hergunku mevzumuz işi bıraksam cok mutlu bı hayatımız olacakmısım..ame ben ıse gıdıyorum diye evimi eşimi ihmal etmiyorumki..kendı bekar evımı bıle temızlıkcı cagırıp temızletırken veya annemı beklerken,evlendım evlenelı temızlıkcı almadım..kendım yapmaya çalıstım.ne ıcın bırakcam hem cüzzi bı para almıorum kendıyle eşdeger bı katkım var eve ama hıcbıseyde soz sahıbı degılım,banka kartımdan kendı ıhtıyacım kadarını alıp kendısıne verıyorum.ama kazandıgım paranın bıle bu ınsanın gozunde hukmu yok..koç burcu asırı bencıl asırı kontrolcu dıktator ınatci tum kotu huylara sahıp bı ınsandakı..ama genelde ınsanların tesellısı alkolu yok kumarı yok senı aldatmıor bu sanki mukemmel erkek modelı..halbuki bu olması gereken ınsan bence
erkekler kendi ailelerinde ne gördüyse evlenince de istiyor. evlenme o zaman ailenle devam et hayatına.. bu öküzlük niye( kendi eşim için dedim sözm meclisten dışarı ) evli kadın modeli diye bi şey yok bence. her erkeğin karısı , kendisinin aşık olduğu kadını olmalı. robot musun sen? bi de maaşallah ne güzel çalışıyorsun, işin var. eminim evine gelince yemeğini eksik etmiyorsun. mis gibi yuvan var. neyine senin be adam dert çıkarıyorsun. evlenmeseydin .. çok mu sert oldm bilmiyorum ama kendim de yaşadığım için bu konular canımı sıkıyoooooooo
kızlar her kavgadan sonra bosanmayı dusunyorum zaten..bosanmanın zorluklarını ve getırdıgı psıklolıyı iyi bılıorum ve korkuorum.ablam bosandı ve kucuk bı sehırde onun getırdıgı olumsuz havayla yasıyor.emın olun evet evde su kavgalarla yaşamak da bosanmı dul bayan olarak yasamaktan az kalır bısey degıl ama yenılgıyı kabullenıp cekıp gıtmek de acaba pişmalık verırmı bana ilerde..acaba düzelir mi yapılacak bişeyler varmıdır diye düşünüorm..bircok evli arkadasımdan da bu tarz kavgalar duyuyorum acaba gelip gecıcı bı surecmıdır dıye yasanılanları unutmaya calısıorum,guzel taraflarını gormek ıcın kendımı zorluorum.ama tepkıleri agır gelıo..hakaret ederek konusması veya kırarak dokerek benı korkutmaya çalısması agır benım ıcım..
Ne kadar zamandir evlisin bilmiyorum, fakat hemen hemen her kadinin aklina bosanma fikri illa bir nokta geliyordurkızlar her kavgadan sonra bosanmayı dusunyorum zaten..bosanmanın zorluklarını ve getırdıgı psıklolıyı iyi bılıorum ve korkuorum.ablam bosandı ve kucuk bı sehırde onun getırdıgı olumsuz havayla yasıyor.emın olun evet evde su kavgalarla yaşamak da bosanmı dul bayan olarak yasamaktan az kalır bısey degıl ama yenılgıyı kabullenıp cekıp gıtmek de acaba pişmalık verırmı bana ilerde..acaba düzelir mi yapılacak bişeyler varmıdır diye düşünüorm..bircok evli arkadasımdan da bu tarz kavgalar duyuyorum acaba gelip gecıcı bı surecmıdır dıye yasanılanları unutmaya calısıorum,guzel taraflarını gormek ıcın kendımı zorluorum.ama tepkıleri agır gelıo..hakaret ederek konusması veya kırarak dokerek benı korkutmaya çalısması agır benım ıcım..
aferin böyle devam et.. gerçekten bazı kadınlara artık üzülmicem.. çünkü Rabbim kendisine bugün milyonlarca kadının olması için dualar ettiği, uğruna yıllarını harcadığı memurluğu nasip etmiş. ama bazı insanlar gerçekten haketmiyor..
