suan itibariyle eşimden nefret ediyorum

Rabbim yardımcın olsun kardeşim yaşadıklarına çok üzüldüm... bazı yaşadığın durumları bende yaşıyorum gerçkten zor sevdiği kadını yıprattığını üzdüğünü kalbini kırdığını ne zaman görürler bilmiyorum..

ego ve kompleks kokusu alıyorumhayatınızı yakmayın

Eşinizin ailesinin bişeylere burnunu sokmasıyla işler daha da bir karışıyor karışır karışacak da..Anlamıyorum bu müdahale bu saldırı psikolojik baskı neden?? Üzgünüm ki bazı şeyleri eğitim de temizleyemiyor maalesef ailede eğitim,görgü,terbiye asıl olandır..Anladığım kadarıyla o da fazlasıyla eksik kalmış..İşiniz hiç kolay değil ama imkansız değil..İnsanı değiştirmek veya değişmesini beklemek daha da zor ama imkansız değil..Tartıştığınızda hep konuşan taraf o ise susan taraf siz olun..O susuyorsa siz dökün içinizdekileri..Aynı anda konuşulan hiçbir şey bir anlam ifade etmiyor çünkü.Eşiniz ve ailesi vicdan muhasebelerinden nasıl bir zaferle çıkıyorlar bilmiyorum..Sabır gösterin diyeceğim ama..
Sizin bulunduğunuz durumu da anlamaya çalışıyorum..Ayrılın diyip işin kolayına kaçmak istemem -ki altından kalkabileceğinizi onsuz olabileceğinizi hissediyorsanız ertelemeyin demeden de geçemeyeceğim.Yalnız bunun cümlesini kurmak dısardaki insana göre daha kolay yaşayan için daha da zor..Umutsuz vaka ise zaman daha da yük bindirecek omuzlarınıza..Sabırla ve sevgiyle(tabi kaldıysa) destek vererek üstesinden gelmenizi söyleyip nacizane destekleyici fikirlerimi iletmek isterdim ama içten olmayacaktı!!
Lakin ''zekasının geri olduğunu söyleyen'' EŞ kelimesine layık olmayan bu ve bu gibi adamların ALLAH'ın ıslah etmesinden başka çaremiz yok..

Son düzenleme:
Canim cok üzüldüm yaşadıklarına.ama yinede eşinin kötü bi insan olmadığı hissi uyandi bende.erkekler evliliğin ilk yillarinda öncelikli ailesi kimdir bilemiyor.bi afallama dönemi yaşıyor.daha bi anneci oluyorlar.etrafimda okadar cok cift varki senin durumunu yaşayıp zamanla asil ailesinin yani eşinin kıymetini anlayan.sadece birz zaman..Rabbimden sabir diliyorum sana.esinede akıl fikir. .

Acaba cocukla mi korkutsan gözünü. Zaten şuan düşünmüyorsunuzdur ama ilerisi icin..sen böyle davranmaya devam ettikce asla senden cocuk yapmayi düşünmem.bu karakterde bi babasi olmasini istemem gibi seyler söyleyip gözünü gelecegi adina korkutsan işe yararmi acaba?

Daha çok gençsiniz üstelik maaşınızda var asla katlanmayın böyle birine boşanın.İnanın ilerde daha büyük problem yaşarsınız.En azından şimdi yeniden yuva kurma şansınız var.Her erkek bunun gibi değil.Çok daha iyisini bulursunuz bu adamın size saygısı falan yok belli ayrıca sizin üstünüze plastik bile olsa şişe atmış.Bana yapılsa bu haraket asla sizin gibi sakin olmazdım olamazdım.Bulduğum her şeyi kafasına geçirirdim.Siz fazla bile taviz vermişsiniz bu adamla hayat geçmez yine de siz bilirsiniz.

