şu kaynana olayını ben mi büyütüyorum?

Siz beraber yaşıyorsunuz ve şu an ki yeni evinizde de kayınvalideniz ile beraber yaşayacaksınız.
Hayal dünyanızdan çıkın. Ya bunu kabullenin ya da ortalığı ayağa kaldırın.
Kaynana 10 gün gelmiş falan bu hikayeye çocuk inanır ancak.
Kadın yerleşmeye geldi size.
Anca gider eşyalarını alır öyle geri gelir.

işte anne öyle bir manipülasyon ile kabuğuna çekiyor ki oğlu , oğlan buna inanmak istiyor ve bunu normal zannediyor. Ayıp kime yapılıyor gerçekten görmüyor!
Onlar görmüyorsa görmüyor, yalnızlaştırılıyorum, suçluluk psikolojisine sokuluyorum diyerek sinersen tekrar kv evine yerleşir. Sen mutsuzsan , bırak kimse mutlu olmasın ya. Tüm hayatını kv ile beraber yaşayarak mı geçireceksin? Senin düşüncen eşine yanlış geliyor madem, bu evlilikten hayır gelmez, olmaz olsun böyle evlilik diyip yakacaksın gemileri. Çünkü tamamen haklısın, başkalarını değil kendini ön plana koy. Eşin ne diyorsa diyor, aç karnını doyursun annesine bakıcı tutsun.

Ha diyorsan, ben çekerim, gerekirse kv ile yaşamaya devam ederim ama kocamla aramı bozmam, sen bilirsin tabi.

Selamlar öncelikle. 6 senelik evliyim ve bu 6 senenin 5 senesini kayınvalidem ile yaşayarak geçirdim. Kendi evime geçeli henüz 10 gün oldu. Kayınvalidem arkadaşından uzaklaşmak istediği sebebi ile bize geldi. 1 ay kalıp uzaklaşacağım beni idare edin dedi ancak tek çocuğu eşim değil. Ve biz daha evimizin tadını bile çıkartmadık. Onun için programlarımızı iptal ettik, evimizi ziyaret etmek isteyenlere müsait değiliz dedik, yılbaşı planımızı iptal ettik. Zaten sormadı bile planınız var mı diye. Eşime bunu belirttim, kendi ailemden bile davet etmedim kimseyi, daha 10 gün oldu evimin tadını çıkartamadım dedim. Ve bana sen çok büyütüyorsun ben senin annene bunu yapmazdım dedi. şu senin annen benim annem olayından nefret ediyorum, kıyas yapılması saçma. Düşünceli bir anne zaten, evlerine daha yeni taşınmışlar ne işim var der geçerdi. Ben zaten yıllarımı kayınvalide ile yaşayarak geçirmişim, sabır etmişim. Fakat şimdi durum yine aynı. Ben mi ruhen yoruldum? Ayrıca mutfağıma falan da giremiyorum yemek yapıcam bahanesi ile mutfağımın tüm düzenini değiştiriyor. Ayrıca yemek yapmasını istemiyorum. İşe gidip geliyoruz ve o evde kalıyor . Yarım ağızla ay size yük olmadım dimi diyor ama fikir soran yok asla. Arkadaşlar ben ruhen çok yorgunum çünkü senelerce kayınvalidem ile yaşadım. Yani ben mi yorulduğum için böyle düşünüyorum? Nasıl bir yol izlemem gerekli?

Kv düşüncesiz ama kusura bakmayın ama hödük olan eşiniz
Daha on gün olmuş taşınalı bir dur anne yerleşelim diyememiş mi
Sıkılmış, bunalmış olmanız çok normal sorun sizde değil
Bence programlarınızı iptal etmeyin, eşinizi alın çıkın dışarıda bol bol vakit geçirin
Ona da ev işlerini yıkın bir süre sonra sıkılır kaçar diye düşünüyorum

Selamlar öncelikle. 6 senelik evliyim ve bu 6 senenin 5 senesini kayınvalidem ile yaşayarak geçirdim. Kendi evime geçeli henüz 10 gün oldu. Kayınvalidem arkadaşından uzaklaşmak istediği sebebi ile bize geldi. 1 ay kalıp uzaklaşacağım beni idare edin dedi ancak tek çocuğu eşim değil. Ve biz daha evimizin tadını bile çıkartmadık. Onun için programlarımızı iptal ettik, evimizi ziyaret etmek isteyenlere müsait değiliz dedik, yılbaşı planımızı iptal ettik. Zaten sormadı bile planınız var mı diye. Eşime bunu belirttim, kendi ailemden bile davet etmedim kimseyi, daha 10 gün oldu evimin tadını çıkartamadım dedim. Ve bana sen çok büyütüyorsun ben senin annene bunu yapmazdım dedi. şu senin annen benim annem olayından nefret ediyorum, kıyas yapılması saçma. Düşünceli bir anne zaten, evlerine daha yeni taşınmışlar ne işim var der geçerdi. Ben zaten yıllarımı kayınvalide ile yaşayarak geçirmişim, sabır etmişim. Fakat şimdi durum yine aynı. Ben mi ruhen yoruldum? Ayrıca mutfağıma falan da giremiyorum yemek yapıcam bahanesi ile mutfağımın tüm düzenini değiştiriyor. Ayrıca yemek yapmasını istemiyorum. İşe gidip geliyoruz ve o evde kalıyor . Yarım ağızla ay size yük olmadım dimi diyor ama fikir soran yok asla. Arkadaşlar ben ruhen çok yorgunum çünkü senelerce kayınvalidem ile yaşadım. Yani ben mi yorulduğum için böyle düşünüyorum? Nasıl bir yol izlemem gerekli?
Kayinvaliden seytanin dünyadaki hali. Arkadaşından kaçma olayını senin yene evine tasinmana mi denk getirmiş ? 10 günde mı değişti ! Eşin de asalak !

