suan itibariyle eşimden nefret ediyorum

mimcucu

Üye
Kayıtlı Üye
18 Ocak 2013
51
5
16
Eskişehir
uzun zamandır yazmasamda okuyucu olarak takip ediyorum forumu.birçogunuzun sıkıntısını okuyup üzülüyodum..suan bende pek iyi değilim ve sizle paylaşmak istiyorum.bakalım sizler ne düşüneceksiniz.27 yaşındayım eşim de 30 yaşında..aynı şehirde devlet memuru olarak çalısıoruz..7-8 aylık bır surecte tanısıp evlendık..sevgi ve uyum evliliği olsun diye boyle bır tercıh yaptım..ama suan yanlış yaptıgımı düşünüyorum..bu kadar zıt karakterde oldugumuzu evlenmeden anlamam da mumkun degılmiş..cok uzun anltmk isterdim ama gunlerımı alır heralde yazmam.ama gelen sorular olursa daha nıtelıklı sekılde acıklarım.suan sadece dunku olayı ve benım bu ınsan ıcın yaptıgım fedakarlıklardan bahsetmek ıstıyorum..dun işten geldıkten snra yorgun argın kendısıne rıca edip cıkarttırdıgım kurban etinden kavurma yaptım yanında sevıyor dıye salata..oturduk sofraya..et tam ıkı kısılığe gore posetlenıp konulmustu buzdolabına.dedimki kurban etlerımızın cogu cok buyuk parcalar halınde posetlenmş iki kişye fazla gelio nerdeyse hepsinde pişrip yemedık ve attık..buzluktan cıkan ette tekrar dondurulmuo bılıosunuz..keske kücük posetlenseydi..kurban ailesinin yanında kesıldıgı ıcın her haltı bıldıgını sana kayınvalıdem kendı kafasına gore bu sekılde posetletmişti..yaglarını ayırmamıs buzluktan cıkınca sert oluyor daha ıyı ayırırsın dıye..bende guclu kuvvetli biri degılım.buzlu eti dogruyamıorum bıle.esıme de geleck kurbana yagını ayırıp oyle posetliyelim ıkımzın yıyebılecgı mıktarlarda..gelgelelim bunun yuzu asıldı.gonulsuz yıyor.noldu noldu..snra bu dokulmeye basladı..aileme tesekkur edecegın halde bıde tenkıt edıosun sureklı elestırıosun..ALLAH askına surda onlarmı var sana syluorum bunu tecrube olsn geleck sefere daha bereketli olur atmayız dıye soyle paketleyelım dıorum burdan aılesıne pay cıkarıor adam..zaten kısaca bahseeyım..ailesinden aılevı dertlerinden bıktım usandım.onların yanına gıdınce bana farklı davranmasndan,istemedıgım halde benı onlarla samımı olmam ıcın zorlamasndan..her tatılımı onların evınde gecırmktn..aslına bakarsanız bana bı kotuluk etmıs degıller.sadece annesı laf sokucu kızkardeşi sımarık ve kaprisli babası ve anneannesi iyi insanlar..ama bana yaptıgı bu diretmeler yuzunden onlardn cok sogudum ve dun dedımkı..sana hıcbı sekılde yaranılmıor.bundan snra kendın gıt aılenın yanına benı zorlama bır araya gelınce hep ben senın aılene karsymısım gıbı benım acıgımı aramaya calısıp ılla kavga cıkarıosun mılletede rezil ediosun.(aılesının onunde kac kez kavga ettıkk)bu sozum uzerıne bana plastık su sısesı fırlatıp bana guya hedıye ettıgı papaganımın kafesini yere atıp kırdı..bende o ıcerdeyken soylene soylene sıldım supurdum ortalıgı..salonda yatıoken gel hadı cnnm dıye gece benı yataga cagırıor..normal gelmıo bana bu davranıs.özür dile dedim dilemem ben bsy yapmadım sen dile dedim..gece gece bıde bunun ıcın kavga edıldı ve bana gerızekalı dedı..o kdr saygısızkı.yanı soylemeyım dıoorum okul hayatım basarılarla dolu..aılemde tek okumamıs veya yanlıs ıfade guzel karıyer elde etmemış bı ınsan yok.bende güzel bir bolum okuyup guzel bı meslege sahıp olmusum..bu saygısız adamın hakaretlerını kaprısllerını cekmek ısetmeıorum..o bana bunu yapınca ondan nefret edıorum..dun anahtara sarılıp ıse gıtmıceksn dıye saklıor..maddı gucum oldgu ıcın dilim uzunmus..sana guvenıp de ıs bırakcak degılım dedım ve benı yatak odasındn kovdu.gıt naparsan yap dedi..bu saygısız adam ıcın yaptıgım fedakarlıkları saymak ıstıorum..bunları yapmassam evlı kalmam fıye benı tehdıt edıor cnku:
1.topuklu ayakkabı giymiorum(boyum uzun ve benı cok dıkkat cekıcı yapıomuş)
2.dar kotu gec dar paca veya ıspanyol paca kot bıle gıyemıorum..sade ve sadece bosbol hıphopcu pantolnu gıbı pntolonlar gıyıyrm
3.makyaj yapmıorum.
4.dısarda cafe nıtelıgı olan hıcbıyerde oturmuyorum
5.ögle yemegını bıle evıme gıdıp yıyorum.
6.gorevım geregı ılcelere gıtmem gerekıyor.mudurume rıca mınnet ısımı dgru duzgun yapamıorum
7.işten hıcbır erkekle konusmuyorum..zaten 4-5 bayanız
8.etek-elbıse-tayt-sort hıc bır sekılde adı gecmıyor.
9.sureklı evde yemek yenmelıymış.vıtamınlı beslenmek ıcın.sarmasından dolmasına slatasından tatlıısına herseyı vaktım olcusunde yapıorum..meyvesını cerezini cayını eksık etmıorum..suan ders calısıor dıye onun yapması gereken seylerı bıle ustlenıorum..ders calısırken camdan bakcak dıye camı bıle parıl parıl sılıorum..kı ben annemın evınde hıc ıs yemek yapan bırı degılkne..veya ortaokuldan bu yanan fon cektırıp mkyajını yapan bırıyken..
kendıme guvenım tam oldugu ıcın ve etraftan begenıldıgım ıcın bana bunları yapıor kıskanclık adı altında..cırkın bır adam degıl ustelık kendıne guvenı yok desem.uzun ve yapılı işi gayet iyi hanı desem altımda kalıor o yuzdn byle..etraftan bırbırıne yakısan guzel bı cıft duruoken neden ben ezıyet ceken taraf oluyrm..nıye ben sevdgm seylerden vazgecıorum..su fedakarlıklarımı hıc haketmıor..en ufak tartısmada evde kırılmadık esya kapı bardak canak kalmıor..bıde bana temzıletıo kendı kılını kıpırdtmaz yasar o sekılde..küsme huyunu hıc anlatmayım..konusmasam 10 gun yasar oyle..napmalı nasıl adam etmelı..veya nasıl vazgecıp gozden cıkarmalı

