Tanışma + Kız İsteme + Söz + Nişan HEPSİ BİR ARADA ! Napıcam ben :(

Siz bu işleri erteleyip ciddi ciddi uzunca bir düşünün.Annenizi dinleyin biraz bence, zira yüzük almaya bile okadar para çıkmıyorsa ileride evi geçindirmesi,muhtemel olacak olan ortak çocuğunuz ve 16 yaşındaki o genç kız için hiç yetişmez o para.Her anlamda aranızda uçurumluk farklar var.Gözgöre göre atmayın ateşe kendinizi.

Bu arada unutmadan bu konudada fikrimi beyan etmem gerekirse evde yapılacaksa kıyafetiniz bir ev ortamı için çok şık benim görüşüm tabi,daha sade bişeyler düşünebilirsiniz.

Konu sahibesi giyinmek kusanmak istiyor tabi ki, ozeniyor ne yapsin istedigi gibi bir nisan yapamayinca en azindan elbiseyi giymek istiyor gibime geldi. Yazik yani kendini ziyan ediyor.

7 ay tanislik azdir diyenler var ama 1ni tanimak icin aylara gerek yok, sadece aşiri dikkatli olmak ve insanlari tanima yeteneyine sahip olmak lazim. Bazi ciftler 7-8 yil sevgili oluyo, evlendikten sonra bosaniyo ( kocam bambaska adammis diyo). Bazi ciftler de 1-2 ay konusup evleniyolar ve cok mutlu oluyolar.
Sevgiliniz 44 yaşinda. Yaşini gosteriyormu acaba? Benim ablam 30 yaşinda 42 yaşinda biriyle 2inci evliliyini yapti, adam 30 gosteriyo ve ablam aşiri mutlu.
En onemlisi evlenip bosanmis, cocuklu biriyle mutlu ola bileceyinizden eminmisiniz?
İlkokul mezunu olduguna takilmadim ama belli ki, geliri de cok az. Siz calismasaniz para skintisi cekeceksiniz. Calissaniz da isiniz kocanizin isinden daha iyi olacak ve siz ondan daha cok kazanacaksiniz, bu sizi rahatsiz etmeyecekmi? Eger sevgiliniz sizi calistirmak icin evlenmiyosa sizin ondan cok para almaniza rahatsiz olacak yok eger calistirmak, para kazanmaniz icin evleniyosa paralarinizi elinizden alacak ( bdv-de bu hakda cok konular oldu) o zaman da siz rahatsiz olacak
Demem o ki, cooooook iyi düsunun ...
Kiyafetinizi malesef hic begenmedim ((

Ben çok kısa süre içinde evlendim, o nedenle 8 ay evet kısa ama bir şey diyemem, benim ilişkim daha da yeniydi evlendiğimde. Ama eşimle ciddileştiğimizde tüm ailemle tanıştırdım (amca, dayı, hala, teyze vs. dahil) ve herkes de sevdi. Nasıl insanlar olduklarından ailem emin oldu, daha sonra nişan oldu. Ailelerin onayını alıp evlilik hazırlığına başlamış olsak da günü nişandan sonra aldık. Günü çok erken almışsınız, sizde ve annenizde soru işaretleri varken acele etmemelisiniz, naçizane fikrim.

Bunlar hep instagram meşhuru suyun başı yüzünden

44 yaşındaki adamın ailesini alıp kız tarafını gönüllemeyi akıl edemyor, bir ince hatıra kolye alamıyor.
Koskoca adama dayısı takı yapacak değil

Annesinin duasını alalım, hadi, ne olur hikaye olsun ama değilsen cay bu işten aklını peynir ekmekle mi yedin

Genel olarak eğitim durumuna takılmışlık var ama bu tolere edilebilir adam kültürel anlamda yetiştirmiştir denktir vs. Ama esas sorun 44 yaşındaki adamın cebinde alyans alacak parasının olmayışı. Benim babam 47 yaşında 2 kardeşim üniversite okuyor. Beni evlendirdi ev geçindiriyor altında ortalama bir arabası var ve bunu tek bir işçi maaşıyla yapıyor. Konu sahibi iyi düşün bile diyemiyorum var sen hesap et.

bide usule uygun değil ilk kez görecekler adamı, daha hoş beş etmeden Allahın emri verdik gitti bu mu?

