tek çocuk fikrinde bencillik mi yapıyorum ?

Daha önce de yazmıştım bu tarz bir konuda. 4 kardeşiz. Hepsi iyi ki varlar, canlarım onlar benim. Ama ben iki çocuk yapabilir miyim, hayır. (İlkine karar veremiyorum daha).

Ben en küçüğüm. Arada çok yaş farkımız olduğu için tek çocuk gibi büyüdüm. Belki de daha fazla ilgiyle, sevgiyle, imkanla.(şımarmadım )

Abim en büyüğümüz. Tek çocuk olsaydı ne olurdu, nasıl bir hayatı olurdu diye düşünüyorum bazen. Çocukluğunu geçtim. Manevi olarak da çok bişey anlatamıyorum çocukluklarına şahit olmadım çünkü. Memur çocuğuyuz biz, biraz maddi örenkler vereceğim. Okurken çalışmak zorunda kalmazdı mesela. Üç kuruş biriktirmek için askerliğini uzun dönem yapmazdı. Belki imkanı olsaydı akademisyen olurdu. Bunun içinde kaldığını seziyorum. Evlenirken ablamla düğünleri çakıştı. Ablam olmasaydı ailemi zor durumda bırakmamak için birlikte oturmayı tercih etmezdi. Evliliğinin ilk yılları kalabalık bir aile içinde geçmezdi. Bizi okutmak, eksik bırakmamak için kendinden kısıp bize yardım etmezdi. Ona sorarsanız bunları zevkle yapmış. Ama ben düşününce üzülüyorum onun adına. Mesele iki çocuğa eşit imkan sağlamak değil, iki çocuğa da en iyi imkanı sağlamak. Buna gücü varsa bir çiftin, manevi taraf halledilebilir düşüncesiyle ikinci çocuğa karar verilebilir. Abim tek çocukta kaldı mesela. Hiç ikinciyi istemedi.

Büyük ablamın iki kızı var. Biri 22 biri 9 yaşında. Geçenlerde ablamla büyük bir tartışma yaşamış büyük olan. Sen kardeşimle ilgilenmekten bana vakit ayırmıyorsun, oturup sohbet etmek istiyoru adanın okulu diyorsun. Alışverişe çıkmak istiyorum adanın keman dersi diyorsun. Benim anneye ihtiyacım var diye patlamış. Çocuk manevi olarak eksiklik hissediyor. İkisi de özel okulda okuyor, her türlü imkanları var. Büyük heryaz yurtdışına gönderilir dil eğitimi için. Ama işte eksik kalan bir tarafı var çocuğun. Ki ablam çalışmayan bir anne. Bir de çalışanını düşünüyorum, kendimi koyuyorum yerine. Mümkün değil her şeylerine yetişmem. Benim çocuğum da bana benim anneye ihtiyacım var derse, kaldıramam ben. Kendime gelemem bunun üstüne.

Hayat tecrübeleri farklı yönlerde ilerleyip farklı kararlar aldırıyor insanlara. Benim de bu konudaki kararlarım genelden biraz farklı. Umarım ben bu dünyadan göçüp gidene kadar çocuğum kendine düzgün bir aile kurar diye temenni etmekten başka çarem yok. Güçlü bir çocuk yetiştirebilirsem eminim bu dünyada yapayalnız kalsa bile ayakları üstünde dimdik duracaktır.

cnm yaptığınızı hiç doğru bulmuyorum. kendi sağlığını riske atmanıza ne gerek vardı. ayrıca ayaklarınız olmadan çocuklarada yazık etmiş olursunuz. inşallah bişicik olmaz. Allah yardımcınız olsun

yapacaksanız hemen yapın arayı açmayın cnm. birbirlerine arkadaş olsunlar

nedenleriniz gayet haklı nedenler
ve kesinlikle bencillik değil , anne mutlu olmalı enerjik olmalı sağlıklı olmalı vs , dolayısıyla bakabileceği kadar çocuk sahibi olmalı ki enerjisini dikkatini evladına verebilmeli , bu kimi için tek çocuk olur kimi için birden fazla siz zorlandığınız için ideal olan tek çocuk demekki sizin için

Allah sağ salim kucağına almayı nasip etsin.Fakat doktorun uyarılarını da göz ardı etme.Herşeyi kadere bırakıp yaşamamalıyız.Belinde ciddi problemin var.Küçük bir çocuğun ver ve hamilesin.Dikkat etmelisin kendine.Ne demişler,tedbir kuldan taktir Allah'tan.
Konu sahibi sana gelince.Kendini hazır hissetmiyorsan yapma.Bu bencillik değil.Çocuk yetiştirmek zor iş.En iyi şartlarda eğitimini vermeye çalış.Herkes bencillik yapıyor da,sen böyle bir karar düşünün ce mi bencillik oluyor.Şu an evladını büyüt.Kafanda bazı şeyler oturunca tekrar eşinle oturup düşünürsün.

