suan itibariyle eşimden nefret ediyorum

bikez annesi şahit oldu bu tartısmalarımıza kendını haklı cıkartmak ıcın işyerinde bılgısayara dgru egılmışım sütyenımın askısı gorunmuş o bu sekılde benı gormus herkes gorebılırmış..nası utandım anlatamam..hiç farkında degılım gorunmuş bıle olsa bılerek yapılan bsy gıbı sankı cok ıgrenc hıssettırmıstı bana kendımı..bayramda bız gereksız bı sebepten tartıstık ve aılesıne soyledıgı sıızn yanınza gelmek ıstemıor o yuzden kavga cıkarıor bu..annesı de gelmesın o zmn dedı..ben dınlıyorum ama bndn bahsetmıolar gıbı..cok fazla yasadıklarım var..ben asla aılemle kotu olmasın dıye bunun aılemle ılgılı attıklarını onlara soylemıorum dusman olmasnlar dıye kendi yasadıklarımı bıle acıp anlatmıorum..annem ben anlatmayınca sesımden anlıor bunu arıor..bu sayıp dokuor ne ozelımız var ne bsy..aılelere yanstmayalım ne olursa olsn desek de bendn once bu kosup anlatıor..nısanlyken kavga etmsıtık ayrılma noktasına gelmıstk keske ozmn kopsaymıs..annesıne anltmıs o da gıdıp ozur dıle demış..o kadına sukretkı o olmasa senle evlenmezdık o gunden snra bıle demıstır bana..ozetle bu ve bunun aılesı olgun mukemmel ıyı ınsanlar..ben ve benımm aılemın kotuyuz

Benim çok sevdiğim bir söz var; "Eşeğe at muamelesi yapıyoruz, anırınca şaşırıyoruz!", Ah sevgili arkadaşım senin karşındaki beyaz atlı prens değil ki neden çıkarttın tepene bu kadar :)

Son düzenleme:

erkekte en sevmediğim ve bana göre en ucuz en aşağılık bir kişilik tarzı.çok çok özürdilerim hala eşin çünkü.sen kimi kime karşı rencide ediyorsun.sen eşinin ayıplarını ailene karşı örteceğine yaptığın bayağı davranışa bak.böylesi düzelirmi inan bilmiyorum.böylesinin amacı da ne onuda anlamış değilim.

sagol bak bu daha iyi oldu:)) canım işi bırakcaksın dedıgınde zaten asırı asırı tepkı verıorum dunde benı yatak odasından kovdu işte,defol gıt nereye gıdıosan gıt dıye.(evın kapısını kıtlemıs ve anahtarı basucuna koymstu bende almaya calısıorum gıdıcem dıye)..bikez de ıhalede gorevlyım hatta baskanım aynen kavga ettık dıye ıse gondermemeye kalkıor kı sebepsız gırmesem ıhaleye sorusturma gecırebılırım bunu yuznden,korkusuzluguna benı byle tehlıkeye atmasına cok sasırmsıtım.zaten ben bunu kabul etmiyrm..giyimle alakalı yok popona bakıolar yok cok gosterıslısın yalnız bana guzel ol dıye yavas yavas sınsıce koydu yasaklarını..il basta etmedımmı kavga barsıma surecınde bırer fedakarlık olarak gıttı benden ozgrluklerım bır bır.yasadıgım hıcbıseyı haketmedıgımı dusunuorum kendımı ezdırerek cozum bulmaya calıssam iki yalaka soz edrdım aılesı hakkısında kendısıne bunu da yaglar ballar ıdare ederdim..kendıme yakısmaz su haller,sevmedgımı hemen bellı edıorm ıkı yuzlu davranamıorum.ve hıc polıtık olamıorum..psıkoljımı saglam tutmak ıcın spora fln gdyrm baska mesgulıyetler buluorm..yorumların ıcın tekrar tesekkurler

taviz tavizi getirmiş hayatınızda ,sizin dediğiniz gibi kariyerli bir insan değilim ama evlilik hayatında kariyer yaptım,benim olan hiçbirşeye laf söyletmem ,aileme ,eşime ,çocuklarıma ,gereken herşeyi kendim yaparım ama kimse dil uzatamaz o konuda çok hassasım ,sizede bunu öneririm güzellikle hassasiyetinizi anlatın ,yoksa dişe diş bence ,çünkü bu laf söylemeler bir çok insanın hayatında hakaretlere varıyor ,sizi siz olarak kabullenmiyor değiştirmeye çalışıyorsa kendi kuralları varsa ona uygun bir eş alsaymış,sakın psikolojinizi bozmayın evlilik satranç gibi ,taşların yerine oturması lazım ve kazanmak için doğru hamle yapmalısınız,sevgiler.