Rabbim onlara herşeyi verse bile kendileri başlarına dert açıp mutsuz olmayı beceriyolar..
şimdi sana; yahu kadın sen memursun, tonla para kazanıyosun.. bu insana maaşını veriyosun. oda karşılığında senin ayağındaki pantolona kadar karışıyor. ailesine ve kendine köle yapmaya çalışıyor.. ne çekiyosun bu kompleksli, sorunlu adamı.. ver ağzının payını, olmazsa bas tekmeyi gitsin.. birazcık kendinin kıymetini bil yahu.. diyicem amaaaaaa sen nasılsa dinlemiceksin...
ne denir ki, bi insana en büyük kötülüğü yine kendisi edermiş..
Hatalari en basinda yapmissin canim... Evlenmek demek birinin egemenligi altina girmek degildir! Ilk once bunu esin ile konusup bir netlige ulastirman gerekli. Evlilik bir hayati paylasmaktir... Oraya gidemezsin, bunu giyemezsin, isin benim istedigim sekilde sekil almali diye diretmeler olmamali... Elbette senin iyi niyetini anliyorum. Bende evliyim, insan elinden geldigince karsisindaki erkege saygi gostererek ona gore kendisini ayarlamaya calisiyor... Bunun da farkindayim, fakat herseyin bir dozaji vardir ve karsiliklidir. sen saygi gosterip o sana saygi gostermiyorsa orada bir problem var demektir... Sen o dozu biraz asmissin... Bir an once kendi istek ve haklarinin oldugunu esine anlatmalisin...
Herseyden once esin ile ailesi arasinda sana karsi olan munasebet hos degil, biraz benim esim ile ailesi arasindaki munasebete benziyor. Cok sukur esim hic bir zaman kendi ailesinin yaninda munakasa cikartmaz veya beni haksiz pozisyona dusurecek davranislarda bulunmaz, gerekirse annesinin yaninda savunur. Fakat evde olay farkli, ayni senin yasadigin gibi bir sey diyecek olsam hemen alinir... Ama yine de sukur ediyorum esime...
Bende senin gibi prestijli bir is hayati yasayan bir kadindim, simdi ev hanimiyim (elimde olmayan nedenlerden dolayi) fakat en kisa zamanda ise baslamak istiyorum... Neler yasadigini az cok anlayabiliyorum. Is yerinden ve cevrenden gormus oldugun sayginligi nasil oluyorda bu insanlar bir anda yikabiliyor diye dusunuyorsundur cogu zaman... Sen gelmis oldugun kultur ve aileden dolayi eminim ki esine ve ailesine gereken saygiyi en azami sekilde (kendini zorlayarak) gosteriyorsundur, cunku bende kendimi zorlayarak bu saygiyi gosterdim, kendileri durmadan sayginligi zedeledikleri icin, sineye cekerek yine kendinden taviz vermemeye calisiyor insan... Butun bunlarin karsiliginda da tek bekledigim (eminim senin de bekledigin) biraz yasam alanina saygi duyulmasi, seninde bir birey olarak kendi kararlarin, kendi fikirlerin oldugunun idrak edilmesi....
Bende bunlari yasiyorum zaman zaman... Esini karsina alarak konunusmaktan baska caren yok... Fakat taviz vermeden. Zaten esinin seni `evil kalmamakla` tehdit etmesi kadar igrenc birsey olamaz. Sartli evlilik mi olurmus ya?? Iki insan bir birini sever, birlikte hayati paylasmak ve yaslanmak ister, sonucunda evlenir...
