Temizlik nasıl yapılır bilmiyorum, yardımcı olursanız sevinirim

nasıl yani süpürgenin içine at? ben de temizlik yaparken evin mis gibi kokmasına meraklıyımdır. Msela temizlik bittiğinde eve oda parfümü muhakkak sıkarım, veya misafir geldiğinde..

bizim süpürge tozu suya hapsedenlerden,sulu çalışan yani..içine bir kaç damla ondan damlatınca süpürdüğün heryer kokuyor cnm...açık deterjan satan yerlerden alabilirsin....

açık deterjan satan yerler neresi ..birde satın alırken çamaşır parfümümü diyip alıyosun.. bayılırım böyle şeylere acil cvb

canım dükkanlar oluyor sırf temizlik maddesi satan...ilaki görürsün o tarz dükkanlar her yerde var...biz çamaşır parfümü iyoruz alıyoruz..yurtta okurken de memleketten alıyordum,kızlar bayılıyordu ama kendi şehirlerinde bulamıyorlardı,büyük bir şehirde yaşadıkları halde..inşallah sen bulursun..istersin dükkan sahibinden bizimki sarı..suyla karıştırıyorsun...yumuş parfümleri gibi bir kokusu var..çok fresh...ayrıca ucuz..suyla karıştırınca baya çoğalıyor...

bende geçen seneye kadar pek temizlik vs yapmazdım.
bugun yaptıgım temizliği anlatayım
4 oda evimiz
önce elektrikli supurge ile aldım her yeri ..
sonra çamaşır suyu döktüm suya her tarafı sildim cam önlerini içini dışını.
parkeleri fayansları .
sonra bütün her yerin tozunu aldım.
ama şuanda oturdugum odaya aldıgım kıyafetleri dökmüş ortalığı darma duman etmiş bulunuyorum ama diğer odalar normal

bende hava guzel dıye genel temızlıgını yapıp yenı bıtırmıs olarak ılk olarak tullerımı makıneye attım.once balkonumu yıkadım.sonra camlar sılındı.supurgeyle her yer dıpkose supuruldu.tozlar alındı.halılar balkona asılmıstı zaten.heryer sılındı.tuller takıldı.halılar serıldı.en son banyolar yıkanıp dus alınarak bılgısayara oturuldu.yemek yapmak ıçın dınlenıyorum:)

arkadaşlar yorumlara şöyle bir baktımda herkes önce süpürge yapmaktan başlıyor işe annem bana önce toz almalısın ki düşen tozlar yeri tekrar pisletmesin diye söylerdi yani süpürdüğümüz evde en son toz alırsak tekrar toz kalkacak o yüzden ben önce toz alırım daha sonra dipli köşeli halıların kenarlarınıda kaldırark ev süpürürüm en son yerleri silerim bu günlük temizlik genel temizlik için bende yardımcı bir kadın alıyorum 15 günde bir geliyor ahhh bu temizlik hergün yapılsada bitmez ki

çok teşekkür mutlaka alıcammm

Sıralama şöyle şekerim;

1. Toz alacaksan ilk önce toz alırsın. (Çünkü yerlere toz düşebilir ve sen ilk önce evi süpürdüysen yerlere de toz düşmüşse iflit olursun sinir olursun bir daha süpürmek zorunda kalabilirsin böyle bir işi 2 kere yapmak yerine sen ilk önce tozlarla başla şekerim.) Bir kovaya su doldurup içine biraz deterjan katarak hafif köpürtebilirsin ve ya direk bezi lavabo da ıslatabilir o şekilde alabilirsin sen bilirsin. (Mutfak dolaplarını filan sileceksen başka bir kova da aynı şekilde su hazırlayabilirsin.

2. Camları sileceksen tozun hemen ardından camları evin içindeki aynaları vs. sil. Cam Sil'ler var şekerim püskürt arkasından kuru bezle ve ya gazete parçasıyla geç.

3. Bunlardan sonra evi süpürebilirsin. Dip köşe süpürmeye havadan yapmamaya dikkat et, halı parke taş ne varsa süpür. Koltukların ağır değilse çek altlarınıda süpür, süpürgenin ucunun girmediği daha ufak yerlere süpürgenin hortumunu çıkartarak ulaşabilirsin.

4. Süpürdükten sonra yerleri sil şekerim. El de ve ya vileda yardımıyla silebilirsin. Bazıları viledanın temizliğinden şüphe eder, doğru düzgün temizlemiyor derler o yüzden elle silerler. Sende elle silim dersen kova ya ve ya vileda kovasına su hazırlayıp içine detarjanda katarak evi silebilirsin evin parke ise parke parlatıcıları var bilirsin onu katman yeterli ekstra bir deterjana daha gerek yok. Vileda ile de silerim diyorsan aynı şekilde su hazırla viledayla güzelce sil. ( Eğer vileda ile sileceksen ileri-geri hareketler yapma toplayarak sil yani yuvarlak hareketlerle böylelikle süpürmeden kalan bazı parçalarıda rahatça toplarsın)

Benden bu kadar bütün bildiklerim aklıma gelenler bunlar Daha 21 yaşındayım okul arası anca bu kadar öğrendim umarım işine yarar

Not: Bazı arkadaşlar camdan onu silkele bunu silkele balkondan halıyı sarkıt tarzı şeyler söylemişler sanırsam, bence havayı kirletmenin ve bir alt komşuya zarar vermenin hiç bir anlamı yok. Silkeleyeceğin şeyleri mutfak lavabosuna ve ya banyo lavabosuna silkeleyebilirsin. Halıyı sarkıtmakta anlamsız zaten süpürdükten ve sildikten sonra gerek yok bence.