canım sen kendinden çok fazla taviz vermişsin maalesef yani 7-8 ay içinde oldu diyorsun ama o süreçte seni az da olsa tanıyamamış mı ya da sen onu hiç mi tanıyamamıştın? eğer etek giyip makyaj yapan bir kadınsan seni öyle görmüş ilk olarak neden değiştirmeye çalışıyor ki.
sorun sadece ailesi değil gibi çünkü :/

offfff şu erkelerin bu tripleri valla hasta eder insanı...
nasıl bu kadar eline verdin ipleri....
konuş bence hatta çek restini toparlasın kendini...

Sinirle yazdıgım ıcın bazı seylerı eksık tutmuusum..kendı sankı benım aıleme laf soylemıor.babam karaktersız,annem cok konusur,abım sogukmus bunu aramıormuş,ablam yok hedıye almamıs,yıgenım cok sımarıkmıs yok şişmanmış..sanane ekmegını senmı verıosun.abllam esınden ayrıldı zor bı hayatı var ama ALLAH ın lutfu cok akıllı bı kızı var ama cocuk ne yapsa bu saygısız ınsana batıyor..abimin psikolojık sorunları var iş tresi yuzunden iyi bi kurumda ust dzey uzmanlıgı var 7/24 calısıor..derdii benım kocam degılya..sankı bunu aılesı dort dortluk.ben demıorumkı benle ılgılensın arasın sorsun aramasınlar ırtıbata gırmesınler samımıyetsız zaten konusmaları genelde..sevmek zorunda degılız saygılı olalım yeter..nefret ettrdı ailesinden..ama dert sadece aıle degılkı..istedıgını elde edemedıgı zaman veya duymadıgı zamankı tepkılerı..kırmaları dökmeleri saygısz lafları zorbalıkları,ve benı hırpalaması..nefret edıorum ondan da..malesef ıkı gun snra sınırım gecıor..aman evlılıgm bozulmasın aman sabredeyım dıorum..huylu huyundan vazgecmıor.ben ezıyet cektıgım genclıgımın gıttgıyle hastalık sahıbı oldgmla kalıorum..ve benı byle nefret sahıbı ınsan yaptı.anasının babasını kardesının hiç bı ozel gununu bos gecmedım genc kız dıye buna kendıme almdgm kullanmdgm urunler aldım..yaranabıldımmı hayır..annem derdıkı kendını hedıye alarak sevdıremezsın dgru..ınsan oncelıkle kendı aılesıne deger vermelı..ben kendı aılem benı bılıor sevıor kırılmazlar dıye tatılde bıle onları grmktn vazgecmısken bu adam asla anlamıck fedakarlıklarımı..gücüm yok hcbseye maalesef..kendıme yasadıklarımı suan iştekı durumu psıkolımın gocmesını yakıstıramıorum.pozıtıf ve sureklı sakalasan herkesle arası iyi bı ınsanken benı ne hale getırdı.suan dertleşecgm kımsem bıle yok

