suan itibariyle eşimden nefret ediyorum

valla kızlar hiç seni öyle görmüş değiştiremez falan gibi akıllar vermeyin.
bende bekarken çok rahat giyinen rahat gezen biriydim eşim gayet çağdaş bir insan ama işe başladıktan sonra bana kıyafet kotası koydu ve allah için sesimi çıkarmadım.çünki sanayi sitesinde çalışıyorum servisim yok çalıştığım ortam hep erkek çaycı dışında bayan yok.müşteriler desen hep erkek o da kıskanıyor haliyle.benim yanımda istediğini giy ama işe giderken dikkatli ol diyor.haklı gözü arkada kalmamalı dar pantolon giyersen üzerine muhakkak uzun bişey giyip kalçalarımı kapatırım.işe başladığımdan beri ne elbise ne etek giydim hiçte şikayetçi değilim valla.çoğu zaman kıyafet sorunu yaşıyorum ama hiiç önemli değil onun istediği gibi yaşamayı seviyorum...

resmen kole gibisin sen, bu herife nasil katlaniyosun arkadasim

siraladigin seylere baktimda...inanilir gibi degil...mahrumiyet bolgesi gibi

Herşeyi kulp takıyorlar, bahanelerle yalanlarını gizliyorlar. Ben şunu giymeni istemiyorum çünkü öyle böyle bilmemne.... bahane bunlar. Kıskancın önde gideniyim demiyor da böyle şeylerin arkasına saklanıyor.
Benim eşim de tam tersi, ben rahat giyinmeyi severim ama o bana erkek çocuğu gibi dolanma ortada azcık kadın gibi giyin der, topuklu giy, elbise giy, makyaj yap..vs. Evli kadın böyle olur şöyle olur diye bir kalıp yok beyefendi kusura bakmasın.

Her ailede kayın valide , kayın peder, kardeşler, abi abllalar muhabbeti döner. Herkes yaşıyordur bunları. Fakat eğer çok aşırı ise bukadar problemle kendi ailesini kuramıyor insan.

Benim eşim de öyle biz kavga ettiğimzde beyefendi hep kendini haklı görür, gelip özür dilemediği gibi küskünlüğünü de günlerce sürdürür. Ben alttan almasam zaten kopuk yaşıyoruz temelli öyle yaşar gideriz. Kendileri hep küçük çocuk gibi biyerlerden nem kaparlar. Sen başka bişey anlatırsın o başka yere çeker. İşte sizin anlattığınız örneklerde de olmuş.

ben de son zamanlarda çok soğudum. Bu böyle nasıl devam eder bilmem. Böyle olacağımı düşünmezdim okadar seven insan ben. Ama oluyor.

canım,ama yani fazla abartmışsın sen de.ne olmuş yani,ben de evlendikten sonra topuklu ayakkabı,pantolon,kısa etek giymiyorum,makyaj yapmıyorum,halbuki üniversitedeyken barbi bebeklere benziyordum.sen daima üstünlüklerini onun gözüne sokarmiş gibi söylersen,ailesi hakkında konuşursan,o da sana ters gider,arkadaşım.evlilik zaten kendinden taviz vermek,fedakarlıklardan ibaret.sen bir müddet onun söylediklerini istediyi gibi uygula,ortak bir yol bulmaya çalış,herşey düzelir inşallah!ailesini atamaz ya,sonuçta ailesi değilmi?o da zamanla düzelecek,merak etme.

