Yaklaşan Transferim için hazırlanırken, vücudumuzu da hazırlamalıyız . Benim uyguladığım, sizinde yapabileceğinizi düşündüğüm 8 altın kuralımı anlatıcam.Vücudumuzun doğurganlık şansını arttırmak veya sağlıklı yaşam için bu 8 yaşam kuralıyla gebelik şansınızı yükseltebilirsinz
1. DETOX
Güne hazır olmak için Kereviz sapı suyu ( sabah aç karnına bir su bardağı 200ml), bol su 2lt, Gün içinde Suyun içine ben ,nane, maydanoz, limon,elma dilimi, salatalik ekleyerek içiyorm, öğleden sonra yoğurtla, semiz otu, maca tozu , zencefil, zerdeçal, arada yulaf ezmesi...Kefir,ev yapımı smoothie
2.DİYET
en sevdiğim Akdeniz tipi beslenme ; taze meyve ve sebzeler, yeşillik, balık , beyaz et, bakliyat, avakado, ananas,muz, kivi, kuruyemiş (fındık, ceviz,kaju, fıstık) Kurumeyveler gibi ve sağlıklı yağlarla dengeli beslenmek. Süt, Gluten, kafein, şeker, hamurişi yok, alkol sigara zaten yok!
3. TAKVİYELER
Folikasit, balıkyağları ,D vitamini ve Resveratrol, antioksidan içeren vitamin takviyesi faydalı etkileri olduğu için umut veriyor...
4.EGZERSİZ
Vücudumuza çok zorlayıcı olmayan ,stres yaptırmayan egzersizlere bağlı çalışın. Mesela Plates; bel fıtığı yüzünden ben yapmıyorum
Step ,yürüyüş, yoga gibi... ( Tercihen Leslie 3,4,5)Doğurganlık sağlığı için daha destekleyici yormayan sporlar daha iyi olduğunu söyleyebilirim.
5. MEDİTASYON VE STRES YÖNETİMİ
Her sabah 5-10dk veya gece yatmadan önce 15-20dk. Rehberli bir meditasyon programı ile kaygı ve stresi hafifletmek için her gün düzenli olarak yapmaya çalışıyorum.(YouTube dan açıp yapabilirsinz)
6. AKUPUNKTUR
Eğer imkanınız varsa haftada bir öneririm.Stresi azaltır, üreme organlarına kan akışını arttırır v hormonları dengeler
7. DOĞAL YAŞAM TARZI
Doğal , kimyasal olmayan ürünleri geçmeyi deneyin.Buna cilt bakımı, makyaj, deterjanı, bulaşık sabunu vb.
8. UYKU
Çoğu insan uykuya değer vermez.Ancak organlarımızın dinlenmesi, doğru çalışması ve hormonlarımızı düzenlemek için gece 7-8 saate ihtiyacımız var.
Beslenme, vitamin takviyeleri, Yoga-meditasyon, Egzersiz stresi azalttığı gibi doğurganlığı da arttırıyor.
Uzun bir yazı oldu. Umarım yardımcı olur
hoşçakalın, sağlıkla kalın