Elti meselesi

4 sene oluyor evleneli biz toplamda sizin su kadarcik zamanda gorustugunuz kadar gorusmemisizdir. Ben olsam sallamam. Nolacak sanki gorusmezsiniz olur biter. Kizda belki gereksiz bir rakip psikolojisi olmustur ya da dedikodu donmustur. Her turlu sallamazdim. Fazla takiyorsunuz.

Ben sallamıyorum zaten ama bana saçma geliyor daha önce yaşamadım çünkü nasıl davranacağımı da bilemiyorum o yüzden yazdım herkes gelin güvey olmuşsun yazmış ama ne alaka gelin güvey olmak böyle bir şey mi benden uzak olsunlar zaten umurumda bile değil gidip kıza beni niye öpüyorsun demedim kendimi uzak tuttum kendi halimde takılıyorum

Ben sallamıyorum zaten ama bana saçma geliyor daha önce yaşamadım çünkü nasıl davranacağımı da bilemiyorum o yüzden yazdım herkes gelin güvey olmuşsun yazmış ama ne alaka gelin güvey olmak böyle bir şey mi benden uzak olsunlar zaten umurumda bile değil gidip kıza beni niye öpüyorsun demedim kendimi uzak tuttum kendi halimde takılıyorum
Bunu dert etmişsiniz ama kendinize öpmezse öpmesin. Kimse kimseyle samimi olmak zorunda değil. Bunları böyle düşünüyorken insani olarak davranışlarınıza da yansır. Kendinizi evin gelini, diğer sevgiliyi elti, annesini kv olarak görmeyin. Çünkü değil. Gelin ata binmiş ya nasip demiş. Sevgiliniz ve sevgilinizin ailesi o kadar

Yaaa siz hangi devirde yaşıyorsunuz yok ortada söz yok nişan yok yüz göz olmuşsunuz yazmışlar. Ben evlenmeden önce de tanımak isterim tanıyıp evlenip evlenmeyeceğime o şekilde karar vermek isterim, evlendikten sonra mı tanıyacaksınız sonra kaynanamın tavırları hoşuma gitmiyor boşanmak istiyorum sıkıldım diye konu açıyorlar. Yüz göz olduğum bir durumda yok ben uzakta oturuyorum zaten toplasan 5 kere gitmişimdir 2 gün arka arkaya denk geldi gittim geri çevirsem mağara insanı olucam bu sefer siz her şeyin en iyisini biliyorsunuz zaten ne kadar ekesiniz.
O işler öyle olmuyor. Söz, nişan eş adayı ailesini tanımak için var zaten. Sevgiliyken çoğu aile gerçek yüzünü göstermez. Çoğu melek gibidir, alttan alır, hatası varsa geri adım atar vs. Burda yazan herkes deneyimlerine dayanarak yazıyor. Devirle alakası yok, millet aynı millet, toplum aynı toplum. Sen istediğin kadar çağ atla, burada kayınvalide kayınvalidedir. Oğulları çok kıymetliymiş, aileye girmeye can atıyormuşsunuz gibi görür kayın aile sizi. Her aile böyle olacak değil, ancak farkındaysan kayınvaliden biraz sıkıntılı (şimdilik gördüğün kadarıyla), ilerde nelerle karşına gelir bilmiyorsun. Sınırını koruman gerekli. Artık gitmişsin evlerine, o kapıyı açmışsın, bundan sonra çok azalt gitme gelme olayını. ‘eke’ sözü dinlemezsen çok üzülürsün.

Çok hızlı gidiyorsunuz sanki. Ne siz evlisiniz ne de o. Ben kaynımın 1 senelik sevgilisiyle bile bu kadar sıkı fıkı olmadım ki ayrıldılar zaten. Ha ikiniz de elmi olursanız belli ki Çok sorunlarınız çıkacak, şimdiden bu tavırlar, bu kadar laf söz... ikiniz de garipsiniz sanki ))

Şimdi annemi dinledim çok iyi oldu böyle olması eminim şey diyorlardır önce çağırıyorlar sonra erteliyorlar ne kadar ayıp ama ayıbı kendinin yaptığının farkında değil böyle olması çok daha iyi oldu saygı duymayı öğrenir en azından 😂
Anneni dinlemessen seni onlar kaynana gelin ezikleyecek gibi duruyor ilerde. Bide inanilmaz yuz goz olunmus ya midem bulandi resmen. Boyle seylerin sonu hep husranla biter. Taş yerinde agardir. Tanidigim bir arkadasim vardi cocugun ailesine habire gider kalirdi annecimde annecim babacimda babacim. Temizlik yapardi yemek yapardi. Hastane islerine kosardi. Evlendiler. Bir sene sonrada elti geldi buna
Elti gelin gelene kadar sadece tanismada nisanda ve dugunde gordu resmen. Orda tanidilar yeni gelini. Nişanda kizin ailesi hemen konusma yapmis kizimiz ayni binada olmasin arada mesafe olsun tatli gidisat olsun dediler 😀😆 simdi bizimki alt katta onlarin koleligini yaparken diger gelin yasi kucuk olmasina ragmen keyof sürüyor

