• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Oğlumun tepkisi şoka uğrattı 🤯

Çocuk kendini iyi ifade edememiş aslında size doğacak bebeğinizin kız mı yoksa erkek mi olmasını istediğinizi sormak istemiş.
Ama şahsi olarak sorunca siz de şahsi olarak cevap vermişsiniz anlamayıp. Sonrasında sizin cevap verme şeklinize bakarak o şekilde cevap vermiş. Siz de cinsel yönelim cevabı olarak anladınız sanırım. Neyse ki çocuk asıl aklındakini söylemişte kız değil de erkek kardeş istediği ortaya çıkmış. :)
Hayır tam olarak anladım demek istediğini
Çünkü kardeşinin cinsiyetini başından beri biliyor .
Küçük bir kıskançlık gibi geldi bana şuan uyumadı farklı konulara yöneldik .

yanıma gelip anne sen kız mı ,olmak isterdin erkek mi dedi bana .
Bende Rabbimiz kız olarak yarattı ve çok memnunum dedim sonra, bende kız dedi .🤯
Tam anlayamadım ben, "Kız çocuk olsaydım ben de" dedi diye mi şok oldunuz, panik oldunuz?
Olabilir ya 8 yaşındaki çocuk bu; kardeşinin kız olacağını öğrenmiş ondan sormuş.

Bizim kedimiz var, bazen ödevlerden bunaldığı olur, "Keşke kedi olsaydım, okula gitmek zorunda olmazdım" der 8 yaşındaki oğlum. Mesela bir alış-veriş esnasında, pullu bir kız çocuk tişörtü görmüş "Kız çocukları için çok fazla şey var anne, bazen kız çocuk olmayı istiyorum" demişti. Sonra "Erkekler için de vardır, internetten bakabiliriz, orada daha fazla şey buluruz." demiştim ve benzer pullu bir tişörtü almıştık. Çocuk işte, bugün öyle der, yarın başka şey der. Sorgular vb. Büyümenin parçası hep bunlar.

Hangi takımlıysa formasını alın yanında da bebek tulumu baak kardeşinle beraber giyersiniz diyin sevdiği istediği oyuncağı alıp bunu kardeşin sana seçti diyin tabii yerse aynı taktiği 4 yaşındaki çocuğa yaptık eşimin arkadaşının oğlu akülü araba aldılar kardeşin aldı sana diye verdiler o alamaz dedi inanmadı kıskançlık normal benim kardeşimle aramda 10 yaş var ben bile kıskanıyordum
Babasıyla futbol tutkunu orijinal forması var 😃
Şimdi konuştum doğum gününde bir sözüm vardı ona alacağım şeye bakıyoruz birlikte netten

Küçükken hiç kız kardeş istemiyordum. 2 erkek kardeşim oldu e tabi evin prensesi bendim 😅 Annem ve babam hepimizi çok sever ama bizimkiler kızcı. Her zaman ayrı bir yerim vardı. Babam halen yere göğe sığdıramaz beni. (Halen harçlığını var mı? Diye arar 🤣)

Küçükken asla ve asla kız kardeş istemiyordum. Kız bahsi geçti diye kardeşim erkek doğduğu halde felaket kıskanmıştım. Kız zannediyordum ve uyurken dürterdim 🫢😅

Yani bunlar olabiliyor birazsa sizle alakalı galiba. Bakın ailem çocuklarına çok düşkünlerdir ama benim yerim her zaman ayrı olduğundan o yeri kaybetmek hiç istemedim. Ben anlıyorum mesela sizin çocukta böyle yormuş olabilir.

Dipnot: Büyünce keşke kız kardeşim olsaydı diyorum, çocuk aklı işte

Babasıyla futbol tutkunu orijinal forması var 😃
Şimdi konuştum doğum gününde bir sözüm vardı ona alacağım şeye bakıyoruz birlikte netten
İşte aynı olsun kardeşiyle kıyafeti belki hoşuna gider kardeşine zıbın ona kıyafet forma dışında böyle bir şey var mı bilemedim 🤣

Tam anlayamadım ben, "Kız çocuk olsaydım ben de" dedi diye mi şok oldunuz, panik oldunuz?
Olabilir ya 8 yaşındaki çocuk bu; kardeşinin kız olacağını öğrenmiş ondan sormuş.

