Sevgilim beni her şeyin en güzeline alıştırıp sonra elimden alıyor. O mu kötü ben mi?

Doğru sanırım satmaya alışmışım manipüle olmuşum olay satmak değil,bunu kendine yakıştırmak. Farklı bir pencereden bakınca ve daha yüzeysel bakınca bunu bana söyleyemiyor olması lazım. Ama beni dolandıracağını düşünmek ona haksızlıkmış gibi geliyor. Ona ihtimal hala vermiyorum ama şu aşamada bu bütçe yönetimi ve bu savurgan haliyle evlilik için şu aşamada uygun biri olmadığını anladım.
Evlenmeyeceksen bile gözünü dört ac sana nefret et sil at diyemem tabiki ama seni kendine bağımlu hale getirmesine izin verme her acıdan

Şimdi şunun yeni evliyken karısının altınlarına göz diken kocalardan ne farkı var? Erkekler iyice alıştı zaten bitcoin, borsa bilmem ne ayağına batıp batıp kadının altını yemeye. Bunu yapmayan da düğün borcu ya da araba değiştirmek için güveniyor altına.
Koluma taktığı şeyi acil hastalık vs gibi durumlar hariç alamaz. Ben emanetçi değilim, banka kasası hiç değilim.
Bana taktığı altın olmasa icralık mı olacak şimdi bu adam? Öyleyse bırakırım olsun valla, belki akıllanır.

Sevgilimin kalbi pırlanta gibidir 3 seneyi bitiren ilişkimiz var zaten bir senesinde beraber yaşadık şuan yakın şehirlerde ayrı yaşıyoruz.
Sevgilim bana hiç aklımda yokken 3 bilezik alır ve ben mest olurum aradan 3 ay geçmez satmamız gerekir. Yada sana cok güzel bir gün yaşatacağım der tatile götürür 3 hafta sonra geçtiğimiz aylarda aldığımız pırlantayı satarız gibi gibi. Ticaretle uğraşıyor ne kadar kazansa da gideri çok oluyor benim 5 katım kazanıyor belki ama ben onla tanıştığımdan beri borçlarım cok kabardı Allah var kredi kartımdan dükkan masraflarını geçer benim harcamalarımı da kendininkini de o öder. İlk defa bu ay biraz gecikti bakıyorum 1 hafta geçiyor hala ödemiyor ama bi gecede 5 bin eğlenceye harcıyoruz arkadaş misafir ediyoruz en son dayanamadım borcunu ödemem için seni sıkıştırmam mı lazım? Biliyorsun çalışıyorum ve bankalar tarafından gecikti diye aranmaya alışık biri değilim dedim 1 saat içinde hesabıma olması gerekenden 30 40 milyar fazlası geldi şaşırdım hemen o fevrilikle 1 saat içinde arabasını satıp borcunu ödemis bu sefer cok üzüldüm onu sıkıştırdığım için. Sonuçta biraz gecikse kimse ölmezdi benim derdim ödememesinden daha cok cabasızlığıydı eline hangi para geçse benimle birlikte yedi Allah var ama ben ödeyemeyecek gibi olduğunu bilemem ki kendini ayarlaması lazım değil mi? Ablası boşanıyor bu dönemde ve sanırım boşandığı kişi psikopatmış küfür etti benim tek derdim ablam şuan para mal mülk değil başlarım borcuna dedi. Tabi sonrasında sakinledi arabasını satmasına kızdım çünkü aynı şehirde olmadığımız için arabasız görüşmekte cok zorlanıyoruz. O da ne olursun beni üzme sağlığımız keyfimiz yerinde olsun yeter bu ara üstüme gelme dedi.
İyi de arabayı alan da kendisi hediyelerimi alan da o bir arabamız zaten var bende. Ama görüşebilmek için onun arabası olması lazım çok az vaktimiz oluyor bulunduğum şehire gelmesi için onda araba bize kolaylık oluyor. Eee pırlantaları da ben istemiyorum kendisi alıyor tabi ki havalara uçuyorum ama sorumsuz ödemelerini bilmediği için ilk ödemede hemen bunları gözden çıkarıyor. Ben bunu adam edebilir miyim ?
Hızlı koşan atın b*ku seyrek düşermiş.

