Sona geldik galiba

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ben sizin yerinizde olsam esim egitim durumu hakkinda yalan soylese bosanirdim. Guven sarsilmasi cok ciddi bir olay.

Esinizin kardesine karsi tepkinizi anliyorum. Ama bence tepki verdiginiz yeri yanlis secmissiniz. Siz hoslanmasaniz da cocugunuzun amcasi, ikisi arasinda bir iliski de bag da olabilir, bunu kontrol edemezsiniz, cunku kendi hirslariniza cocugu alet etmemelisiniz.

Ayrica bence esinizin 'Bu evde aglama sesi duymaktan biktim' demesi cok manidar. Esinizin hissettiklerini duymuyorsunuz gibi hissettim ben

Cocugun amcasi sonucta ona zararli yasina uygun olmayan bir sey alip yollamamis para yollamis birikim olarak cocugunuza hesap acıp koyabilirdiniz.Ama mesele para degil ufak şeyler birike birike bu hale gelmissiniz anladigim kadariyla.Ben de esimin ailesiyle daha dogrusu annesiyle anlasamiyorum pek görüsmemeye calısıyorum ama denk gelince mecbur yüzyüze bakılıyor mesela benim ailem de bazen eşimin sınırlarina saygi duymuyor ama esim benim hatrima ben esimin hatrına ortak noktada bulusup idare etmek zorunda kaliyoruz esinizin hatrina sevmeseniz de mesafenizi koruyarak sürdürseydiniz keske iliskinizi.Evet siz sevmiyorsunuz ama cocugunuz büyüdüğünde amca hala babaanne dede iliskisine (mükemmel olmasa dahi) ihtiyac duyacak ben eskiden herkesin yerini alabilecegimi düsünürdüm babanneye ihtiyaci yok ben varim bilmem kime ihtiyaci yok ben varim vs aslinda öyle degilmis gec anladım.Biraz daha politik olabilirmisim diyorum bazen.Hakkinizda hayirlisi olsun

Kapıya gelenle birlikte kutlama yaptık zaten. Mesele bizi dolandıran kardeşin yolladığı para.
Tamam dolandırdıysa dolandırdı. O ayrı. Çocuğa hediye için para gönderdiyse o ayrı. Çocukla ilişkisi sizin ilişkinizden bağımsız.
Büyüyünce kendisi ilişki kurmak da isteyebilir ne yapacaksınız o zaman?
Benim kayınpederim de para konusunda büyük bir haksızlık yaptı. Ben de bundan sonra bizden vir kuruş bir şey vermem dedim. Eşim de hak verdi. O konu orada bitti. Geçenlerde oğlumun doğumgünü vardı, başka şehirde oldukları için aradılar eşimi görüntülü konuştular. Kayınpeder ne istersin bizden hediye alalım dedi. Ben vay efendim sen önce bizim paramızı geri ver demedim. Sustum. Oğlum istedi hediyesini. Konu ikisinin arasında. Alırsa alır.
Siz başka konuları başka yerlere bağladığınız için haksız oluyorsunuz.

Bir de şu bir gerçek biz sevsek de sevmesek de çocuk ilişki kurmak isteyebilir sevebilir. Geçmişte bana bunu yaptı sen sevme diyemeyiz.
Benim rahmetli halam bunu yaptı, kendi annesiyle tanıştırmadı çocuklarını öldü dedi geçti. Kızı hep kızardı annesine ben ölmeden anneannemi görmek isterdim benim adıma karar alamazsın anne dedi.
Çocuk babanne dede amca kuzen sevgisini de yaşamalı. Sizinle olan konular sizi bağlar. Çocuk amcasından para alınca mutlu oluyorsa buna karışamayız

Yorumları okumadım önceki konuları da bilmiyorum ama nolacak ki para yollayınca, artık barıştık alindalin ve kocası bir şey dememiş deyip çaya mı gelecekler… ha eşin ondan gelecek hayır Allahtan gelsin deyip kabul etmeyebilirdi ama sessiz kalmış sorun etmezdim şahsen