Acikcasi ben yoruldum diyerek tek cocuk düşünenlere kızıyorum biraz. Ilerde size bisey olursa kimsesiz mı kalsın. Bir kardes duygusunu tatmasın mı. Benim kızım da 16 aylık beni ne kadaryordugunu anlatamam ömrümden 15 yıl gitti sanki. Ama o boyle gelip sariliyo ya ömrüm onun olsun diyorum. Bu kotu dünyaya cocuk getirmek istemiyorum diyenleri de anlamıyorum. E bizim gibi iyi insanlar yapmazsa o zaman geleck nesili düşünebiliyor musunuz ?? Hem niye çalışmayasınız cocuklar 4 yasına geline zaten kreşe başlıyorlar. Bende öğretmenim ama yapamıyorum evet sıkılıyorum ama iki Yada uc cocuk düşünüyorum ve 10 yıl sonra evde ko keyifliydi kahvaltıları düşünüyorum cok mutlu oluyorum. Emin olun deger. Be. Ömrüm olursa is hayatına gec baslarım ama olsun

Sanki bni anlatmissiniz...kizim 19 aylik univ bitip taki dogum yapincaya kadar 11 yil buyuk bir sosyallikle calisan ben eve kapandim...cunku kizim beslenme sikintisi yasadi kucuk dogdu vs.derken ben cok yiprandim....uyumayan ve yemeyen bir bebekti annem sagolsun bakacakti ama ben kizimin o 2 kg.biberon almayan haline uzuldum ve isi biraktim....simdi simdi sosyal olmaya kizimla aktiviteler yapmaya basladim zaten yasim 32 genc annelere gore tahammulum daha az o yuzden tek cocuk yeter...bir tane olsun allahim uzun guzel omurler versin bizim olsun....ablamin kiziyla kizim arasi 2,5 yas onlari abla kardes gibi buyutuyoruz kuzenlik duyguundan ote birbirlerine abla kardes gibi sarilsinlar....birde hayat pahali elimizden geldikce 1 cocuga en iyi sekilde yetelim....2.cocuk 1.cocugun yalnizligini torpulemek icin gelmesin......

aynı şeyleri düşünüyoruz ama tek farkla ben çalışıyorum. keşke ama keşke bende sizin gibi eve tıkılı kalsam bütün gün evde sıkılsam ama kızımla olsam. çalışmayı hiç istemiyorum. sadece kızımla olmak istiyorum ama maalesef. kamudayım bıraksam böyle bir işi kesinlikle bulamam ayrıca borçta var

sizin yerinizde olsam anında ikinciyi yapar ikisinide zevkle büyütürdüm yemişim sosyalliği yaa..

Allah sifa versin insallah oyle bisey olmaz sorunsuz gecer hamileligin.
Ama neden dru dinlemedinizki Allah korusun size bisey olsa kim bakicak onlara

Canım bende önce annenin sağlığı önemli olan diyordum ama ona kıyacak kadar da bencil olmayı kendime yediremezdim :) Rabbim verir kolaylığını inşallah :)

Canım doktoru dinledim ama ilaç
Allah sifa versin insallah oyle bisey olmaz sorunsuz gecer hamileligin.
Ama neden dru dinlemedinizki Allah korusun size bisey olsa kim bakicak onlara
Canım doktoru dinledik ama doğum kontrol hapları iki haftada bir kanama tapıyordu bende bitince farklısını isterim dedim ama olmadı demek ki nasip böylemiş

ben bir için bile cesaret edemiyorum ve sizi anlıyorum
endişeleriniz ve yaşadıklarınız doğal
duygularınızla mantığınız arasında sıkışıp kalmışsınız..
ama her sorundan önce yine anne olmak ister misiniz bunu dikkatlice kendinize sormanız gerek
eğer hayır diyorsanız
kendiniz eşiniz ve çocuğunuz için bir kere daha sorun eğer cevap evetse
yaşadığınız çelişkiyi çözmelisiniz
birini seçip kayıpları kabulle başlamak gerek sanırım
bakıcı olayına nasıl bakıyorsunuz

Bu dünyaya tek geldik tek gidecegiz biraz bencillik iyidir bence. Ki yaptiginizda bencillik yok mutsuz bi anne mutlu cocuklar buyutemez.

eşin ve sen ..
psikolojik & maddi & manevi naasıl istiyorsanız öyle olur ..
tek veya cok cocuk .. birlikte karar vermelisiniz .. baskası değil..

Ben tek cocuk olarak buyudum haksizliga ugradigimi dusunmuyorum aksine iyi ki oyle olmus dedim hep.. 2 olunca butun sartlar bolunecek oysa tekken en iyi sartlar sunulacak bide boyle durum var

Sizi ne mutlu edecekse onu yapin, cocugunuzun mutlu ve saglikli bir anneye ihtiyaci var. Anladigim kadariyla buhranin yakinlarindasiniz.

Esinizle konusun bence, ben bunaliyorum diyin.

eşimi ASSLAAA ikna edemiyorum. ve edemeyeceğim de

rabbim annene de babana da şifa , sana da sabır ve sağlık versin inşallah.. böyle hikayeleri dinleyince evet evet 2.diyorum.. ama işte.. hayırlısı ne diyim

inşallah

Öncelikle 2. çocugu düsünmek icin biraz erken. Zaten genelde 4 yasindan sonra rahatliyosunuz. Ilk zamanlar tabi ki cok zor cocuk bakmak, buyutmek. Ama herkesin bi kardese ihtiyaci vardir diye dusunuyorum. Ilerde yalniz kaldigimda sirtimi yaslayabilecegim birinin oldugunu bilmek guzel bisey. Ama tabi siz buna hazir hissetmiyosaniz 2. cocugu yapmayin.

yorumunuza ve anlattıklarınıza hayran kaldım . bilgi paylaşımınız için çok teşekkür ederim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…