Seninle evlenmeden once senin nasil bir insan oldugunu bilmiyor muydu? Senin calistigini, is sorumluluklarin oldugunu, kulturlu bir insan oldugunu, kendine gore bir hayat anlayisin oldugunu vs... bunlari bilmeyerek mi evlendi?? Bir insani bir muddet degistirebilirsin, sonra ummadigi sekilde o insan patlar... Sende patlama noktasina gelmissin bu, bu kadar basit... Kendi hayatina sahip cikmak istiyorsan bu karsilikli saygiyla olabilecek birsey... Sen nasil esinin yasam alanina ve hayatina saygi duyuyorsan o da bunu ogrenecek, bu sekilde davranmasi hos degil...
işte bu yüzden dedim ya ayrılmakta sözde kolaydır..
senin durumun zor diye..bende evliyim..kendimi senin yerine koyduğumda ne yapardım bilmiyorum
eşinle tatlı dille konuştuğunda tepskisi ne oluyor peki canım?
direk agresifliğe mi bağlıyor yine?
Herkese gore bir yontem vardir, sende zamanla bu yontemi bulacaksindir. Biraz sabir biraz da kendi isteklerinin oldugunu belirtecek davranislarda bulunman gerekecek. Misal bazisi esinin her istegini yapmamakla, bazisi evini boslamakla, bazisi yatagindan uzaklasmakla, bazisi da yemek yapmamakla bunu ufak ufak esine belirtmeye calisir. Sende bu tarz bir yontem bulacaksin... Deneyerek olacak...teşekkur ederim,uzun uzun yazmısın..benım yasadıgımı en az benım kadar iyi anlatmısın..konusarak halletmeyı cok ıstıorum..ama tansıyon bı anda yukselıor anltmk ıstdgımi de anlatamıorum..ben aglıorum o ya saygısz konusuor ya esyalara zarar verıo
kendinden çok taviz vermişsin.27 yaşında bir insansın neyin doğru neyin yanlış olduğunu hayatına 7-8 ay içinde girmiş birisimi öğretecek sana.sende maşallah her dediğini yapmışsın.şöyle bişey olur kimi erkek öyle güzel anlatır öyle güzel isterki sen değişsen bile bundan huzursuzluk duymazsın.kendini baskı altında hissetmezsin o ayrı.ama bu vurmuş yıkmış kırmış dökmüş sen hem dediğini yapmışsın hemde onun pisliğini temizlemişsin.haşaa allah mı.ne kadar uç bir örnek demeyin arkadaşlar.bakın burası aslında çok önemli.rabbim bizi yaratırken kula kul olmayın sadace bana kul olun buyurmuştur.ama maalesefki şu davranışlarla kula kul ediyoruz kendimizi mazallah.evlilikte fedakarlık olur ama tek taraflı olmaz.bu sana huzursuzluk veriyorsa bu fedakarlık değil zana zulümdur.sende bundan sonra bir kavganızda ondan kötü kız,geçirmiyorsan bile cinnet geçirmiş gibi kır dök yık öylece bırak git başka yerlerde kafanı dinle bak bakalım ne yapacak bide isterse 1 ay konuşmasın sende konuşma.bakalım ne oluyor.
ya bazı arkadaşların görüşlerinede katılmıyorum.adam karısının parasını alıpta kumara yada içki yada tek başına yiyp içmiyorki paranızı vermeyin diyorsunuz.evlilik ortaklıktır.yatağımı bedenimi paylaştığım adamla paramı nasıl paylaşmamki.o ev o yuva ikimizin.orda ne yeniryorsa ne harcanıyorsa ortaktır.ayrıca çalışıyorsam sadece kendim için çalışıyorum paramı vermem diyecekse bir kadın oda evlenmesin bekar yaşasın.ayrıca parayı veriyor diyede kadın aç kalıyor diye bişey yokki.haa adam har vurup savuruyorsa haydan gelip huya gidiyorsa ozaman heeyyt dur bakalım der kadın herhalde.bu basit değil herşey.ben bu karı koca arasındaki para mevzularını çok ucuz buluyorum.
Herkese gore bir yontem vardir, sende zamanla bu yontemi bulacaksindir. Biraz sabir biraz da kendi isteklerinin oldugunu belirtecek davranislarda bulunman gerekecek. Misal bazisi esinin her istegini yapmamakla, bazisi evini boslamakla, bazisi yatagindan uzaklasmakla, bazisi da yemek yapmamakla bunu ufak ufak esine belirtmeye calisir. Sende bu tarz bir yontem bulacaksin... Deneyerek olacak...