canım ailelerle aynı şehirde mi yaşıyorsunuz ?

oofff offf of...hayatı zindan etmiş bu adam sana yaaa...fedakarlıksa o da yapmalı...niye hep siz alttan alıyorsunuz?niye hep siz idare ediyorsunuz?sınırları fazlasıyla aşmış bence... ne demek gerizekalı?eşine?BİR ÖMÜR KATLANILACAK BİRİ DEĞİL...resmen psikolojik ve fiziksel baskı altındasınız...

Son düzenleme:
konuşsan anlamaz böylesi, rest çeksen kendisi küser gider haklı bilir kendini, hatasını kabul etmez, bunlar bence kendi ailesinden aldığı alışkanlıklar. karakterine oturmuş. tabiki tamamen kendi fikrim. bence artık apayrı bi ailesi olduğunu kabul etmesi gerekiyor eşinizin. sizin de kendinize göre bir aile kurduğunu bilinçli bir şekilde anlaması gerekiyor. ayrıca evt çok şeyden vazgeçmişsiniz onun için . peki o neyden vazgeçti ???

kızlar aynı seyleri söylemdımmı sanıyorsun..senle anlastıgımızda işimi bılıyordun,bu kıyafetlerı gıyıyordum,boyle bı ınsanla evlendın senı kandırmadımkı dıorum..ınanırmısınız goreve ılk basladıgımda gıydıgım kıyafetlerı ftgraflar uzerınden gosterıorum..elbıse etek topuklu hepsını gıyıyodum kı kendı sınırlarım cercevesınde..derdım bunları gıymek de degıl..benı ıstemedıgım bı ınsana cevırmesı..buna gore evlenınce bı ınsanın gıyımınden yasantısına herseyı degısmelıymışş..evlı kadın modelı varmıs ve ben buna uymalıymısım..annesı sadece ruj surermıs..bana dıokı sadece ruj surebılırsın..aılesını model almıs benı o kalına sokmaya calısıoki..bende sacmaladıgını kanıtlamak ıcın bu nasıl kıskanclık benım yuzumde en dıkkat ceken uzvum dudaklarımdır..pofuduk gayet dolgun,laf atanlar bıle dudaklara bak dıye atarlar ve bende asla parlak ruj vs surmem daha dıkkat cekmesın dıye..sen ruj sur diosun bıde dıorum..yanı kıskanclıkla alakası bıle oldgnun dusunmuorum..ana babasına cevırmeye calısıo bızı..ama onar 65 yasında ve yaşlanmıslar..ben 27 yasında annen gbı olamıcam dıorumm..kavga kavga kavga bıtmıor..ıkı gune bır kavga edıoruz(

bu arada dert anlatacak kimsem bile yok diye düşünme burası var çok şükür. anlatıyoruz paylaşıyoruz. benim de eşim ilk zamanlar bildiğin öküzdü :) yani sinirlendi mi bi şeyler fırlatırdı, hatta kavganın başını unuturduk. özür dilemez, kaprisli, kibirli,hakaret eden, kendi ailesini herkesten üstün tutan, hatta benim ailemi evimizden resmen tripleriyle kovmaya kadar getirmişti işi. sonra sonra nasıl oldu bilmiyorum bi şeyler düzeldi. arada o öküzlüğü çıkıyor tabi ama :) açıkçası en başta eşinin kendisini yaptıklarını farketmesi gerekiyor ! ve yine diyorum kendi ailesini manevi olarak her konuda ayrı tutmayı öğrenmeli. senin de ağaç kavuğundan çıkmadığını bilmeli..

