• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimle boşandık

Çalıştığınızda tüm parayı aileniz alacaksa çalışmayın.
Doktora gidip tekrar rapor çıkartabilir misiniz? Belki tekrar maaş alırsınız. Ailenizden gizli yapın bunu ama.

Aynen hanımefendi hastaneye giderken zorlanmasın diye ambulansı çağırın, yan sokakta kalp krizi geçiren veya kalbi duran amcaya Allah bilir nerden gelsin ambulans. Sanki taksi çağırıyorsunuz şu insanların cahilliği beni dehşete düşüyor verilen tavsiyeye bak.
Sizin için de ekpss tavsiye ediyorum, hazır evdesiniz elinizden geleni yapıp atanın ve şu evden kendinizi kurtarın, en iyi maaşı ve şartları orda yakayabilirsiniz çünkü

Günler önce buraya konu açmıştım eşim çalışmak istemiyor iş konusunu diyince kıyamet kopuyor annesinden geçiniyor diye dün yine bu iş konusu açıldı büyük kavga ettik ve beni mahkemeye götürüp anında boşadı şuan ailemin yanına döndüm ve çok kötüyüm hasta olduğum için çok yorucu işlerde çalışamıyorum hemde tecrübem olmadığı için hiçbir yer almıyor beni ailemin gözüne batıyorum sürekli ağlıyorum ne yapacağımı bilmiyorum o kadar çaresizim ki keşke Allah canımı alsa diyorum bazen
Bazen insanı buraya konu açtığına pişman ediyosunuz. Kız size derdini açmış yok kurgu yok nasıl bi günde boşandın saçma sapan yorumlar. İnanmıyorsanız yorum yapmadan geçin. Dalga geçer gibi yapmanın alemi yok

Günler önce buraya konu açmıştım eşim çalışmak istemiyor iş konusunu diyince kıyamet kopuyor annesinden geçiniyor diye dün yine bu iş konusu açıldı büyük kavga ettik ve beni mahkemeye götürüp anında boşadı şuan ailemin yanına döndüm ve çok kötüyüm hasta olduğum için çok yorucu işlerde çalışamıyorum hemde tecrübem olmadığı için hiçbir yer almıyor beni ailemin gözüne batıyorum sürekli ağlıyorum ne yapacağımı bilmiyorum o kadar çaresizim ki keşke Allah canımı alsa diyorum bazen
Bazen insanı buraya konu açtığına pişman ediyosunuz. Kız size derdini açmış yok kurgu yok nasıl bi günde boşandın saçma sapan yorumlar. İnanmıyorsanız yorum yapmadan geçin. Dalga geçer gibi yapmanın alemi yok

Bana inanmanıza çok sevindim kimsem olmadığı için buraya açmıştım belki dediklerim bazı insanlara kurgu gibi gelebilir çünkü hem ailemin kötü olması hem doğuştan engelli olmam hem üstüne kötü eş olunca insanlar hepsi mi aynı anda kötü oluyor diyebilir bu çok normal ama maalesef bu dediklerimin hiçbiri kurgu değil. Bu hayatta gerçekten hiç ummadığınız şeyler bile başınıza gelebiliyor bu tarz şeyleri siteye de yazmam ama o kadar doldum taştım ki yazmak istedim artık.

Çalıştığınızda tüm parayı aileniz alacaksa çalışmayın.
Doktora gidip tekrar rapor çıkartabilir misiniz? Belki tekrar maaş alırsınız. Ailenizden gizli yapın bunu ama.
Doktora gittim başvurdum yıllarca uğraştım ama artık rapor çıkmıyor. Ailem yanlarında kalsam çalışsam bile bana beş kuruş verecek insan değiller şiddetle veya psikolojik baskıyla elimden alıyorlar engelli maaşım varken hepsini kendileri harcamıştı ayrı eve çıkmaya kalksam ona da izin yok ancak evlenirsen bu evden gidebilirsin diyorlar

Doktora gittim başvurdum yıllarca uğraştım ama artık rapor çıkmıyor. Ailem yanlarında kalsam çalışsam bile bana beş kuruş verecek insan değiller şiddetle veya psikolojik baskıyla elimden alıyorlar engelli maaşım varken hepsini kendileri harcamıştı ayrı eve çıkmaya kalksam ona da izin yok ancak evlenirsen bu evden gidebilirsin diyorlar
Kadın sığınma evine başvurun. Ne biçim aile bunlar. Gerekirse tv programlarına katılın. Tek çocuk musunuz?