Benim kayınvalidem -muhtemelen yardıma gitmedim diye- kurban eti bile vermedi sayılır. 1 yapmalık 2 kişiyiz yaptım bir kere yedik bitti. Benim misafirlerim vardı o zaman kaldı ki ben et falan parçalayamam annem etleri hiç elletirmezdi sağolsun kendi hallederdi ama kaynanalar kraliçe!
Ama işte bizim hatamız da onlara göre çenemizi tutamamamız. Biz derdimizi anlatıyoruz onlar dırdır olarak görüyorlar.
Valla bu devirde kim kimsenin kahrını çekmiyor. Ne güzel kendi ayakların üzerinde duracak durumdasın niye çekesin. Bunun için mi evleniyoruz arkana bile bakmadan çek git derim ben ya da gözünü korkut belki aklı başına gelir.

Son düzenleme:
derdini çok güzel anlatabiliyorsun
burda yazdığın gibi adama anlatıyorsan ve hala anlamıyorsa şunu sorman gerekir kendine
böyle bir ömür geçer mi

şu kızları hiç anlayamıyorum neden evlendiklerini..ayaklarının üstünde duruyorsun kazancın var maddi açıdan kocaya bağımlı değilsin....özgürsün..hesap soranın kısıtlayanın yok..ne demeye evlenirsiniz?..rahatlık batıyor mu acep?allah akıl versin..

herşeyi yazmış arkadaşlar ama karşı taraf benim aileme kötü bişey söylerse ben onun ilesine kötü bişey demem. ondan bi farkım kalmadığını düşünürüm. zaten kavgacı bi yapım da yoktur. bence sende her ne olursa olsun hakarete başvurma. insanın ailesi en değerlisidir evet ama yine de kendi terbiyeni saygını göster derim.

diğer konularda ise çok çok taviz verdiğini düşünüyorum. konuşmayı öğrenmeliyiz diyerek bi başla diyalog kurmaya. yavaş yavaş düşüncelerini sakin olarak anlatmaya çalış. belki ilk anda tepki verse bile sonra kendi içinde düşünüp hak verebilir. başka çözüm de görünmüyor. umarım konuşmayı başarabilirsiniz..

Allah yardımcın olsun ya yaptığın fedakarlıkları görünce çok yapmışsın kısman gerektiğini düşünüyorum...Pantolonuna kadar karışan bir adam her istediğini yapıyorsun kendine güveninde tam bence o böyle oldugu sürece sende eski sen olmalısın sonucta tek taraflı yürümüyor evlilik sen ne kadar adım atıyorsan oda atmalı :)

Neler neler yaşamışsın.. Öncelikle artık eşini tanımışsın.. Ondan alabileceklerini de görmüşsün.. Bunları düşün, kendini ve evlilikten beklentilerini düşün.. Bunları netleştir..

Sağlam kararlar al,bunları da eşinle paylaş,ben bunları yapıyorum ve senden bunları bekliyorum diye açıkça belirt..İlkokul çocuğuna anlatır gibi anlat ki iyice anlasın.. Belki kararlılığını görünce hatalı olduğunu anlar..

Mesela ev temizliği için kadın gelsin. Bu seni eksik bir kadın yapmaz ki,sen çalışan ve zamanı değerli olan bir kadınsın,temizlikle zamanını geçirmek zorunda değilsin.. Çalışmasan bile değilsin..Maaşını eline sayma..Nasıl kartlarını alır işte bu durma sınırı

Şu bir gerçek ki eşin "aile" "anne-baba" kavramlarına saygılı falan değil..Onun için dünyadaki tek aile "kendi ailesi" ve o ailenin içinde sen yoksun.olsaydın annesine "buraya gelmek istemiyor o nedenle kavga çıkartıyor" diye seni şikayet etmezdi.... Bu konuda da gerçekten kararlı olmalısın. Senin ailen benim ailem tartışması çok yıpratıcıdır artık bundan karşılıklı olarak vazgeçmelisiniz... İkinizin de ailesi değerli...

Eğer benim kaynanam da seninki gibi olsaydı benim ki de aynı senin eşin gibi olurdu.. Kıyafetimi kısıtladığında kv engel oluyor..genç şimdi giymeyecek de ne zaman giyecek diye oğluna kızıyor.. Aile de gerçekten önemli..

