• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sonradan görme havalı arkadaş

Şöyle bir iki kuşak geriye giderseniz herkes köylü çıkar bu nedenle siz kendinizi şehirli onu da köylü diye damgalamayın.
İnsan samimi arkadaşsa bu hareketleri görmezden gelir ama siz bence alınıyorsunuz artık sizde olmayanlarla hava atmaya çalıştığını düşünüyorsunuz makul bir düşünce söyleyin o zaman rahatsız olduğunuzu

Kocasının işi var ,eski bir arabası var,köyde doğmuş şehre gelmiş yaşantısıda eh işte ..

Tamam arkadaşın alışkın olduğu hayattan daha iyi bir seviyede yaşam sürüyor olabilir,söylediği şeyler belki sonradan görmüşlük ama ,yukarıda yazdığım o cümlelerinde o ne kadar sonradan görmüş ise sende bir o kadar asağılayıcı yazmışsın

Aileden gelmesi gerekli. Ben muhatap olmam açıkçası. Bu tip şeylerle mutlu olmaya çalışan biriyle hiç vakit kaybetmem.

O kadar rahatsızsanız görüşmeyin. Bu yaşta kadının huyunu kendinize göre yontacak değilsiniz ya...

Görüşmeyin öyleyse.

Arkadaşınız birden şehir hayatına geçince ne yapacagini sasirmis. Gercekten arkadassaniz guzelce uyarin. "Ben yabanci degilim ama disardan goren farkli yorumlar. Boyle davranma" diyin.

Bunu yapacak kadar samimiyetiniz yoksa da gorusmeyin.

Olaya soyle bakin, kadin koska helvasinin havasini yapacak kadar yokluk cekmis.. ben olsam uzulurdum ya.. hayir yani koska helvasi bakkallarda bile var neredeyse, dusunun iste.. ben olsam demeyecegim cunku su karakterde birine selam bile vermem ama madem siz arkadassiniz eski gunlerin hatirina idare edin..

Yazık ya varoşlukta son nokta. Dışarda yemek yemeyi,ütü almayı lüks sanıyor gariban..

Benım yanımda degilde.. bır baskasının yanında ben varken yapması üzerdi benı..

Bence demek istediği şimdi köylü olmaktan utanıyor ama eskiden utanmazdı.. utanılacak bişi demek istememiş bence. .

bilmiyorum ben hiçbir insan için köylü demezdim. eski yaşantısı derim, baba evindeki hali derim ama hem yazı boyunca kadından bu diye bahsedip sonunda da köylü vs görünce öyle düşündüm. değilse sorun yok zaten.

köylü olmaktan utanmak mı?

ne yani şimdi size plaket mi verelim, "sen çok asilsin, hiç böyle şeyler konuşmuyorsun" diye. bu yazdıklarınıza bakınca sizi de farklı göremedim ben, kızı eski haliyle vurmaya çalışıyorsunuz.
Bir arkadasım vardı. Bekarken full para sorunu vardı. Sürekli benden borç isterdi. Baya borçları vardı. Şimdi zengin biriyle evli a a görmen lazım o kız gitmiş yerine başkası gelmiş gelmiş zaten bir havalar bir havalar. Allahım arabada. Para bizde hayat bizde sizde ne var haydi söyle diye bir roman havası var onu açmış stori de paylaşmış çok gülmüştüm :KK48:

köylü olmaktan utanmak mı?

ne yani şimdi size plaket mi verelim, "sen çok asilsin, hiç böyle şeyler konuşmuyorsun" diye. bu yazdıklarınıza bakınca sizi de farklı göremedim ben, kızı eski haliyle vurmaya çalışıyorsunuz.
Bir arkadasım vardı. Bekarken full para sorunu vardı. Sürekli benden borç isterdi. Baya borçları vardı. Şimdi zengin biriyle evli a a görmen lazım o kız gitmiş yerine başkası gelmiş gelmiş zaten bir havalar bir havalar. Allahım arabada. Para bizde hayat bizde sizde ne var haydi söyle diye bir roman havası var onu açmış stori de paylaşmış çok gülmüştüm :KK48:

Ay nefret ederim ya sürekli aldığından yediğinden bahseden insandan..
Bir gün yine başlarsa "x biliyorum sen yeni gördün ama Lidyalılar parayı zaten çok önce bulmuşlardı. Yeni bir şey değil" deyin..
Anlarsa ne ala..
Anlamazsa madem samimi arkadaşınız "kız yeter şiştim artık" deyip başka yerden konu açın..

