temmuz-ağustos 2017 anneleri beraber bekleyelim meleklerimizi :)

Selammmm kızlar ne yapıyorsunuz minnoşlar nasıl

benim canavar kızım hala sabahı sabah ediyor fırsat bulup gelemiyorum buraya. Ek gıdaya geçişler başlamış sanırım bende başlıyorum ufaktan =)

Kızlar moralim bozuk oğlumda hipospadias var takip eden bilir. Araştırma sonucunda bu ameliyat olup da daha tam düzeleni okumadım. Ameliyat sonrası çekilen acılar sıkıntılar da cabası. İnsanlar hiç mi iyi yorum yapmazlar ya :KK43:
Okurken ağlamaya başladım bir baktım oğlum bana bakarak dudaklarını büzmş gözleri dolmuş artık herşeyi anlıyor. Güçlü olmak istiyorum onun için. Gelecekte psikolojik sorun yaşamaması için dua ediyorum. Yakınında hiç ameliyat olup iyileşen var mı? Peygamber sünneti de deniyor ama bu olumlu bir şey değil halk arasında iyi birşey sanıyorlar ama bir çeşit cinsel tamamlanma bozukluğu. Sünnet derisi yarım pipi deliği testis torbasına yakın pipi yapışık testislere ve testis topları karnınn içinde. Oğlum gözümün içine bakıp güldüğünde bile aklım sürekli ameliyat olacağında. Rabbim kimseye dermansız dert vermesin.

Duymuştum bende bu rahatsızlığı bende netten ufak bir araştırma yaptım.Kalbini ferah tut Rabbimin izniyle düzelir inşallah. Bir sürü çeşidi varmış.Ama anladığım kadarıyla önemli olan doktorun iyi olması.Dualarım seninle inşallah.Sende biliyorum çok zor ama dik dur masum kuzular meleklerimiz evlatlarımız bizim ne yaşadığımızı hissediyorlar inan.

merhaba 2047 anneleri :)

2018 temmuz annelerine alışveriş konusunda ne gibi tavsiyelerde bulunabilirsiniz.
özellikle o havalarda neler giydirdiniz bebişlerinize paylaşırsanız mutlu olurum :)

2018 temmuz annelerine alışveriş konusunda ne gibi tavsiyelerde bulunabilirsiniz.
özellikle o havalarda neler giydirdiniz bebişlerinize paylaşırsanız mutlu olurum :)

Merhaba :) Rabbim sağlıkla sıhhatle kucağınıza almayı nasip etsin inşallah.2017 Temmuz çoooook sıcak geçti.13 Temmuz doğumlu benim ponciğim çok sıcak ama minnak oldukları için vücutları ısınmıyor hemen pamuklu ve uzun kollu giydirdim ben 1. ayından sonra da kısa kollu giydirmeye başladım.

Duymuştum bende bu rahatsızlığı bende netten ufak bir araştırma yaptım.Kalbini ferah tut Rabbimin izniyle düzelir inşallah. Bir sürü çeşidi varmış.Ama anladığım kadarıyla önemli olan doktorun iyi olması.Dualarım seninle inşallah.Sende biliyorum çok zor ama dik dur masum kuzular meleklerimiz evlatlarımız bizim ne yaşadığımızı hissediyorlar inan.
Sağol arkadaşım inan ki her halimize şükür ediyorum. Rabbim evlatlarımızı bütün kötülüklerden korusun

Bebeğim haziran sonu doğdu ve bu seneki sıcak kavuruyordu. Yavrum sıcaktan isilik oldu hep. Hastaneye gitmek zorunda kaldığım için evden hergün çıktım ama yandık kavrulduk. Yeni doğan bebek çok sıcakta da doğsa ilk haftalar ince pamuklu ve uzun kollu giydirilmeli çünkü çok çabuk ısı kaybı yaşıyorlar. Belli süre el ayak ve kafasını sıcak tutmalısın. Sonra zaten yavaş yavş kilo almaya başladığında soymaya başlarsın. Ben genellikle kısa kollu alttan çıtçıtlı zıbın badi tarzı giydirdim. Yazın sıcağında. Ötürü 1 aylık olduğunda sadece gece alt zıbın ya da alt pantolon giydirip gece üstünü örtmedim. Çünkü ev neredeyse 28 30 derece oluyordu. Yazın bebek bakmak kolay ama isikik olmaması için ilk haftayı geçince pek uzun giydirip örtmeyin derim. Alışveriş olarak da benim bebeğim yenidoğan kıyafetlerini ilk bir ay giyebildi sonra küçük geldi. Fazla almayın doğduktan sonra alsanız ihtiyaca göre daha mantıklı olur. Mesela ben 1 numarabezi sadece ilk ay kullandım bebek çok çabuk büyüyor ve hemen 2 no geçiliyor. Stok yapacaksanız yapmayın fazla. Süt saklama poşeti göğüs pompası meme pedi göğüsucu kremi bebek pişik kremi bebek burun aspiratör müslin bez muhakkak alın. Çok ihtiyaç oluyor. Heveslerinizi anlıyorum inşallah sağlıkla kucağınıza alır bol bol emzirirsiniz. Çünkü süt emzirdikçe çoğalıp geliyor. İnanır mısınız bnm sütüm tam iki aylık olduğunda iyice gelmeye başladı. Sakınemzirmekten vazgeçmeyin. Sevgiler

