• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

suan itibariyle eşimden nefret ediyorum

bu iş dikiş tutmaz sana söyliym bu adam değişmez sen yıprandığınla kalırsın adamı düzeltecem diye yılların geçer o arada bir de çocuk olur böyle adamdam asla yapmam deme çocuk konusu gündeme gelince bi süre çok iyi olur sonra yine eskiye döner
benim tavsiyem rest çek evlenmeden önce seni tanıdığı halinle giyin davranışlarını öyle ayarla bunu kabullenemeyecekse ayrılacağını söyle evet evlilik karşılıklı fedakarlık gerektirir ama seninki resmen seni başka biri yapmaya çalışıyor en az 6 ay kendin ol ama kavga etme didişme bunu içine sindirebilecekse devam edin yoksa gönder gitsin
erkekleri biraz korkutmak gerek yoksa sürekli ezerler en kırosu da en moderni de böyle bir de aileni de ihmal edip adamın karşısında çöpsüz üzüm durumuna düşme daha çok ezer
sonuç ne olursa olsun üzülme herşey ge
canım bı kez evı terkettım arabamızı ben kullanıorum ıse gelip gıderken bu arabanın anahtarlarını aldı..bas git nereye gidiosan evını yurdunu terkeden kadından hayır gelmez.bende tamam gıt bosanma davanı ac o zmn dedım..gecenın 3 u daireden bekar bı bayan arkadas var suan..onun evıne gıtmeye calısıorum gece gece..ortada vasıta yok taksı yok yuruorum boyle ana yolda..adamın tekı durup yanıma yardım edeyımmı vs kendımı cok kotu hıssettım..kosmaya basladım fılna..sonra 8 9 tane sokak kopegı etrafımı sardı ne yapacagımı bılemedım..o sırada benım manyak kocam evde makyaj malzemlerımı camdan asagı fırlatıo,kıyafetlerımi kesior filan..özetle tehdıt ederek ınatlaşarak bosanmayla korkutarak ben bsy yaptıramadım bu adama..onun soyle bı ozellgı var nası bı kavga olursa olsn evden gıtmez erkek arkdslarının yanına gtmez ben evde yalnz kalmayım dıye ve kavgalardan snra bosancam vs lafını agzına almaz ben alırım..sadece bu sunları yapmazsan evli kalamayız dıye sart koşar bana..evliliği kafasında belli bı kalıba oturtmus..kumeste horozun sozu gecermiş..ıkı horoz da olmazmıs:((ben kendımı horoz sanıomusum vs vs

Neden kendini değiştiriyorsunki. Zaten aklı başında adam böyle hastalıklı davranışlarda bulunmazdı. En sevmediğim erkek tipi, madem tayt, etek giymeyen birini istiyormuş baştan seçseymiş. Hastalıklı erkeklerin düşüncesi '' bunu alayım ben nasılsa kendime göre şekillendiririm'' oluyor. Sen de değişerek en büyük hatayı yapmışsın. Şahsen ben bunu kendime hakaret olarak görürdüm.

Son düzenleme:
yalnız değilmişim benim gibi kocası olanlar varmış:5:
canım sen kısa sürede evlendim diyorsunda ben 5 yıldan sonra evlendimde ne oldu nasip işte en azından sen çalışıyorsun ben çalışmıyorumda

ah canım. onu mutlu etmek için aranızda sorun çıkmasın diye ne var makyaj yapmam ben de demişsin. sonra da şunu giyme demiş neyse onu da yapmayıveririm demişsin. sonra bir de bakmışsın ki herşey birikmiş. daha geçsiniz boşanmayı düşünme zaten biraz daha sabretmeye bak. ununca, saatlerce süren bi konuşma yapın tartışmadan. ailesini sevmesen bile ona de ki aileni ben çok seviyorum lütfen hiçbir lafımın altında kötü mesaj arama. seni çok seviyorum bak ben senin için bazı şeylerden vazgeçtim, kendimi değiştirdim sen de birkaç konuda bana karşı dikkatli davranırmısın mesela tartıştığımızda hiçbir zaman bana küsme, hakaret etme konuşmaya çalışalım de. sizin için en iyisi terapiste gitmek ama gitmiycekseniz en azından oturup konuşun eve birtakım kurallar yükleyin saygıyla ilgili