Her seferinde esprili ve alaycı bir şekilde yaklaşıp başka konu açarsanız zamanla ciddiye alınmadığını anlayıp susacaktır..
Kesinlikle "siz yapıyor musunuz?" diye sorduğunda ispat etmek ister gibi cevaplamayın. Hıhı tabi tabi falan deyin..

deseydim bende nazarim çok bak sana nazar değer diye:)
böle tip arkadaş gördüm
kocalarını anlatan da.. :)
kocasi memurmuş da ayy kocam şöle böle.. ben hiç anlatmam evliliğimi kocami.. bu bi özel hayatimdir:)

eşi de olsa başkasının parasıyla hava atabilen biri gelebileceği en üst noktaya,mertebeye gelmiştir. çünkü onun gözünde bunun üstü yok. kendi emeği değil, başarısı değil.2-3 yıl sonra eş terketse gitse ne yapacağını bilemez. ya da adam işten atılsa aksilik olsa bak gör bakayım o arkadaşını....yazık ben üzüldüm valla. bir insan (sırf kadın için değil) önce kendine güvenmeli, ayakları üstünde durabilmeli, hayatta başardığı birşeyler olabilmeli, onlarla övünmeli. koca parasıyla değil!

10 seneden fazladır görüştüğüm yurttan bir arkadaşım var iyi bi kız gerçekten saygılı ahlaklı esprili temiz vs.
Evlendi bu aman allahım nasıl havalandı
Bu köyde doğmuş büyümüş
Evlenince şehire gelmiş
Yaşantısıda eh işte öyle Zengin hayatı değil
Kocasını işi var eski bi arabası var onların havasını atıyo bana
Mesela diyoki
Ay işte kocamın maaşı artıcak ayh :KK6: yok işte ütü aldım yeni şu kadar fiyata aldım (milyon kere söylüyor ne kadara aldığını)
Yok işte eşim helvayı çok seviyo geçen almış hemde koooskadaan
Allahım ya hayır acaba sadece bana mı öyle geliyo o yüzden burdan paylaşıyorum arkadaşlar bunlar sadece bi kısmı
Her aldığı şeyin fiyatını böyle uzatarak söylüyo çocuğuna oyuncak almış pepe
60 teeelee aldık hemde diyor Mesela bizim arabamız yok tamam mı işe servisle gidiyorum ihtiyacım olmuyo heryere yakın oturuyorum
Diyoki ayy sizin niye arabanız yook
Tövbeee
Yok işte siz dışarda yemek yiyo musunuz evet bazen diyorum
Diyoki bizde yiyoruz ama (pahalı bir et lokantasının ismini söylüyor) ordaaaa ama çok pahalıı diyip gülüyo
Klima almışlar eve bana resmini çekip atıyo diyoki serinlenmeye gelirsin artık
Ben şimdi bu kızın kalbini kırmadan nasıl konuşabilirim
Bide çok alıngan
Valla geçen o kadar senemize üzülüyorum ya hiç böyle biri değildi köylü olmaktan utanmazdı şimdi havasından geçilmiyor havası da hava olsa bari...
Tatlım benim daha önce de klima görmüşlüğüm var. Senin için yeni bir olay tabi. Tadını çıkar diyebilirsin. Ama ben bu durumun köylü olmakla alakası olduğunu sanmıyorum. Zira artık köy dediğin öyle ulaşılması zor, medeniyetten uzak yerler değil. Gayet de senin benim gibiler çoğunlukla. Onun başka bir sıkıntısı vardır. Hem neden köylü olmakla utansın. Bu ülkede kaçımızın soyu saraya dayanıyor ki.

Benim de böyle bir komşum var, 2 yılda bir mobilya değiştiriyor. Şimdi de aynalı dresuar, sehpa almış hemen video çekip koymuş instagram'a ocak değiştiriyor yeni ocağını silerken video çekiyor. Aldığı tencerenin, aksesuarın vs. Yeni aldığı her şeyi koyar mutlaka. Kendini böyle mutlu ediyor belki de. Sizin arkadaş belki evlenmeden önce bu kadar rahat değildi maddi açıdan, o yüzden şuan bunlar ona mükemmel derecesinde geliyor olabilir. Kötü niyetle yapmıyor olabilir, arkadaşınızı en iyi siz tanırsınız.

