Kaynım bizden 7 gün önce 2. Düğününü yapmayı düşünüyor

Herşeyi geçtim bu sözünüz benim gözümde sizi haksiz yaptı. Sen ilk evleniyosun diye ne demek tabiki sana daha fazla takılacak? 3.yede evlense 5.yde evlense ne farkeder o aileye gelin gidiyor mu gidiyor. Sizin tek derdiniz milletin onlara önden takı takip size bişey bırakmamalarından korkmussunuz.
Tek derdi altın olmasa bile bence dert edilecek bir dert bu. Ne demek benim aylar öncesi yaptığım plana 1 hafta önce diye kendisi ayarlıyor resmen bunda bir art niyet var neden bende olmasın. O abilik yapacağına ben yapıyorum. Konu altın olmasa adamın 2 . Evliliği ne bu acele rol çalma insanları huzursuz etme, demekki bir pis düşünce bir plan var işin içinde diye düşünürdüm.

Aynı adamla mı evlenecekler?
Adamlar farklıysa sıkıntı yok isteyen istedği yere düğününü sıkıştırsın. Eş adayında olay biter. Konu sahibine sorulmamış davetiye bilmemne,eşi soracak neden görümce sorsun?
Eşim soracaksa görümce neden gidip diğer tarafta davetiye bakıyor? Ona soruyor da bana sormuyor?

Bir görümcem daha var 19 yaşında annesinenin yanında ona yardımcı olabilir.. Ayrıca benim ailem ikimiz için sokak sokak dolanıp ev bakıyor karşı tarsf neden oğlunu değerlş bulup yapmasın?

O da oğlunun sorunu sizin degil ki. Ben benden bagimsiz insanlarin davranislarini kontrol edemedim diye bu kadar delirsem 32 yasima kafayi yerdim herhalde.
Deger vermedigim insanlarin ne yaptigi yapmadigi beni üzmüyor eger kişisel sinirlarimi aşmiyorlarsa.
Size de kolay gelsin

Kızın sınavı bitmeden önce yapamayız öncesinde sınavı bitsin öyle alalım dedik öyle söz verdik ven sözümün arkasındayım ama bunlar haksızlık yaptı.
Ya kızın sınavıyla işiniz yokki düğün dediğin 1 günde olacak bir şey sonucta kız bir gün calısmazsa ölmez.Anne baba kendi kızını düşünüyor da sizin düğünün bu şekilde saçma durumda kalmasnı neden önemsememisler?

Siz sartlar değismeden önce bu sözü vermissiniz su an sartlar farklı.Ben sizin yerinizde olsam çekerdim erkene onlar düşünsün gerisini .

Evet zaten ne yapıyorsak kendimiz yapıyoruz. Ben altına üzülmüyorum. Ben rolleein çalınmasın manevi festek alamayışımıza üzülüyorum. Ben daha 2 3 aylık gelinken yeni gelin muhabbetine girdiler yrni gelinin de 3. Evliliği her şey insan için allah göstermesin ama sanki rolleri değiştik.
Amma abartınız! Madem takı takılması sorun değil sizinle aynı gün evlenemdiği sürece kimin ne zaman evleneceği günde sorun olmamalı.
Birde insanlar 10 defada evlense yine istediği şekilde evlenebilir, heyecan yapabilir. Sizin durmadan ben taze gelinim, benim ilk evliliğim onun 3. evliliği gibi sözleriniz kimsenin umurunda değil gördünüz gibi.

valla sizin kuzene kızmışsınız konun başında ama
bizde mesela bir kuzene nişan perşembe olur, diğer kuzene de cuma kına cumartesi düğün filan olur
neden çünkü dediğiniz gibi uzaktan gelenler 2 kere gelmesin diye
hatta mümkünse bunlar bayram sonundaki tatillerde, bayramın 3. gününden itibaren yapılır. böyle onlarca düğün-nişan olmuştur bizim.

o yüzden çok şaşırdım burada herkesin bu kadar yükselmesine bizim düğünler hep peşpeşedir, aynı dönemde nişanlı olan kardeşlerin de düğünü peşpeşe olur.

bu ailelerde herkesler aynı memlekette yaşıyor, hiç kimse mi dışarıdan gelmiyor?