terapiste gıtmeyı dusunuorum..zaten durust bı sekılde dedim aılen dırek bısey yapmadı ama sen hcbsy yapmadgım halde benı onlarla karsı karsıya getırıosun kafanda ve bana kızıosun durduk yere..boyle yapark da benı sogutuosun aılenden.dun sevmıorum aılenı dedım ve gorüşmicem bıdaha..ama senı sevıorum senle ıyı anlasmak ıstıorum dedım..konusma ıyı gıdıo gıbıyken bırden sınırlenıp gerızekalı vs dıye konusmaya baslıo bende konusmayı bırakıorm cunku sınırlenıorum.kadına has bıseyken küsmek bunun küsmesine sasakalıorum ben:) malesef ben sızlere anlatıoken bıcok seyı denedıgımı anladım cok fazla yapack bsy kalmamıs belkı terapıst ve ofke kontrolune yonelık onu bı yerlere gnderbılırsem..ve evdeki de evliliğin devamıyla ılgılı benım gıbı dusunuorsa bsyler olur..karısık yazıorum aklıma geldıkce dun bıde demesın mı bu ılişkide dalgayı saygısızlıgı ılk ben baslatmısım..bu bana demıskı cok guzelsın goz kapakların bıle cok guzel bende gulmus ve dalga gecmısım..hıc hatırlamıorum ama sadece utanıp gulmuş flnımdır ve bunu bıle dalga algılayabılıor bu kişi

ALLAH sana sabır versin böle adamlarla yaşamak zordur ....onun için degişirsin bir süre sonra bakmışsınkı pisikolojin yerle bir olmuş

bşka bir insan olmuşsun tabii beynın bunu kabul etmıycek yeni seni ...ozaman da direk çöküceksin ...herkez kendi yerine yaşıyor canım

tamam biraz kendıne çekı düzen veririnde hep bana hep bana olmaz

bence nap biliyormusun hani adam kırıp döküyormuşya aslaaaaaaaaa toplama o toplasın gerekirse evden çık o durumda mecbur

topluycak yeterrrrrr de geç o senı aradıgındada evı topladınmı dersin toplamadanda dönmüyorum senın hizmetcin yok dersin

( işe yarıyor tecrübe edildi ) kenı topluycanı bılırse eger fazla kırıp geçirmez canım

ve terapiste gitmeye ıkna edin ....o büyük kavgada bir gü evi terke edin kendınızı arattırın ona ......kaybetmek korkusunu yaşasın bakalım bir

ailesiyle iyi olun bir zaman hergün gitmek isteyın eger yakınsa ( kendısı sıkılıcak ) yeter dicek

buda olmadı onlarla arasını bozucak bişey yapın ...

siz onun eşimisiniz?? yoksa kölesi mi??? evlilik demek bi adama körü körüne bağlanmak,her hizmetini yapmak,her dediğini dinlemek, kendini yok saymak demek değildir. aksine birlikte mutlu olmak, birbirine katkı sağlamak, hayatı paylaşmaktır. siz bireyselliğinizi kaybetmişsiniz.ağır konuşmak istemiyorum ama neden bunları kabul ettiniz.

eşim mini giymemi istemiyor deseniz bi bakıma hak verebilirim ama saydıklarınız çok abartılı.ayrıca maaşınızı neden veriyorsunuz çalışmanıız istemeyen bir adama??? evimin herşeyini ben yapıyorum bi şeyi eksik kalmıyor diye kendinizi neden paralıyorsunuz??

hiç bir şeyinizi anlayamadım.çok taviz vermişsiniz.şimdide yakınıyorsunuz...çözüm ise özünüze dönmeniz.böylece fedakarlık yapıyorum die üzülmezsiniz.eşiniz sizi eski halinizle sevmedimi?

