Beni tanımadığınız için yakın zamana kadar Türkiyede yaşadığımı bilmemeniz çok normal.yok siyasi kısmını bizim ülkede her şeyi siyasete bağlayan insanlar olduğu için açıklama gereği duydum. neyse anlayabilmek için bu ülkede yaşamanız gerekiyor bence
İkinci el alır 10 sene öderBoşanma tamamlanınca çok zorlanacak kredi öderken. Arabalar uzay parası olmuş, nerden baksan ayda 6-7 bin taksit ödeyecek garibim...Ben çok fena empati yaptım konu sahibiyleArabanın kocaya gidişine konu sahibinden fazla üzülmüş olabilirim
Anladımdaarkadaşa normal bi sıfır aracın bizim 1 milyona denk geldiğini anlatamadık ya la
Yok mini cooper beğendim kırmızıİkinci el alır 10 sene öder
20 yıl önce liradan 6 sıfır atılmıştı. Yani şimdinin 700 birimi 7000000000 birimdi ve evet, araba alınıyordu.Birim fiyat karşılaştırması bana herzaman mantıksız gelmiştir böyle kıyaslarda.
Burda 500- 700€ yada araba var ona bakılırsa
700 birime Türkiyede araba şuan değil bundan 20 sene öncede alınmıyordu
Anlatamazsınız hanımefendi, çünkü 1 milyonluk araba almak zordur!Anladımda
1 milyonluk aracı almanın zor olmadığınu ben size anlatamadım, neyse..
Şu kadar zengin olsam yeterdi ya, çok şey istemedim aslında.Anladımda
Maalesef kenarda birikmiş yoksa çok çok zor, biz iki maaşla ve öyle aman aman bir borcumuz yokken arabayı satıp yenileme cesaretini gösteremiyoruz. Ülkedeki kriz inanılmaz. Sattığınızın yerine yenisini alabilmek için 300 500 bin kredi çekmeniz lazım, bunun geri ödemesi de bir memur maaşından fazlaya geliyor. Bir ev sattığınızda aynı kalitede başka ev almanız imkansız gibi her gün 50 100bin koyar oldular üzerine. Alım gücündeki düşüş hızına inanamazsınız.Siyasetle ile ne alakası var?
Benim siyasi görüşüm hiç yoktur, oy kullanmaya bile gitmem çoğu seçimde. Hiçde anlamam zaten.
Ama araba almak benim için zor birşey değil, çevremde birçok insan içinde zor değil. Konusahibi içindede zor olmadığını düşünüyorum.
2 evi olup çalışan bir insanda araba alamayacaksa tamam artık yani.
Oovvvv tertemiz.Anladımda
Çok iyi ben daha pahalı bir araba için hesap yapmıştımYok mini cooper beğendim kırmızı
200 bin falan . Maaşım 10 bin , 3500 kira gelirim var total 13 de
7 bin kredi ödeyebilirim kalan 6 ile de kızımla geçiniriz diye düşünüyorum zaten kira vermiyorum . Sanırım bu sekılde 3-4 yıla bitiyor
Tamam siz haklısınız…20 yıl önce liradan 6 sıfır atılmıştı. Yani şimdinin 700 birimi 7000000000 birimdi ve evet, araba alınıyordu.
Ayrıca size niye saçma geldiğini anlamadım ama ekonomik alım gücü tabii ki birim fiyat üzerinden hesaplanir. Başka yolu yok ki.
Öyle olmuyor işte. Öyle hissetmezsin yani. Alıştığın şeyler var. Zaman gerekiyor bazı şeyleri sindirmek için. Hop dava açtım tamam artık bir şey hissetmeme gerek yok diye beynini resetleyemiyorsun.Boşanıyorlar
Daha adam konu sahibini neden düşünsün
Adam çocuğun ondan olmadığını bile idda etmiş
Konu sahibinin bu adamın arabayı bırakcağını düşünmesi bile şaşırttı beni
Boşanırken çirkinleşmeyen insanda çok azdır zaten
Burda bize 5 milyon euroluk villa almanın ne kadar kolay olduğunu anlatmaya çalışan versiyonun pek tutmazdi benceŞu kadar zengin olsam yeterdi ya, çok şey istemedim aslında.
Aaah ahhh keşke gelirim sizin kadar yüksek olsaydı da ben de böyle diyebilseydim, allah kazancınızı arttırsınAnladımda
Çoğu zaman hayalimizdeki insanın karşımızdaki insan olduğuna inandırıyorz kendimizi, yaptığı her şeye kılıf buluyoruz onu aklamak için, bu sevgiden kaynaklanan bir zaaf, gerçekler böyle çat diye yüzümüze çarpınca sarsılmamız çok normal, bu kadar canınızı acıtabildiğine göre aslında bu ilişkiyi hep siz taşımışsınız. Çok şükür artık taşımayacaksınız inşallahO kadar iyi anlamışsınız ki ..
10 yıl yemeğini yaptığım , arkasını topladığım adam , çocuğumla beni pat diye arabasız bıraktı . Ver anahtarı dedi . Hayır mesele araba değil . Zaten bende gerekirse yalınayak giderim al diye suratına çarptım anahtarı ama , okula gitmeme yarım saat kalmıştı ..
bu çocuk Allah korusun her türlü ateşi çıkabilir gece bişey olabilir yani araba elzem bizim için . Zaten alacağım ama yani çok ayıp etti bence Canımı acıtmak için ne kadar acımasız olabileceğini gördüm ..
Temmuzdan önce alması mümkün olursa çok zorlanmaz inşallah, memurları ciddi bir zam bekliyor. Darısı emekli ve asgari ücretlinin de başına
Bu duygu çok kötü. Seni anlayabiliyorum inan. Öküz öldü ortaklık bozuldu. Zamanla geçecek. Zamanla senin için de yabancıya dönüşecek. Biz kadınlar daha duygusalız malesef.O kadar iyi anlamışsınız ki ..
10 yıl yemeğini yaptığım , arkasını topladığım adam , çocuğumla beni pat diye arabasız bıraktı . Ver anahtarı dedi . Hayır mesele araba değil . Zaten bende gerekirse yalınayak giderim al diye suratına çarptım anahtarı ama , okula gitmeme yarım saat kalmıştı ..
bu çocuk Allah korusun her türlü ateşi çıkabilir gece bişey olabilir yani araba elzem bizim için . Zaten alacağım ama yani çok ayıp etti bence Canımı acıtmak için ne kadar acımasız olabileceğini gördüm ..