• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sonradan görme havalı arkadaş

10 seneden fazladır görüştüğüm yurttan bir arkadaşım var iyi bi kız gerçekten saygılı ahlaklı esprili temiz vs.
Evlendi bu aman allahım nasıl havalandı
Bu köyde doğmuş büyümüş
Evlenince şehire gelmiş
Yaşantısıda eh işte öyle Zengin hayatı değil
Kocasını işi var eski bi arabası var onların havasını atıyo bana
Mesela diyoki
Ay işte kocamın maaşı artıcak ayh :KK6: yok işte ütü aldım yeni şu kadar fiyata aldım (milyon kere söylüyor ne kadara aldığını)
Yok işte eşim helvayı çok seviyo geçen almış hemde koooskadaan
Allahım ya hayır acaba sadece bana mı öyle geliyo o yüzden burdan paylaşıyorum arkadaşlar bunlar sadece bi kısmı
Her aldığı şeyin fiyatını böyle uzatarak söylüyo çocuğuna oyuncak almış pepe
60 teeelee aldık hemde diyor Mesela bizim arabamız yok tamam mı işe servisle gidiyorum ihtiyacım olmuyo heryere yakın oturuyorum
Diyoki ayy sizin niye arabanız yook
Tövbeee
Yok işte siz dışarda yemek yiyo musunuz evet bazen diyorum
Diyoki bizde yiyoruz ama (pahalı bir et lokantasının ismini söylüyor) ordaaaa ama çok pahalıı diyip gülüyo
Klima almışlar eve bana resmini çekip atıyo diyoki serinlenmeye gelirsin artık
Ben şimdi bu kızın kalbini kırmadan nasıl konuşabilirim
Bide çok alıngan
Valla geçen o kadar senemize üzülüyorum ya hiç böyle biri değildi köylü olmaktan utanmazdı şimdi havasından geçilmiyor havası da hava olsa bari...

Demek bu kadar ufak seyler onu cok cok mutlu edebiliyor. Arkadasiniz adina sevindim cidden...

Ama bu huylarini torpulemesi icin onu baskasini anlatir gibi uyarirsaniz daha iyi olur sanki...

Böyle birini tanıyorum bende annemin arkadaşı ve 30 yıldır arkadaşlar ne yapıyor ne alıyorsa fiyatını söylemeden geçmez akrabalarının çocuklarının hep maaşlarından bahseder sonrada ben parayı sevmem der insan gerçekten öyle birinin yanında yoruluyor sırf bu yüzden annem aramıyor kolay kolay kendini :)

köylü olmaktan utanmak mı?

ne yani şimdi size plaket mi verelim, "sen çok asilsin, hiç böyle şeyler konuşmuyorsun" diye. bu yazdıklarınıza bakınca sizi de farklı göremedim ben, kızı eski haliyle vurmaya çalışıyorsunuz.
Bence demek istediği şimdi köylü olmaktan utanıyor ama eskiden utanmazdı.. utanılacak bişi demek istememiş bence. .

Off, en tahammül edilemez boyutunda hem de sonradan görmenin.
İnsan yokluktan gelebilir, köy hayatını yaşayabilir çok normal ama sanki bana sabancı gelini oldu da hava atıyor( ha olsan bile size ne kime ne) klima fotosu atıyor, terbiyesizlikten başka bir şey değil.
Görüşmeyin bence.

10 seneden fazladır görüştüğüm yurttan bir arkadaşım var iyi bi kız gerçekten saygılı ahlaklı esprili temiz vs.
Bu köyde doğmuş büyümüş
Evlenince şehire gelmiş
Mesela diyoki
Ay işte kocamın maaşı artıcak ayh :KK6: yok işte ütü aldım yeni şu kadar fiyata aldım (milyon kere söylüyor ne kadara aldığını)
Allahım ya hayır acaba sadece bana mı öyle geliyo o yüzden burdan paylaşıyorum arkadaşlar bunlar sadece bi kısmı
60 teeelee aldık hemde diyor Mesela bizim arabamız yok tamam mı işe servisle gidiyorum ihtiyacım olmuyo heryere yakın oturuyorum
Tövbeee
Diyoki bizde yiyoruz ama (pahalı bir et lokantasının ismini söylüyor) ordaaaa ama çok pahalıı diyip gülüyo
Bide çok alıngan
Valla geçen o kadar senemize üzülüyorum ya hiç böyle biri değildi köylü olmaktan utanmazdı şimdi havasından geçilmiyor havası da hava olsa bari...
1.si köylü olmak utanılıcak bir şey mi.??bu cümleniz cok yanlış.2.arkadasiniz gorgusuz evet bariz size hitap etmiyorsa kesersiniz irtibati olur biter.