Şimdi şunun yeni evliyken karısının altınlarına göz diken kocalardan ne farkı var? Erkekler iyice alıştı zaten bitcoin, borsa bilmem ne ayağına batıp batıp kadının altını yemeye. Bunu yapmayan da düğün borcu ya da araba değiştirmek için güveniyor altına.
Koluma taktığı şeyi acil hastalık vs gibi durumlar hariç alamaz. Ben emanetçi değilim, banka kasası hiç değilim.
Bana taktığı altın olmasa icralık mı olacak şimdi bu adam? Öyleyse bırakırım olsun valla, belki akıllanır.
Evet ya. Şimdi de diyor ki yaz gelmeden bileziklerin kolunda olacak. Ben de dedim yapma. Çünkü taktığın an asla çıkarmayacağım ve sattırmayacağım bu bir gram altın dahi olsa dedim. Bu sefer de diyor sen dayanamazsın yine verirsin senin bana vermemen gerekiyor ölsem de verme diyorum veriyorsun diyor. Yani suç bendeymiş gibi vermemen gerekiyor niye veriyorsun diyor.

Adam ciddi düşünüyor çok şanslısınız ,, değer de veriyor bence toplanır düşünmeyin
Cidden toparlanır mı? Tekrar bilezik alacağım dedi dün. Alma çünkü ne şimdi ne de sonrasında (evlilik) asla bir gram dahi olsa bozmam ne zaman cok rahatladım dersin o zaman alırsın ve asla çıkarmam dedim. O da suç sende ben sana verirken asla bana geri verme diyorum veriyorsun diyor. Yine sana alsam yine istesem yine verirsin dayanamazsın diyor. Binevi beni suçluyor

Bir yandan da yaşımız geçiyor özellikle doğum vs 30 dan sonra sıkıntı olacak diye korkuyorum. Şuan 26 yız. Ama evlilik düşünecek kadar bütçe yönetimi olmadığı da aşikar şimdilik
Ayol 26 ne ben 30undan önce evlenmeyi pek anlayamıyorum bu devirde (ev kızı değilseniz)

Ayol 26 ne ben 30undan önce evlenmeyi pek anlayamıyorum bu devirde (ev kızı değilseniz)
asla evlilik düşkünü değilim. Ama 30undan sonra doğumlarda ciddi oranda down vs. risk artıyor bilimsel olarak. Çok iyi tanıdığım ve eğitimine cok güvendiğim doktor tanıdığım ne zaman görse 30 unu geçme doğum vs düşünüyorsan der :( e evlendim hamile kalma süreci gebelik vs derken çok da vakit yok gibi görünüyor :(

asla evlilik düşkünü değilim. Ama 30undan sonra doğumlarda ciddi oranda down vs. risk artıyor bilimsel olarak. Çok iyi tanıdığım ve eğitimine cok güvendiğim doktor tanıdığım ne zaman görse 30 unu geçme doğum vs düşünüyorsan der :KK43: e evlendim hamile kalma süreci gebelik vs derken çok da vakit yok gibi görünüyor :KK43:
Kimin başına ne geleceğini Allah bilir. 40'indan sonra sağlıklı çocuk doğuran çok insan var. Ayrıca herkesin nasibi aynı değil. Ne yani 42 sin de evlenen kadının sağlıksız çocuğu olmak zorunda mı? Çıkın bu kafadan. 20'sin de olup yine engelli bir evlada sahip olabilirsiniz. İmtihan olacaksa olur. Çocukları var eden doktor değil. Doktor sadece teşhis ve tedavi edicidir. Olmamış şeylere yorum yapmak,endisesini taşımak çok cahilce. Vakit kaybı olarak evlenilmez.
Sana verdiklerini geri istediğinde bir kaç kez kesinlikle verme bakalım tepkisi ne olacak. Geleceğe don biçmeden bunu düşünsen iyi olur.

asla evlilik düşkünü değilim. Ama 30undan sonra doğumlarda ciddi oranda down vs. risk artıyor bilimsel olarak. Çok iyi tanıdığım ve eğitimine cok güvendiğim doktor tanıdığım ne zaman görse 30 unu geçme doğum vs düşünüyorsan der :KK43: e evlendim hamile kalma süreci gebelik vs derken çok da vakit yok gibi görünüyor :KK43:
30 mu? Abart biraz daha...