bizim de memlekette nüfusumuz kalabalık ama nihayetinde bi sürü de memur var, bi sürü üniversite okuyan genç var, az sayıda da olsa Almancı filan var, illa birileri var yani. bir de şimdi kız tarafının ayrı erkek tarafının ayrı düğün yapması olayı var, memleketteki işleri mümkün mertebe toplarız biz aynı tarihlere :D 1 gidişte 3 düğüne/nişana gittiğimi bilirim... araya çok zaman koyana kızıyoruz esas, kolay mı her seferinde izin al git, gel. benim yolum 1000 km.

koca sülalede kimse ama rol çalıyor demedi kimseye, bu rol çalma olayı ne demek hiç anlamadım ben.
Bizim akraba çevresi İstanbul ve Kocaeli'nde. Haliyle 3 gün arayla git gel yapmak zor geldi insanlara. Üst üste takı takıldı. Daha kötüsü evlerde baklava, börek bir sürü ikram hazırlanıyor, teyzelerin halalarin canı çıktı. Kuzenimin kendi babası bile ne gerek var kızım günler çuvala mı girdi dedi ama dinletemedi. Bizde düğün yapan akrabaya yardıma gidilir, benimkiler kendi telaslari olduğu için yardıma da gelemediler. Üstelik burda kuzen değil iki kardeş var. Aynı evde yapılacak hazırlıkları. Diyelim ben uzaktan gelip ilk düğüne katıldım, ikinci düğüne kadar bir hafta düğün evinde kalacağım belki.Aynı hafta iki düğünün telaşı yetmezmiş gibi bir haftada yatılı misafir ağırlayacaklar.

Eltiniz eminim şuan kendi düğün telaşesi için mutluluktan havalara uçarken siz fesatlığınız ile kendi düğününüzü mahvedip oturuyorsunuz yerinizde🙂
Bu yorumu açılış konunuza istinaden yazmıştım fakat konuyu takip edince aslında sizin derdinizin eltinizin kaçıncı evliliği olduğunu küçümsemeniz değilde sizin düğün tarihinizin önüne aniden alınmış bir düğün tarihi olduğunu anladım ve size hak veriyorum bu konuda umarım bir sonuca varırsınız.

Eşim soracaksa görümce neden gidip diğer tarafta davetiye bakıyor? Ona soruyor da bana sormuyor?
Sormak istemiyor demek ki. İkisi aynı şehirdeymiş,belki kendisini ona yakın hissediyordur,belki başka bir sebepten onunla ilişki kurmak istemiştir,her şey olabilir. Sonuçta sormak onun görevi değil. Siz eşinizle beraber birbirinize danışın,birbirinize sorun. Size yapılandan da yapılmayandan da eşiniz sorumlu. Görümceniz veya kayınaileniz sorumlu değil.

Sormak istemiyor demek ki. İkisi aynı şehirdeymiş,belki kendisini ona yakın hissediyordur,belki başka bir sebepten onunla ilişki kurmak istemiştir,her şey olabilir. Sonuçta sormak onun görevi değil. Siz eşinizle beraber birbirinize danışın,birbirinize sorun. Size yapılandan da yapılmayandan da eşiniz sorumlu. Görümceniz veya kayınaileniz sorumlu değil.
Görümce elti yi bulurken bana da tanıttı ablacım nasıl beğendşn mi yeni gelin nasıl vs diye allah hayırlısını versin ama daha erken değil mi tanısınlar birbirlerini vs dedim ama daha 2 aydır bile tanımıyor kızı beni 2 senedir tanıyor üstekik güvenilecek Vakti bile olmadı henüz hatya görümce inşallah tanıştırdığım için sonra bana kızmasınlar heniz güvenemiyorum dedi.. kadına fazla yakınlık tez ayrılık getirir iyiki o kadsr yakında değilim.