Bu kadar saygisiz davranmasi ve esyalara zarar vermesi dogru birsey degil... Herkes kavga ediyor inan bana, tartismasiz ve kavgasiz bir evlilik olamaz, cunku iki farkli insan bir hayati paylasiyor ve karsi cinsler... Muhakkak zit dusunulen bir konu cikacaktir ortaya... Buyukler hep der, tartisma/kavga evliligin tadi tuzudur, her gun bal/baklava yenmedigi gibi her gun de tursu yenmez... Bir gun iyiyse belbet bir gun kotu olacaktir, malesef hayat toz pembe degil. Senin yasadiklarin biraz ekstrem... Fakat her evlilikte senin yasadiklarin yasanmiyor. Sende bunlarin yasanmamasi icin kendi SINIRLARINI cizmek zorundasin... Evlendin diye kendi hayatindan vaz gectin anlamina gelmiyor... Senin de bir birey olarak kendi kararlarin, kendi goruslerin olmak zorunda, her daim esin seninle hem fikir olmasa dahi, bu olmak zorunda... Sende her daim esinle hem fikir olacaksin diye bir kaide yok... Bunu konusarak, olmadi tartisarak, olmadi onun davrandigi sekilde sende ona davranarak, bir sekilde cozeceksiniz... Her daim kosulsuz sartsiz esinin isteklerini gorevmis gibi yerine getirmen de dogru degil...
Bosanmak lafinin esin tarafindan agza alinmasi da hos birsey degil, madem bosanacakti niye evlendiniz? Ayrica ailenin bu kadar uzakta olmasi da esine cesaret veriyor olabilir... Kendi ailen ile iliskilerin nasil? Seni sahipsiz mi goruyor? Arkanda ailenin oldugunu her daim bilsin... Umarim bir cikar yolu bulursun.. Allah yardimcin olsun...
bırkez cınnet gecırdım zaten,kırık camların uzerıne cöktüm aglayarakellerimle camları avuclayıp oyle bı sıkmısımkı.ortalık kan revan..diz kapagıma 3 dıkıs atıldı o an cok korktu hastaneye goturdü hemen..ama olmuyo işte canım o kırsın sen kır.kımse ders almıor..o bunları yapınca bende degısmıorumki..yanlıs anlasılmış galıba korkutuo ıstedıklerını o yuzden yapıorum demıorum..ınatlasıp yapmıorum snra byle oluyo..farkındayım bazı konularda da fazlaca tavız verdım..ozellıkle gıyımle alakalı ama annem de dahıl olmk uzere velılıgn ılk yılları eşin kıskanır dıkkat et gelıp gececek bunlar.cocugunuz olunca degısır..veya bılmıorum bende belkı yetısmemden kaynaklı eşimdir bazı mevzularda içi rahat etsın dıye ıstemedgm seylerı yaptım.HATALIYIM..bu sekılde sürmesin ama anlaşayım saygı sevgi sınırıları içerisinde bı evlılıgm olsn ıstıorum..her seferınde bu sefer olck düzelıcek soz verdı dıorm (kuran uzerıne yemı ettırmıstım kırıp dokmeme uzerıne) bakıorum en bastayız
Gorusune katiliyorum... Evlilik o kadar basit birsey degil... Herseyini paylasiyorsun ve bu paylasim karsilikli... Dedigin gibi erkek butun parayi alir, kadini da ihtiyaclarindan mahrum birakir o zaman elbetteki kadin bir noktada dur der. Fakat ortada boyle bir durum yoksa, yasanilan alan gibi kazanilan da ortaktir. Bizim esim ile aramizda asla boyle bir sorun olmadi, olamazda... Yeri gelmistir ben cikartip parami ortaya koymusumdur, yeri gelmistir esim ayni sekilde yapmistir... Zaten evliligin icinde cikar iliskisi gibi senin paran - benim param mevzusu girdigi zaman, o aileden de bir hayir gelmiyor malesef. Bu sekilde sahit oldugum bir cok insan var etrafimda, hic hos olmuyor sonlari... Zaten yetiskin insan olarak, evliligi goze almis insanlar olarak esler eminim ki paranin idaresini de bir sekilde oturturlar... Aksi halde zaten gecim olmaz...
