• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Oğlumun tepkisi şoka uğrattı 🤯

Bir düşünün bence kesin bir laf duydu. Atıyorum biri size ya ne güzel cicileri kızların bir başka ya tokaları tütüleri, erkeklerin bir pantolon bir gömlek… gibi gibi bir şeyler duymuş olabilir mi? Bana çok öyle geldi.

Eğer böyle bir durum varsa duyabilceği şekilde birilerine oğlunuzun varlığını övmek etkili olur.

Bebiş alışverişi yaparken oglunuza bikac parça sıkıştırın, ben öyle yapıyorum su an oğlum (3.5) kardeşim gelsin şunu yapalım bunu yapalım modunda, sipariş verdim bebek için de oğlum içinde ilk iki gün üst üste bebek kiyafetleri geldi ikinci gün kargoyu açınca, anne yine bebek kardeşim için kıyafet almışsın dedi, bende oturup anlattım onun hiç esyasi yok biliyorsun geldiğinde ne giydirecegiz hem senin için de aldım kargoda yolda geliyor diye, üzerinde durmadi, ertesi gün onun parclari da gelince mutluluktan çıldırdı bana da almışsın teşekkür ederim diye, durumu algilayamadiklari için tepkileri olabilir bu çok normal, siz oturup konuşup anlatın, oda bana da alınırdı gibisinden bir yere gitmek istemiş ama olmamıs, onu da dahil edin hazırlıklara, kardeşin için bu mu olur bu mu sence diye fikrini de alabilirsiniz, onu dışarıda tutmayın yani sürece dahil olsun ki anlasin. Hiç eksiği yok alıyoruz mantığı burada pek işinize yaramaz, bebeğe yapılan hazırlıklar şu anda göze batar, zamanla alışır inşallah, tutumunuz unutturmak yokmuş gibi yapmak olmasın da birlikte yapalım, konuşalım olsun

Bir düşünün bence kesin bir laf duydu. Atıyorum biri size ya ne güzel cicileri kızların bir başka ya tokaları tütüleri, erkeklerin bir pantolon bir gömlek… gibi gibi bir şeyler duymuş olabilir mi? Bana çok öyle geldi.

Eğer böyle bir durum varsa duyabilceği şekilde birilerine oğlunuzun varlığını övmek etkili olur.
Öyle bir şeye maruz kalmadı eminim ama ,sanki bi algı oluştu onda farklı cinsiyet olduğu için onu daha çok seveceğiz gibi halbu ki öyle bir şey yansıtmıyorum .
Eşimde benden ilgiliyiz aslında ama demekki bir yerde hata yapıyoruz

Merhaba stress olmayın çok normal seneler sonra bir kardeşi olucak, dolayısıyle pat diye hayatına bir bebek bir kardeş gelecek kıskanclık yapıyor sanırım sanki bebek gelince sizin farklı bir hayatınız başka bir dünyanız olucak gibi geliyo muhtemelen korkmayın doğunca o bile bebeğin tatlılığına dayanamıcak 🥰 onu cesaretlendirin abi oluyosun felan eğer bebiş tekme atcak kadar büyüdüyse hissetiğinizde paylaşın alışır illaki
Çok haklısnız evet ara ara diyorum kardeşin senin sesini duymak istiyor sen konuşunca tekme atıyor sadece gibi inanın nerde hata yaptım bilmiyorum ama dediğiniz gibi ben bir an panik oldum ama normal tepkiler düşününce ☺️

Kardeşi kız olacak diye öyle demiştir. Siz hep bebekten bahsedip ona yeni şeyler alıyorsanız çocuk aklıyla " kız olsam bana da alırlardı" diye düşünmüştür.

Bir de yaş fark etmeksizin bazı insanlar " acaba karşı cins olsaydım nasıl olurdu?" diye düşünmüştür. Hatta bu konuda bir sürü dizi ve film var.

Sıradan bir şeyi fazla büyütmüşsünüz.
Bebekle ilgili hiç bişey almadım .
Bu konuları konuşmadık bile .
Ama ben abartım sanırım normal tepkiler .