Allah allah, herkes ne kadar sert konuşmuş. Aile şans meselesi gerçekten de çok kötü bir aileye düşmüşsünüz. Bir şekilde uzak durup kendi hayatınızı kurmak zorundasınız. Müşteri hizmetleri servisi gibi oturarak yapılan işleri deneyin ya da mümkünse engelli kadrolarına başvurun. Belki ankaraabisi gibi sosyal medyada bilinen güvenilir eli kolu uzun birinden iş konusunda yardım istenebilir. Ama bilinen ve güvenilir diyorum dikkatli olun. Bu arada beslenme bozuklukları gerçekten çok zor, çünkü hayatın bir kısmını değil tamamını doğrudan etkiliyor. Ben bir diyetisyen olarak sizi anlıyorum sizin gibi çok hasta gördüm. Devletin verdiği mamalar ömür boyu kullanılabilecek kadar keyifli bir şey değil ne yazık ki. Bir süre sonra hastalar kokusuna bile tahammül edemiyorlar. Hiç kolay değil yaşadıklarınız. Dilerim bir an önce kendi yolunuzu çizersiniz ama lütfen pes etmeyin.

Tokat'ta olduğunuzdan bahsetmişsiniz, Tokat İl Belediye Başkanı sosyal belediyecilik alanında çalışmalar yapan bir isim bireysel olarak bir görüşme yapsanız ve engelli raporu için tekrar başvurularda bulunsanız belki Br şeyler biraz düzene girebilir. Rabbim kolaylık versin

Allah allah, herkes ne kadar sert konuşmuş. Aile şans meselesi gerçekten de çok kötü bir aileye düşmüşsünüz. Bir şekilde uzak durup kendi hayatınızı kurmak zorundasınız. Müşteri hizmetleri servisi gibi oturarak yapılan işleri deneyin ya da mümkünse engelli kadrolarına başvurun. Belki ankaraabisi gibi sosyal medyada bilinen güvenilir eli kolu uzun birinden iş konusunda yardım istenebilir. Ama bilinen ve güvenilir diyorum dikkatli olun. Bu arada beslenme bozuklukları gerçekten çok zor, çünkü hayatın bir kısmını değil tamamını doğrudan etkiliyor. Ben bir diyetisyen olarak sizi anlıyorum sizin gibi çok hasta gördüm. Devletin verdiği mamalar ömür boyu kullanılabilecek kadar keyifli bir şey değil ne yazık ki. Bir süre sonra hastalar kokusuna bile tahammül edemiyorlar. Hiç kolay değil yaşadıklarınız. Dilerim bir an önce kendi yolunuzu çizersiniz ama lütfen pes etmeyin.
Güzel dilekleriniz için teşekkür ederim moralim bozuktu ama bu dedikleriniz bana çok iyi geldi biraz kafamı toparlayınca sadece kendi hayatıma odaklanacagım kendimi kurtarmak için ne gerekiyorsa yapacağım

Televizyonda programa başvuru yapsanız kaybedecek pek bir şey kalmamış gibi. Ailem eşim böyle yaptı eşimden tazminat vs alaym gibi. O zaman belki yardımcı olan çıkar başka aklıma hiç bir şey gelmiyor 😪Allah yardımcın olsun çok güzel bir kalbiniz var belli ki bu dünya imtihan yeri ve elbet size de kapılar açılır çok dua edin inşallah çok güzel günler görürsünüz 🥰❤️

Ben sizin eski konunuzu da okudum, üzüldüm. Ne desem bilemedim. Evliliğe devam etseniz bile eşiniz hiç çalışmayacaktı muhtemelen. Anneden hazır gelmesine alışmış. Sizin korkunuz da " annesi vefat ettiğinde, gelir kaynağı kesildiğinde, ne olacak ?" Düşüncesiydi. Kendinizi hiç bir zaman bir işte çalışmayacak olarak gördüğünüz için bu endişeniz vardı aslında. Çünkü kendinizi maddi açıdan muhtaç hissediyorsunuz. İleriyi düşünmeye çalışıyorsunuz. Eski eşiniz annesi vefat edip, gelir kaynağı kesilmiş olsaydı ve mecburiyetten bir işe girseydi tahminimce sizi yine gönderirdi. Zaten mecbur kaldığında da düzenli bir iş değil de, günlük arada çalışılacak şekilde bir şeyler yapardı. O konunuza da benzer yorumlar yapmıştım sanırım tam hatırlamıyorum ama bazen " daha kötü "- "daha az kötü" şeklinde düşünerek tercih yapmak zorunda kalabiliyoruz. Eğer aile tarafından, eş tarafından olan kadar bile ( temel ihtiyaç anlamında) destek görmeyecekseniz, eşe iş baskısı yapmadan, bir süre idare etseydiniz olurmuş. ( Şiddet vs yoksa tabi). O süre içinde de kendinizi nasıl kurtarabilirsiniz, nasıl kazanç yolları sağlayabilirsiniz vs araştırma şansınız olurdu. Neyse olan olmuş. İlla ki o adamla yol ayrılırdı zaten. Aileniz gerçekten anlattığınız kadar kötü mü :( Ailenizle konuşsanız iyice bi. Hiç idare edecek insanlar değil mi ?
Gerçekten üzüldüm ya. Umarım hafif düzeyde , kendini yormayacak , part time gibi basit işler bulabilirsinuz. Akmasa da damlar hesabı bir şeyler kazanabilirsin umarım. Hayat bir imtihan. Bazı şeyler başımıza gelmeden konuşmak her zaman daha kolay. O yüzden ne diyeceğimi bilemedim. Allah hayırlı yöne çevirsin.