Ya mesela benim amcam da doladiricinin teki sülalede dolandirmadigi insan kalmadi babami da doladirdi ama bu adam bana geldi dügünümde ceyrekli bileklik takti annem simdi alma sadinin taktığı altını mi deseydi.Bu konuda cocugumla babannededesi arasinda ben de hatalar yaptim simdi olsa yapmam mesela cocuk büyüdükce anlıyor insan

Çocuk iki yaşına girdi girdi ve para alınca mutlu olmayı henüz bilmiyor. Amcasını da tanımıyor çünkü biz bu dolandırılma mevzusunu yaşamadan önce de arayıp sormazdı. Biz kv ye gittiğimizde genelde evde olmaz, gelirse de direkt odasına çıkardı. Çocukla bir bağları hiç olmadı. Bağ kurmak isteyene sözüm yok. Eşimin diğer kardeşi gelip gidiyor mesela. Doğum gününde de geldi.

Daha önceki olayları bilmiyorum ama siz tabiri caizse pireyi deve yapmışsınız. Ne gerek var ki bu kadar olaylara? Bu doğum günlerini çok fazla abartiyorsunuz bence aileler ile hep beraber kutlasaydiniz ne olcak hem herkesin gönlü olur ertesi günde çok istiyorsanız küçük bir pasta ile kendi aranızda kutlardiniz. Ben konuşmuyorum aram bozuk diye çocuğumu buna alet etmem onun amcası, halası dayısı yada teyzesi yani. Bence sizin başka sorunlarınızda var çok doldunuz bu da patlama noktasına geldi diye düşünüyorum.

Ben de aralarına girmiyorum. Bu amcayla oğlumun bir bağı hiç olmadı ki. Hediye alıp gelmedi sonuçta. Bu arada oğlum babaannesini çok seviyor mesela. Buna nasıl engel olabilirim ki? Ya da neden engel olayım. Oğlumun ihtiyacı olan tek şey ilgi sevgi. Anneanne babanne dede sevgisi yaşamasına engel olmuyorum. Kendi yaşadıklarım ayrı. Ben mesafeliyim iletişim kurmuyorum ama babannesi ve diğer amcası istedikleri kadar geliyorlar. İstese dedesi ve diğer amcası da gelebilirdi. Engel olmadım hiç. Eşim de eskiden oğlumu alıp götürüyordu. Son zamanlarda kendisi götürmüyor.

Benim babaannem kötü bir anneymiş. Babam da görüşmezmiş. Annem evlenince barıştırmış. Böyle olmaz demiş halam kin güttü görüşmedi görüştürmedi.
Benim amcam da bence dolandırıcı biri. Ama annem asla ne babaanneme ne amcama karışmadı. Ufakken gider gelirdim de. Büyüdükçe aklım erdikçe kendim istemedim çektim kendimi.
Bak halam öldü kuzenim onlardan uzak olduğu için belki daha samimi olmayı tercih etti.
Çocuk karar veriyor zaten. Halam engelledi kuzenim daha sıcak ilişki istiyor. Benimkiler engel olmadı ben uzak duruyorum.
Belki de böyle araya giren taraf olursan çocuğu da oraya itiyorsun bilemem. Ama çocuğun ilişkilerine karışmamak lazım şiddet yada istismar durumu yoksa

Siz bence iş kurma ve dolandirilma sürecinde aslında eşinizin notunu vermiş kafanızda not etmişsiniz . Tüm göze batmalar tartışma kavga lafların ana kaynağı aslında burası . İki yol var ya bu iş bitecek ya da eşinizi böyle kabul edeceksiniz ve susacaksiniz sürekli boşanma talebi olmasi ilişkinizi lackalastirir bir süre sonra o sizi istemez bu kadınlık gururunuzu daha çok yıpratır . Kesin kararınızı verin

