Kedi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Kedi tüyunden bende 4 sene cok cektim en sonunda 1 kere tras ettim uzadigi halde dokmuyorlar artik. Meger bazen (bir kac yilda bir) tras etmek gerekiyormus. Mamasi iyiyse hayvanda saglik sorunu yoksa tek mesele bu. Ancak şunu anlamadim. Siz orada yasamiyorsunuz ki. Cok rahatsizsiniz anliyorum ama onlar rahatsiz degil, belli ki sizin rahatsiz olmanizda cok onemli degil. Insanlarin kendi evi kendi hayati, kedinin evi orasi esiniz dogru diyor. Yani biz teyzemin evinde ayakta dikelirken kopegine kalk oradan ben oturayim demeyiz, hatta bir keresinde abim "ayip olur simdi, kendim pturmak icin ona kalk dedigimi anlar" demisti. Havlar eder bize odadan cik diyemeyiz o yuzden cocugum olali pek gitmiyor bebegi korkutuyor diye, cunku orasi onun evi. Yani diyecegim o ki. Kedi ev sahibi , siz misafirsiniz bence sınırlari bilmeniz lazim biraz.
Sınırlarımı bildiğim için guzellile halletmeye çalışıyorum. Gel gelelim biz kediye birsey söyleyemiyoruz zaten oda degil evimize misafir gelecegi zmaan illaki süpürür temizleriz. Onlar bu kadarını da yapsalar kafi bence. Tras etmiyor evet. Kedi mamasını kaliteli alıyorlar evet başkada bisey bilmiyorum karışmam da açıkçası

Sınırlarımı bildiğim için guzellile halletmeye çalışıyorum. Gel gelelim biz kediye birsey söyleyemiyoruz zaten oda degil evimize misafir gelecegi zmaan illaki süpürür temizleriz. Onlar bu kadarını da yapsalar kafi bence. Tras etmiyor evet. Kedi mamasını kaliteli alıyorlar evet başkada bisey bilmiyorum karışmam da açıkçası
Insanlar evlerindeki cpcuklarina ya da evcil hayvanlarina bu kadar laf soylenince ozellikle gicik olurlar karsi tarafa. Yani bende oyleyim o yuzden iyi biliyorum. Bence kiriliyorlar diye inatla gitmek yerine gitmeyin ya da gidince bi supurge acip siz supurun. Ama eve gelen misafirin sunu yap, soyle temizle, evini supur et falan demesi cok kirici. Benden demesi.

Insanlar evlerindeki cpcuklarina ya da evcil hayvanlarina bu kadar laf soylenince ozellikle gicik olurlar karsi tarafa. Yani bende oyleyim o yuzden iyi biliyorum. Bence kiriliyorlar diye inatla gitmek yerine gitmeyin ya da gidince bi supurge acip siz supurun. Ama eve gelen misafirin sunu yap, soyle temizle, evini supur et falan demesi cok kirici. Benden demesi.
4 yılda 2. kez söyledim. Zaten kendileri de farkında herseyin söylememe gerek kalmıyor.

Kedinin cinsi ne ? Tüylerini toplamak için aparatlar var, düzenli bakım yapıldığında bu kadar tüy olmaz her yer. Bence bakımı ihmal ediliyor.

Pardon banane derken onlar bizim büyüklerimiz ve gitmek zorundayız. Yeri geldiğinde burasi sizinde eviniz diyebiliyorlar ise ortak bir noktada buluşmamız gerekir diye düşünüyorum.
Gider görür çıkarsınız. Hallerinden memnunlar kaç kez söylemişsiniz değişmemiş. Masada gezebilir onun evi demişler size. Daha ne desinler

Tüy tüy tüy
Başkasının evine de karışmazsınız. Çok rahatsız oluyorsanız gitmezsiniz olur biter. Ortak noktada buluşmak zorunda değiller. Kedi seven kişiler için bu isteğiniz geçersiz. Size de sebep de kediyi göndermezler.

Tüy toplaycı vs kullanılıyor mu? Bu kadar tüy dökülmesi normal değil mamaları vs nasıl ?