Ya ben anlamıyorum bu mantığı nedense.. hadi eteği geçtim de, pantolon, makyaj, topuklu ayakkabı falan bunlara neden karışır ki bir insan... Ya kendine güvenmiyor, ya çok kıskanç ya da olması gereken bu mu?.. bana çok saçma geliyor nedense. Belki evli olmadığımdan böyle düşünüyorum bilemedim...

bence sen fazla abartmışsın. neden erkek taviz vermiyo da hep kadından bekleniyo ?

sana soyledigi laflari gectim de babana serefsiz diyen bir adam.

eşinle paylaştıgın hiç mi güzel bir şey yok...onları yazsan...şimdiye kadar yazdıkların benim kocanı boşa demem için yeterli ama uzaktan BOŞAN demek kolay tabii...

bir liste yapalım bakalım ne tarafı agır çekiyor ve neler düzelebilir?

yaşın çok genç-eğitimin kariyerin var ve 8 ayda hayatın zindan???

yaşadıgım güzel şeyleerde var tabi bikacınıda yazmıstım zaten.arabayı o bekarlıgında almıstı ama suan sadece ben kullanıyorum kendı dolmusla gıder,beni yalnız bırakıp maca veya arkadasına gıtmez bılmıorum belkıde evde sureklı calıstıgı ıcındır..yatagı veya evi asla terkeztmez..kızınca boşanalım vs gıbı dusunceler aklına gelmez..sevdgım begendıgım bişeyi işte kendı sınırlarını gecmıosa mutlaka alır.buraya yazan bayanlar oluyo mesela yemek yaparm yer elıne saglık demez dıye.eşim eline saglık elını neye vursan guzel oluyo der..temzılık yapınca hemen soguk bıseyler hazırlar terledım dıye..canım sıkılınca gezmeye goturur fılm ızler bı yere gdlm dersem kabullenır..ama işte sinirlıyken hem yaptıgım tum guzellıklerı unutur ve ıyı zamanların tam aksı o kdr kotu davranırkı kotu sozler gıcıklıklar..ayrıca sureklı aılem de aılem demesı benı sinir edio.annesi laf sokuyo anlatıorum bana byle dedı dıye kesınlıkle annem byle bsy demez dıyo kafasında ozellıkle annesını ılahlastırmış annesi de bılemıorum nedendır sureklıo bana bsyler ogretme ıgneleme peşinde ne evlerine gdnce rahat edıorum ne o evıme gelınce,cayın hangı ocak gozunde yapılacagından kıymanın nasıl posetlencegıne kadar.bulasık yıkarım bıye evıyenın kenarına koymuosun dıo,bende detarjan sıcrıo o da saglıga zararlı bı madde dıorum..kac kez sordu..ve yanlıs anlasılmasın saygısızlık yapmıorm anne dıye bıle hıtap etmedım kendı anneme soyledıgım gıbı annecım dıye hrsyı ızah etmeye calısıorm..ama el kızıyım ve kadın da ogluna yemekler pişsin sözünden cıkılmasın hep onun evınde toplanalım hatta ben bırakaym kendı aılmi kaynvalıdemın annesı,erkek ve kız krdslerını gezeyım tatıllerımde..bana bunu dıo..yazlıkları var balayında beraber yazlıga gıdelımı teklıf ettı..gerısını sız dusunun artk.bayramdan 1.5 ay once aramıs ramazanda bıze ugramadn gecmeyın sızıknlern yanına dio..belkı cok bsy yok ama bende o kdr dolmusumkı her soz artk batıyo bana..e-diğer mevzuya gelınce eşim mantık abıdesi,senın benı tedırgın etmeye hakkın yok der hep ben işteyken aman buna bırı bakıomu laf atıyomu bunlarımı dusuncem edepli evli kadın gıbı giyin der..ama işte bunda vardıgı nokta abartı sıradan bı pantolondan nolur,skınny pntolon gıbı dar pntolonu gıymem rahat edemem zaten,veya ıkı un once altın sarısı pullu payetlı bı bluz gıymıstım ona bıle bu dıkkat cekıcı guzel olmusun işe gıyme dio,veya narcıcegı bol pantolon kendıne baktırıo gıyme dıo..anlatabılıomuyum kocamın sınırı yok tmm dekolteye veya topukluya bı yerde kafama yatırıorm ama bunlar abartı gelıo boguluorum bu sefer..gelgelelım dün ne oldu.salonda benım kendıme yaptgm yere kurulmus tv ızlıo bende yatak odasına gectm dızı vs ızledım gece dersı bıtınc odamıza geldi yatmaya ve bende kalkıp tekrar salona gectm

