Temizlik nasıl yapılır bilmiyorum, yardımcı olursanız sevinirim

normal süpürgeler için haklısın ev süpürürken eşyalar tekrar tozlanabilir ama diğer ıslak kuru yani su hazneli süpürgelerde öle bir sorun olmuyor tozlar suya yapıştığından toz alma işini ilk yaparım ben..

bizim süpürge de su hazneli, ama annem dediğim şekilde yapıyor yine de :31: o kadar titiz ki, ben şimdi gidip ona desem "anneciğim, su hazneli süpürgeler toz kaldırmıyor, önce toz alalım bence" diye, terlik fırlatır bana heralde :1: beni de kendisi gibi alıştırdı maalesef :6:

selam arkadaşlar mesela halıları kaldırmadan sırf açıkta kalan parkeleri vileda ile silerken suya deterjan yerine domestos veya beyaz kapaklı cillit bang koysak halıları vs. beyazlatır mı çamaşır suyu bunlar sonuçta ama siz kullandığınızı yazmışsınız aklım karıştı??

canım domestos kullanabilirsin, beyazlama vs. olmaz merak etme :128:

Bende çok deneyimli değilim öyle dört dörtlük ev temizleme konusunda ama bende yaptıklarımı anlatayım.
En başta bulaşıkların varsa onları yıkıyosun kaldırıyosun tezgahın üstünde bişey kalmayacak.
1.Ortada dağınıklık olarak ne varsa kaldırıyorsun.Salonda mesela salonda olmaması gereken şeyleri kaldırıyorsun.
2.Evdeki halılardan yerinden kalkabileni rulo yapıp kaldırıyosun.
3.Heryeri elektrik süpürgesiyle süpürüyosun.
4.Küçük bi leğene ya da kovaya yüzey temizleyicili su ya da az miktarda deterjanlı su koyup yanına bir ıslak bez ,bi de toz aldıktan ıslak bezle sildikten sonra kurulama yapabileceğin bir bezle, -vitrin gümüşlük sehpalar yemek masası sandalyeler tv,tv sehpası, konsol- ne varsa önce bezi deterjanlı suya batırıp sıkarak yüzeyleri siliyorsun sonra da kurulama beziyle ıslaklığı alyorsun.
5.Viledalamak için önce kovaya yüzey temizleyici ve biraz domestos koyuyosun(ben birazda yumuşatıcı koyuyorum iyice güzel koksun diye) sonra paspası bu suya batırıyosun,odaları teker teker siliyosun.Kimileri bir kova suyla evi siliyo ama bence her odayı sildikten sonra suyu değiştirmek daha makul.
6.Mutfak tezgahını lavabosunu falan domestosla ovuyorum ben.
7.Lavabo ve banyo için önce lavaboyu toz bingoyla ovuyorum duruluyorum sonra iyice,muslukları,lavaboyu mr.muscle ın banyo su var onunla ovarak temizliyorum,sonra klozete domestos döküyorum içine, bekletiyorum 5 dk kadar sonra bir süngerle klozetin heryerini önce dıştan başlamak suretiyle mr muscle la temizliyorum(her temizlemede 1 sünger kullanıyorum kullandığım süngeri atıyorum tabiki,10'lu 1 tl ye satılan süngerlerden kullanmak mantıklı)
8.Banyo ve Lavaboda yerlere yüzey temizleyici ve domestos döküyorum,fırçayla iyice köpürte köpürte temizliyorum köşe bucak,
sonra durulama suyu döküyorum ve yer silgisiyle banyo giderine doğru çekiyorum.
9.Bütün halıları yerlerine serip herşeyi yerli yerine koyuyorum

Benim genel temizliğim böyle...tabi bahar ve bayram temizliklerinde heryeri kaldırıp indirmek evdeki çamaşır adına ne varsa yıkamak her herin iciğine kadar temizlemek lazım ama genel ev temizliği bu sanırım.dediğim gibi ben kendimi öyle çok titiz görmüyorum ekstradan başka şeyler yapan arkadaşlar varsa anlatsınlar.

Evini her gün süpüren arkadaşlar, bunun mantığı nedir?

Evde çocuk varsa anlarım da 2 kişi yaşayıp her gün temizlik yapanlara hayret ediyorum.
Çok saçma..

Haftada bir temizlik yapıyoruz annemle, çok da yeterli (:

ev kesinlikle hergün süpürülmeli. yani bende titizlik hastalığı ver ben yerimde rahat duramıyorum. kahvaltıdan sonra ev bir güzel süpürgenin fırçasıyla beraber bastırarak tüm tüy kıl toplanarak süpürülür ve viledeyla silinir. ben lavantalı yer silme deterjanı kullanıyorum çnkü lavanta kokusuna börtü böcek gelmiyor. sonra toz alınır(toz en fazla 2 güne bir alınmalı çünkü akşamına bile tozlanıyor herşey ) ev yarım saat havalandırılır. mutfakta tezgahta bişi kalmicak şekilde toplanır güzel yağ çöz fısfıslarla tezgah ocak ve fayanslar silinir. haftada 1 de ben halılarımı fırçalayıp balkona atıyorum havalandırıyorum ve haftada 1 dip köşe yerleri elimle silerm

