• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Oğlumun tepkisi şoka uğrattı 🤯

Kardeş kıskançlığı gibi gelmedi bana. Artık çizgi filmlerde cinsiyetsizlik ya da cinsiyet değiştirme gibi konular alttan veriliyor youtube falan giriyorsa belki karşısına bile çıkmış olabilir

Eee yani ne bekliyordun konu sahibesi, 2.çocuk varsa akran kıskançlığına hazırlıklı olman gerekirdi. Konuyu onun yerine apacaip bir yere getirmissin -sanırsam escinsellik?!? ne alaka gercekten🙄🙄Aklı olmayanlar ebeveyn olmamalı gerçekten valla acıyorum sabilere akılsiz anne babaların elinde telef oluyorlar😑😑😑

Hayır tam olarak anladım demek istediğini
Çünkü kardeşinin cinsiyetini başından beri biliyor .
Küçük bir kıskançlık gibi geldi bana şuan uyumadı farklı konulara yöneldik .

Bilmesi değil önemli olan erkek kardeşi olmasını istediğini söylemek için önce sizin ağzınızı yoklamış.
Sizden istediği cevabı alamayınca da daha fazla içinde tutamamış söylemiş.
Yazdığınız şekilde konuştuysa da o anlamda düşünülecek konu ortaya çıkıyor ama siz onun konuşmasından zaten anlamışsınızdır anlatmak istediğini bize yazarken öyle hissettirdiniz sadece.

Eee yani ne bekliyordun konu sahibesi, 2.çocuk varsa akran kıskançlığına hazırlıklı olman gerekirdi. Konuyu onun yerine apacaip bir yere getirmissin -sanırsam escinsellik?!? ne alaka gercekten🙄🙄Aklı olmayanlar ebeveyn olmamalı gerçekten valla acıyorum sabilere akılsiz anne babaların elinde telef oluyorlar😑😑😑
Siz iyi duyarlı anne olun .

Bilmesi değil önemli olan erkek kardeşi olmasını istediğini söylemek için önce sizin ağzınızı yoklamış.
Sizden istediği cevabı alamayınca da daha fazla içinde tutamamış söylemiş.
Yazdığınız şekilde konuştuysa da o anlamda düşünülecek konu ortaya çıkıyor ama siz onun konuşmasından zaten anlamışsınızdır anlatmak istediğini bize yazarken öyle hissettirdiniz sadece.
Sanırım bebeğin cinsiyeti kız olduğu işin ilginin ona yöneleceğini sanıyor kendince.
O yüzden erkek olsaydı keşke dedi şuan düşününce öyle geldi

Kızlar çok kötü oldum az önce yaşadığım olayla ne diyeceğimi bilemedim .
Oğlum 8 yaşında bir kardeşi olacak inşallah kız kardeş .
Normalde çok seviniyordu ,içine mi atıyor ne oluyor bilmiyorum az önce uyumadan yanıma gelip anne sen kız mı ,olmak isterdin erkek mi dedi bana .
Bende Rabbimiz kız olarak yarattı ve çok memnunum dedim sonra, bende kız dedi .🤯
Daha sonra yok yok dedi keşke erkek kardeşim olsaydı dedi .
Normalde futbola vs çok düşkün bir çocuk ,bu aralar yanında doğacak bebeğe beşik kıyafet vs konuşuyoruz ve ister istemez duyuyor .
Bişey almayın benim beşiğimi kullansın gibi şeylerde demişti .
Ben ne yapıcam şaşırdım oğlum senin kız kardeşim olacak ikinizde teksiniz bizim için falan dedim .
Ama çok düşünceli ve bişey demek istiyor gibi sizce ne yapmalıyım ?
Merhaba stress olmayın çok normal seneler sonra bir kardeşi olucak, dolayısıyle pat diye hayatına bir bebek bir kardeş gelecek kıskanclık yapıyor sanırım sanki bebek gelince sizin farklı bir hayatınız başka bir dünyanız olucak gibi geliyo muhtemelen korkmayın doğunca o bile bebeğin tatlılığına dayanamıcak 🥰 onu cesaretlendirin abi oluyosun felan eğer bebiş tekme atcak kadar büyüdüyse hissetiğinizde paylaşın alışır illaki

İyi de şok olacak ne var anlamadım ki. Benim 12 yaşında ki kızım da bazen böyle konuşur. “Keşke erkek olsaydım …” ile başlayan cümleler kurar ya da 8 yaşında ki oğlum “ben kız olsaydım …” gibi yorumlar yapar bazı konulara.
Atıyorum kızım siyah renk seviyor oğlum “ben kız olsam en çok pembeyi severdim.” Diyor..
ya da kızım futbol aşırı seviyor ve çok yetenekli “erkek olsaydım bizim sınıf birinci olurdu” diyor

Kıskanıyor kıskanmaması tuhaf olurdu. Benim büyük oğlan 3 yaşına gelmedi daha kardeşi oldu. Gidip öpüyor, çıngıraklarına el koydu, bi sürü şey normal yani. Siz cinsiyet felan olunca korktunuz sanırım ama sanmam yani o yaşta çocuk bilemez ki onlar somut düşünüyor.