çok fazla birbirinizi tanımadan evlenmişsiniz,kaç yıllık evlisin bilmiyorum ama anlatımlarınızdan henüz 1--2 yıllık evli gibisiniz.. birbirinizi tanıma sürecinizde hırpalanmalarınız ağır olmuş zamanlna oturacaktır.. genel olarak evlilikte olması gereken bazı hususlardır eşlerin birbirine taviz vermesi..taviz veremiyorsan zaten evliliğin çok uzun süremez.. bu taviz kelimesini anlayış olarak kullanıyorum.. sen bence elinden geldiğince anlayışlı davranıyorsun.. mutlaka ilişkini bu zamana kadar sürdürebildiğine göre eşinde çok olumsuz bir insan olmaması gerekir.. kavga olmayan,tartışma olmayan evlilikler parmakla gösterilecek kadar azdır.. önemli olan tartışsanız dahi olayları başka uçlara çekmeden noktalayıp,barışabilmektir... bunuda zamanla birbirinizi iyice tanımaya başladıkça karşılıklı nerelerde durabileceğinizi öğreneceksinizdir.. Allah yardımcınız olsun, tez zamanda eşinizle hzuru,mutluluğu,saygıyı yakalayın..

ALLAH sana sabır versin böle adamlarla yaşamak zordur ....onun için degişirsin bir süre sonra bakmışsınkı pisikolojin yerle bir olmuş

bşka bir insan olmuşsun tabii beynın bunu kabul etmıycek yeni seni ...ozaman da direk çöküceksin ...herkez kendi yerine yaşıyor canım

tamam biraz kendıne çekı düzen veririnde hep bana hep bana olmaz

bence nap biliyormusun hani adam kırıp döküyormuşya aslaaaaaaaaa toplama o toplasın gerekirse evden çık o durumda mecbur

topluycak yeterrrrrr de geç o senı aradıgındada evı topladınmı dersin toplamadanda dönmüyorum senın hizmetcin yok dersin

( işe yarıyor tecrübe edildi ) kenı topluycanı bılırse eger fazla kırıp geçirmez canım

ve terapiste gitmeye ıkna edin ....o büyük kavgada bir gü evi terke edin kendınızı arattırın ona ......kaybetmek korkusunu yaşasın bakalım bir

ailesiyle iyi olun bir zaman hergün gitmek isteyın eger yakınsa ( kendısı sıkılıcak ) yeter dicek

buda olmadı onlarla arasını bozucak bişey yapın ...

suan küsüz zaten,ilk yaptırırım malesef yemek hazırlamamak olcak..o benle konusmadan bende konusmıcam salonda yaşamaya devam,illa bı ıhtıyacı olcaktır..bu arada 15 gun snra fln dogum gunum var,dunku kavgamızda sakın kutlamaya kalkma ve bana hedıye alma dedım cunku aldıgı papaganın kafesını kırdı bı hıc ugruna gozunde degerım olsa byle davranmazdı cunku bana aldıgı bı hedıyeydı o da

suan küsüz zaten,ilk yaptırırım malesef yemek hazırlamamak olcak..o benle konusmadan bende konusmıcam salonda yaşamaya devam,illa bı ıhtıyacı olcaktır..bu arada 15 gun snra fln dogum gunum var,dunku kavgamızda sakın kutlamaya kalkma ve bana hedıye alma dedım cunku aldıgı papaganın kafesını kırdı bı hıc ugruna gozunde degerım olsa byle davranmazdı cunku bana aldıgı bı hedıyeydı o da

