valla sizin kuzene kızmışsınız konun başında ama
bizde mesela bir kuzene nişan perşembe olur, diğer kuzene de cuma kına cumartesi düğün filan olur
neden çünkü dediğiniz gibi uzaktan gelenler 2 kere gelmesin diye
hatta mümkünse bunlar bayram sonundaki tatillerde, bayramın 3. gününden itibaren yapılır. böyle onlarca düğün-nişan olmuştur bizim.
o yüzden çok şaşırdım burada herkesin bu kadar yükselmesine bizim düğünler hep peşpeşedir, aynı dönemde nişanlı olan kardeşlerin de düğünü peşpeşe olur.
bu ailelerde herkesler aynı memlekette yaşıyor, hiç kimse mi dışarıdan gelmiyor?
bizim de memlekette nüfusumuz kalabalık ama nihayetinde bi sürü de memur var, bi sürü üniversite okuyan genç var, az sayıda da olsa Almancı filan var, illa birileri var yani. bir de şimdi kız tarafının ayrı erkek tarafının ayrı düğün yapması olayı var, memleketteki işleri mümkün mertebe toplarız biz aynı tarihlere

1 gidişte 3 düğüne/nişana gittiğimi bilirim... araya çok zaman koyana kızıyoruz esas, kolay mı her seferinde izin al git, gel. benim yolum 1000 km.
koca sülalede kimse ama rol çalıyor demedi kimseye, bu rol çalma olayı ne demek hiç anlamadım ben.