Çok üzüleceksin
Ama kim söylese inanmayacaksın buna
Malesef tecrübe edeceksin
O zamanda umarım belki belki diye diretmezsin

Hani uyumsuz ciftlere örnek verin deseler bu konudan on madde rahat çıkar. Sizi yargılamak kötü hissetmenize sebep olacak bir şey de söylemek istemiyorum. Siz neden istemeden önce nikah tarihi aldınız ki?
Kaç yaşında adam yüzük bile nasıl alamaz?
Siz nasıl tanistiniz da bu kadar hızlı gelişti her şey?
Ailenizle bile tanıştırmaya utandiginiz /cekindiginiz biri ile evlilik biraz riskli değil mi?
Diğer her şey hallolur gelişine halledersiniz ama görünen çok ciddi problemler var. Evlilik sevgililik gibi değil. Bilemiyorum. Hakkinizda hayırlısı olsun.

ben 28 yasında olsam asla 44 yasında bir amca ile evlenmezdim
hem de bosanmıs hem de cocuklu bır amca

sen 38 ken ; 53 olacak yuh yani

Ya bi bana mı tuhaf geldi erkek arkadaşım demeniz. Ben bu yaş, eğitim, hayat tecrübesi, yaşanmışlıklar gibi derin uçurumlar dışında kimsenin diğer sorulara cevap vereceğini sanmıyorum.

Ben nasıl tanıştığınızı, bu kararı nasıl verdiğinizi, "erkek arkadaşınızın" ne iş yaptığını merak ettim.

Ya bi yüzük bile almayan herşeyi bu yalına rağmen neden doğru düzgün yapmayan bi adamla nasıl evleneceksiniz. Yani toy olsanız anlıycam sırt sırta verin yapın beraber derim ama bu yaşına gelmiş birinin böyle olması tuhaf değilmi.
Bu yaştaki bi adamın istemeye gelmesi falan da garip yani.

İlk eşi ölmüş mü boşanmışlar mı?

Şimdi ben 31 yaşındayım. 8 senelik evliyim Gerçekten kadınlığımı bazı özelliklerimi yeni keşfediyorum. Bu konularda kendime hayret ediyorum. Yani eşin bana ayak uyduramasa ne olur bilemiyorum. Siz 35 olunca ki kadınların en özel olduğu yaşlar eşiniz 51...

Bütüüüüün bunların dışında kendinizi bence fiziksel ve maddi olarak uygun görmüyorsunuz. Kuzenimle nerdeyse yaşıt, bi bilezik takılmalı mı, insanlar ne der gibi sorularınız var

Ben bunları yeterince düşündüğünüzü sanmıyorum. Çok acele ve mantık dışı bi karar. Neden hemen nikah günü aldınız. Offff anneciğinin yüreği yanıyodur galiba

Kızım var benim çok korkuyorum karşıma böyle birilerini alıp getirecek diye.

Ya senin gibi kızlar var çevremde. Okumuş etmiş güzel Üniversitesilerde. Adamlar ilkokul mezunu ya işsiz ya evlenmiş boşanmış ya parasız ya büyük. Yani hep biyerinden falso veren adamlar.kızlarsa cidden güzel elini sallasa ellisi ama bu adamlara tav. Arkadaslarıma da ciddi baskı yaptım hiçbiri vazgeçmedi,benimse aklım da almadı. Size soruyorum cidden merak ediyorum, ne buluyorsunuz bu adamlarda?

Aranızdaki yaş farkı,eğitim farkı, maaşını almadan 400 TL. lik bir yüzük bile alamaması , bir bilezik bile takmaması büyük sorunlar değil mi sizce de. Yazdığınız diğer sorunlar çözülür. Ne giyeceğiniz, sizi kimden isteyecekleri, nişana kimin gelip kimin gelmeyeceği bu sorunların yanında hiç kalmış.

Ben eşimle yaşıtım, yaş konusunu geçiyorum siz anlaşmışsınızdır vs yorum yapamayacağım, seninle aynı durumda evli bir arkadaşım var sana belki örnek olur.
Bak ben 31 yaşındayım neredeyse, gezmek tozmak istiyorum gayet gencim ama sen bunları yaşayamayacaksın çünkü eşin gece çıkmak istemeyecek, evde oturalım diyecek (masraf olmasını geçtim ki benim arkadaşımın eşi fazlasıyla zengin, yaşından dolayı istemeyecek) konsere tiyatroya gitmeyeceksin hiç.
Senden önce hep çocuğu gelecek, senin masrafından kısacak çünkü o çocuğu, iki gün sonra üniversiteye gidecek falan bol bol masraf, sen de para kaynağı olacaksın.
Hiç masraf ettirmeyeyim diye düşünme ayrıca, pırlantanı da alsın, evini de dayasın döşesin, istediğin balayını da yaşatsın sana, o daha önce yaşadı ama sen yaşamadın.
Çocuk mevzusunu konuştunuz mu bilmiyorum, anne olmak senin en doğal hakkın ama muhtemelen eşin istemeyecek çünkü kafası bu yaştan sonra kaldırmayacak. Hadi çocuk yaptınız, çocuğuyla oyun falan oynamayacak bu adam, yorulacak. Okula götürmek istemeyecek çünkü yanında dedesi gibi görünecek ki dede olacak yaşta neredeyse.

Sonucu söyleyeyim, mutsuz olacaksın, enerjinin tavan olduğu yaşlarda sen evde çay demleyeceksin.

Anneler hisseder derler, lütfen annenle konuş bu konuları ve annenin içine sinmiyorsa 1000 kere daha düşün.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…