Siz bence herkese ve her şeye fazla güveniyorsunuz. Herkes mükemmel herkes kaliteli herkes dürüst vs vs. Doktor tanıdığınıza gidin, genetik kalıtımsal hastalıklarla ilgili tıp literatürünü gelişmelerini takip etmiyor musunuz diye bir sorun. Hiç mi araştırıp okumuyorsunuz, genetik ayıklama diye bir şey var. Sağlıklı genleri olan embriyoları ayıklıyorlar. Herkes ekmeğinin peşinde, doktora bak mahalledeki çekirdek çitleyen teyzeler gibi konuşuyor.

Yola geliyorsunuz ama çok yavaş. Kredi kartınızın kullanımıyla ilgili uyarılarımı dikkate almanıza sevindim. Ama eğer iyi niyetime - iyi niyetimize güveniyorsanız bu adamdan bir yol olmayacağına da inanın. Flört sevgililik iyi güzel heyecanlı aksiyonlu ama hayatınızı emanet edeceksiniz. Evlilikte olmazsa olmaz şey aşk değil güvendir. Evlilik sonrası maddi durumlar bozulabilir, ticaret hayatı iniş çıkışlar olabilir, sağlık sorunu çıkar yüklü borca girilir vs. Bunların hepsine karı koca göğüs gerilir. Daha fazla çalışırsın, mesaiye kalırsın kredi çeker borç ödersin ama eşin güvenilirse bunları yaparsın. Adamın kendi mekanına kazancına saygısı yok. Savurgan, yarınlar yokmuş gibi yaşıyor. Evlilik insanı değil, çocuk istesen ona da güvenilmez.

Yaşım geçiyor, iyi kötü bunla beraberim evleneyim bari demeyin sakın. Sevgiliyken hiç bir şeyden mesul değilsiniz, akşam olunca herkes evine gidiyor. Beraber yaşamanız da bir şeyi değiştirmez. Resmiyet yok, kanuni bağ yok çantanı alır çıkarsın. Belediye- nikah memuru evlendiriyor ama mahkemede hakim boşuyor. O da şanslıysan, adam hakkaniyetli efendi çıkarsa nafakaymış tazminatmış ödüyor, anlaşmalı boşanabiliyorsun. Çok severek aşık olarak evlenip ben nasıl bu adamı tanıyamamışım, günlerce kapımda yatardı bensiz nefes alamazdı diyen üyelerin konularına biraz bakın fikir edinin.

Kimin başına ne geleceğini Allah bilir. 40'indan sonra sağlıklı çocuk doğuran çok insan var. Ayrıca herkesin nasibi aynı değil. Ne yani 42 sin de evlenen kadının sağlıksız çocuğu olmak zorunda mı? Çıkın bu kafadan. 20'sin de olup yine engelli bir evlada sahip olabilirsiniz. İmtihan olacaksa olur. Çocukları var eden doktor değil. Doktor sadece teşhis ve tedavi edicidir. Olmamış şeylere yorum yapmak,endisesini taşımak çok cahilce. Vakit kaybı olarak evlenilmez.
Sana verdiklerini geri istediğinde bir kaç kez kesinlikle verme bakalım tepkisi ne olacak. Geleceğe don biçmeden bunu düşünsen iyi olur.
Bana verdikleri sadece altın pırlanta değil ki satılamayacak ama pahalı olan güneş gözlükleri ayakkabılar vs de var. Ne demek geri iste bunları hiç almadı zaten? Ayrıca konuyu ben açmadan son buluşmamızda yaz gelmeden hepsi kolunda olacak diye kendiliğinden söyledi ben alma dedim alırsan satılmayacak asla dedim o da ben her verdiğimde asla verme diyorum veriyorsun dedi. İstersen öleyim yine verme dedi. Bir o kadar kolyem bilekliğim vs de duruyor. Sattıkları da var duranlar da var tabi sattıkları gram olarak fazla şeyler ama pırlanta kolyem bilekliğim bunlar hala duruyor.
Ayrıca bu cahilce değil,bilimsel bir sonuç. 20li yaşlarda down sendromu doğurma oranıyla 30lu yaşlardaki aynı değil risk 2 3 katına çıkıyor. Bilimi cahilce bulmak enterasan

