Temizlik nasıl yapılır bilmiyorum, yardımcı olursanız sevinirim

bende evi hergün cekerim silemesem bile mutlaka cekerim, yani yemek pisen yenen ev hergün temizlik ister bide cocuk varsa mecburen hergün makine aciliyor.
hali silkeleme tutkusu annemde de vardi artik evde balkondan asagi silkeleyemedigi icin balkonun icine silkeliyorduk balkon dedigimde koca teras , kadin silmese rahat edemiyor ayrica hergün pijamalar carsaflar giysiler muhakakkak silklenir yorganlari bile silkelerdi annem nevresimlerini yikadigi zaman iclerini muhakkak silkelerdi.

Ben buharli makinalardan almak istiyorum en azindan detarjan gerekmiyor .

ev işi en nankör iş. yapıyorsun yapıyorsun arkanı dönüp bakıyorsun yine aynı, bunun üstüne de ' ne yapıyorsun sanki, çamaşırı makine yıkıyor, bulaşığı makine yıkıyor v.s' gibi laflar duyuyoruz.
başını boş bırakmamak lazım her daim elin üzerinde olcak:))

ya aynen ben de koku hastasıyım,çamaşırları giyindiğim zaman aynı reklamlardaki gibi oooooh demek isterim:)
evim kira olduğu için kurutma makinası almadım ama namını çok duyuyorum.
ben bingo yumuşatıcı kullanıyorum(beyaz olanından kalıcı harika bir kokusu var) 1,5 kapak fln atıyorum makinam 8 kg lık olduğu için ve uzun süre bekletmiyorum ipte..
önümüz yaz 1 saatte kuruyorlar zaten.. galde in de fıs fısından sıkıyorum gerçi çok gerekmiyor ama nadiren yapıyorum leke de bırakmıyor..dene bence..

türk kadınları arasında şöyle bir genelleme var önce yerler süpürlüp snra toz alınıyor ya bu mantığı hala anlayabilmiş değilim...

tamam önce yerler süpürüldü silindi diyelim ardından toz alıyoruz o tozlar yere iniyor mu inmiyor mu????

ben temizliği şu şekilde yapıyorum....

1-öncelikle camlar silinecekse camları siliyorm..pimapenlerin çerçevelerini çamaşır sulu bezle camları da camsil+ cam beziyle
2-sonra tozları alıyorum nemli artı kuru bezle üstünden geçiyorum
3-mutfak dolaplarını güzelce siliyorum içlerini falan
4-snra evdeki tüm muslukları ovalıyorum çamaşır suyu katkılı cif ile(mtfak evyesi+bataryası+banyo muslu+duş musluğu+wc musluğu) elektrik düğmelerini ve prizlerini siliyorum
5-snra da banyonun fayans aralarına çamaşır suyu püskürtüyorum.aynasını siliyorum lavabosunu ve klozeti yine çamaşır sulu cifle ovalayıp yıkıyorum.(banyoyu sona bırakıyorum çnkü temizlik kovası fln götürüp su değiştirdiğim için sürkli kirlenıyor.)
6- veeeeee son olarakda yerleri süpürüp üzerinden siliyorum..... (yerlerı hep en sona bırakırım çnkü temzlk yaparken toz alırken kırıntı döküntü, toz ne vrsa yere iniyor ve yerler bnce kenslikle en son süpürülüp silinmeli.)

bunların hepsini sadece 1 günde yapıyorum 11 gibi fln başlıyorm pazar günleri 2 bilemediniz 2.30 gbi tamamen bitmiş oluyor hepsi...

ve size tavsıyem temızlığe başlamadan bulaşığınızı ve çamaşırınızı makıneye atarsanız siz temziliği bitirene kdr onlrda bitmş oluyor.. zamandan kazanıyoruz.

Önce toz alip sonra süpürünce yerdeki tozlarda yeniden kalkip mobilyalarin üzerine konuyor. Ama süpürdükten sonra nemli bezle tozlar alinirsa o tozlar yeniden dökülmez yerlere. Kuru bezle alinirsa dökülür ucusur.

Benim evim yol kenarinda degil ama inanilmaz toz oluyor nedenini anlayabilmis degilim hala. Yerlere bir sey dökülmüyor cocuk olmadigi icin tek sorunum nerden geldigini bilmedigim tozlar ve dökülen saclarim

türk kadınları arasında şöyle bir genelleme var önce yerler süpürlüp snra toz alınıyor ya bu mantığı hala anlayabilmiş değilim...

