• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Temizlik nasıl yapılır bilmiyorum, yardımcı olursanız sevinirim

önce halını süpür temizcene baya bir süpür ama hemen kapatma makineyi sonra vileda kovasına yarım kapak camasır suyu koy azcık ama kötü kokmasın hijyen acısından iyidir sonra onunla her yeri sil sonra duru suyla tekrar sil iki kere sil sonra her yerin tozunu al balkon varsa güzelcene balkona boca et suyu sonra yıka balkonu sonra yatak örtülerini falan cırp pencereden yani bütün örtüleri cırp toz olmustur tv sehpa her yeri aklına gelen her yeri güzel nemli bezle sil kurula sonra banyo lavaboları önce camasır suyuyla bir yumusat yani önce camasır suyu dök klozete falan beklet 10 dk sonra bir deterjanla ov sonrada durula yıka her yeri bundan gerisi mis gibi otur evinde kolay gelsin

bence once heryerı supur sonra toz al sonra yerlerı sıl.nette okumustum evınızın mobılyalarını su ve ahsap sılme ıle karıstırım puskurtun ve sılın gec tozlanıyor

loc u çok övdüler hemen aldım hiç beğenmedim ...asprin çıkmış onu söylediler çamaşırda ehh işte diğer yerlerde onuda beğenmdedim çamaşır suyu cif yaz çözücü ahşap temizleyici candır :)

canim
o urunun uzerinde
deri icinmi diye yaziyor
?

Genel temizleyici aklına gelebilecek her yerin temizliginde kullanılabiliyor...ama banyo ve mutfak içinde ayrı ayrı ürünleri var aslında...ama bu amway ürünü kullananların çogu ayrı ayrı degilde sadece loc alıp her yerde kullanıyor...

Son düzenleme:
Canım öncelikle temizliğini oda oda yap düzenli bir şekilde... Girdiğin odanın önce halısının üzerini güzelce bir süpür elektrikli süpürgeyle, sonra halıyı yuvarlayıp bir yere koyabilirsin. Daha sonra parkeleri, yerleri bir güzel süpür, koltuklar varsa onları da orta yere çekerek altlarını süpürmelisin. Duvar köşelerinde örümcek ağı vs varsa süpürgenin ucunu çıkararak borusu ile alabilirsin. Süpürme işlemi bittikten sonra odadaki eşyaların tozunu alabilirsin, böylece tozlar yere dökülürse bile yeri silerken hepsini almış olacaksın. Toz alma işlemi de bittikten sonra bir kova su hazırlayıp içine yüzey temizleyicilerden koyarsın, yer silme işleminden önce o odanın penceresinin içindeki ve dışındaki mermeri vs silebilirsin oralarda da çok toz birikir. Sonra ister vileda ister bez kullanarak (vileda saçları almaz genelde) odanın tüm zeminini silersin güzelce, istersen iki defa silersin. Kuruduktan sonra halını serersin. Banyo ve tuvaleti en sona bırakmalısın çünkü temizlik yaptığın suları vs. tuvalete dökmen gerebilir. Temizlik bitip sularını döktükten sonra tuvaleti ve banyonu lavabonu vs. çamaşır suyu kullanarak temizleyebilirsin. İşte bu kadar :)

Merhaba canım.. Önce biir güzel elektrikli süpürgenle halını parkelerini süpürürsün.. Ara yerlere girmek için büyük başlığını çıkartıp borusunu kullanırsın.
Ardından bir minik leğene su ve deterjan koyup bez ile sehpaların masaların ıvır zıvırların tozunu alabilirsin.. Bezi leğene bastırıp azıcık çitileyip sonra iyiceee sıkarsın, böle böyle kullanırsın canım.
En son da parkeleri viledalarsan tamamdır.
Anladığım kadarıyla öğrenci evin için soruyorsun. Ben de hiç birşey bilmeyerek gittim..
En kolayı tuvalet banyo temizlemek. Hele de tuvaletin alaturkaysa. yerdeki bütün paspaslar çıkartırıp balkondan silkelenir, çırpılır. Yere deterjan dökülür. Fırça ile yerler köpür köpür köpürtülür sonra da su dökülür çekecekle gidere doğru sular itelenir.. Kuruduktan sonra da geri serilir paspaslar.
Dönem başlarında halılarını yıkamaya verirsin canım.
Perdelerini de yine dönem başlarında yıkarsın. Biz öyle yapıyoruz. Sonra makineden çıkar çıkmaz asacaksın perdeleri. Kendi kendine kuruyacaklar.
Daha sorun olursa buradaki güzel hatunlar yardımcı olurlar :17: Ben nacizane öğrenci başımla anlatmaya çalıştım..

Öğrenci başınla gayet güzel anlatmışsın :))

canim bende yardimci olan evde buyudum
burdada saati 10 eu
3 ayda bir aliyorum nabim
buyuk isleri yapamiyorum zaten
ama yinede yetmiyor
gelen kadin bana kiziyo
duzenli yap hersey bana kaliyor diyor

ya temizlikçininişi bu değil mi zaten?çokiş yapıyorsa zaten çok para alır, böyle pişkin çok bilmiş temizlikçileri anlamıyorum. İşin bu senin kardeşim hesap mı vereceğim. :)

ben hergün bir odamı dipten yaparım ama hergün hiç aksatmadan hem yorulmuyorsun hemde ince ayrıntıya kadar temizlemiş oluyorsun hem fazla kirlenmiyor birde dediyim yorulmuyorsun böylece bütün odalarım mutfağım salonum tuvalaet banyom her zaman tertemizdir sizede tavsiye ederim

arkadaşlar açık deterjan satan yerlerde çamaşır parfümü oluyor sarı renkte bizimki...vernel niyetine çamaşırına kullan,süpürgenin içine at,ütünün suyuna damlat..ev misler gibi kokuyor..küçük su şişesinde satılıyor ve 6tl bişey..ama çok kalıcı...

arkadaşlar açık deterjan satan yerlerde çamaşır parfümü oluyor sarı renkte bizimki...vernel niyetine çamaşırına kullan,süpürgenin içine at,ütünün suyuna damlat..ev misler gibi kokuyor..küçük su şişesinde satılıyor ve 6tl bişey..ama çok kalıcı...

nasıl yani süpürgenin içine at? ben de temizlik yaparken evin mis gibi kokmasına meraklıyımdır. Msela temizlik bittiğinde eve oda parfümü muhakkak sıkarım, veya misafir geldiğinde..

ya temizlikçininişi bu değil mi zaten?çokiş yapıyorsa zaten çok para alır, böyle pişkin çok bilmiş temizlikçileri anlamıyorum. İşin bu senin kardeşim hesap mı vereceğim. :)

en son 8 bucuk saat calisti
sinir oldu
nabim ben zaten bebekte var simdi
hic vaktim yok
halim zaten yok.
mecbur
1 aya kadar tekrar alacagim
butun isleri yapacak
nabim

canim ben tutuyorum ama cok pahali saatligi 10 eu
o yuzden 3 ayda bir aliyorum
ben yinede is yapmak zorunda kaliyorum
keske hergun gelse silse süpürse toz alsa gitse
yemek yapmak en guzeli en kolayi
:(

evet ya bir de kadına rezil olmamak için evi toplamalıyım

üstüne bir sürü para

açık deterjan satan yerler neresi ..birde satın alırken çamaşır parfümümü diyip alıyosun.. bayılırım böyle şeylere acil cvb

açık deterjan satan yerler neresi ..birde satın alırken çamaşır parfümümü diyip alıyosun.. bayılırım böyle şeylere acil cvb

Back
X