bazen düşünüyorum kardeşliği... benim ablam ve abim var.. abim evlendikten sonra yüzünü pek göremiyorum eşi soğuktur maalesef .aslında abim beni sever ama ne arar ne sorarablam da öyle benden çok arkadaşlarına vakit ayırır.. işte o zaman diyorumki ;kardeşizde ne oluyorki sanki
zaten iki çocuktan sonra asla işe girememki.. biri hastalansa diğerinin okul toplantısı olsa v.s. v.s. ee çalışmayınca da iki çocuk tek maaşla nasıl olacak.. kafam ne kadar karışık değil mibiz de arada tartisiriz, sikayet ederiz, memnun olmadigimiz seyler olur ama disariya belli etmeyiz..ve hangimizin ne problemi varsa cozeriz..hatta bazen cok kizarim ama yine de dayanamam..bu su yalan dunya da dostluk, arkadaşlık, komşuluk, akrabalık gibi iliskiler yalan olabiliyorsa kardeslikte yalan olabilir...denemeden bilinmez ama cani yandiginda anne .baba gibi onu iyilestirecek birine ihtiyac var bence..birbirlerinin yaralarini iyi kotu sarip sarmalayan kardes ckk onemli bence...aile aradaki dengeyi koruyabilirse guzel bir kardeslik olur...
sen bir ise gir, cocuga bagirmalarin yalnizliktan..biraz dinlenmis olursun..hala istiyorsan ...zaman sonra 2.cocugu dusunebilirsin..
ya da olursa hemen yap 2 si birden buyur..sonra rahat edersin..cok zor ama bazen cok keyifli oluyor...bir de yas farki cok olmadigi zaman daha bir paylaşım oluyor...
Tam tersini düşünüyorum sizin düşündüklerinizin.
İkinci, üçüncü çocukları yapmak bana bencillik gibi geliyor.
Anne baba çocuğa kardeş olsun diye değil, kendi çocuk isteyen taraflarını tatmin etmek, ara verenler için o bebek keyfini bir kez daha yaşamak için yapıyor gibi geliyor bana.
Hem maddi hem manevi olarak ilk çocuktan kısmak demek ikinci çocuk.
Tek çocuğunuz olursa bütün ilginizi sevginizi ona verirsiniz. Maddi olarak yapabileceklerinizin en iyisini yaparsınız. İkinci çocuk girdiği zaman işin içine ilk çocuğun ilgisi bölünür, maddi olanakları bölünür.
Bu devirde bir çok çocuğun kardeşi yok. Çok büyük eksiklik hissedeceğini sanmıyorum. Zaten kardeşlik kavramı da farklı bir boyutta artık.
Hazır olmadığınız hiç birşeyi yapmak zorunda değilsiniz.. Aynı mahalle yada muhitte 2. Yada 3. Kat yada asansörü bir daire Taşınma konusunda eşinizi ikna etmeye çalışın .. Bu değişim bile size iyi gelecektir.. Birde imkanınız varsa bu aralar kuaföre gidin bir fön çektirin manikür Pendikür yaptırın kendinizi biraz da olsa iyi hissettiricektir imkanınız yoksa kızınızın uyku saatinde kendinize Bakım yapın biraz kendinizi şımartın1.5 yaşında kızım var.. ben hep derdim mutlaka iki çocuğum olmalı diye... ben aslında hiç hazır değilmişim çocuğumun olmasına. kızım için canımı veririm ama çok ağır geldi.. kv aklı bi gidip gelen bir kadın. annem ise doğum yaptığında kendi evimde bakarım sana dedi ve homurdandı.. şu an kimseden destek görmüyorum. 9 sene iş hayatımdan sonra işten çıkmak zorunda kaldım çünkü annem yan çizdi bakamam kızına dedi kv ise torun döven bir kadın olduğu için emanet edemedim bu yüzden de işten çıktım. ve bunalıma girdim evde bir anda yapayalnız kaldımçocuk bakmak eve tıkılı kalmak kendimi yetersiz güçsüz hissetmek derken 1.5 sene oldu hala halimden memnun değilim. zaman zaman kızıma bağırıyorum o daha çok küçük ama neden bağırıyorumki ve ikamet ettiğimiz yerde hiç kafa dengi kimsem yok 6.katta oturuyorum asansör yok çocukla gidip gelmek çok zor oluyor doğru düzgün bir park bile yok ve eşim de asla taşınmam diyor çünkü ailesi sülalesi arkadaşları burada ... ben tek çocukla kalıp iş hayatına girmeyi ve aktif olmayı istiyorum iki çocuğum olursa artık asla çalışamam ve bu durum da beni mutsuz eder.. ikinci çocuk fikri beni heyecanlandırsa da sosyal olabilmek kendime vakit ayırabilmek için tek çocukla kalmak bencillik mi? mutsuz halde iki çocuk yetiştirmek yerine , huzurlu mutlu kalıp tek çocuğumun olması daha sağlıklı değil mi ? bilemiyorum... ne olur fikir verin
Dunyanin her acidan kotuye gittigi su zamanlarda,insanlarin hala ucbes cocuk dusunmelerine sasip kalmamak imkansiz gibi geliyor bana.1.5 yaşında kızım var.. ben hep derdim mutlaka iki çocuğum olmalı diye... ben aslında hiç hazır değilmişim çocuğumun olmasına. kızım için canımı veririm ama çok ağır geldi.. kv aklı bi gidip gelen bir kadın. annem ise doğum yaptığında kendi evimde bakarım sana dedi ve homurdandı.. şu an kimseden destek görmüyorum. 9 sene iş hayatımdan sonra işten çıkmak zorunda kaldım çünkü annem yan çizdi bakamam kızına dedi kv ise torun döven bir kadın olduğu için emanet edemedim bu yüzden de işten çıktım. ve bunalıma girdim evde bir anda yapayalnız kaldımçocuk bakmak eve tıkılı kalmak kendimi yetersiz güçsüz hissetmek derken 1.5 sene oldu hala halimden memnun değilim. zaman zaman kızıma bağırıyorum o daha çok küçük ama neden bağırıyorumki ve ikamet ettiğimiz yerde hiç kafa dengi kimsem yok 6.katta oturuyorum asansör yok çocukla gidip gelmek çok zor oluyor doğru düzgün bir park bile yok ve eşim de asla taşınmam diyor çünkü ailesi sülalesi arkadaşları burada ... ben tek çocukla kalıp iş hayatına girmeyi ve aktif olmayı istiyorum iki çocuğum olursa artık asla çalışamam ve bu durum da beni mutsuz eder.. ikinci çocuk fikri beni heyecanlandırsa da sosyal olabilmek kendime vakit ayırabilmek için tek çocukla kalmak bencillik mi? mutsuz halde iki çocuk yetiştirmek yerine , huzurlu mutlu kalıp tek çocuğumun olması daha sağlıklı değil mi ? bilemiyorum... ne olur fikir verin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?