İlk olarak temzilik bezlerini edin. Ben microfiber bezlerin hepsinden aldım ve çok da memnunum. Toz bezi, halı bezi, cam bezi, beyaz eşya bezi...
1.İlk olarak her yeri elektrik süpürgesi ile süpürürüm.
2.Halıları kaldırırım.
3.Viledayı hiç sevmiyorum çünkü saçları bir türlü almıyor. Onun yerine mopset kullanıyorum. İlk olarak çamaşır suyuyla siliyorum. Ardından duru sula siliyorum. Sonrada çamaşır yumuşatıcısı ile siliyorum. 2 gün resmen yerden koku gitmiyor.
4.Tv, ünite, koltukların deri kısmınıda toz bezi ile cam sille beraber siliyorum güzelce. Cam sili beze değil, koltuk derisine sıkarsan tozlanmıyor uzun süre.
5.Mutfağı temzileyeceksen ortadaki fazlalıkları kaldırıyorum. bulaşıkları makineye koyuyorum. Ocağı yağçöz ile siliyorum. Aspiratörü her hafta silmen gerek çok yağlanıyor. Buzdolabı, bulaşık makinesini, fırın her hafta silinmek istiyor. tezgahıda domastos ile silip duruluyorum. Lavaboyada domestos döküp 15 dk bekledikten sonra fırçalıyorum musluğuda bez ile ovuyorum.
6.Banyo wc önce banyolukları kaldırıp balkonda silkeliyorum. Lavaboyu mutfaktaki gibi wcye ise yarım saat önce çamaşır suyu döküp bekliyorum.Ardından su döküp domestos ile fırçalıyorum. Su dök mis gibi oluyor. Duşa kabinide bir güzel sil ve fırçala.
7.Diğer odalarda salon gibi. Ama hergün yatak odası çarşaflarını silkele. 3 günde bir de değiştir ki yeni nevresim takımına yatınca o mis gibi yumuşatıcı kokusu ile daha rahat yatarsın.

Evimde ufak bebek olduğundan hergün silip süpürmek gerekiyor. bebek olmadan önce 3 günde bir yapsan yeterli oluyor. O yüzden süpürme işlemi hariç herşeyi geceleri yapıyorum.

Bunun dışında en nefret ettiğim iş ise ütü. Evi hergün bu şekil temizlemek batmıyor ama ütü yapmak ölüm geliyor.

Evini her gün süpüren arkadaşlar, bunun mantığı nedir?

Evde çocuk varsa anlarım da 2 kişi yaşayıp her gün temizlik yapanlara hayret ediyorum.
Çok saçma..

Haftada bir temizlik yapıyoruz annemle, çok da yeterli (:

haftada bir olmazki, her gün evi süpürmenin mantığı tozlar saçlar halıya yerleşiyo yere yerleşiyo.hiçbirşey yapmasan bile 3 gün sonra bak bakalım masanın üstüne nasıl toz tutuyor,o tozları yutmaktansa süpürülmesi daha mantıklı.ev dağınık olduğu için temizlik yapılmazki, temiz olsun diye temizlik yapılır.

ev kesinlikle hergün süpürülmeli. yani bende titizlik hastalığı ver ben yerimde rahat duramıyorum. kahvaltıdan sonra ev bir güzel süpürgenin fırçasıyla beraber bastırarak tüm tüy kıl toplanarak süpürülür ve viledeyla silinir. ben lavantalı yer silme deterjanı kullanıyorum çnkü lavanta kokusuna börtü böcek gelmiyor. sonra toz alınır(toz en fazla 2 güne bir alınmalı çünkü akşamına bile tozlanıyor herşey ) ev yarım saat havalandırılır. mutfakta tezgahta bişi kalmicak şekilde toplanır güzel yağ çöz fısfıslarla tezgah ocak ve fayanslar silinir. haftada 1 de ben halılarımı fırçalayıp balkona atıyorum havalandırıyorum ve haftada 1 dip köşe yerleri elimle silerm

yaaa,bak ben bunu bilmiyordum,lavantaya gelmezmi böcekler.

ne yalan söyleyeyim ben de ersağ ürünlerini kullanmaya başlayalı temizlikten haz almaya başladım. tavsiye ederim..

haftada bir olmazki, her gün evi süpürmenin mantığı tozlar saçlar halıya yerleşiyo yere yerleşiyo.hiçbirşey yapmasan bile 3 gün sonra bak bakalım masanın üstüne nasıl toz tutuyor,o tozları yutmaktansa süpürülmesi daha mantıklı.ev dağınık olduğu için temizlik yapılmazki, temiz olsun diye temizlik yapılır.

Temizlik robotuyla yetiyor.
Arada toz almak lazım tabii.
Temizlik robotu olmasa, normal süpürgeyle bile her gün yapmak eziyet bence insana.
3 günde bir tamam da...

Bu kadar temizlik delisi olmamak lazım (:

Temizlik robotuyla yetiyor.
Arada toz almak lazım tabii.
Temizlik robotu olmasa, normal süpürgeyle bile her gün yapmak eziyet bence insana.
3 günde bir tamam da...