çok güzel bu şekilde devam et bence de...aslaaaaaaaaaa kutlamada hediye almada şuna bakya ,

senın ona hediye alıcagından o kadar eminki .almayarak onu şaşırt önce güzel bir fırsat bu senın için

yazıkya papagandan ne istemiş ne kadar korkmuştur hayvancık ...o sana aldıgı hediyeden bıle pişman baksana

eger o kırıyorsa sende kır bir şeyleri ve çek git bir zaman gelme arkadaşına felan git oturmaya mesela ama akşam evıne dön

kısassa kısas yap yani sen çok özverili davranıp bu adamı tepene çıkarmışsın

bu arada bu adamdan çocuk yapma

siz onun eşimisiniz?? yoksa kölesi mi??? evlilik demek bi adama körü körüne bağlanmak,her hizmetini yapmak,her dediğini dinlemek, kendini yok saymak demek değildir. aksine birlikte mutlu olmak, birbirine katkı sağlamak, hayatı paylaşmaktır. siz bireyselliğinizi kaybetmişsiniz.ağır konuşmak istemiyorum ama neden bunları kabul ettiniz.

eşim mini giymemi istemiyor deseniz bi bakıma hak verebilirim ama saydıklarınız çok abartılı.ayrıca maaşınızı neden veriyorsunuz çalışmanıız istemeyen bir adama??? evimin herşeyini ben yapıyorum bi şeyi eksik kalmıyor diye kendinizi neden paralıyorsunuz??

hiç bir şeyinizi anlayamadım.çok taviz vermişsiniz.şimdide yakınıyorsunuz...çözüm ise özünüze dönmeniz.böylece fedakarlık yapıyorum die üzülmezsiniz.eşiniz sizi eski halinizle sevmedimi?

ben mı anlatamıorum acaba veya yanlış mı ifade edıorum..ben kölesi oldum veya körü körüne baglıyım eşıme kopamam mı demişim yazılarımda.calısıorum diye evdeki vazife paylasımımız eksık etmedım dedım,o suan agır bı sınava hazırlandıgı ıcın destek olmusum onun vazıfelerını bıle ustlenmısım dedım,sevdgım için eşime hizmet de ettim ama kolelık olsun dıye değıl sevdgm için..annem ben ders calısırken bana nasıl hızmet ettıyse bende esıme motıvasyonu artsın dıye cay yapmısım kahve yapmısım yok camdan dısarı ızlıor dıye sıkılınca camı parlatmısım..kısacası iyi bi eş oldugumu dusunuorum..annem hızmetcımmıkı bana yapmıs veya babama bu sekılde hanımlık yapmış..gel gör ki benım eşim bu guzellıklerı anlamamıs takdır edememiş..talıhsızlıgım bu benım.MAAŞ mevzuna gelınce bızde ayrı gayrı yoktu aılemde bızde oyle basladık ben kendı sahsı gıderlerımı ayrıdım.kalanını KOCAMA DEĞİL evımızın ortak gıderlerı ıcın ortak hesaba bıraktım..ama her tartsıtıgmızda benım calısmama engel oluyrsan bu parayı harcama o hesapta bırıksın sen gecındr evı gorelım bklm nası oluyms dıye teklıf etmedım degıl..eşim hcbzmn paraya tamah eden bırı olmadıgı ıcın umru degıl az parayla gecınılmıs standartlarımız düşmüş..sadece benım param var ıstedgm zaman ayrılıp gıdebılme gucumu elımde tutmamı ıstemıor bana gore ki yorumların cogunda maddı gucun var en azından dıye dusunuluo eşimde dusunuokı elımdekı bu guce karsı zaten.umarım anlatabılmısımdır..haklı oldugun bı nokta varkı evet cok fedakar davranmısım karsılık bulmayınca kırılmısım senın tabırınle yakınıorum :( sormussun kı esın senı eskı halınle sevmedımı dıye tam okumadın galıba ben bı yerde eskı hallerımızı gosterıorum ftgrflarla soyluorum boyle kabul ettın benı dıye ama evlenınce bı bayan degısmelıymış onun fıkrı de bu.ha bıde burda hıcbırımız bırbırımızı tanımıoruz ne demek agır konusmak.kımın kıme agır konusmaya hakkı var.en fazla sallamazsın okumazsın yazmazsın dımı..gerek yok ınsanları rencıde etmeye

