Temizlik nasıl yapılır bilmiyorum, yardımcı olursanız sevinirim

Merhaba canım.. Önce biir güzel elektrikli süpürgenle halını parkelerini süpürürsün.. Ara yerlere girmek için büyük başlığını çıkartıp borusunu kullanırsın.
Ardından bir minik leğene su ve deterjan koyup bez ile sehpaların masaların ıvır zıvırların tozunu alabilirsin.. Bezi leğene bastırıp azıcık çitileyip sonra iyiceee sıkarsın, böle böyle kullanırsın canım.
En son da parkeleri viledalarsan tamamdır.
Anladığım kadarıyla öğrenci evin için soruyorsun. Ben de hiç birşey bilmeyerek gittim..
En kolayı tuvalet banyo temizlemek. Hele de tuvaletin alaturkaysa. yerdeki bütün paspaslar çıkartırıp balkondan silkelenir, çırpılır. Yere deterjan dökülür. Fırça ile yerler köpür köpür köpürtülür sonra da su dökülür çekecekle gidere doğru sular itelenir.. Kuruduktan sonra da geri serilir paspaslar.
Dönem başlarında halılarını yıkamaya verirsin canım.
Perdelerini de yine dönem başlarında yıkarsın. Biz öyle yapıyoruz. Sonra makineden çıkar çıkmaz asacaksın perdeleri. Kendi kendine kuruyacaklar.
Daha sorun olursa buradaki güzel hatunlar yardımcı olurlar :KK17: Ben nacizane öğrenci başımla anlatmaya çalıştım..

Guzel bir anlatım olmuş

Anlatım güzel de
icraatte zor bana göre:deli:
Evim çok büyük, 2 banyo 2 tuvalet 4 oda ayrıca 3 çocuk var :KK48:
Süpürge ve vileda kısmına gelene kadar dağınıklık toplamaktan fenalık geliyor geri kalanını yapamıyorum.:KK51:
Konuyu görünce ümitlendim ama bana göre birşey çıkmadı :olamaz:

biri de bana temizlik yapilmadan bi kac saat nasil nasil oturulur ögretsin lutfen lutfen durduramiyorum :(

Yapmıyorum.
Ya da kafama eseni kovaya koyup viledayla dip köşe siliyorum,toz alıyorum. Halılarıda hafif nemli halı makinesiyle siliyorum bitti gitti

Aslinda herkes anlatmis birde ben anlatiyim ayroca keske bende temizlik yapmayi bilmeseydim cok iyi olurdu önce etrafi toplayin sonra supurgeyle uc kismini cikarip fircasi var onu takin koltuklari cektirin sonra yerleri koltuklarin altini masa altlarini yatak altlarini supurun viledayla heryeri silin toz alin daha sonra cam sil ve kuru bezle daha sonra tuvaletleri klozeti ve lavaboyu camasir suyuyla ovun en son mutfak dolaplari tezgahi silersiniz bu kadar

merhaba
birsey sormak istiyorum
benim evim anayola yakin
sanirim o yuzden evimde inanilmaz toz oluyor
hatta ne toz
pamukcuklar dolasiyor
toz aliyorum ama cok cabuk geri oluyor
hergun toz almak istemiyorum
ne yapabilirim bu igrenc tozlardan
masa altlari
yerler
dolaplar
hemen toz kapliyor
koltuk takimim deri
onda bile cok toz oluyor
deli oluyorum

Canım eğer halıların yeniyse yeni halılarda çok tüğ cikartiyor. Ayni dedigin gibi bende siliyorum bi bakiyorm gene toz koltugun alti. Benim evim yolada bakmiyor. Ama halilardan biliyorum. Bi kac kez yikatinca tüğ cikartmiyo o kadar

Back
X