o hiçbir şeyden vazgecmedı çünkü ben istemedim boyle bişey sadece ıkı kısılık bı aıle oldugumuzu anlatmaya calıstım..cekırdek aıle kavramını acıkladım.malesef yanlıs yetıstırılmış annesı babasına nasıl davrandıysa bende ona oyle olayım ıstıor..ama ben baska bı ınsanım farklı kulturden geldım yaşım genc..bunları anlamıor kabul etmıor..tutturmus atalarım diye kafasında bı evlı kadın modelı varki akıllara zarar ya..evımı terkedıp kalacagım yer yok,memurum hergun ıse gıdıp gelıorum..zaten işe yaramıor..küsmekten ayrılmakla tehdıt etmekten anlamıor..cezalandırabılecgm tek sey karnını doyurmamak olabılır:) o da hatasını anlamasına sebep olmuor.

hadı her şeyi geçtim ailesni falan , ekonomik özgürlüğün olmasın diye kapıyı falan kapatması işe yollamaması çok tehlikeli geldi bana. nasıl bir düşünce tarzı anlamadım.

hergunku mevzumuz işi bıraksam cok mutlu bı hayatımız olacakmısım..ame ben ıse gıdıyorum diye evimi eşimi ihmal etmiyorumki..kendı bekar evımı bıle temızlıkcı cagırıp temızletırken veya annemı beklerken,evlendım evlenelı temızlıkcı almadım..kendım yapmaya çalıstım.ne ıcın bırakcam hem cüzzi bı para almıorum kendıyle eşdeger bı katkım var eve ama hıcbıseyde soz sahıbı degılım,banka kartımdan kendı ıhtıyacım kadarını alıp kendısıne verıyorum.ama kazandıgım paranın bıle bu ınsanın gozunde hukmu yok..koç burcu asırı bencıl asırı kontrolcu dıktator ınatci tum kotu huylara sahıp bı ınsandakı..ama genelde ınsanların tesellısı alkolu yok kumarı yok senı aldatmıor bu sanki mukemmel erkek modelı..halbuki bu olması gereken ınsan bence

afedersin ama eşin tam bir canavara dönüşmüş..
bu kısıtlama bu sinir harbi nedir böyle?
işi mesleği adı sanı durumu ne olursa olsun geri kafalılıktan başka bir şey değil sergiledikleri..
sen daha ne için bekliyorsun canım?daha fazla hırpalanmak mı dayak atacağı zamanı falan mı bekliyorsun?
evet ayrılmak kolay değildir..ama senin durumun çok zor..
her an sorun yaratan bir adam ile aynı evde hayat hayat mıdır ya?

Hatalari en basinda yapmissin canim... Evlenmek demek birinin egemenligi altina girmek degildir! Ilk once bunu esin ile konusup bir netlige ulastirman gerekli. Evlilik bir hayati paylasmaktir... Oraya gidemezsin, bunu giyemezsin, isin benim istedigim sekilde sekil almali diye diretmeler olmamali... Elbette senin iyi niyetini anliyorum. Bende evliyim, insan elinden geldigince karsisindaki erkege saygi gostererek ona gore kendisini ayarlamaya calisiyor... Bunun da farkindayim, fakat herseyin bir dozaji vardir ve karsiliklidir. sen saygi gosterip o sana saygi gostermiyorsa orada bir problem var demektir... Sen o dozu biraz asmissin... Bir an once kendi istek ve haklarinin oldugunu esine anlatmalisin...

Herseyden once esin ile ailesi arasinda sana karsi olan munasebet hos degil, biraz benim esim ile ailesi arasindaki munasebete benziyor. Cok sukur esim hic bir zaman kendi ailesinin yaninda munakasa cikartmaz veya beni haksiz pozisyona dusurecek davranislarda bulunmaz, gerekirse annesinin yaninda savunur. Fakat evde olay farkli, ayni senin yasadigin gibi bir sey diyecek olsam hemen alinir... Ama yine de sukur ediyorum esime...

Bende senin gibi prestijli bir is hayati yasayan bir kadindim, simdi ev hanimiyim (elimde olmayan nedenlerden dolayi) fakat en kisa zamanda ise baslamak istiyorum... Neler yasadigini az cok anlayabiliyorum. Is yerinden ve cevrenden gormus oldugun sayginligi nasil oluyorda bu insanlar bir anda yikabiliyor diye dusunuyorsundur cogu zaman... Sen gelmis oldugun kultur ve aileden dolayi eminim ki esine ve ailesine gereken saygiyi en azami sekilde (kendini zorlayarak) gosteriyorsundur, cunku bende kendimi zorlayarak bu saygiyi gosterdim, kendileri durmadan sayginligi zedeledikleri icin, sineye cekerek yine kendinden taviz vermemeye calisiyor insan... Butun bunlarin karsiliginda da tek bekledigim (eminim senin de bekledigin) biraz yasam alanina saygi duyulmasi, seninde bir birey olarak kendi kararlarin, kendi fikirlerin oldugunun idrak edilmesi....