Ya benim aklima şey geldi bunlar anne ogul kendi aralarinda anlasipta alistirma yapmasin. Hani surekli gele gide yerlesmeyi planlıyor olabilirmi acaba. Simdilik oyalandiriliyor olabilimirsin. Cunku normal gelmedi bana onuncu gun gelmesi veya evin duzeniyle oynamasi. Bu surekli gelip gidip muhtenelen kalici olmaya alistiracak. Ogluda direk sana soyleyemedigi icin bu sekilde bir yol bulmuslar gibi geldi. Yani bu bir ay sonra gidip tekrar bahanelerle ben burda yapamiyorum olmuyor falan gibisine tasi taragi toplayip gelecek sanki. Esininde haberi var olabilirmi.

Hanımefendiciğim ne kadar kibarsınız yüzlerine yüzlerine söylesenize ehhh yeter be senin ananla mı uğraşacağım ben diye.Kibarlıkta bir yere kadar

Büyük ihtimal yalnız kalmak istemiyor arkadaş falan hikaye.Hadi alışkanlıktan ya da meraktan geldin , 5 sene beraber yaşamışsın zaten 1 ay nedir , 1 hafta kal git evine. Sürekli böyle olacaksa ev ayırmanızın manası yok.
Sesinizi çıkarmadığınız zaman tepenize binen çok oluyor malesef. Sizin aileniz size gelmiyor mu hiç, ne süreler de geliyorlar?

Ya benim aklima şey geldi bunlar anne ogul kendi aralarinda anlasipta alistirma yapmasin. Hani surekli gele gide yerlesmeyi planlıyor olabilirmi acaba. Simdilik oyalandiriliyor olabilimirsin. Cunku normal gelmedi bana onuncu gun gelmesi veya evin duzeniyle oynamasi. Bu surekli gelip gidip muhtenelen kalici olmaya alistiracak. Ogluda direk sana soyleyemedigi icin bu sekilde bir yol bulmuslar gibi geldi. Yani bu bir ay sonra gidip tekrar bahanelerle ben burda yapamiyorum olmuyor falan gibisine tasi taragi toplayip gelecek sanki. Esininde haberi var olabilirmi.
Bende sizin gibi düşünüyorum arkadaşı ile tartışan birisi niye kendi evini terk ediyor ev arkadaşı ile yaşamıyor sonuçta eşi ile kayınvalide birlikte olan yapmış gibi duruyor.

Esinize evden gondermezsen ben gondericem annene bir gunluk daha tahammulum yok diyemedinizmi? Saf olmayin bukadar ya kadin bir ay sabredemeden tepenize konmus diger ogluna gitsin neden planinizi iptal ediyorsunuz siz safsiniz esinizdede is yok biraz sesinizi cikarin yilbasinda cikin eglenin evde durmayin ve en kisa surede gitmesini saglayin gelemk istedigindede kabul etmeyin

Manipülasyona uğratmışlar sizi.Psikiyatriye onları gönderseydiniz keşke hasta olan kayınvalide çünkü.Bit gibi kadın resmen ya. Eşiniz eğer sizi gerçekten seviyorsa sizi dinler set çeker aksi halde kapı orada diyorsa zaten boş bir evlilik hayatı yaşıyorsunuz demektir.
gerçekten öyle, manipülasyona iyice sokmuşlar beni ve her uyanmaya çalıştığımda bundan bir daha sokmuşlar sanki.. Evet doğru diyorsunuz zaten kendi huzurunu bozan biri ile , olmamalı yuva

Hangi arkadaşı olduğunu öğrenin kafadan isim verir mutlaka ve onu oturmaya davet edin tembihleyip. Artık gizlemesi gereken bişey kalmadığını oraya da gelebileceğini söyleyin. Planlarınızı ıptal etmek sacmalık. Onu kacırtmak için elimden ne gelıyorsa yapardım yegen kuzen cocugu ne varsa eve doldurun
çok mantıklı dediğiniz gereçekten öyle yapmayı düşünüyorum ..