Görümce elti yi bulurken bana da tanıttı ablacım nasıl beğendşn mi yeni gelin nasıl vs diye allah hayırlısını versin ama daha erken değil mi tanısınlar birbirlerini vs dedim ama daha 2 aydır bile tanımıyor kızı beni 2 senedir tanıyor üstekik güvenilecek Vakti bile olmadı henüz hatya görümce inşallah tanıştırdığım için sonra bana kızmasınlar heniz güvenemiyorum dedi.. kadına fazla yakınlık tez ayrılık getirir iyiki o kadsr yakında değilim.
Neden kendinizi yarıştırıyorsunuz ki başkalarıyla? 2 aysa 2 ay. 2 yılsa 2 yıl. O da eşlerin birbirini ilgilendiren bir durum. Haddi aşıp “aman daha erken tanısınlar birbirlerini” demek bile çok gereksiz çok yersiz olmuş. Görümce belli ki çakal. Şimdi sizi de gidip o tarafa bununla anlatacak, erken dedi bilmemne dedi bıdı bıdı. Ne gerek var ağzına laf vermişsiniz. Hayırlısı olsun deyip konuyu kapamanız lazımdı.

Gereksiz şeylere kafa yoruyorsunuz. Düğün erkek tarafınındır. İki düğünü beraber yapacak güçleri varsa buyursun yapsınlar. Siz bir şey istiyorsanız eşinizden isteyin,onunla anlaşın görüşün halledin. Görümceye veya başkasına gerek yok. Diğer gelin görümceyle yapmak istiyorsa buyursun yapsın sizlik bir şey yok. Ayrıca annenize de söyleyin ev bakmasın. Siz iki kişi bakın eve. Yarın bir şey olur evle ilgili,kaynana buldu der geçerler,tasası sizi gerer

Konuya yazdıkça bence saçma bir hal almaya başladı. Sizden bir hafta önce düğün yapmaları saçmalık buna katılıyorum. Amaçları altın toplamak sanırım. Ama görümce sizinle davetiye bakmak zorunda değil. Kv ev bakmak zorunda değil. İsteyen istediğini yapsın. Niye bu kadar kafaya takıyorsunuz? Kadının kaçıncı evliliği olduğundan, kaç aydır tanıştıklarina kadar her şey batmış size.

Ben olsam sınav haftası nikah yapardım. Kimseyi takmazdim.

Gram söz hakları yok allah razı olsun her şeyi kapı gibi nişanlım yapıyor ama benim ailem bize destek çıkıyor mesela ama onların ailesi maddi destek çıkmıyor. Üstğne bide 1 hafta önceye düğün aldılar.
Umarım evlendikten sonra üzülmezsiniz. Umarım nişanlınız bu iyilikleri unutmaz. Umarım nişanlınız evlendikten sonra ailenin en ufak probleminde seni elinin tersi ile itip kendisine zerre katkısı olmayan ailesini kucaklamaz.
Çünkü bu tarz konuları burada o kadar çok okuduk ki. Her şey olabilir gözüyle bakın. Bu kadar da güvenip sırtlamayın derim.

Yani demek ki müstakbel kayın aileniz sizi pek sevmiyor, oğullarını da sallamıyor. Bununla bir hafta önce düğün yapılması aynı şey değil.

Sizinle ilgilenmiyorlar o yüzden davetiye, ev vs umursamıyorlar. Eltinizi seviyorlar, onunla ilgileniyorlar. Ayrıca ilgilenmedikleri de siz değilsiniz, bizzat kendi oğulları.

Bakın konu altın değil para değil. Benim için asıl konu ben aylar öncesinden düğün günü belirlememe rağmen benden 1 hafta önceyee gün almaları ve daha öncesinde evlilik deneyimi olan bir kadına görmüş geçirmiş bir kadına benden daha fazla şey yapılması. Onlar için ev aramaları davetiye çıkarmaları imam nikahı davetiyesi vs hazırlanmaları. Oysa bunların hiç biri benim için konuşulmuyor neden?
"İlk kez evlendiğim için en güzel muameleyi ben hakediyorum." kafasındasın, korkunç.
Neyse ki kimse seni boşanmış gelinden daha özel, daha önemli görmemiş de hakettiğin tavrı görmüşsün, oh.

"İlk kez evlendiğim için en güzel muameleyi ben hakediyorum." kafasındasın, korkunç.
Neyse ki kimse seni boşanmış gelinden daha özel, daha önemli görmemiş de hakettiğin tavrı görmüşsün, oh.
Ben bana daha fazlası yapılsın demiyorım ortayı eşit tutsunlar diyorum neden o tarafa daha fazla bakılıyor? Eşit olunsun.

Back
X