Bana verdikleri sadece altın pırlanta değil ki satılamayacak ama pahalı olan güneş gözlükleri ayakkabılar vs de var. Ne demek geri iste bunları hiç almadı zaten? Ayrıca konuyu ben açmadan son buluşmamızda yaz gelmeden hepsi kolunda olacak diye kendiliğinden söyledi ben alma dedim alırsan satılmayacak asla dedim o da ben her verdiğimde asla verme diyorum veriyorsun dedi. İstersen öleyim yine verme dedi. Bir o kadar kolyem bilekliğim vs de duruyor. Sattıkları da var duranlar da var tabi sattıkları gram olarak fazla şeyler ama pırlanta kolyem bilekliğim bunlar hala duruyor.
Ayrıca bu cahilce değil,bilimsel bir sonuç. 20li yaşlarda down sendromu doğurma oranıyla 30lu yaşlardaki aynı değil risk 2 3 katına çıkıyor. Bilimi cahilce bulmak enterasan
Yav kardeşim. Bilimi cahilce bulan kim. Riskler var da hayat da bu risklere göre şekillenemiyor maaselef.Yaşım geçiyor diye evlenilir mi? Ne yapsın yani 40 yaşında evlenen insanların bu kanı ile çocuğu olmasın mı? Hem çocuğun olacak diye garantin mi var? Hadi evlendin hemen hamile kalacağın ne malum? Belki 3-5 sene sonra kalacaksın o zaman da yaşın olacak 35. Çocuğun engelli olur diye çocuk yapmayacak mısın? Hayatta hiçbir şeyin garantisi yok.
Sevgilini çözemedim. Onun adına artık yorum yapmayacağım.

Offff nasıl davranacağım ? Beni cok seviyor ve cidden üstüme titriyor. Ona nasıl davranayım ki kendini toparlasın? Cidden beni kaybetmek hiç istemez çünkü ben biraz hassas kalıyorum hemen üzülüp affediyorum
Burnuma kumar kokusu geliyor sizden geri isteyip borçlara verdiğine göre sizde hayır demeyi öğrenin mesela size yine bişey aldığında lafınızı çarpın iki üç ay sonra yine geri istiyeceksin bana vermene gerek yok yatırım olarak banka hesabına koy veya yastık altına koy😂 deyin ve oturup böyle olmayacağını böyle har vurup harman savurursan düşünmeden fevri hareketlerde bulunursan biz diye bir gelecek olmaz deyin adam sadece kendini değil sizi de borca sokuyor böyle biriyle evlenirseniz veya sevgili kalmaya devam ederseniz bir gün öyle bir borca girerki sizide kendiyle birlikte batırır haberiniz olsun yaptıkları hiç mantıklı değil

Gelişme şu bu olaylardan sonra kartı hiç kullanmadı. İlk buluşmamızda da gayet sitemsiz hediyelerle vs geldi (eşofman kupa vs) kartın konusu açıldığı gibi aaa aklıma geldi diyip gidip kartı getirip bana verdi ben de o sırada bütün giderleri karttan geçmemesi gerektiğini, bu şekilde çok borç biriktiğini giderleri günlük kazancından birikmeden ödemesi gerektiğini anlatıyordum pek beni dinlemiyordu ama zaten kartı kendiliğinden vereceğini farkettim. Sanırım ben ona bu konuda çok rahatlık göstermişim en ufak bir sitemimde sorunsuz geldi iade etti en ufak bi trip değişiklik vs olmadan :KK43:
en azından sorunsuz olarak kart konusu çözülmüş hakkınızda hayırlısı olsun 🤍

Back
Yukarı