çok güzel bu şekilde devam et bence de...aslaaaaaaaaaa kutlamada hediye almada şuna bakya ,

senın ona hediye alıcagından o kadar eminki .almayarak onu şaşırt önce güzel bir fırsat bu senın için

yazıkya papagandan ne istemiş ne kadar korkmuştur hayvancık ...o sana aldıgı hediyeden bıle pişman baksana

eger o kırıyorsa sende kır bir şeyleri ve çek git bir zaman gelme arkadaşına felan git oturmaya mesela ama akşam evıne dön

kısassa kısas yap yani sen çok özverili davranıp bu adamı tepene çıkarmışsın

bu arada bu adamdan çocuk yapma

:)) canım benım:)benım dgm gunum onun degıl ben dedım,cunku ozel gunlerde mutlaka hedıyelesrz.ama o aldgı hedıyeye ve bı canlıya neler yaptı..evet hayvan o kdr korktukı kalbı kut kut atıodu.sımdı kafesi yok mutfakta masaya yem ve su bıraktım duruor.işe geldım noldu bılmıorum.gıdıp vercem bı petshopa,benım ıcınde kıymetı yok artık..o kdr hoş kurmustumki evimi heveslerk tahmın edrsnz yenı evlenıosun..ne tabagım kaldı ne canagım..mutfak dolaplarım cızık kapılarım kırık..ona gore bu bana zarar vermemek ıcın esyadan cıkarıo..ne alaaa:(

:)) canım benım:)benım dgm gunum onun degıl ben dedım,cunku ozel gunlerde mutlaka hedıyelesrz.ama o aldgı hedıyeye ve bı canlıya neler yaptı..evet hayvan o kdr korktukı kalbı kut kut atıodu.sımdı kafesi yok mutfakta masaya yem ve su bıraktım duruor.işe geldım noldu bılmıorum.gıdıp vercem bı petshopa,benım ıcınde kıymetı yok artık..o kdr hoş kurmustumki evimi heveslerk tahmın edrsnz yenı evlenıosun..ne tabagım kaldı ne canagım..mutfak dolaplarım cızık kapılarım kırık..ona gore bu bana zarar vermemek ıcın esyadan cıkarıo..ne alaaa:(

ozaman sorryy çok sinirlendim eşine ya öle anladım demkki :)) kafes al bir tane boş ver vermeya sen kızdın diye hayvan sana alışmıştır ..onun suçu ne ?

allamya kapılarda çizik tabak çanak yok ozaman yemek yaptıgında dekiii tabak kalmadı o yok bu yok dee sürekli iste birdaha kendı alınca kırmaz kız :) o başka bişeye zarar vermek istiyorsa elini duvara vursun öle de ona sen ...

kaç yıllık evliisn canım ?

ozaman sorryy çok sinirlendim eşine ya öle anladım demkki :)) kafes al bir tane boş ver vermeya sen kızdın diye hayvan sana alışmıştır ..onun suçu ne ?

allamya kapılarda çizik tabak çanak yok ozaman yemek yaptıgında dekiii tabak kalmadı o yok bu yok dee sürekli iste birdaha kendı alınca kırmaz kız :) o başka bişeye zarar vermek istiyorsa elini duvara vursun öle de ona sen ...

kaç yıllık evliisn canım ?

9 ay canım,mutfaktaki her bır esyayı da annem satın aldı..aılesıne bu kdr saygı duyulmasını ısteyen kocam benım annemın bana aldıgı mutfak esylarını catır catır kırıor.masallah cok saygılı!.yemek yapmak yok bundan snra gıtsın nerde yiyosa yesın,ben cornflakesle idare edebılıorum nası olsa:))bazen bana küsünce rahat edıorum yemek derdım yok işten gelmiş eşle ilgilenme derdim yok ayagımı uzatıp tv ızlemek bı tatlı gelıoki:) ama hftsnu cok zor geçio:(

9 ay canım,mutfaktaki her bır esyayı da annem satın aldı..aılesıne bu kdr saygı duyulmasını ısteyen kocam benım annemın bana aldıgı mutfak esylarını catır catır kırıor.masallah cok saygılı!.yemek yapmak yok bundan snra gıtsın nerde yiyosa yesın,ben cornflakesle idare edebılıorum nası olsa:))bazen bana küsünce rahat edıorum yemek derdım yok işten gelmiş eşle ilgilenme derdim yok ayagımı uzatıp tv ızlemek bı tatlı gelıoki:) ama hftsnu cok zor geçio:(

ben anladım zaten onun almadıgını o ndan dedim kırsın boşver alsn bak bir daha kırıyormu ?