Normalde çok seviniyordu ,içine mi atıyor ne oluyor bilmiyorum az önce uyumadan yanıma gelip anne sen kız mı ,olmak isterdin erkek mi dedi bana .
Bende Rabbimiz kız olarak yarattı ve çok memnunum dedim sonra, bende kız dedi .🤯
Normalde futbola vs çok düşkün bir çocuk ,bu aralar yanında doğacak bebeğe beşik kıyafet vs konuşuyoruz ve ister istemez duyuyor .
Ben ne yapıcam şaşırdım oğlum senin kız kardeşim olacak ikinizde teksiniz bizim için falan dedim .
Kardeşi kız olacak diye öyle demiştir. Siz hep bebekten bahsedip ona yeni şeyler alıyorsanız çocuk aklıyla " kız olsam bana da alırlardı" diye düşünmüştür.

Bir de yaş fark etmeksizin bazı insanlar " acaba karşı cins olsaydım nasıl olurdu?" diye düşünmüştür. Hatta bu konuda bir sürü dizi ve film var.

Sıradan bir şeyi fazla büyütmüşsünüz.

Üstelik gelişimde latent dönemde şu an erkeler erkelerle kızlar kızlarla oynar karşı cinse ilgi duymazlar. Erkek kardeş istiyor olması kız kardeşe karşı hayal kırıklığı sürpriz olmaz bu dönemde

Sanırım bebeğin cinsiyeti kız olduğu işin ilginin ona yöneleceğini sanıyor kendince.
O yüzden erkek olsaydı keşke dedi şuan düşününce öyle geldi

Çocuğun birşey düşündüğü falan yok. Ama anlaşılan siz çocuğu zorla kıskançlık pisikojisine sokacak gibisiniz. Baksanıza daha bebek doğmadan çocuğun o anki pisikojiyle soylesiği bir kaç boş cümleye bile şok olmuşsunuz yetmemiş birde bebeğin cinsiyetinden dolayı ona olan ilginin azalacağıni sanıyor diyerek kafanızda ilginç senaryolar üretmişsiniz.

Çocuğun hiç bir sorusunu merakını geçiştirmeyin. Unutturmaya çalışıyorum ne demek? Rabbimiz beni kız olarak yarattı ve ben de çok memnunum demişsiniz, üstüne kız bebek bekliyorsunuz. Erkek olduğu için değersiz hissedebilir çünkü istemeden de olsa öyle hissettirmişsiniz. Yeni cicili bicili kıyafetler eşyaları görünce kıskanmış. 8 yaş soru ve merak yaşı, şok olacağınıza her sorusuna cevap vermeyi öğrenin. Siz anlatmazsanız cevaplamazsanız kim giderecek merakını?

Bence kız çocuk mu erkek çocuk mu tercih ederdin gibi bir şey sormak istemiş🤔yani kız olmak mı iyi erkek mi derken ben öyle düşündüm.siz çok hevesli kıyafet falan alışverişi yaptıysanız belki çocuğunuz biraz özenmiştir.çok dert edilecek bir şey yok gibi biraz daha üstüne düşün bence.

Arkadaşımın kızı doğacak. Pembe battaniye örüyorum. 2,5 yaş oğlumun aynısını kremi var. Bana sürekli ben pembe battaniye istiyorum dedi örmeyi bitirip battaniyeyi kaldırana kadar. Yani çok normal oğlunun böyle düşünmesi. Bu saatten sonra onu ayrı kardeşini ayrı sevdiğini hissettirmen gerek

Neye bu kadar şaşırdınız? Orasını anlamadım? Bebeği kıskanmış işte. Siz de

dediğiniz için “demek ki kız olmak çok memnuniyet verici bir şey” diye düşündü. Neye bu kadae korktunuz orasını çözemedim? Benim büyük oğlum kzı kardeşine bitiyor. Ama ortanca olanla yani erkek kardeşiyle sürekli savaş halinde ha çok seviyor ama kavgaları da bitmez :) kıskançlık bitmez.
Çocuk cinsiyet değistirmek istiyor sandı galiba. Futbol sever vs diye de ekleme yapmış.

Bir anda anne cinsiyetin ne olsun istedin dedi
Bende kız olmuşum mutluyum dedi bende kız deyince şaşırdım ilk defa böyle bir tepki ile karşılaştım tecrübesi olanlardan yardım istedim sadece
Arada biz de “erkek olaydım keskem” diyoruz ya annesi oğlun da öyle bir an yaşamış :) arada olur böyle şeyler büyük anlamlar yüklemeye gerek yok

Büyük ihtimalle bebeğe alınan eşyalari ,bebek muhabbetini size söylemese de kiskanmis o yüzden kız çocuğuyla bagdastirmis korkulacak bir durum olduğunu sanmıyorum.

Back
X