Bizde de bunun evliliği şova dönüştüren versiyonu bir personel vardı.
20 yaşında evlendi neredeyse cocuk gelindi yani,
Facete sürekli kocişle ibidik keyfi kociskomla zibirlandda gezmeler seklinde paylasimlar,haftada 1 kez mutlaka oyuncak ayı,kutu icinde tek gül fotosu paylasimlari ve dip notta kıskanmayın kocam beni cok seviyooo diye insanin midesini alt üst edecek paylasimlar yapardı.

Bir keresinde fotoğrafına yorum yapan bir arkadaşına "kız bak ben bu yasimda evlendim sen daha evlenemedin,elini cabuk tut kiz kurusu olacaksin yoksa" diyerek kezbanlik çıtasını arşa çıkardı.

Derkeeeeeen bir ters rüzgar,bir sert dalga kv problemleri kavgalar ve boşanma davası...
Sonra vazgectiler ama artik biz paylasim görmüyoruz :)

Bu köyde doğmuş büyümüş
Evlenince şehire gelmiş
Mesela diyoki
Tövbeee
Bide çok alıngan
Şu koca evinde gormelere tilt oluyorum ya.
Bazıları gerçekten koca evinde görünce bir değişik hal alıyorlar anlamadım

Ya bu insanlardan o kadar cok varki mesela benim oturdugum semtte genc kizligindan bikac yil oncesine kadar oturan gorumcem yani yaklasik 34 sene oturmus simdi iki yildir baska yerde oturuyor diye buralari begenmiyor shshshsh cok guluyorum o hallerine sey diyesim geliyor prensesler gibiydin tabi babanin evinde shshsh:halay:
Sonradan gorme olduklarini da acayip belli ediyorlar ya bigun bi laf yer birinden kendine gelir merak etmeyin :))

Bana kötü niyetinden değil de
Seni samimi bulduğu için gibi geldi

Ayrıca köylü milletin efendisidir
Neden utansın

Bende de vardi boyle bir arkadas. Ama kardesine yolladigi parayi, ailesine kredilerinde destek olmasini herrr ama her konusmada ulu orta anlatirdi. O derece şuursuzdu. Nasil mi kurtuldum? Gorusmeyi bicak gibi kestim. Isyerinde denk geldikce mrhaba merhaba. Zaten pek arkadasi kalmayinca da tayin istedi gitti. Simdi gittigi yerdekilere aciyorum.. :D

• Beğen
Reactions: KV_
Bu şimdi sosyal platformlardan da paylaşıyordur aldıklarını, yediklerini, içtiklerini. Bence sizde güzel bir cümle kurarak Facebook tan yazın birşeyler gönderme yapın. Emin ol görecektir hatta sana yazarsa eğer “aaaaa bu bana mıydı” diye. “Ay yok sana neden olsun sınıftan bir kız vardı sürekli böyle indallah olsun bıkmıştım yazdım. Ama tabiii sahi yaaa sende de var dikkat ettim buna” dersin.

Ben yazik der gulerdim, sinirlenmezdim ama boyle biriyle muhabbet edemem cok basit ve yuzeysel biri gibi.Yok sunu aldim yok buna cok para verdik ay sizin arabaniz yok mu vs hayal edemiyorum boyle bir arkadas.

yemin ederm bunları yazıcaktım.

çok sıkılırım boş muhabbetten. he deyip geçemem. açık açık söylerim. kırmak istemediğimi de söylerim ama durum böyle böyle gibisinden.

Haklısınız. Vakit o kadar değerli ki.

Birlikte kaliteli vakit geçirebileceğiniz, birbirinize birşeyler katabileceğiniz arkadaşlıklar, dostluklar kurmak varken böyle basit konuşmalar, boşa geçirilen zamandan ve beyin şişirmekten başka birşey değil!

Yaşanmışlıklar hatırına, belki düzelir diyerek adımlar atabilirsiniz.

Önceki paylaşımlarınızdan örnekler vererek mesela; eskiden kitaplar okur birbirimize tavsiye ederdik. Bu aralar hangi kitabı okuyorsun?

Ya da bir hobiniz vardır ilgilendiğiniz, ahşap boyama gibi bunlardan bahsederek, parayla ilgili konuşmaların önünü kestikçe, kendisi de sanırım sizi sıktığını ve basitleştiğini anlar ve düzelir.

Düzelmezse yapılacak şey ilişkiyi kesmek olur.

Sıkmayın canınızı, sevgiler.

• Beğen
Reactions: KV_
Bu köyde doğmuş büyümüş
Evlenince şehire gelmiş
Mesela diyoki
Tövbeee
Bide çok alıngan
Benim görmemiş bir arkadaşım vardı de hep övünürdü de sonra Allahın işi tüm varlıklarını kaybettiler ağzını yaya yaya konuşamıyo görgüsüz haspam de belki anlar:)

Gorusmeyi kesin bir zaman sonra sizi kucumsemeye baslar bu kafayla anlatiginiz gibiyse olaylar

Back