Bu yoruma çok katılıyorum . Bu olay oldu ve bitti. Adam da bu değişmiyor ya bu deve gudulecek ya bu devrandan gidilecek. Belli ki adam kardeşiyle tekrar bağ kurmak istiyor. Bazı insanlar vardır kötülük yapıldığı anda siler bazı insanlar vardır iyice öpulmeden akillanmaz. Konu sahibi seviyorum diyor ama evde de huzur yok . Ya takıntılı davranmayacak ya da aşamadigi bu olayı sonlandiracak

Önceki konularınızı bilmiyorum. Ama bu konuya istinaden yorumum daha oğlumla biz fotoğraf çekinemedik, zaten ışık gitti mevzusu açıkçası bana her şey mükemmel, istediğiniz gibi olmadığında moralinizin çabuk bozulup, demoralize olduğunuzu hissettirdi. Verilen para olayına gelince çocuğun en özel gününde ne tepki verecekti? Hem de öyle bir ortamda? Bana kaprisli gibi geldiniz kusura bakmayın.

Ben kiminle ne yaşarsam yaşayayım asla çocuğumu dahil etmem, o para da size değil çocuk için gönderildi sonuçta, bana gönderilse başka ama çocuğuma hediye gönderilen bir şeye karışamam bu kişi ister benim kardeşim olsun ister eşimin.

Unutmadan benim amcam annemle babamın nişan alışverişi parasını alıp (almak kelimesi az kalır neyse) 1 hafta ortadan kaybolmuş, parayı yiyince dönmüş. Bu sadece 1 olay, eşini doğum yaptıktan sonra hastaneden çıkaran da babam. Başımıza belaydı resmen kısaca yıllar yılı. Beni hiç amcama karşı doldurduklarını, verdiği bir şeyi almamam gerektiğini söylemediler ama

ben açıkçası fotoğraf mevzusuna takılıp kaldım. alt tarafı bir fotoğraf ve ışık o anda istediğiniz gibi değilse yarın arzuladığınız saatlerde çekersiniz. zaten siz bir fotoğraf sanatçısı değilsiniz; çektiğiniz fotoğraflar size hatıra kalacak. dolayısıyla yüksek kalitede olması da gerekmiyor. sizin meseleyi ele alma şeklinizde kusur olduğunu düşünmeden edemedim.

bir olayi çözmeden ustunu kapatmaya calisirsaniz ve her olayda bu olayi hatirlatirsaniz devam edemezsiniz zaten.

Halledemedigim bir olayda esim bana surekli laf sokarsa hosuma gitmez.

Abisi sonucta, napsin? Al parasini ver ona biyerine soksun mu deseydi?
Umursamaz davranmis iste, yapabildiği o.
Siz de biraz zorsunuz, herkes cocugun d gunu icin bir şeyler yapmaya calismis ama siz israrla kendi aranizda kutlamak istemissiniz, inadiniz ve esinizin ailesini istemiyorsunuz diye ayni apt da oturdugunuz ailenizi bile olaya dahil etmiyorsunuz.
Biraz relax olmakta fayda var, gördüğünüz gibi kolayca bosanabilirsiniz ama gecinmeye gonlunuz varsa bu kadar hirsli olunmaz.

Kon
Konu sahibi de aslında eşine benziyor diğer konularını da okudum pasif agresif birisi . Net tavırlar net konuşmalar netlik yerine kusura bakmasın ama biraz mızmız bir tavırla halletmeye calisiyor. Olay kendisinin bu ikircikli tavrı sebebiyle boşanma dilekçesine gelmiş. Burdan geri vites yaparsa saygınlığı kalmayacak eşinin gözünde .

Kesinlikle öyle, ailedeki diğer gelinle kuzen eşiydi sanırım, kendi isteğiyle görüşüp, görüşmeden memnun olmayınca yine eşini suçlayıp ona kızmıştı. Kendi de istediği yerde istediği tepkiyi gösterebilen biri değil. Tüm hırsını kriz geçirerek eşinden çıkarmaya çalışıyor.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…