Bu kadar temizlik delisi olmamak lazım (:

kesinlikle temizlik delisi değilim,keşke olsam da üşenmesem yapsam hep köşe bucak...bende temizlik robotu olmadığı için elektrik süpürgesiyle hergün süpürmek lazım geliyor ne yazık:( elimde olsa hergün o halıları çırpıcam süpürgeyle alıyorum gırgırla geçiyorum bi de.ay da bir falan da siliyorum iyice ama hala hiç içime sinmiyor.

ben temizlik ve koku hastasıyım kızlar. yalnız çamaşırlarımı ütülerken mis gibi kokmasını istiyorum az öncede konu açtm ama yanıtlayan pek olmadı önerileriniz varmı acaba

valla temizlik yapasım geldi arada burayı okumak lazım:)çamaşırlar konsantre yumuşatıcılarla uzun süre kokuyo zaten ekstra koku için kimyasalara gerek yok bence...

valla temizlik yapasım geldi arada burayı okumak lazım:)çamaşırlar konsantre yumuşatıcılarla uzun süre kokuyo zaten ekstra koku için kimyasalara gerek yok bence...
yumuşatıcı da bir kimyasal zaten.. ben 2 yıldır hiç yumuşatıcı kullanmıyordum elimden gelse bulaşk makinesine de parlatıcı da koymıycam ama bu sefer de hiç temiz çıkmıyor benimki arçelik zaten. bulaşık makinasında arçelikler iyi değil. neyse yemeden içmeden önce bi sudan geçiriyorum tabak çanağı ama ne fayda..
çamaşır makinesinin yumuşatcı kısmına bir miktar elma sirkesi döküyorum. çamaşırlarda kokusu hiç farkedilmiyor ama kimyasalların da arınmasına sebep oluyor. tabi bunu doğal ürün kullanmadığım zaman yapıyorum.
ben temizlik ve koku hastasıyım kızlar. yalnız çamaşırlarımı ütülerken mis gibi kokmasını istiyorum az öncede konu açtm ama yanıtlayan pek olmadı önerileriniz varmı acaba

Ersağ'ın ütü spreyini kullanabilirsin. tamamen doğal ütüyü de kolaylaştırıyor. kokusu rahatsız edici değil çünkü doğal bitkiler kullanılarak yapılıyor. alerjisi bile olanlar rahat kullanabiliyor. üstelik diğer doğal ürünler gibi yabancıların değil % 100Türk malı. ben nerdeyse bütün kimyasallarımı değiştirdim. oh şimdi rahatça elimle deterjaı temas ettirebiliyorum. zarar vermek şöyle dursun elleri onarıyor.

arkadaşlar benim 2 tane halım var 6 m2 çok büyük ve ağır. 8. katta oturuyorum o halıları balkondan silkelemem imkansız düşüveririm walla. o nedenle bu halıları silkeleyemiyorum nasıl yapsam hergün süpürüyorum yinede silkelenmesi lazım diğer küçük halılarımıda hergün süpürüyorum ama haftada bir silkeleyince toz çıkıyor. off napıcam halılarımı ters serip bi kaç gün öylemi kullansam ??

arkadaşlar benim 2 tane halım var 6 m2 çok büyük ve ağır. 8. katta oturuyorum o halıları balkondan silkelemem imkansız düşüveririm walla. o nedenle bu halıları silkeleyemiyorum nasıl yapsam hergün süpürüyorum yinede silkelenmesi lazım diğer küçük halılarımıda hergün süpürüyorum ama haftada bir silkeleyince toz çıkıyor. off napıcam halılarımı ters serip bi kaç gün öylemi kullansam ??

Halılarınızı silkelemeyin zaten bence balkondan. 8. katta oturuyorsunuz altınızda 7 tane daha ev var, kim ne zaman çamaşır sermiş, ne zaman balkonda oturuyor farkedemeyebilirsiniz. Aşırı kirlendiklerinde halı yıkamaya verseniz geri kalan zamanlarda süpürmek yeterli olur.

apartamanımızda halı silkeleme günümüz var o gün kimse çamaşır asmaz pencere açmaz sabah 9 ile 12 arası. o sorun olmuyor . halı yıkamaya veriyorum ama halılarım kirli değil sadece yün olduğu içinmidir yeni olduğu için mi bilmiyorum çok tozlu. :((

Evde yerin varsa kurutucu al bence. Şu sıralar acayip indirim var çok ucuza geliyor. Bende çamaşırlarımın güzel kokmamasından şikayetçiydim. İstanbulun sokakları zaten aşırı tozlu ve pis, evde de hem evcil hayvan var hem sigara içiliyor, kuruturken bütün kokuları gidiyordu çamaşırların. Şimdi makineden çıkarır çıkarmaz kurutucuya atıyorum, zaten havlular mavlular ütülü gibi çıkıyor direk katlayıp dolaba kaldırıyorum kullanmak için çıkardığımda bile mis gibi kokuyo oluyolar hala.

Back
X