bircok arkadsımın da benzer problenlerı yaşaması,ve yaşadıklarımı hıc bılmeyen ınsanların bıle evllıge alıstınmı dıye sorularını eh ıdare dıoruz dıyerek gecıstrırken bana bı ınsanı tanımanın 2 sene evlılıgınde 5 seneye ıhtıyacı oldugunu soylemeleri sebebıyle (kı bız 7 ay evlılık oncesı sure 9 aydır da evlı olark beraber 16 ay gecırmısız) belkı daha zaman vardır dıorum alısırız herkesın sıvrı ucu torpulenır bırbırıne uyumlu bı cıft oluruz.Ama bu benım ıyı nıyetım sadece,giden torpulenen degısen uzulen ben oluyrm..kavgada snra o uyuyor dızı ızlıyor ders calısıor hayatına bır sekılde devam edıor.cok mu zor anlasamask da saygılı olsa kararlarıma varlıgıma..her seferınde bununla tartısma ortamına gırmıcem dıye soz verıorum..ama yazımın basında oldgu gıbı ıyı nıyetl yapılmış bı onerı bıle buna laf sokma elestırme gelıor..kendı benım ıcın sıgarayı bırakmıs ınsan degıl,ben benım ıcın yap bıle demıorum saglıgın gıdıor ben esımle ALLAH omur verırse uzun seneler yasamk ıstıorum dıorum,cocuklarımızın genetıgıne sımddıden zarar verıosun dıorum..bu alıskanlık bırakılmaz hemen dıo,bı stresım gecsın sınavım gecsın dıor.bende makyaj da benım alıskanlıgmdı ve vzgectm dıodum bı ara..aynı sey degılmıs o benım cıldımı bozuor yok opunce kımyasal tad gelıomus..sıgara ıcen senı opunce benım mıdem bulanmıomu saglık ıcınse sıgara senın cıldıgını,dudak rengını,dış yapını etkılemıomu..işte bunları saydıgmda (bence gayet mantıklı ve yakın ornek) dilim uzun oluor dırdırcı kadıın oluorm annesi bu kdr cevap vermezms babasına

ilk önce Allah yardımcın olsun..ama lütfen çalışan bir bayan olarak kendini daha iyi savun ona göre davran.o seni daha önceden bilerek evlendi saygı duymak zorunda.belki bu aşamada bu sıkıntıları yaşayacaksın ama eminim bir yerde kabul görücek.görmeyeceksede sen eşini tanıyan biri olarak bazı restler çekerek yoluna koyucaksın.ama seninde bir karekterin ailen olduğunu kabul etmeli..yoksa böyle üzülerek zaman geçiriceksen canına yazık.sana kimse boşan diyemez hakkıda yok karar senin yaşayan biri olarak.ama şartlarını düzeltmezsende bu durum seni zorlayacak.bende çalışan bir bayanım hemde tırnaklarıyla yaşamı kazanan kültürlü ,sosyal yaşamı olan biriyim.giyimime kuşamıma hep kendim karar verdim.şimdi nişanlıyım nasipse evleneceğim.baskı yaptığı sıralarda hemen ben böyleyim diyorum.çünkü ileride sıkıntı yaşamak istemiorum.muhakkaki fedakarlıklar olucak ama karşılıklı olduğu zaman kıymetli bu verdiğimiz emekler.inşallah herşey gönlünce olsun..

cok tatlı bı ablamız var işyerımıze gelıor avon urunlerı satıor..o demişti ki her evlinin bır konusma dili var ve bu degısmez hep aynı kalır..hakaret eden etmeye devam eder..doven dovmeye devam eder..kıran doken kocam da dokmeye devam etcek heralde..söz versede bi ilşkiye nasıl baslandıysa o şekılde gıdıor..bende bundan nefret edıorum işte..bunu dusunce yasanmaz bu adamla dıorum.suan umıtsız bir haldeym

birşey dicem ama alınma

7-8 aylık bır surecte tanısıp evlendık..sevgi ve uyum evliliği olsun diye boyle bır tercıh yaptım demişsin.

ama bence 25 26 yaşıma geldim evde kalmak üzereyim diye evlenmişsin

çünkü sevgi uyum bunlar 7 8 ayda anlaşılacak şeyler değil.

kumar oynamışsın elinde patlamış.