Ve bence gitmeyin insanlar da sizin yüzünüzden gerilmiş

Eşiniz mi zorluyor gidin diye? O kadar gitmenizi istiyorsa masaya kadar kediyi çıkarmasın. Bence eşiniz size saygı duymuyor, yoksa ne diye bu jandarma rahatsız olmanıza rağmen gidesiniz ki?
Hayir esim degil ailesi zorluyor. Bizde kırılmasından diye gidiyoruz. Bende istiyorum ki bu kadar istiyorlarsa bari biraz supursunler. Ben cok imkansız bisey istemiyorum ki. Gittikçe de supuruyorum isterlerse. Kırılırlar diye onu bile yardımcı olayım mi diye soruyorum isterlerse supuruyorum

Ben yardımcı olabilecekler yazsın, kimsenin kırılmasını istemedigim için yol arıyorum diye belirterek başladım yazmaya. bunu rica ettim. Evet orası benim evim degil ama bunu zaten güzellikle halletmeye çalışıyorum. Çünkü Sürekli gitmek zorunda olduğum ve aksinin konuşulmadığı bir yer. Biraz empati ile hallolabilecek şeyleri bile halledemiyoruz hemen saldiriyoruz ne acı. Anlayanlara teşekkürler.
Konu silmek yasak. Konu geri gelecek siz de banlanacaksiniz. Kimse de siz hoslanmadiniz diye kedisini sokaga atmayacak.

Ben yardımcı olabilecekler yazsın, kimsenin kırılmasını istemedigim için yol arıyorum diye belirterek başladım yazmaya. bunu rica ettim. Evet orası benim evim degil ama bunu zaten güzellikle halletmeye çalışıyorum. Çünkü Sürekli gitmek zorunda olduğum ve aksinin konuşulmadığı bir yer. Biraz empati ile hallolabilecek şeyleri bile halledemiyoruz hemen saldiriyoruz ne acı. Anlayanlara teşekkürler.

Misafir olarak gidilen kedi evde bu kadar abartılı şeyler olmuyor eğer ev çöp ev tarzı değilse. Çocukken o kadar kediddn korkardım, kedili arkadaşlarıma gider o kadar oynar ederdik bu bahsettiğin şeyler olmazdı.

Tüy toplaycı vs kullanılıyor mu? Bu kadar tüy dökülmesi normal değil mamaları vs nasıl ?

Ve bence gitmeyin insanlar da sizin yüzünüzden gerilmiş
Ben toplayıcı var , mamaları kaliteli. Ama iki kedi var ve supurulmuyor sanirim. Çünkü tursu kavanozlarinin içinde bile var. Ben hiç tepki vermiyorum . Iki kez konuştum degismedikleri için bir daha birsey demedim ve gitmek zorundayim

Bende bundan bahsediyorum. Britsh sanirim.
British kısa tüylü kedilerin tüy sorunu fazla olmuyor, benim de var, düzenli bakım istiyor.
Yani rahatsız oluyorsanız eğer mesafe koymaktan başka çareniz yok çünkü kediyi evden uzaklaştıramazlar, orayı onun yaşam alanı. Mesela ben yemek yerken masaya çıkmasına izin vermem, kedimi çok seviyorum ama bu şekilde alışmasını istemiyorum.
Sizin yapacağınız tek şey mesafe koymak

Kedili evlere gittigimde üstüm basım tüylenir eve gelir atarım yıkamaya gider 3-5 saat oturdugum haftada 1-2 kere gittigim evin süpürülme düzenine kedisinin tüyüne vs bu kadar söylenip dert edinecek kadar dertsiz degilim galiba… Siz söyledikleriniz havada kalıyor dikkate almıyorlar diye takıntı haline getirmissiniz gibi ellerinden gelen bu demek ki yapılacak birşey yok.

kediye bir şey söyleyemiyoruz ne demek yahu söyleyebilseniz ne söyleyeceksiniz hayvana? Tüy dökme diye azarlayacak mısınız, şaka gibi.

Kedi kaynın kedisi ve kedi üzerinden bir hırs, çatışma var muhtemelen. Kediye verilen değeri kıskanıyorsunuz o çok belli ama yapacak bir şey yok. Herkes yazmış ama ben de yazayım pekişmiş olur,

Kedi ev sahibi siz misafirsiniz.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X