Bizim kedimiz var, bazen ödevlerden bunaldığı olur, "Keşke kedi olsaydım, okula gitmek zorunda olmazdım" der 8 yaşındaki oğlum. Mesela bir alış-veriş esnasında, pullu bir kız çocuk tişörtü görmüş "Kız çocukları için çok fazla şey var anne, bazen kız çocuk olmayı istiyorum" demişti. Sonra "Erkekler için de vardır, internetten bakabiliriz, orada daha fazla şey buluruz." demiştim ve benzer pullu bir tişörtü almıştık. Çocuk işte, bugün öyle der, yarın başka şey der. Sorgular vb. Büyümenin parçası hep bunlar.
Kedi konusunda çocuk haklı hahaha iyi güldüm valla 🤣🤣

Evet unutturmaya çalışıyorum konuyu değiştirip
Üstünü kapatmak doğru değil konuşup içini döksün çocuk. Kız olmak istiyorum demek benimle ilgilen anne demek gibi bir şey, tek çocukken tahtı sallanmış ilgisi bölünmüş. Sevginizin azalmayacağını, onu çok sevdiğinizi bilmek istiyor yerini anlamaya çalışıyor gibi geldi. Mesele papucun dama atılması daha çok.

Benim çocuklarda benzer şeyler söyledi. Cinsiyet doğuştan gelir. Erkeklerin pipisi, kızların vulvası olur. Kız olmak da, erkek olmak da güzel dedim. Sakin olun siz panik yaptıkça oda panikler.

Hatta kızım benim ne zaman pipim çıkacak demişti. (İkizlerin oğullarımın altını alırken yanlışlıkla gördü.) bende senin çıkmayacak, bende de yok dedim 😆 şaşırdı filan ama unuttu. 5 yaş civarıydı.

Kedi konusunda çocuk haklı hahaha iyi güldüm valla 🤣🤣
Kedi okulu kurmuştu kendince. Okumayı öğretmeye çalışıyordu 1. sınıftayken. Tabii hayvancağız yayılmış, bayılmış yatıyor bizimki minik yazı tahtasında "Elaa laaaleee" diye kediye bağırıyor. :))) Sonra pes etti uzun sürmedi.

Haklısınız arkadaşlar ben bir an panikledim ama olayı toparladım .
Daha sakin davranmak lazım ,aslında oğlumun yanında paniklemedim ama ne diyeceğimi şaşırdım .

Kedi okulu kurmuştu kendince. Okumayı öğretmeye çalışıyordu 1. sınıftayken. Tabii hayvancağız yayılmış, bayılmış yatıyor bizimki minik yazı tahtasında "Elaa laaaleee" diye kediye bağırıyor. :))) Sonra pes etti uzun sürmedi.
Benim 2 kedim var cam kenarında geziyorlar diye oğlum "Ancak benim kurallarım var ama kediler kurallara uymuyor. Neden onlara bunun tehlikeli olduğunu anlatamıyorsun? " demişti 🤣 hem çok seviyorlar, hem de özeniyorlar ama aşırı haklılar 😅 kediler evin ağası, paşası 😅😅

Benim oğlumda 8 yaşında. 5 ay önce doğum yaptım, oğlum hamile olduğumu öğrendiğinden beri inşallah erkek kardeşim olur, ben kız kardeş istemem diyip duruyordu. Erkek olacağını öğrenince rahatladı.
Bence kendilerinden farklı olmasını istemiyorlar. Acaba kız daha mı çok sevilir diye düşünüyorlar muhtemelen. O da erkek olsun ki beni ne kadar seviyorlarsa o da o kadar sevilir diyorlar demekki.

Benim oğlumda 8 yaşında. 5 ay önce doğum yaptım, oğlum hamile olduğumu öğrendiğinden beri inşallah erkek kardeşim olur, ben kız kardeş istemem diyip duruyordu. Erkek olacağını öğrenince rahatladı.
Bence kendilerinden farklı olmasını istemiyorlar. Acaba kız daha mı çok sevilir diye düşünüyorlar muhtemelen. O da erkek olsun ki beni ne kadar seviyorlarsa o da o kadar sevilir diyorlar demekki.
Evet büyük ihtimal o yüzden bende öyle düşünüyorum .
Kendince o kız olacak çok sevecekler farklı olacak gibi düşünüyor .

