Merhaba, bizim size attigim mesajdan sonra 40.gununde solugu acilde aldik. Idrar yolu enfeksiyonu tanısıyla 10 gun hastanede yatti, damardan antibiyotik aldi. Idrarda ve kanda kültür sonuclarinda bakteri üredi. Rotavirus ve adenovirus pozitif cikti. Ayrica bobrekte buyume - genisleme cikti, 13 mm e kadar geldi. Cok zor gunlerdi. :( Aglama sebepleri bunlarmis sanirim. Simdi iyi cok sukur, bobrek 4 mm e geriledi. Basta bobrek reflusunden ya da idrar yolu tikanikligindan suphelendirler, anne karninda ayrintili ultrasonda cikmadi ama buyume - genisleme. Simdi problemin ne oldugunu anlamaya calisiyorlar cunku bobrek bu kadar hizli kuculmezmis. En iyisini zaman gosterecekmis, bebek buyudukce tablo netlesirmis. Ama bobregin kuculmesi ve bebegin klinik durumu sukur ki bunlar guzel haberler. Hergun koruyucu dozda antiboyotik kullaniyor. Bu sebepten kolik aglamsiydi, dis cikarmasiydi, asi huzursuzluguydi bana lüks geliyor. Onlara katlanmak baldan tatli sanirim. Cunku doktor getirmeseymissiniz menenjit, sepsis olurmus hatta daha ilerlese olürmus bu bebek dedi. Yikildim ama gecti cok sukur. En en en buyuk nimet saglik gercekten. Hepimizin yavrularına sagliklar diliyorum.
Ağlama kirizlerinden başka belirtiler varmiydi soluğu acilde aldınız bide gece gündüz mu agliorlardi benimkiler sadece akşamları yapıor bazen bı gün oluyor sakın ler .sevndim allhim korusun hepsini

Ağlama kirizlerinden başka belirtiler varmiydi soluğu acilde aldınız bide gece gündüz mu agliorlardi benimkiler sadece akşamları yapıor bazen bı gün oluyor sakın ler .sevndim allhim korusun hepsini
Aslinda baska belirti yoktu. Atesi falan hic olmadi. Bez rutini de normal idi. 37.4 derece atesle gittik acile. Yalnizca emzirmede zorlandigimi hatirliyorum ve sanki yalvarir gözlerle bana baktigini hissettigimi. Esim evham yaptigimi soyledi ama 40 gunluk de olsa anneyiz iste, dedim bu cocukta baska birsey var. O yuzden degisik birsey olsa anlarsiniz bence, kendinize ve icgudulerinize guvenin. (: Cok icerde, beyni ve kalbi olan icten bir ses, annelik sesi, size dogruyu fisildiyor: hersey yolunda merak etme ya da ters giden birseyler var harekete gec diyerek.

Back