evet rahat et birazcık ama dah çok yenı evlıısnızde ....evlılıklerın ılk bir yılı hep sorunlu geçermiş zaten ...yavaş yavaş turucaktır ...

ama bu süre içinde fazla özverili olma ....bnde bunu anlamıyorum kötü davranan herzaman yaranıyor ...sçını süpürge eden modu asla pirim yapmıyor nedense sende soguk davran bak mum olmuyormu

yetti gari de :) ohhh aç kalsın canıma degsin :emir_bebek:

ben anladım zaten onun almadıgını o ndan dedim kırsın boşver alsn bak bir daha kırıyormu ?

evet rahat et birazcık ama dah çok yenı evlıısnızde ....evlılıklerın ılk bir yılı hep sorunlu geçermiş zaten ...yavaş yavaş turucaktır ...

ama bu süre içinde fazla özverili olma ....bnde bunu anlamıyorum kötü davranan herzaman yaranıyor ...sçını süpürge eden modu asla pirim yapmıyor nedense sende soguk davran bak mum olmuyormu

yetti gari de :) ohhh aç kalsın canıma degsin :emir_bebek:

:)) vallahı bıraz rahatladım,burda derdımı anlatarak..bugun malesef hıc calısmadım burda gecırdım gunumu,5 den snra takıp edemıcem cunku evde fırsatını bulunca telefonumu kurcalar kusken bıle yapar bunu eglenmısmıyım kımle konusmusum,barsınca da kızar bana ben hep senı dusundm sen sallamamısın benı dıye,kıtap okuyup dızı ızlıcem bıde cok uzgun olunca uyuyrm cok:( bı gelişme olursa buraya yazarım ama umidim yok ona gore o,bana gore ben haklıyım..o hıc bı sekılde ozur dılemez sadece yatagına gel der ki bugun onu bıle yapacagını sanmıorum,tek korktugum sınavından kalırsa eger suclusu ben olcam,halbukı huzurda ıstıkrar saglayamayan kendısı,ne yapar ne eder alınacak kusecek kızacak bsyler bulur

canım benım cok tavız verme bende bunu cok yaptım... ama düzelmıyolarlar hep oılgı alakayı beklıyorlar... tek fark benım esımın sınırlerı gecınce özur dıler hakkını helal et der... amakırıldıktan sonra cokta fark etmıyor... tavrını koy sonucta bızde ınsanız... bızımde ılgıye özverıye ıhtıyacımız var

islami evlilik modeli işine geldiği için onu kendıne ornek almıs kocam,muslumanların 3 gunden fazla küs kalmasının gunah oldgunu bılmıor mu..ALLAH ın emaneti olan eşine kötü davranmanın cezasını bılmıormu? evde herseyı kırıp dokerek ısraf etmenın gunah oldugunu bilmiormu? neden benım uzerımden yasamaya calısıor ıslamıyetı akraba zıyaretı dınımızde onemlıymış,atalar saygı onemlıymış..bız bılmıoruz sankı sıla-ı rahım nedır.anne babaya hurmet nedır..ama bencıllık o sevıyedekı bunun aılesının mutlulugu onemlı sadece aman bız gdlmde ne olursa olsun..kendı annesı esımın dgm guunde bsy almamısken benım annem esofman takımı alıor buna! heralde aılecek kabahtlıyız bız hedıyelesmek sunnet ya uyguladgmz ıcın:( annesı evımıze gelmiş 5 6 pişirimlik tarhana getırms sadece:)) oglunun evıne gelıosun hanı beklemıoruz el ele yapar kıymet verdgını gosterır..ben annemın getırdıklerını ve kolıyle yolladıklarını sayamam bıle:(tesekkur mu etmıs anneme mınnet mı duymus.insanın gozune perde ınınce demekki vıcdanlı davranamıor