Amma abartmissin kúcúk cocugun kiskancligini.
Hazirliklar oluyor cocuk gòrúyor, gayet normal bunlar. Dahada neler duyarsin, sok olacak bisey yok

Kızlar çok kötü oldum az önce yaşadığım olayla ne diyeceğimi bilemedim .
Oğlum 8 yaşında bir kardeşi olacak inşallah kız kardeş .
Normalde çok seviniyordu ,içine mi atıyor ne oluyor bilmiyorum az önce uyumadan yanıma gelip anne sen kız mı ,olmak isterdin erkek mi dedi bana .
Bende Rabbimiz kız olarak yarattı ve çok memnunum dedim sonra, bende kız dedi .🤯
Daha sonra yok yok dedi keşke erkek kardeşim olsaydı dedi .
Normalde futbola vs çok düşkün bir çocuk ,bu aralar yanında doğacak bebeğe beşik kıyafet vs konuşuyoruz ve ister istemez duyuyor .
Bişey almayın benim beşiğimi kullansın gibi şeylerde demişti .
Ben ne yapıcam şaşırdım oğlum senin kız kardeşim olacak ikinizde teksiniz bizim için falan dedim .
Ama çok düşünceli ve bişey demek istiyor gibi sizce ne yapmalıyım ?
O yaşlarda çocuklar artık cinsiyet farkını yavaş yavaş öğreniyorlar. Sizinde kız olmanız ayrıca kız kardeş fikri ile ne olduğunu bilmeden özenmiş olabilir. Cinsiyet karmaşası olarak düşünmeyin. Şuan en meraklı yaşları bunlar

Çocuğun tepkileri normal ya hu.
Benimkilerin de arası 7 yaş, kendi istemesine rağmen zor kabullendi. Ki ikisi de kız, ve erkek kardeş istemiyordu yani.
Bol bol ilgi, bol bol sevgi göstereceksiniz.
Geçiyor.
Doğru olduğunu savunmuyorum ama biz çözümü gerçekten küçüğe ne alırsak büyüğe de almaktan yana bulmuştuk. Küçüğe sallanan ana kucağı aldık, büyüğe bahçe salıncağı, küçüğe uyduruk park yatak alırken büyüğe yeni oda takımı yaptırdık, küçüğe bir zıbın alsak büyüğe de hemen don atlet aldık. Bizde işe yaradı
7 yaş ara vermek nasıl ? Konudan bağımsız ama☺️ peşpeşe yoksa en az 5 sene miii😂😂

Ay cok uzuldum yaaa cocuk resmen kiz kardesi olacak diye kiz olmak istiyor. Yapacak bir sey yok artik iki kiziniz varmis gibi dusunun. Kiz erkek fark etmez hepsi evlat sonucta ;(

Kızlar çok kötü oldum az önce yaşadığım olayla ne diyeceğimi bilemedim .
Oğlum 8 yaşında bir kardeşi olacak inşallah kız kardeş .
Normalde çok seviniyordu ,içine mi atıyor ne oluyor bilmiyorum az önce uyumadan yanıma gelip anne sen kız mı ,olmak isterdin erkek mi dedi bana .
Bende Rabbimiz kız olarak yarattı ve çok memnunum dedim sonra, bende kız dedi .🤯
Daha sonra yok yok dedi keşke erkek kardeşim olsaydı dedi .
Normalde futbola vs çok düşkün bir çocuk ,bu aralar yanında doğacak bebeğe beşik kıyafet vs konuşuyoruz ve ister istemez duyuyor .
Bişey almayın benim beşiğimi kullansın gibi şeylerde demişti .
Ben ne yapıcam şaşırdım oğlum senin kız kardeşim olacak ikinizde teksiniz bizim için falan dedim .
Ama çok düşünceli ve bişey demek istiyor gibi sizce ne yapmalıyım ?
Bir de bayil istersen Feriha..

Çocuk, sizin kız bebegine karşı hevesinizi ve heyecanınızı gördüğü için bir miktar kiskanmis. Onu anlamaya ve dinlemeye çalışın.

Back
X