öncelikle çok üzüldüm ama evli olmasamda az çok anlayabiliyorum peki gerçekten seviyormusun sen onu bunca eziyetine zülmüne rağmen seni resmen asosyal bir insana çevirmiş kıskanıyorum ayağına

sevmesem heralde katlanamazdım 9 ay ama işte bu kavgalar esnasında bı nefret gelio oyleki düşmanım oluyo..ayrıca hakaret cumlelerını sıralayınca beddua bıle edıorum kimseye etmemşken o kdr gözum dönüo

ben üstünlüklerimi ona saymıorum..ama bana gerizekalı demesini hazmedemem.aılemı kucuk gormesını hazmedemem.bende işte dön bir kendi ailene bak derim.baban wordde yazı yazamıor kardeşin güç bela parayla okutuluor.ben ve benım aılemmı gerı zekalı oluor..aılesyle görüşsün sevsin ben buna bsy dememki beni niye zorla götürüp bide burnumdan getırıosun orda gecırdgm gunleri.o evde onlarla vakıt gecırecek dıye (unıversıteyı bunun memlketınde okudum ve bırsuru arkdsm var o şehırde) bende dısarı cıkamıorum beklıorum talep edınce kızıor bana napcan bensız eglenıp dıor,snra ben kız arkdslarımla bulusscam kendı kız kardesını peşime tkmaya calısıo o da benım arkdsımmış ben 9 yıllık arkdslarımın yanında bu kızın yanında ne konusabılırım ne dertleşebılırm..benden fazla beklentı içerisine girior aılesıne karsı.bende kendın git artk zıyartelerıne dedım..ilk basta oyle aıle olmaz dıodu sımdı onu da kabullendı ama ben dısarı cıkmıcam arkdslarımla gezmıcem ayrı oldgmuz vakıtler..adaletlimi sizce

Cnm seni cok ii anliyrm benimde nisanlim ayni senin esin gibi hareket ediyr. Bende hep kendimi avutuyrum evlinince gecer diye umut ediyrm. Kendi istedigi yapilmayinca agzina gelen bütün hakaretleri ediyr bir hafta sonrada binbir pisman olup özürdiliyr. Adamin bi günü diger gününe uymuyor ne yapacagimi hic bilmiyrm sonumuzun ne olacagini hic bilmiyrm. Ins allah yardimcin olur ve hersey diledigin gibi iyiye döner.

canım sana en ıcten tavsiyem şu,degısecegını dusunme cunku hersey daha kotuye gıdıor nısanlyken bana bu tarz seyler soylemezdı asla evlenınce degıstırırım dıyen yalan soyler degısır ama kotuye dogru gider..kötü sözlerin ve kavganın sıddetı artar,küs kalma sureleri uzar,aglayınca kıyamayan adam sen aglarken dalga bıle gecebılır..sahıp oldugun zaman kıymetın azalıyor

merhaba
arkadaşım yazdıklarını okudum ve resmen kendimi gördüm
on sene önce benim de böyle bir evliliğim oldu ve senin eşinle birebir aynıydı burcunun Koç olmasına kadar
dört sene çektim düzelir dedim çok konuştum ama böylelerine fayda etmiyor sen tatlı dille konuşursun karşıdan hakaretin biri gider biri gelir
sonuç itibariyle bir gün çıldırdım ve evden bikaç özel eşyamı alıp can havliyle kaçtım
iyi ki yapmışım iyi ki boşanmışım şimdi öyle bir insan ile evliyim ki mükemmel kelimesi az kalır
demem o ki düzelir diye bekleme ya bazı şeyleri görmezden gelecek ve bazılarını da onun istediği şekilde yapıp kendi benliğini unutacaksın ya da son noktayı koyacaksın
hayat hiçkimse için (evlat hariç) feda edilecek kadar önemsiz değil bu senin hayatın senin yaşam tarzın senin isteklerin senin sevdiğin şeyler..... falan filan
kendini ezme ezdirtme
umarım hakkında hayırlısı neyse o olur canım