Son düzenleme:
Benim çok sevdiğim bir söz var; "Eşeğe at muamelesi yapıyoruz, anırınca şaşırıyoruz!", Ah sevgili arkadaşım senin karşındaki beyaz atlı prens değil ki neden çıkarttın tepene bu kadar :)

bu söze bayıldım kısa ve öz

yok canım buna katılmıyorum ,herkesin bir ikinci ,üçüncü yüzü var bana göre fırsatına ,kişisine ,ortamına göre takılıyorlar,öyle güzel adam oluyorlarki fırsat vermeyeceksiniz kaba davranışlara ,kabullenmeyeceksiniz,kabullendiğinizi görünce daha da rahat davranacak ,evliliğini sürdürmek isteyen herkes ,saygılı olacak ,başka türlü ömür geçmez,bu şekilde düşünmekte fayda var,başkalarının olumsuz sözlerine kulak vermeyin ,kendi tarihinizi kendiniz yazın bence,sevgiler.

seni dikkate alıp da cevap vermek bıle yersız oluyor aslında..hep okuyodum ve ınsanlar bırbırlerını tanımadan etmeden boyle saygısız yersız hadsız acımasız yorum yapıorlar dıye sasırıodum,basıma geldı bak..1.27 yaş evde kalma yaşımı bu nasıl bı dusunce koyde fılan mı yasıorsun hala boyle dusuncelere sahıpsın yaşla evle kalmayı alakalandıracak kadar 2.fırsatım olmadıgını nerden bılıorsun benım tercıhım olamazmı o yasta evlenmek..sana degıl ama dıger okuyan arkdslar ıcın yazıorum begendıgım hoslandıgım bırıydı bu surecte,uyumlu derken tabıkı karıyerıne baktım egıtım olarak bana denkmı dıye,manevıyatına ve yasam tarzına baktım bırbırımıze uyarmıyız dıye,yasına baktım kendımden kucuk bırıyle asla olmam dıordum,kultur olarak denkmıyız dıye baktım anadolu ınsanıyıız adetlerımız bırmı dıye,calısma saatlerımız,devlet memuru olmamız vs vs..anladıgım su ki bu mantıklar saglansa bıle uyum olmıyabılıomus..sagol ınsafsız ve hadsızce yorumun ıcın gıt baska yerde sınır bozmaya calış,cunku senın gıbı bılıncsızce yorum yapana bırıne baska bısy yazılmaz

Kadına yakışıyoda, erkegin tripliside hic cekilmiyor canııım

kesinlikle kiskanclik degil, sen anlamissin zaten bunu. benzerleri benim de basima geldi. esimin beni istedigi kaliba sokma cabalari. onceleei denedim. hala birseylerden dolayi mutlu degildi, tartisiyorduk. sonra takmamaya basladim. nasilsa bik bik otuyo en azindan ben kendi istedigim gibi yasiyorum. hic bir artma olmadi kavgalarda, aynen devam. ama ben o kadar cok taviz vermedigim icin daha sakinim artik.tavsiye ederim. yavas yavas ama bir anda degil.

canım bende geçen sene 25imde evlendim ocakta tanıştık ağustosta evlendik tam 8 ay.senin düşünüp taşınmadan evlendiğini hiç sanmıyorum.bu yorumlara takılma böyle evlenenen arkadaşlar var ona isnaden arkadaş öyle yazmış.eşin zor bir adammış hakikaten.Allah yardımcın olsun.hele küsmesi ki benim eşimde küser en çok bunda zorlandım konuşmayla anlaşmayla az da olsa ilerleme oluyorsa sabret ama hiç bir ilerleme yoksa ailenle bu durumları paylaş.ne kadarlık evlisiniz ben arada göremedim yazdıysan?