Sinirle yazdıgım ıcın bazı seylerı eksık tutmuusum..kendı sankı benım aıleme laf soylemıor.babam karaktersız,annem cok konusur,abım sogukmus bunu aramıormuş,ablam yok hedıye almamıs,yıgenım cok sımarıkmıs yok şişmanmış..sanane ekmegını senmı verıosun.abllam esınden ayrıldı zor bı hayatı var ama ALLAH ın lutfu cok akıllı bı kızı var ama cocuk ne yapsa bu saygısız ınsana batıyor..abimin psikolojık sorunları var iş tresi yuzunden iyi bi kurumda ust dzey uzmanlıgı var 7/24 calısıor..derdii benım kocam degılya..sankı bunu aılesı dort dortluk.ben demıorumkı benle ılgılensın arasın sorsun aramasınlar ırtıbata gırmesınler samımıyetsız zaten konusmaları genelde..sevmek zorunda degılız saygılı olalım yeter..nefret ettrdı ailesinden..ama dert sadece aıle degılkı..istedıgını elde edemedıgı zaman veya duymadıgı zamankı tepkılerı..kırmaları dökmeleri saygısz lafları zorbalıkları,ve benı hırpalaması..nefret edıorum ondan da..malesef ıkı gun snra sınırım gecıor..aman evlılıgm bozulmasın aman sabredeyım dıorum..huylu huyundan vazgecmıor.ben ezıyet cektıgım genclıgımın gıttgıyle hastalık sahıbı oldgmla kalıorum..ve benı byle nefret sahıbı ınsan yaptı.anasının babasını kardesının hiç bı ozel gununu bos gecmedım genc kız dıye buna kendıme almdgm kullanmdgm urunler aldım..yaranabıldımmı hayır..annem derdıkı kendını hedıye alarak sevdıremezsın dgru..ınsan oncelıkle kendı aılesıne deger vermelı..ben kendı aılem benı bılıor sevıor kırılmazlar dıye tatılde bıle onları grmktn vazgecmısken bu adam asla anlamıck fedakarlıklarımı..gücüm yok hcbseye maalesef..kendıme yasadıklarımı suan iştekı durumu psıkolımın gocmesını yakıstıramıorum.pozıtıf ve sureklı sakalasan herkesle arası iyi bı ınsanken benı ne hale getırdı.suan dertleşecgm kımsem bıle yok
mesajınızı gereksız sert buldum.ben buraya yazmısım ki herkesten yapılması gerekenle ilgili gorus beklıorum sen nasıl olsa dınlemıceksın demıssınız ama..gormedıgım dusunemedıgım bısey varsa baskalarını dusuncelerınden faydalanayım diye..ben eşimdir ne olsa kocamdır yapar eder cekerım demedımki zaten takatım kalmamış..devlet memuru oldum cok sukur kazanıorum ısımden vazgecıcem de demedım ne geregı varda haketmıo bu ınsanlar memurlugu dıosunuz..paradan ıhtıycm kadar olanını kazanıorum ve ortak gıderler ıcın evime verıorum..yanı katkım var ve soz sahıbı olmk ıstıorm anlamında soyluorum bunu..adama verıp al sen ıdare et hayaıma da karıs demıorum,emın olun bende fevrı bı ınsanım.eser gurlerım cogunlukla hatta boşa gıtsın dıye ınsanlara cok da akıl verdıgım olmustr,ama basına gelınce bı anda olmuo..kendı sonumu bılmıorum belkı bosanma olck ama pişman olmıyacgm sekılde ypmk ısterım dönüp baktgmda gereken hersyı yapmısım duzeltmeye calısmısım olmamıs demek..bilmem anlatabılıormuyum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?