uzuldum ve sevındım senın adına,bunları yasamak cok zor ve benzerlerini yasamıssın..ama kurtulup güzel cumlelerle anlattıgın bı evlılıgın olmasıda cok sevındırıcı..ben onu bu kdr kotu hallerını gordugum halde sevıorum ama cok sevdgm kdr o anları yasarken nefret gelıo.asla ve asla baska erkek olsaydı demem yınede,sevdım cunku..suan işyerındym ve ıgrenc ıgrenc kız kesen (evli olmasına ragmen) gelenın gecenın arkasından pis pis yorum yapan iş arkdslarımı (bay oluolar) da gorunce heralde düzgun erkek kalmamış dunyada gelıor..benımki elhamdulıllah bu konuda benı uzen bırı olmadı ama bska mevzular yuzunden cok cok fazla uzuntu yaşattı,bıde bylelerı var.ve bunlar benım gıbı yenı evlı ınsanlar..yazık ya bız bayanlara

bazısı abartmışsın diyo ama kimse kendine ve ailesine söz söyletmez tabiyki de haklısn evlilikte saygı çok önemli o yüzden ne kadar kızsa bile gerizekalı dememeliydi

Bu dünyada hic kimseye güvenilmezmis sevdigim diyorsun bas taci ediyrsn ama belli bi süre sonra bakiyrsun ki o insan icin kendini kaybetmissin kendi hayellerin kendi yasantin diye bisey kalmamis. Bunlara ragmen o insandan vazgecmemek icin kendi kendine bi bahene ariyrsun o insana kötülügü yakistiramadigin o insala güzel anilarinin hatrina.

Güzel huylarını yaz demiştim yazmışsın:))

Okudum ama kötü taraf o kadar nitelikli ve kalabalık ki ...açıkcası ben iyi tarafını pek göremedim...

KOÇ burcu yazmışsın...Bu burcun erkegi malesef böyle ...o yönetecek,o bilir,ukaladır,laf ebesidir,kıskançtır,bazen cimridir,parayı özellikle gücü çok sever ve hep kendinde kalması için ugraşır...şimdi koç burcu için yorumuma kızanlar olmasın bunlar benim gözlemlerim benim babam da koç erkegi...annem çok çekti .((

Bence taviz üzerine taviz vermişsin.vermek zorunda kalmışsın.Çünkü ne zaman dirensen kırmış dökmüş...

Bu bile başlı başına korkutucu ...

Annesi ve evlilikle ilgili kalıplarının olması beni şaşırtmadı.Yönetici ruhlu oldugu için kafasında hep bunlar olacaktır.Ve senden bu anlamda hep beklentisi en yüksekte olacak...seni bunlara uyman için hep zorlayacak.

BOŞANMA KONUSUNDA HEVESLİ olmadıgına gelince bunu neden bir artı olarak görmüşsün anlayamadım...TABİ Kİ DE ADAM İSTEMEZ BÖYLE BİR ŞEYİ...4-4 LÜK bir hanım almış:)) güzel-başarılı-eli ekmek tutan-egitimli-kariyerli-yemek bilir-temizlik yapar- vs vs ...niye vaz geçsin ki...baktı istedigi olmuyor kırıp döküyor birde üstüne temizliyorsun...

Arkadasım sen sabır küpüsün vallahi...En kısa zamanda eşini bir EVLİLİK DANIŞMANINA YADA PSİKOLOG A gitmek için ikna et...Yada arkana bakma BOŞA GİTSİN...

Baban WORD de yazı yazamıyor diye eleştirebileceke kadar nobran,ailene hakaret edecek kadar terbiye sınırlarını zorlayan,sana olmasa da duygusal şiddet uygulayan-kıran döken bu hareketleri ile seni sen farkında olmasan bile tehdit eden-sindiren,giyim kuşam dahil her şeyde kısıtlayıcı güç olmayı takıntı haline getirmiş bir EŞin var...