Ekstra bi çaba sarf etmedim canım ekmeği kestim sadece.Aslında daha önce de yemiyordum biraz daha dikkat ettim.Sanırım emzirmenin ve günlük hayatın koşuşturmacası etkili oldu.Kilo veriyorum ama göbiş gitmiyor o nolcak bilmiyorum:/
En buyuk sıkıntı o gobis napalim giderse gider gitmezse nefes tutmaya devam :KK70:

yeni başlayınca demi çok yemiyolar bende acaba zorlamalı diye dşünmüştüm ama alabildiği kadar veriyorum çok vermiyorum açıkçası.. boya gittiyse ondan öle görüyolardır cnm ne kadar boyu
64 cm diye hatirliyorum canim. Tabi sağlık ocagi ölçtü en son ne kadar doğru iş yaptiklari da muamma bizimkilerin

bendede bazen çıkıyoda babasına babıldıyo bu çocuk heveslenme diyorum :KK70: ama sanırım baba diyo gerçektenD:
Yani mesela gun içinde uyanınca ya da keyfi yerindeyken bababa yapıyor. Ama babasi işten gelince babaaa demesi de gösteriyor gerçeği :KK70:

Öncelıkle hayırlı olsun allah kucagına almayı nasıp etsın :) biz tabıkı annelerın üşür üşür diye kat kat gıydırmesıyle oglumu once bi guzel isilik yaptık bizim evımızde cok sıcak oldugu için ben tek kat gıydırmeye basladım oxellıkle şile bezı gıbı altust takım cok kullandım veya kısakollu zıbın. Gecelerı serın olur dıye ıcıne kolsuz zıbın uzerıne ınce uzun kol tulum gıydırdım rahatladı cocugum.sana tavsıyem sakın üşür lafına aldanma 40 derece sıcakta ne üşücek o cocuk :)

yumurta sarısına ne zaman geçtin canım. ay bana da destek :KK70: çorbayı ne çorbası verdin bende yoğurt ve elma püresiyle bi haftadır cebelleşiyorum:KK70: daha bi 3.ye geçemedim çokmu ağır ilerliyorum acaba. sanki birden yüklenmek istemedim ondanmıki
Bende cok agir gidiyorum galiba canim ya. Yumurtayi zaman beklemedim ya merak ettim tepki vericek mi diye ucundan minicik verdim yoğurt falan verdigim zaman. Corbayi da havucla patates kaynattim blendrdan geçirdim verdim canim ama blw anneleri çorbaya daha sonraki aylarda verin diyorlar. Belki arada yapar veririm bilmiyorum. Ona özel tarhana bile yapmıştım tee ne zaman :KK70: elmayi da yunusatip eline verdim yedi. Bugün yeşil kabaga gectim canim bir iki gunde onu yapicam sonra tatli kabaga gecicem. Bence normal hizimiz bilemedim bende:KK70: agir gidiyosunuz diyenler yazsin bize :KK70:

Kızlar ıyı geceler şükür uyudu galıba bunsefer :) siz nasıl uyutuyosunuz bebeleri ya bizimkini gelen salladı giden salladı alıştı sallanmaya. Ayakta beşikte hep sallanarak uyumak ıstıyor meme de gecelerı uyuyor ama gunduzlerı bakınmaktan acele acele emıp bırakıyor. İnstagramda bıkac bısey okudum alıştırmak ıstıyorum kendı kendıne uyumaya var mı sizin öneriniz :KK43:

Kızlar ıyı geceler şükür uyudu galıba bunsefer :) siz nasıl uyutuyosunuz bebeleri ya bizimkini gelen salladı giden salladı alıştı sallanmaya. Ayakta beşikte hep sallanarak uyumak ıstıyor meme de gecelerı uyuyor ama gunduzlerı bakınmaktan acele acele emıp bırakıyor. İnstagramda bıkac bısey okudum alıştırmak ıstıyorum kendı kendıne uyumaya var mı sizin öneriniz :KK43:
Bizimki gece. 3,5 tan sonra uyuyor ve ben kucakta ayakta gezrrek uyutuyorum belim ağrıyor ama henüz başka bir türlü uyumuyor. Önceleri hafifti sorun olmuyordu ama şimdi tosun gibi maaşallah yavrum. Yine de kıyıp başka şekilde uyutamam beraber uyuyoruz zaten . Öğlen 12 13 arası uyanıyoruz. Uyanıncaya kadar da en az 3 4 5 kere mızlanıp meme istiyor gece hep üstümüz meme açık uyuyoruz. Perişan haldeyiz ama şikayetçi değilim yine de çalışmıyorum bebeğime bakıyorum daha iyi bir düzenim olsun isterim ama böyle oluyor her seferinde. Erken kaldırp erken uyumasını sağlasam da yine bir şekilde sabah karşı kucağımda gezerek uyuyor.

Bende cok agir gidiyorum galiba canim ya. Yumurtayi zaman beklemedim ya merak ettim tepki vericek mi diye ucundan minicik verdim yoğurt falan verdigim zaman. Corbayi da havucla patates kaynattim blendrdan geçirdim verdim canim ama blw anneleri çorbaya daha sonraki aylarda verin diyorlar. Belki arada yapar veririm bilmiyorum. Ona özel tarhana bile yapmıştım tee ne zaman :KK70: elmayi da yunusatip eline verdim yedi. Bugün yeşil kabaga gectim canim bir iki gunde onu yapicam sonra tatli kabaga gecicem. Bence normal hizimiz bilemedim bende:KK70: agir gidiyosunuz diyenler yazsin bize :KK70:
Hızlı gidiyorsunuz :KK70: klasik de besleseniz 3 gün kuralına uyun. Bizim sıpanın havuç alerjisi varmış. Üçüncü gün akşam belirti verdi. Havucu yasakladı dr bir yaşına kadar. :KK43:

Yumurtayı nasıl verdin canım haşlayarak mı omlet şeklinde mi?3gün kuralına uyarak gidin bencede alerji olup olmadığını anlamak için.

X