bu iş dikiş tutmaz sana söyliym bu adam değişmez sen yıprandığınla kalırsın adamı düzeltecem diye yılların geçer o arada bir de çocuk olur böyle adamdam asla yapmam deme çocuk konusu gündeme gelince bi süre çok iyi olur sonra yine eskiye döner
benim tavsiyem rest çek evlenmeden önce seni tanıdığı halinle giyin davranışlarını öyle ayarla bunu kabullenemeyecekse ayrılacağını söyle evet evlilik karşılıklı fedakarlık gerektirir ama seninki resmen seni başka biri yapmaya çalışıyor en az 6 ay kendin ol ama kavga etme didişme bunu içine sindirebilecekse devam edin yoksa gönder gitsin
erkekleri biraz korkutmak gerek yoksa sürekli ezerler en kırosu da en moderni de böyle bir de aileni de ihmal edip adamın karşısında çöpsüz üzüm durumuna düşme daha çok ezer
sonuç ne olursa olsun üzülme herşey geçer

zaten canım zor bir bölümde okudum 24 yasında mezun oldum,2 yıl okul bıttı kpss işe gir yenı bı duzen kur bılmedıgın sehırde.calıstıgım kurumda daha dgrusu mudurlukte tek bı bayan yokken basladım ıse:)kendıme anca gelmiştimki yıne evliliği dusunmuoken eşimle tanıstık,bırbırımıze sevmedıgımız kımsemızın olmadıgı bı sehırde destek olarak basladık.sonra zaten sevgılısın aynı sehırde farklı bekar evlerınde nıye yasayalım dedık,tayın gıbı bı durumu da olabılırdı eşımın bızde kararttık gozu evlendık.26 yasında ALLAH nasıp ettı ve evlendım..bazı ınsanlar bunların kısmet işi (ölümün dogumun evliliğn alınyazı olması) oldugunu,zamanın degısmeyecegını bilmior.. evet küsme huyu cok kotü ve malesef küsken bıle ben bana dıkte ettıgı kurallarla yasıorum normalde hanı bı bayan arkdsımın evıne gtceksm habersız gıdemıorum bununla da konusmk ıstemedgm ıcın hiç gtmıorum..evde oturmayı hıc sevmezken tum hftsnu evde gecırıorm yapayalnz.9 ay oldu evleneli.tam duzelıo artık oturyo dedıgım vakıt bozuluyo ılsıkımız ve her tartısmada daha saygısızlasıoruz

tamam kızma hemen, sinirlenme.. aslında oda doğru söylemiş. ama şu da var, o kadar çok örnek var ki insanlar bakıyosun yıllaaaarca flört ediyolar hatta nişanlı kalıyolar. ama evlenince pat diye değişiyor adam. yada gerçek yüzünü o anda görüyor insan..
o yüzden her evlilik bi kumardır aslında.. iyide çıkabilir kötüde..
sen aslında çok doğru noktalardan değerlendirip evlenmişsin ama işte ne yapacaksın, bu seferde başka huyları kötü çıkmış..
şu da var ki sen mesela hiç sana denk olmayan, eğitimsiz, işsiz vb. biriyle evlenseydin de bunları yaşasaydın bu seferde sana herkesin diyeceği şu olacaktı. ee davul bile dengi dengine çalar. sen kendin ettin kendin buldun. insan dengiyle evlenmeli vs. vs.

ee bak şimdi pekçok noktadan denginle evlenmişsin ama bu seferde karakterinde bazı şeyler sana uymamış.. evlilik çok zor yaa..
gerçekten çok zor.. asla tanıyamıyosun, göremiyosun gerçek yüzünü...

ah canım. onu mutlu etmek için aranızda sorun çıkmasın diye ne var makyaj yapmam ben de demişsin. sonra da şunu giyme demiş neyse onu da yapmayıveririm demişsin. sonra bir de bakmışsın ki herşey birikmiş. daha geçsiniz boşanmayı düşünme zaten biraz daha sabretmeye bak. ununca, saatlerce süren bi konuşma yapın tartışmadan. ailesini sevmesen bile ona de ki aileni ben çok seviyorum lütfen hiçbir lafımın altında kötü mesaj arama. seni çok seviyorum bak ben senin için bazı şeylerden vazgeçtim, kendimi değiştirdim sen de birkaç konuda bana karşı dikkatli davranırmısın mesela tartıştığımızda hiçbir zaman bana küsme, hakaret etme konuşmaya çalışalım de. sizin için en iyisi terapiste gitmek ama gitmiycekseniz en azından oturup konuşun eve birtakım kurallar yükleyin saygıyla ilgili

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…