Ama canım bu hali daha mantıklı düşününce, elektirik süpürgesi ya da eski zamanlardaki süpürgeler tozun bi kısmını havaya kaldırıyorlar mutlaka yeniden eşyaların üzerine yayılır o toz. Silerken zaten ıslak bir bey kullandığın ve tozları yerlere yerlere ittirmek yerine ıslak beze hapsettiğin için yerlere dökülmeyecek o tozlar.

bende evlendiğimde hiç bişi bilmiodum. okulum biter bitmez çalıştım sonrada evlendim herşeyi en baştan öğrendim.
ben sabah kalkar kalkmaz tuvaleti banyoyu temizlerim sonra bütün eve güzel bi süpürge tutarım. tozu alırım toz alırken kapının kenarlarını pencere kenarlarınada mutlaka bez sürerim cam silerken kolay olsun diye. silmeyide birgün vileda ile birgün elle yaparım. Balkonları 2 günde 1 yıkıyorum pek balkonda oturmadığımız için. en sonda mutfağa girerim her bulaşık yıkamadan sonra ocağıda silerim çünkü ne kadar beklesen o kadar kötü olur. yap yap bitmiyo temizlik ya anlattıkça anlatasım vardı

ne olursa olsun ben hala aynı fikirdeyim.ilk önce yerler süpürldüğü zaman; birşeyler itip çekerken dolap içlerini temizlemek için boşaltırken yine yerlere ufak tefek kırıntı toz birşeyler dökülmüş olacak.Bizim parkelerimiz de cok açık renk beyazlatılmış meşe yerde bır kırıntı tanesı görsem süpürge açıyordum içim rahat etmıyordu böyle yapmaya başladıktan snra yaptığım temızlık gerçkten kendini göstermeye başladı...

Sakin arkadasim sakin Balkondan birsey silkeleme... En ayip sey baskasina ne saygi birakiyor hemde diger evleride kirletiyor. Milletin pisligi tozu topragi oldugu gibi camasirlara, kapiya , balkona,camlara yapisiyor.Sen guzelce supur cok kirliyse hali yikamalar var ucuzda 6 ayda bir verirsin. Lutfen hicbirsey silkeleme mumkunse.

Sakin arkadasim sakin Balkondan birsey silkeleme... En ayip sey baskasina ne saygi birakiyor hemde diger evleride kirletiyor. Milletin pisligi tozu topragi oldugu gibi camasirlara, kapiya , balkona,camlara yapisiyor.Sen guzelce supur cok kirliyse hali yikamalar var ucuzda 6 ayda bir verirsin. Lutfen hicbirsey silkeleme mumkunse.

Ben her gun önce toz alır evı sıler süpürurum.sonra wc ve banyo temızlenır fayanslar sırkelı suyla parlatılır musluklar sılınır dusakabın yıkanır aynalar temızlenır balkon yıkanır avızeler sılınır mutfak dolalp. İçi temızlenır kombı dolabı ve kıler dolabı bosaltılıp sılınır bulasık makınesı sırkelı suyla ıcı temızlenır yemek masasının sandalyelerı sılınırr kapılar elden gecırılır :))))

Ben de once heryeri supururum koltuklari ceker altlarini da alirim bazen. Ara halilarini supurdukten sonra kaldiririm toz almak icin su hazirlarim icine azcik koku dokerim heryerin tozunu aldiktan sonra yerler icin vileda suyu hazirlarim benimki parex twister cok memnunum. Azicik domestos bir de dixi gul kokulusunu dokerim cok guzel kokuyor. Heryeri silerim holun beyaz taslarina aspirin fisfislarim o esnada bekler biraz sonra ustunden iki kez silerim apacik olur taslar.

Bir de bu islere baslamadan evvel dusakabine marc sikarim tum islerim biter banyoya girisirim lavaboyu marcla ovarim klozete camasir suyu dokerim yerleri elimle silerim en son dusakabini ovup banyomu da yapip kurular cikarim dusakabini. Yerler kuruyunca da hali ve paspaslari sererim.

Her isi bir gunde yapamiyorum arada elime toz bezi alip kapilari silerim portmantoyu ayakkabiligi silerim.

iki haftada bir mutfak dolaplarimi indirir kaldiririm. Bazen yuzlerini silerim iclere girmem gerci. Her yemekten sonra ocagimi silerim mutlaka o yuzden hic yag tutmaz tezgah beyaz camasir suyu ile acarim.

Bir ara her ay koltuk silerdim omurgamdan rahatsizligim cikinca biraktim yardimci alirim arada o yapar.

Temizlik yaptigim gun camasir yikamaya bayilirim aksama da guzel bir yemek hazirlarim kendimi dort dortluk hissetmek istiyorum galiba

Son düzenleme:
ben önce güzeeel bir etrafı toplarım .
çamaşır varsa yıkarım
mutfağı flnda toplarım bulaşıkları yerleştiririm
en son süpürür siler düzeltir bitiririm

Yahu hiç yapmadığım şeyi yaptım ve tarihe bakmadan 8.sayfaya kadar okudum
Yapmayın böyle şeyler Allah aşkına

Benimde en zorlandığım tuvalet ve banyo yerdeki kıllardan öyle midem bulanıyor ki nerdeyse afedersiniz istifra ede ede temizliyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…