Siz baya kafada kurup triplere girmişsiniz şimdiden. KV adayınızı da dolduruyorsunuzdur. Fena bir aile yumağı bekliyor vah şimdiden. Ben de ileride eltilerim benim çapımda insanlar olmazsalar uzaktan merhaba derim, gerekmedikçe muhatap olmam. Mizacım böyle gerek duymam.

Merhaba kızlar sırf bu derdimi yazmak için üye oldum sorabileceğim kimse yok ailem dışında. Benim işyerinde tanıştığım bir sevgilim var 7 ay oldu. Sevgilimin bir kardeşi var biraz çapkın biz sevgili olduktan 3 ay sonra bir kızla tanıştı kızı seviyor da Allah mutlu etsin ona bir diyeceğim yok ama kızı ilk bizimle tanıştırmak istedi kızın ağzını bıçak açmıyor zorla ben muhabbet etmeye çalışıyorum ama normal karşıladım ilk tanışmada utanmıştır dedim. Daha sonra annesi bizi evlerine davet etti bu arada onların evi baya yakın kızı benden daha sık görüyor. Biz gittik konuşuyoruz muhabbet ediyoruz kız işte anne babayla gayet sohbet ediyor benle çok fazla etmiyor aramızda da 6 yaş var ben büyüğüm yine konuşturmaya çalışıyorum tüm iyi niyetimle nasılsın iş güç nasıl falan sonra akşam oldu evim uzak ben kalkıyorım dedim herkes kapıya kadar geçirdi beni kız uzaktan görüşürüz dedi gelmeye öpmeye tenezzül bile etmedi. Ertesi gün yaylaya davet ettiler gittik mangal yakacaklar kızı görseniz sanki herşeyi ben biliyorum havaları sohbet etmeye çalışıyorum şakalaşıyorum ama bilmiş tavırlar neyse dedim sus kızın ismi de x olsun ben müstakbel kayınvalidenin yanına gittim mutfağa beni x sandı ben de şakasına dedim ki ayy karıştı mı teyze aşk olsun ben x değilim dedim sonra müstakbel elti arkadan duydu niye x de çok güzel bir isim bence dedi anlayamadım. Ve gideceğimiz zaman arabalaya kuruldular ben buradan giderim görüşürüz dedim kayınvalide indi öptü elti görüşürüz dedi ineyim öpeyim yok. 2 3 ay sonra ramazanda iftara davet ettiler bir mekana gittik bu sefer ben gıcık oldum selam verdim girdim kız selam vermeye de tenezzül etmedi ben de hiçbir şekilde konuşmadım yüzüne bile bakmadım. Ramazandan sonra normalde bizim aileler de tanışacaktı. Hani kayınvalide ikimizi över güzel gelinlerim diye ama baktım x yemek yedikten sonra ay x sen yemek yedin ya benim de karnım doydu şu saçlara bak Allah sarmış da yollamış gibisinden övüyor ben izliyorum sadece.sonra laf açıldı biz de ramazandan sonra işte chemistlere(ben) gidecez x de gelecek ay ben şok ne münasebet sonra ısrarda tekrar söyledi x de gelecek diye olaylar orada koptu. Erkek arkadaşıma söyledim ne münasebet diye o da annesine söylemiş ayıptı yaptığın sen niye başkalarının evine davet ediyorsun senin evin mi x gelmeye cek demiş annesi de ne var sanki n'olacak demiş. Sonra kaynım da kardeşi de demiş anne ne gerek vardı çağırmaya ayıp oldu demiş . Ve hani bizim yemekteki soğukluğu anlamış niye şimdiden elti gibi davranıyorlar x sanki chemisti(yani ben) kaale almıyor demiş. Ha bende dedim ki kaale almadığını düşündüğü halde mi geleceksin demiş öyle dedim çok soğudum. Annemlere anlattım tanışmak istemiyorum dedi şimdiden kaynanalık yağmaya başlamış seni mi ayırıyor dedi . Söylemekle kötü mü yaptım bilmiyorum daha nişan söz yok şimdiden böyle nefret ediyorsam o kızdan ilerde n'olacak bilemiyorum. Biraz uzun oldu ama yanıtlarınızı bekliyorum
Biriniz 7 aylık biriniz 4 aylık sevgili konumundasınız. Ne ara ailelerle bu kadar içli dışlı oluyorsunuz anlam veremedim.
Yüzük yoksa en fazla 1/2 kere tanışma görüşme olur ailelerle. Ya da çook uzun yılların ilişkisi olur artık aileler de samimiyet kurar filan. Her 3 ay takıldığı sevgiliyi bu kadar aile içine sokuyorsa bu adamlar eski sevgililerine de bunu yapmışlarda bu nasıl iş?