Tabi bu düzeltme sürecine girecekseniz, eşinin hatalı olduğunu kabul etmesi lazım.. O zaman birlikte aile terapisini de gidebilirsiniz..

Bazı erkekler evlenince "evli kadın oldun dikkat edeceksin" tripleri fazla oluyor.. ama zamanla yumuşar mı bilemiyorum

Gerçekten artık bu kavga gürültü sürecine dur demek için ciddi kararlar almalısın.. Allah yardımcın olsun..

Hee bir de şunu yapabilirsin.. Burada yazdıklarını sanki başkası yazmış gibi düşün ve ona ne tavsiye ederdin? Ne yazardın?

Son düzenleme:
Erkeklerin sistematigi genelde aynidir ve evet koc burcu cok kiskanc.eski sevgilim paranoya derecesine getirdigi icin ve her alttan aldigimda tepeme ciktigi icin,bunun onunu alicagimi bildigim icin ayrildim.ayrildiktan sonra donmek istedi ama cok gecmeden ayri oldugumz halde bana laf sokmaya calisti.herneyse...abartmakta cok iyiler yani.senin sosyal statunun hicbir onemi yok onun gozunde ya da herkes tarafindan begeniliyor olmanin.o sadece kendi acisindan bakiyor.nicin banka kartini veriyorsun?madem o kadar maco,evi erkek gecindirir teiplerinde,birak o gecindirsin.sen kiyafetlerinden neden o kadar fedakarlik ettin ki?sen ne kadar kati olursan o o kadar kedi olurdu.evli kadin profili de nedir? Annesiyle seni nasil kiyaslayabilir?once babasina baksin.babasinin evde kedi gibi oldugundan eminim.ve evi yonetenin de annesi...maalesef ki bunlar diktator anne cocuklari.annesi kati bir kadin olmali ki o da kati kurallar koyabilecegini zannediyor.kirip dokmek de gayet simarikca.bence cocukluguna inip gelisim donemleri incelenmeli.ne mi yapicaksin?ailesinin yaninda melek olucaksin.evdeyken teror estirceksin.kastettigim agiz dalasi degil.uzerinde kurdugu egemenligi bitirceksin.bunu da davranislarinla belli eediceksn.net tavirlarin olmali.mizmizlanma,sizlanma,yakinma,ise gidemezsin mi dedi,bunun sakasina bile tahammulum yok,bu konu kapanmistr de.konusursa da dinleme.ya da giyimine mi karisiyor,27 yildir ne giyecegimi kimseye sormadim ben,bana ne yapicagimi soyleme de kapat konuyu.yuz goz olma yani.ben ayriliga karsiyim.karsiyim derken yikici sonuclari cok fazla ve insanlar bosanmayi cok kolay ve oyun haline getirdiler.yapilacak biseyler mutlaka vardir.senin kucuk bi ki cocugu olmadgini goster sadece.o da karsisinda gerck bir kadin gorsun ve ayagini denk alsin.ki erkekler ayagi yere saglam basan kadinlardan etkilenir.bi isin var,guzelsin,yeteneklisin,senden daha iyiaini bulabilecek mi ki!!!kendi degerini bil...

bir birey oldugunu unutmamanı öneririm. kadın olmanın güzel yanı süslenmek özgür olabilmek falandır bunları kullandunyaya dön

ayyyyy kızlar bu dayanışmayı cok sevdim.
napıyoruz boyun egmiyoruz.

BU DAHA BASLANGIC MUCADELEYE DEVAM..!!!!!

Şu madde madde yazdığın fedakarlıklarını görünce ben burada sıkıldım. Bu nasıl bi esir hayatıdır....

nisanlimdan ayrildim zaten sunuda söyliyim ona karsi bi terbiyesizlik yapmadigimi biliyorum ama sizin gibi önyargili hareket eden kisiler hemen saldiraya geciyor böyle anlamadan dinlemeden. bidahakine yorum yaparsaniz önce neyin ne olduguna bakin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…