikolata almaktan aciz miyiz? Resmen evimin içine karışıyor bize üstünlük sağlamaya çalışıyor.
2- vallahi doldurmuş poşeti yine bir sürü çeşitten koymuş. Biz bunları zaten bir sonra ki bayrama kadar yeriz kahve yanlarında falan. İyi oldu iyi

Ben 2. Yi seçiyorum. Hatta kayınvalidemlere zamanında sevdiğim çikolata çeşitlerini söyledim o da şimdi ona göre alıyor. Kadın bundan mutlu oluyor. Hatta daha dün getirdi bu bayramın çikolatalarını.
Ben ne düşündüm biliyor musun ? İleride eğer bizden önce vefat ederlerse ne kadar hüzünlü gelecek kendi çikolatamızı almak. Allah uzun ömürler versin.

Madem kadın hediye almaktan memnun. Gönderirsin beğendiğin tarzda bir elbise fotosu sevgiline oda usulünce der ki “anne … hep böyle şeyler giyiyor hediye alacaksan bu tarz alırsan daha iyi olur” desin.

Bilmiyorum sizin bu işte çok sıkıntı çıkar
Ay çok doğru yaa. Ben de birebir aynı fikirdeyim. Bi kaç kez beğenebilsem beğenirdim yorumu 🫶🏻

Back
X