kızlar aynı seyleri söylemdımmı sanıyorsun..senle anlastıgımızda işimi bılıyordun,bu kıyafetlerı gıyıyordum,boyle bı ınsanla evlendın senı kandırmadımkı dıorum..ınanırmısınız goreve ılk basladıgımda gıydıgım kıyafetlerı ftgraflar uzerınden gosterıorum..elbıse etek topuklu hepsını gıyıyodum kı kendı sınırlarım cercevesınde..derdım bunları gıymek de degıl..benı ıstemedıgım bı ınsana cevırmesı..buna gore evlenınce bı ınsanın gıyımınden yasantısına herseyı degısmelıymışş..evlı kadın modelı varmıs ve ben buna uymalıymısım..annesı sadece ruj surermıs..bana dıokı sadece ruj surebılırsın..aılesını model almıs benı o kalına sokmaya calısıoki..bende sacmaladıgını kanıtlamak ıcın bu nasıl kıskanclık benım yuzumde en dıkkat ceken uzvum dudaklarımdır..pofuduk gayet dolgun,laf atanlar bıle dudaklara bak dıye atarlar ve bende asla parlak ruj vs surmem daha dıkkat cekmesın dıye..sen ruj sur diosun bıde dıorum..yanı kıskanclıkla alakası bıle oldgnun dusunmuorum..ana babasına cevırmeye calısıo bızı..ama onar 65 yasında ve yaşlanmıslar..ben 27 yasında annen gbı olamıcam dıorumm..kavga kavga kavga bıtmıor..ıkı gune bır kavga edıoruz:((

öncelikle çok üzüldüm ama evli olmasamda az çok anlayabiliyorum peki gerçekten seviyormusun sen onu bunca eziyetine zülmüne rağmen seni resmen asosyal bir insana çevirmiş kıskanıyorum ayağına

islami evlilik modeli işine geldiği için onu kendıne ornek almıs kocam,muslumanların 3 gunden fazla küs kalmasının gunah oldgunu bılmıor mu..ALLAH ın emaneti olan eşine kötü davranmanın cezasını bılmıormu? evde herseyı kırıp dokerek ısraf etmenın gunah oldugunu bilmiormu? neden benım uzerımden yasamaya calısıor ıslamıyetı akraba zıyaretı dınımızde onemlıymış,atalar saygı onemlıymış..bız bılmıoruz sankı sıla-ı rahım nedır.anne babaya hurmet nedır..ama bencıllık o sevıyedekı bunun aılesının mutlulugu onemlı sadece aman bız gdlmde ne olursa olsun..kendı annesı esımın dgm guunde bsy almamısken benım annem esofman takımı alıor buna! heralde aılecek kabahtlıyız bız hedıyelesmek sunnet ya uyguladgmz ıcın:( annesı evımıze gelmiş 5 6 pişirimlik tarhana getırms sadece:)) oglunun evıne gelıosun hanı beklemıoruz el ele yapar kıymet verdgını gosterır..ben annemın getırdıklerını ve kolıyle yolladıklarını sayamam bıle:(tesekkur mu etmıs anneme mınnet mı duymus.insanın gozune perde ınınce demekki vıcdanlı davranamıor

yo yo bence ekonomik özgürlüğün de var mimcucu neden bukadar özveriyi değmeyen bir insan için veriyorsun üstelik sadece sen de değil ailen de aynı şekilde ama değmez yazık etmeyin kendinize ben şimdi yazdıklarınızı okudum da bazı şeyleri bende yapıyorum bazen kıyafet vs. konusunda bazen de yapmıyorum insanlara haddinden fazla değer vermiyceksin onu anladım ben bu hayatta kimseyi memnun edemezsin yok öyle birşey insanlar doyumsuzdur çünkü bu yüzden değilmi Rabbimize elimiz ayağımız gözümüz kulağımız nefes aldığımız için şükretmiyoruz bile anca dualarımız kabul olursa falan aklımıza geliyor

Back