Evet büyük ihtimal o yüzden bende öyle düşünüyorum .
Kendince o kız olacak çok sevecekler farklı olacak gibi düşünüyor .
Geçen burçlardan konuşuyorduk. Kardeşi terazi burcu. Biri dediki terazi erkekleri çok iyi olur. Oğlum hemen diyoki keşke bende terazi olsaydım 😄

Kızlar çok kötü oldum az önce yaşadığım olayla ne diyeceğimi bilemedim .
Oğlum 8 yaşında bir kardeşi olacak inşallah kız kardeş .
Normalde çok seviniyordu ,içine mi atıyor ne oluyor bilmiyorum az önce uyumadan yanıma gelip anne sen kız mı ,olmak isterdin erkek mi dedi bana .
Bende Rabbimiz kız olarak yarattı ve çok memnunum dedim sonra, bende kız dedi .🤯
Daha sonra yok yok dedi keşke erkek kardeşim olsaydı dedi .
Normalde futbola vs çok düşkün bir çocuk ,bu aralar yanında doğacak bebeğe beşik kıyafet vs konuşuyoruz ve ister istemez duyuyor .
Bişey almayın benim beşiğimi kullansın gibi şeylerde demişti .
Ben ne yapıcam şaşırdım oğlum senin kız kardeşim olacak ikinizde teksiniz bizim için falan dedim .
Ama çok düşünceli ve bişey demek istiyor gibi sizce ne yapmalıyım ?
8 yaşında ve kıskanmış gayet normal. Kardeşimle aramda 7 yaş var. Sünnet olduğunda bende kıskanmıştım. Bende erkek olsaydım diye 😅

Klasik dilasare konusu olmuş.
Ne var da şok oluyorsunuz?
Kardeşi olacağı için böyle şeyler demesi normal, geçirtirmek yerine duygularını ifade etmesine izin vereceksiniz.
Keşke bende kız olsaydım cümlesini çok başka anlamış gibisiniz.

Haklısınız arkadaşlar ben bir an panikledim ama olayı toparladım .
Daha sakin davranmak lazım ,aslında oğlumun yanında paniklemedim ama ne diyeceğimi şaşırdım .
Paniklemeyin, her zaman bir şey duymaya ihtiyaçları yok.
Biz her şeye anında müdahale etmeye çalışıyoruz, ama onların ihtiyacı bazen sadece söylemek oluyor.
Aaa öyle mi vs deyip geçince de yetiyor onlara.

Bu arada benim kızım da erkek olmak istiyor, çünkü saçlarını tararken canı yanıyor 🙂

Kızlar çok kötü oldum az önce yaşadığım olayla ne diyeceğimi bilemedim .
Oğlum 8 yaşında bir kardeşi olacak inşallah kız kardeş .
Normalde çok seviniyordu ,içine mi atıyor ne oluyor bilmiyorum az önce uyumadan yanıma gelip anne sen kız mı ,olmak isterdin erkek mi dedi bana .
Daha sonra yok yok dedi keşke erkek kardeşim olsaydı dedi .
Normalde futbola vs çok düşkün bir çocuk ,bu aralar yanında doğacak bebeğe beşik kıyafet vs konuşuyoruz ve ister istemez duyuyor .
Bişey almayın benim beşiğimi kullansın gibi şeylerde demişti .
Ben ne yapıcam şaşırdım oğlum senin kız kardeşim olacak ikinizde teksiniz bizim için falan dedim .
Ama çok düşünceli ve bişey demek istiyor gibi sizce ne yapmalıyım ?
Öncelikle şoka uğrayacak bir durum yok. Kardeşini kıskanıyor, ilk çocuk olduğu için eski ilginin kalmayacağını,onu eskisi gibi sevmeyeceğinizi düşünüyor olabilir. Benim 8 yaşında kız yeğenim var. Başka kardeşimin de 9 aylık kızı var. Bebek doğduktan birkaç gün sonra yanıma gelip " hala sana bir şey söylemek istiyorum sen beni eskisi gibi sevecek misin bebeği mi yoksa beni mi daha çok seviyorsun " diye sordu. "Seni çok seviyorum sana olan sevgim hep devam edecek, yeni doğan yeğenimi de seviyorum ikiniz de benim için önemlisiniz. Hepimiz ailecek seni seviyoruz. " Dedim ona sarıldım. Birkaç ay sonrasında ise " sen bazen bebeği oynatıyorsun eskisi kadar benimle ilgilenmiyorsun sence benim bebeklik halim mi daha tatlı şuanki halim mi ?" dedi. Ben "senin her halin çok tatlı, bebekken de çok tatlıydın şimdi de öylesin, her yaşın güzelliği var, sen bebeğin ablası sayılırsın artık " dedim. Öyle öyle alıştı bu duruma. Evde hepimiz dikkat etmeye çalışıyoruz.

Back
X