Esinize evden gondermezsen ben gondericem annene bir gunluk daha tahammulum yok diyemedinizmi? Saf olmayin bukadar ya kadin bir ay sabredemeden tepenize konmus diger ogluna gitsin neden planinizi iptal ediyorsunuz siz safsiniz esinizdede is yok biraz sesinizi cikarin yilbasinda cikin eglenin evde durmayin ve en kisa surede gitmesini saglayin gelemk istedigindede kabul etmeyin
sanırım fazla bastırılmış duygularım , ve benim daha baskın olma zamanım gelmiş

Siz beraber yaşıyorsunuz ve şu an ki yeni evinizde de kayınvalideniz ile beraber yaşayacaksınız.
Hayal dünyanızdan çıkın. Ya bunu kabullenin ya da ortalığı ayağa kaldırın.
Kaynana 10 gün gelmiş falan bu hikayeye çocuk inanır ancak.
Kadın yerleşmeye geldi size.
Anca gider eşyalarını alır öyle geri gelir.
işte o zamanda ben giderim ..

Ben olsam planlarımı iptal etmezdim misafir de gelsin sizde dışarı çıkın neden ona istediğini verip iptal ediyorsunuz rahatsız olan o olsun siz neden oluyorsunuz ki
kadın ondan da rahatsız olmaz ki , iptal etme nedenim rezil olmamak için çünkü çok patavatsız

Onlar görmüyorsa görmüyor, yalnızlaştırılıyorum, suçluluk psikolojisine sokuluyorum diyerek sinersen tekrar kv evine yerleşir. Sen mutsuzsan , bırak kimse mutlu olmasın ya. Tüm hayatını kv ile beraber yaşayarak mı geçireceksin? Senin düşüncen eşine yanlış geliyor madem, bu evlilikten hayır gelmez, olmaz olsun böyle evlilik diyip yakacaksın gemileri. Çünkü tamamen haklısın, başkalarını değil kendini ön plana koy. Eşin ne diyorsa diyor, aç karnını doyursun annesine bakıcı tutsun.

Ha diyorsan, ben çekerim, gerekirse kv ile yaşamaya devam ederim ama kocamla aramı bozmam, sen bilirsin tabi.
çok haklısın belki de bu yüzden geri planda kaldım ve bastırıldım hep herşeye evet diyerek. Ya gemileri yakmalı ya baştan liman oluşturulmalı ..

Kv düşüncesiz ama kusura bakmayın ama hödük olan eşiniz
Daha on gün olmuş taşınalı bir dur anne yerleşelim diyememiş mi
Sıkılmış, bunalmış olmanız çok normal sorun sizde değil
Bence programlarınızı iptal etmeyin, eşinizi alın çıkın dışarıda bol bol vakit geçirin
Ona da ev işlerini yıkın bir süre sonra sıkılır kaçar diye düşünüyorum
gerçekten aynen öyle dediğiniz gibi.

Büyük ihtimal yalnız kalmak istemiyor arkadaş falan hikaye.Hadi alışkanlıktan ya da meraktan geldin , 5 sene beraber yaşamışsın zaten 1 ay nedir , 1 hafta kal git evine. Sürekli böyle olacaksa ev ayırmanızın manası yok.
Sesinizi çıkarmadığınız zaman tepenize binen çok oluyor malesef. Sizin aileniz size gelmiyor mu hiç, ne süreler de geliyorlar?
inanın bana ailem daha gelmedi, müsait olduğunuz da çağırırsınız siz daha yeni taşındınız dediler. İşte sınırları bilmek o kadar önemli ki ..

Rica ederim ne demek. Ama o kadar sabırlı ve yumuşaksın ki sinir oldum. Benim iyi niyetli bir hemcinsim böyle şeyler yaşamamalı. İzin vermemeli buna. Sen çok manipüle olmuşsun. Çok sinmişsin. Eşimin kalbi kırılmasın diye kendi konforundan vazgeçmişsin. Sonuçta abartı davranmakla suçlanmışsın eşin tarafından. Çok fedakarlık çok vefasızlık getirir. Yapma kızım yapma. Bak eşin seni o kadar el üstünde taşımalı ki sana anlatamam. Çoğu kişi asla 5 sene kaynanası ile yaşamaz. Sana minnettar olmalı. Ona rağmen seni haklı bulmuyor. Haklarına, hayatına ve isteklerine sahip çık. Belli ki ne eşin ne kaynanam çıkmayacak çünkü.
Kayınvalidem ve kayınpederim 1 aylıgına bana gelecek. Bne şimdiden 1 ay ne yapacağım diyorum stres oldum. 8yıldır ilk kez 1 ay aynı evin ıcınde olacagız. Aile apartmanındaydık 1 yıldır evımden bisurelıgıne uzagım şimdi stresımm sskıden böylekalma işleri ollmazdı. Ah ben normal duşa bile nasıl girerim derdindeyim yanlış anlaşılacak dye🙄

yüzüne söylesem kalpler kırılacak, eşime göre yanlış düşünüyorum ve fikrimi söylediğim zaman da bu konuda yalnızlaştırılıyorum suçlu psikolojisi ile.
Sizin kalbiniz kırılırken kimse sorun görmüyor ama. Eşiniz de böyle bir durumda sizin yanınızda değilse gitsin anneciğinin dizinin dibinde yaşamaya devam etsin 🤷