Ben sizin eski konunuzu da okudum, üzüldüm. Ne desem bilemedim. Evliliğe devam etseniz bile eşiniz hiç çalışmayacaktı muhtemelen. Anneden hazır gelmesine alışmış. Sizin korkunuz da " annesi vefat ettiğinde, gelir kaynağı kesildiğinde, ne olacak ?" Düşüncesiydi. Kendinizi hiç bir zaman bir işte çalışmayacak olarak gördüğünüz için bu endişeniz vardı aslında. Çünkü kendinizi maddi açıdan muhtaç hissediyorsunuz. İleriyi düşünmeye çalışıyorsunuz. Eski eşiniz annesi vefat edip, gelir kaynağı kesilmiş olsaydı ve mecburiyetten bir işe girseydi tahminimce sizi yine gönderirdi. Zaten mecbur kaldığında da düzenli bir iş değil de, günlük arada çalışılacak şekilde bir şeyler yapardı. O konunuza da benzer yorumlar yapmıştım sanırım tam hatırlamıyorum ama bazen " daha kötü "- "daha az kötü" şeklinde düşünerek tercih yapmak zorunda kalabiliyoruz. Eğer aile tarafından, eş tarafından olan kadar bile ( temel ihtiyaç anlamında) destek görmeyecekseniz, eşe iş baskısı yapmadan, bir süre idare etseydiniz olurmuş. ( Şiddet vs yoksa tabi). O süre içinde de kendinizi nasıl kurtarabilirsiniz, nasıl kazanç yolları sağlayabilirsiniz vs araştırma şansınız olurdu. Neyse olan olmuş. İlla ki o adamla yol ayrılırdı zaten. Aileniz gerçekten anlattığınız kadar kötü mü :( Ailenizle konuşsanız iyice bi. Hiç idare edecek insanlar değil mi ?
Gerçekten üzüldüm ya. Umarım hafif düzeyde , kendini yormayacak , part time gibi basit işler bulabilirsinuz. Akmasa da damlar hesabı bir şeyler kazanabilirsin umarım. Hayat bir imtihan. Bazı şeyler başımıza gelmeden konuşmak her zaman daha kolay. O yüzden ne diyeceğimi bilemedim. Allah hayırlı yöne çevirsin.
Evet tam da dediğiniz gibiydi ben ilerde bize ne olacak düşüncesiyle konuştum hep belki bana biraz iyi davranıyordu ama iş konusunda sorumluluk sahibi değildi 36 yaşına gelmiş adam hayatında doğru dürüst çalışmadığı için annen vefat etse biz aç kalırız diyordum ya da madem böyleydin çalışmak istemiyordun başta benimle evlenmeseydin dedim o da sende çalışmadığımı biliyordun beğenmiyorsan kapı orada zaten ailen bile seni istemiyor gidip sürüneceksin dedi ben sana hiçbir şeyi garanti edemem sadece kendini düşünüyorsun diyordu beni evden göndermek boşanıp nafaka alabilmek için çalışmamı istiyosun diyordu. Normalde biraz daha duracaktim ekonomik özgürlüğüm olunca bosanacaktim zaten ama dışarda büyük kavga çıkınca rezil olunca direkt mahkemeye girmek zorunda kaldım zaten kolumdan tutup beni zorla götürdü şimdi ne olacak düşünüyorum ben de bakalım illaki bi kapı açılır bana da. ailem gerçektende hiç iyi insanlar değil yanlarında dursam göze batıyorum babam zaten beni istemedi hiçbir zaman hasta olduğum için hastalıklı doğdun başımıza kaldın diyordu senelerce psikolojik baskı yaptı bu psikolojik baskılardan dolayı 34 kiloya kadar dusmustum evlenince biraz kendime gelmiştim kilo almıştım ama eşimde calismayinca sürekli stres yaptığım için yine kilo vermeye başladım aileme göre kız kısmı evlenir gider kocasıyla yasar kafasında 2 kız kardeşim daha var onları bile büyüyünce hemen evlendirmek istiyolar burada durup çalışsan elindeki parayi aliyolar şiddetle yada psikolojik baskıyla tek yasamana da izin vermezler ancak evlenirsen bu evden gidebilirsin diyolar burada durup çalışsan bile paran bizim derler. ama bir şekilde idare edecegim çünkü gidecek başka yerim yok

Son düzenleme:
Back