Bende bunlari yasiyorum zaman zaman... Esini karsina alarak konunusmaktan baska caren yok... Fakat taviz vermeden. Zaten esinin seni `evil kalmamakla` tehdit etmesi kadar igrenc birsey olamaz. Sartli evlilik mi olurmus ya?? Iki insan bir birini sever, birlikte hayati paylasmak ve yaslanmak ister, sonucunda evlenir...

Seninle evlenmeden once senin nasil bir insan oldugunu bilmiyor muydu? Senin calistigini, is sorumluluklarin oldugunu, kulturlu bir insan oldugunu, kendine gore bir hayat anlayisin oldugunu vs... bunlari bilmeyerek mi evlendi?? Bir insani bir muddet degistirebilirsin, sonra ummadigi sekilde o insan patlar... Sende patlama noktasina gelmissin bu, bu kadar basit... Kendi hayatina sahip cikmak istiyorsan bu karsilikli saygiyla olabilecek birsey... Sen nasil esinin yasam alanina ve hayatina saygi duyuyorsan o da bunu ogrenecek, bu sekilde davranmasi hos degil...

Son düzenleme:
erkekler kendi ailelerinde ne gördüyse evlenince de istiyor. evlenme o zaman ailenle devam et hayatına.. bu öküzlük niye ( kendi eşim için dedim sözm meclisten dışarı) evli kadın modeli diye bi şey yok bence. her erkeğin karısı , kendisinin aşık olduğu kadını olmalı. robot musun sen? bi de maaşallah ne güzel çalışıyorsun, işin var. eminim evine gelince yemeğini eksik etmiyorsun. mis gibi yuvan var. neyine senin be adam dert çıkarıyorsun. evlenmeseydin .. çok mu sert oldm bilmiyorum ama kendim de yaşadığım için bu konular canımı sıkıyoooooooo

kızlar her kavgadan sonra bosanmayı dusunyorum zaten..bosanmanın zorluklarını ve getırdıgı psıklolıyı iyi bılıorum ve korkuorum.ablam bosandı ve kucuk bı sehırde onun getırdıgı olumsuz havayla yasıyor.emın olun evet evde su kavgalarla yaşamak da bosanmı dul bayan olarak yasamaktan az kalır bısey degıl ama yenılgıyı kabullenıp cekıp gıtmek de acaba pişmalık verırmı bana ilerde..acaba düzelir mi yapılacak bişeyler varmıdır diye düşünüorm..bircok evli arkadasımdan da bu tarz kavgalar duyuyorum acaba gelip gecıcı bı surecmıdır dıye yasanılanları unutmaya calısıorum,guzel taraflarını gormek ıcın kendımı zorluorum.ama tepkıleri agır gelıo..hakaret ederek konusması veya kırarak dokerek benı korkutmaya çalısması agır benım ıcım..

Ama iste sen en basta bu tavizi vermeyecektin... Benim esim mesela hala ne giydigime ve nereye gittigime karismaz. Giyim konusunda kendi olcum var, bu olcuyu zaten asmam bilir... Sadece gidecegim yeri haber veririm o kadar, missal arkadasimla filanca café/restaurantta bulusuyorum, haberin olsun... Insanin kendine ait zamanlari olmak zorunda, devamli esinle yat kalk, ailesine otur kalk olmaz yani... Insanin esi, esinin ailesi ve is cevresi haricinde de cevreye ihtiyaci vardir... Yoksa bogulur insan... Ayrica esin sana cocugu gibi davraniyor esi gibi degil, kaldi ki bu zamanda insan cocuguna bile bu kadar diktatif olamiyor... Isin zor, Allah yardimcin olsun...

biz ne desek bos ama sakin isi birakmak gibi bir kotuluk yapma kendine ben disaridan bakan biri olarak soyluyorum bir arkadas daha demis ise gitmemen icin anahtari saklamasi tehlikeli geldi bana diye bence esinin davranislarida tehlikeli pisikolojik siddet zaten uyguluyor fazlaca taviz vermissin daha fazlasina musade etme ileride daha ileri giderse bu durum ondan tek kacisin isin olacak

işte bu yüzden dedim ya ayrılmakta sözde kolaydır..
senin durumun zor diye..bende evliyim..kendimi senin yerine koyduğumda ne yapardım bilmiyorum
eşinle tatlı dille konuştuğunda tepskisi ne oluyor peki canım?
direk agresifliğe mi bağlıyor yine?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…