Merhaba kızlar sırf bu derdimi yazmak için üye oldum sorabileceğim kimse yok ailem dışında. Benim işyerinde tanıştığım bir sevgilim var 7 ay oldu. Sevgilimin bir kardeşi var biraz çapkın biz sevgili olduktan 3 ay sonra bir kızla tanıştı kızı seviyor da Allah mutlu etsin ona bir diyeceğim yok ama kızı ilk bizimle tanıştırmak istedi kızın ağzını bıçak açmıyor zorla ben muhabbet etmeye çalışıyorum ama normal karşıladım ilk tanışmada utanmıştır dedim. Daha sonra annesi bizi evlerine davet etti bu arada onların evi baya yakın kızı benden daha sık görüyor. Biz gittik konuşuyoruz muhabbet ediyoruz kız işte anne babayla gayet sohbet ediyor benle çok fazla etmiyor aramızda da 6 yaş var ben büyüğüm yine konuşturmaya çalışıyorum tüm iyi niyetimle nasılsın iş güç nasıl falan sonra akşam oldu evim uzak ben kalkıyorım dedim herkes kapıya kadar geçirdi beni kız uzaktan görüşürüz dedi gelmeye öpmeye tenezzül bile etmedi. Ertesi gün yaylaya davet ettiler gittik mangal yakacaklar kızı görseniz sanki herşeyi ben biliyorum havaları sohbet etmeye çalışıyorum şakalaşıyorum ama bilmiş tavırlar neyse dedim sus kızın ismi de x olsun ben müstakbel kayınvalidenin yanına gittim mutfağa beni x sandı ben de şakasına dedim ki ayy karıştı mı teyze aşk olsun ben x değilim dedim sonra müstakbel elti arkadan duydu niye x de çok güzel bir isim bence dedi anlayamadım. Ve gideceğimiz zaman arabalaya kuruldular ben buradan giderim görüşürüz dedim kayınvalide indi öptü elti görüşürüz dedi ineyim öpeyim yok. 2 3 ay sonra ramazanda iftara davet ettiler bir mekana gittik bu sefer ben gıcık oldum selam verdim girdim kız selam vermeye de tenezzül etmedi ben de hiçbir şekilde konuşmadım yüzüne bile bakmadım. Ramazandan sonra normalde bizim aileler de tanışacaktı. Hani kayınvalide ikimizi över güzel gelinlerim diye ama baktım x yemek yedikten sonra ay x sen yemek yedin ya benim de karnım doydu şu saçlara bak Allah sarmış da yollamış gibisinden övüyor ben izliyorum sadece.sonra laf açıldı biz de ramazandan sonra işte chemistlere(ben) gidecez x de gelecek ay ben şok ne münasebet sonra ısrarda tekrar söyledi x de gelecek diye olaylar orada koptu. Erkek arkadaşıma söyledim ne münasebet diye o da annesine söylemiş ayıptı yaptığın sen niye başkalarının evine davet ediyorsun senin evin mi x gelmeye cek demiş annesi de ne var sanki n'olacak demiş. Sonra kaynım da kardeşi de demiş anne ne gerek vardı çağırmaya ayıp oldu demiş . Ve hani bizim yemekteki soğukluğu anlamış niye şimdiden elti gibi davranıyorlar x sanki chemisti(yani ben) kaale almıyor demiş. Ha bende dedim ki kaale almadığını düşündüğü halde mi geleceksin demiş öyle dedim çok soğudum. Annemlere anlattım tanışmak istemiyorum dedi şimdiden kaynanalık yağmaya başlamış seni mi ayırıyor dedi . Söylemekle kötü mü yaptım bilmiyorum daha nişan söz yok şimdiden böyle nefret ediyorsam o kızdan ilerde n'olacak bilemiyorum. Biraz uzun oldu ama yanıtlarınızı bekliyorum
Hakikaten ortada nikah yok daha siz neden böyle mıç mıç oldunuz ki...öyle bir şey sezdiysen iki tarafa da mesafeni koru bence. Eşinle aran iyi olsun ona hiç belli etme alttan alttan imalarda bulun sadece fazla uzatma ama. Erkekler hiç hoşlanmaz böyle konulardan. Kyv de mesafeni koru. Gözüne girmeye çalışmak için hiç bir şey yapma. Bırak onlar seni düşünsün. Neden tavır aldı desinler. Kendini naza çek.

Eltini de dış kapının dış mandalı olarak gör. Umrunda bile olmasın.

Back
X