Size önce şunu sorayım, geçmişte hangi marka giydiğinizi hatırlıyor musunuz? Şayet ben hatırlamıyorum, hatırladığım sadece ailemle birkitirdiğimiz güzel anılar, annemin pişirdigi sağlıklı yemekler, üşümememiz için ördüğü kazaklar vs.
Bizim gelir durumu iyi ama asla marka takıntım yok. Sadece kumaş temiz içerikli mi ona bakarım. Genelde D*facto dan alırım. Çoğumu Zara'dan giydirme ekonomim var, fakat 1 dona bin TL veremem.
Şu an çocuğum küçük, ne giydirsem bilmez. Ben de gösterişe kaçmadan eksiklerini alır, saçma sapan marka için para ödemek yerine 3 çocuğumun hesabına, gelecekti eğitimleri için bankadan gram altın atarım. Üniversite ve sonrasında zorlanmasınlar, zorlanmayalım diye.
Çünkü asıl harcama lise ve sonrasında başlar. Onun için bir karış kıyafet yerine, eğitimli, iyi bir meslek edinmeleri ve asıl imkanların o dönem kullanılması taraftarıyım.
Pahalı oyuncaklarda almam. Çocuk bu yaa.. beraber oturup, kendimiz yapınca daha çok mutlu oluyorlar. Çocukların dünyası çok küçük ve hayal dünyaları bir o kadar büyük.
Kuzenler dahil hepimiz devlet okulunda okuduk ve hiç birimiz boş değiliz ve çoğumuz iyi yerlerde.
Maddi kaygıdan evvel, manen çocuğa ne verebilirsiniz? Bunun sağlamasını yapın. Bütçenizi akıllıca kullanın. Bir bebeğin, büyük harcamalar için 14-18 senesi var. Bankadan bugün 500 tl bile gram altın alsanız, o parayı bulmuş gibi olursunuz. Ama biriktirmezseniz ileriki zamanda toplu paranın birden ödenmesi sizi zorlar.