Köy konusunu katmasaydıniz iyiydi.
Benimde orta halli bir aileden gelen arkadaşım baya zengin biriyle evlendi.
Hatta yakin zamanda evlendik. Güzel de bir kızdı. Düğünüme gelemedi,sonra kızım oldu evime geldi ,ilk potu kızıma bakip "aaa ben bu kadar güzel bir bebeğin olduğunu düşünmüyordum "oldu. Bu arada yakın zamanda doğum yaptık onunda oğlu var.
Sonraki muhabbeti evi ve yardımcısı oldu. İkinci yatılı yardımcıyi alacağım,sonra ikinci çocuk düşünüyorum dedi ve ekledi "valla evde yardımcı büyük kolaylık sende alsana "dedi. Ben bir şok daha oldum tabi. Çünkü ben eskisi gibi sohbet edip,güleriz saniyordum. Kızımi emzirdim ona da laf etti,ne uğrasıyorsun,ben hiç emzirmedim,yardımcı mamasını hazırlayip veriyor,ben emzirsem bırakip tatile gidemezdim bile dedi bana.Bu muhabbetleri beklemiyordum. Ki benimde durumum kötü değil,evimiz kendimizin,eşiminde benimde arabamız var,kendimizce iyi yaşıyoruz vs ama beni beğenmedi hatun.
Sosyal medya paylaşımları zaten görgüsüzlüğün dibine vurur tarzdaydı,gucci poşetleri(evet alişveriş yapmış poşet poşet cekmiş instagrama koymuş) paylasıyordu instagramda. Yada sürekli süper lüks Range'inin sağında solunda. Nişantaşında x markanin defilesinde,Palmarina Bodrumda ,tekne de tuhaf tuhaf fotoğraflar vs derken. Ben bir daha görüşmedim. Farkettim ki ortak noktamız kalmamış,aynı şeyleri konuşmaktan haz almaz olmuşuz. Çok ta severdim kızı,çok güzel zamanlarımız geçmişti beraber ama artık benim o sevdiğim insan değildi karşımdaki. Arkadaşımı kaybettim anlayacağınız.
Sizde görüşmeyebilirsiniz. Alıngan diyorsunuz,birşey söyleseniz kıskandın da diyebilir.

10 seneden fazladır görüştüğüm yurttan bir arkadaşım var iyi bi kız gerçekten saygılı ahlaklı esprili temiz vs.
Evlendi bu aman allahım nasıl havalandı
Bu köyde doğmuş büyümüş
Evlenince şehire gelmiş
Yaşantısıda eh işte öyle Zengin hayatı değil
Kocasını işi var eski bi arabası var onların havasını atıyo bana
Mesela diyoki
Ay işte kocamın maaşı artıcak ayh :KK6: yok işte ütü aldım yeni şu kadar fiyata aldım (milyon kere söylüyor ne kadara aldığını)
Yok işte eşim helvayı çok seviyo geçen almış hemde koooskadaan
Allahım ya hayır acaba sadece bana mı öyle geliyo o yüzden burdan paylaşıyorum arkadaşlar bunlar sadece bi kısmı
Her aldığı şeyin fiyatını böyle uzatarak söylüyo çocuğuna oyuncak almış pepe
60 teeelee aldık hemde diyor Mesela bizim arabamız yok tamam mı işe servisle gidiyorum ihtiyacım olmuyo heryere yakın oturuyorum
Diyoki ayy sizin niye arabanız yook
Tövbeee
Yok işte siz dışarda yemek yiyo musunuz evet bazen diyorum
Diyoki bizde yiyoruz ama (pahalı bir et lokantasının ismini söylüyor) ordaaaa ama çok pahalıı diyip gülüyo
Klima almışlar eve bana resmini çekip atıyo diyoki serinlenmeye gelirsin artık
Ben şimdi bu kızın kalbini kırmadan nasıl konuşabilirim
Bide çok alıngan
Valla geçen o kadar senemize üzülüyorum ya hiç böyle biri değildi köylü olmaktan utanmazdı şimdi havasından geçilmiyor havası da hava olsa bari...
benim kuzenim böyle
ben de baştan sinir oluyordum şimdi o sinir olsun diye daha da gaz veriyorum ona:D

ben de doğuştan belli standartlarda yaşayan bir insanım,
kuzenin koca parasıyla birşeyleri görümüş , kendisi hala para kazanmayan bir insan.

Bazen yazıyor mesela nerdesin diye
hastanedeyim diyorum
neyin var diyeceğine özel hastane mi diyor, devlet mi diyor.

tatile gidecek misiniz diyor
evet diyorum
hangi otel diyor lüks mü diyor :)

bazen üzerimde birsey görüyor
ilk sorduğu şey parası ne kadar oluyor

ya da kendi kendine kendisine aldıgı kıyafetlerın fotosunu atıyor
terlik aldım bak hem de 70 tl falan diyor :D

Kıza ayakkabı aldık adidas marka diyor
adidas sanki çok büyük birşey

ben size hak veriyorum zira benimde etrafımda var öyle tipler. kendilerini okadar komik duruma dusuruyorlarki haberleri yok.sanirsin birtek onlar yiyor birtek onlar giyyor birtek onlar geziyor.bana aşırı komik ve saçma geliyor öyle tipler

Back