Son düzenleme:

ilk olarak toz alırsanız, süpürürken kalkan tozlar tekrar eşyaların üzerine yapışır bence. galiba en iyi çözüm, önce süpürmek sonra toz almak, en son olarak da yere düşen tozları temizlemek için yerleri silmek :87:

yanlız asla mutfakta kullandığın bezlerle banyoda kullandığın bezleri karıştırma. salonda yemek odası takımı varsa, onu mutfak bezleriyle silmeli ve orda yıkamalısın. ama diğer örneğin tv ünitesi gibi mobilyaların tozlarını banyo bezleriyle silebilirsin. yarleri sildiğin bezlerle asla mutfak dolabı vs. silme. banyo bezleriyle mutfağın sadece yerini ve camını silmen yeterli. mutfakta geri kalan yerleri (yemek masası, tezgah vs.) mutfak beziyle silmelisin.

bu konulara herkes dikkat etmez, ama mutfak ve banyo bezlerinin karıştırılmaması evdeki hijyen için önemlidir.

suya çeken süpürgelerde bu sorun olmaz, önce toz alınması daha mantıklı olur. ama toz torbalı ve düşük hepa filtreli süpürgelerle süpürülüyorsa, önce süpürmek sonra toz almak gerekir.

önce bütün çarşafları ve yorgan yüzlerini çıkarp yıka tülleride sonra halıları bi güzel halı şampuanıile sil havalandırıp kaldır arkasından camlar için bi su hazılar :) çok köpüklü olmasın iz bırakır pimapense eğer is çıkarıcı bi ürün kullan sil. sonra evleri süpür ardın dan sil yerleri tozları al cam aksesuar çok ise makinaya at hepsini yıkansın silerek zaman kaybetme tabi makinada zarra görücek aksesuarlar hariç . çekmece kanepe ve baza içlerini sil düzenle eskileri çöpe at kullanmadıklarını ihtiyaç sahiplerine verblrsn. sonra halılarını ser perdelerini tak oda parfümü sıkk miss giib olur

türk ürünümü bu
burada varmidir
hic duymadim
Almanyadayim ben
amway ürünü canım...
loc genel temizlik için uygun banyo tuvalet yüzeyi balkon..yeer silme kapı silme ...ayrı ürünleri de var ve en önemlisi sağlıklı ürünler..banyo genel kireç lekesini asla bırakmıyor mutfak genel mutfajk dolapları ve ocaklar için ..fırındaki yağ lekeleri için fırınjel mükemmel ürün kapılar için veye daha ağır kirler için zoom...beyaz çamaşırlar için sa8toz beyazlatıcı ayrıca derz aralarını bembeyaz yapıyoor...
eline sağlık iyi yapmışsıın...

normal süpürgeler için haklısın ev süpürürken eşyalar tekrar tozlanabilir ama diğer ıslak kuru yani su hazneli süpürgelerde öle bir sorun olmuyor tozlar suya yapıştığından toz alma işini ilk yaparım ben..

elekrik süpürgesiyle güzelce süpür heryeri.sonra viledaya suyu doldur bir kapak domestos ve yüzey temizleyici koy yerleri sil.daha sonra tv sehpa vs tozunu al bir bezle ben ıslak mendille alıyorum.işte bu kadar.miss!yaşasın domestos kokusu! :)

ayy canım benim ya bunları hep bi günde yapmıyorsun değilmi. ben bu kadar şeyi bi günde yapamam valla. ama çok güzel anlatmışsın valla temizlik yapasım geldi. acayip motive oldum yaa :))

selam arkadaşlar mesela halıları kaldırmadan sırf açıkta kalan parkeleri vileda ile silerken suya deterjan yerine domestos veya beyaz kapaklı cillit bang koysak halıları vs. beyazlatır mı çamaşır suyu bunlar sonuçta ama siz kullandığınızı yazmışsınız aklım karıştı??

evi hergün süpürüp tozalırsan bu problemden kurtulursun

domestos çok az dökeceksin merak etme beyazlatmaz ace falan değil ama domestos beyazlatmaz ben haftada bir domestos bitiriyorum çok şükür hiç biyerde beyazlama yok :):)

bu arada kendine bi program yapabilirsin mesela hergün evi sürüpüp silip toz aldıktan sonra bi gün çekmecelerini bi gün mutfak dolaplarını bi gün vestiyeri ayakkabılığı bi gün gardolapların falan toparlayıp silersen sorunun kalmaz günlük en fazla 30 dk alır :):)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…