SÜTYENİNİN ASKISI GÖZÜKTÜ diye sana kızan ve seni utandıran bir eş...Ne var ki gözükse...Neden TABU sütyen giydigini kimse anlamIyor mu zaten?
Bedenimizle uyum içinde olmadan ,utanmadan gezmeyi ne zaman başarabilecegiz biz kadınlar?

Allah bize meme verdi -yuvarlak hatlar verdi diye illa SEX oyuncagımıyız insanların gözünde?

Ruhumuz-ahlakımız-fikrimiz-beynimiz ne olacak?

Kendi kıymetini de evliliğine verdigin kadar bilmen dileklerimle,,,

KOÇ burcu için yazdıklarına katılıorum..sevgılıyken de burclarımızın hıc uysamadıgını soylemiştim o da burcların yalan oldugunun kanıtı oluruz demıstı OLMADI..taviz veriosun diosunuz bır cogunuz sende kır dök dıosunuz napayım bu adama karsılık vereyım ınadına gıyeyım sureyım kırayım cözmüş mü olcam sorunumu yoksa daha kötüyemi göturcem.adam ınat ben özur bıle dıletemıorum kendımden..BOŞANMAYI agzına almaması bence olumlu bsy cnku bu lafı sakız yapan bıcok erkek tanıorum..ama ne oluyo küsüoruz o gelmıo ben gitmiorum dünyam dar oluyo..evlere sıgamıorum..sabredıorum bu kdr aydr danışmana görünücem (bırlıkte) sadece su sınav donemını atlatsın beklıorum..emin olun kendımı cok seven bı ınsanım ezık fılan da degılım..bişeyi sonuna kadar zorlamadan yenılgıyı kabul edemıorum galıba..danısman da derse yok sız anlasamıosunuz yolun sonudasınız yapacak bsy yok aglanıp sızlanmadan bızde bı yola gırcez

Ben bir kez bile SENDE KIR DÖK yazmadım...mazallah işin ucu kaçabilir.Bunu yazma sebebim hızını alamadıgı bir seferde SANA da zarar verebilme potansiyeline dikkat çekmek içindi...

Ezik oldugunu düşünmüyorum.EVLİ HER KADIN GİBİ AİLENİ-EVLİLİĞİNİ YÜRÜTME ÇABASINI TEK TARAFLI SARFEDİYORSUN .BU ÇOK ZAHMETLİ VE YIKICI BİR YOLCULUK.

Karşı taraf sadece KENDİ...ONUN İSTEDİKLERİ-ONUN KALIPLARI -ONUN ANNESİ-ONUN AİLESİ-ONUN DAYATMALARI-ONUN ŞEKLE KALIBA SOKMA İSTEGİ---

Satırlar bazen yalın kalıyor bizim düşüncelerimize iyi tercüman olamıyor.

Yaptıgın evlilikte ONUN KENDİ KALMA AZMİ---KARŞILIGINDA SENİN SEN OLABİLME -SEN KALABİLME HAKKIN ne oranda ?

Senin kendine evliligin kadar deger vermeni dilerim dedigimde bunu kastettim.Yanlış anlaşılmasın.

Sonuçta sen iyi niyetle evliliğini yürütebilmek adına bazı yollar deniyor,yokuşa agır yüklü bir kagnı sürüyorsun.

Emegini ve sabrını küçümsemek degil amaç...Sadece neyin ne kadar işe yaradığı-neyin ne kadar yapılması gerektigi yıllar sonra açığa çıkacak.

Her kişi ayrı,her evlilik iki ayrı kişinin ortaya çıkarttıgı bir aritmetik.

Bildigim tek şey ERKEK kolay büyümüyor-olgunlaşmıyor-degişmiyor-FARKINDA OLMUYOR-çok büyük bir olay yaşamadıkça hayatı sorgulamıyor...
Ve yıllar geçince-- geçen yıllara --verilen kayıplara çok yazık oluyor.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…